BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu #882465 przez monique1983
Agni - u mnie pęcherzyki rosły tylko nie pękały ostatnio, aczkowiek, w którymś cyklu miałam zaburzenia owulacji pęcherzyk i endo chyba były nie teges. No ale badania były robione w zeszłym roku i wszystko było ok, prolaktyna też, dlatego nie spodziewałam się, że to od tego. No zobaczymy co za lek będzie mi chciała zastosować. A pamiętasz jak wysoką miałaś tą prolaktynę?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #882471 przez Agnilla
Niestety nie pamiętam, a teraz sprzątam tylko co chwile zalegam na przerwę :) obiecuje, że na pewno to sprawdzę... Czekaj idę szukać :)

haaa jednak moje wicie gniazda na coś się przydaje, pach pach i mam wszystko znalezione ;)
no wiec napisze Ci datami
27.04.2013 brak pecherzyków dominujących - a mieliśmy jechac na mazury się płodzić wtedy :P niektóre z Was na pewno hamak pamiętają ;)
07.05.2013 prolaktyna 910,6 µU/ml ( norma 127-637)
prolaktyna po obciążeniu 7819 µU/ml o ile się nie mylę, po obciążeniu prl musi być 2-5 razy większa niż na początku, widzisz, że u mnie było to ponad 8 razy
wtedy własnie dostałam bromergon i 20.06.2013 prl wynosiła 542,9 µU/ml i lekarka kazała mi odstawić leki. a wiem, że było git, bo byłam prywatnie na usg i lekarz stwierdził, że pęcherzyk jest i po 2 dniach pękł. ale, że tamta kazała mi odstawic to sama wyczułam, że coś nie halo, bo miałam bolesne owulacje więc poleciałam zbadać prl i 09.07.2013 wynosiła znowu ponad normę bo 784,3 µU/ml. przepisałam się juz na stałe do tego ginka prywatnego i tak jak Ci pisałam, dostała 1/4 tabletki dostinexu raz w tyg i duphaston od 16-25 dc. 06.08.2013 prolaktyna wynosiła przy braniu tcyh leków 439,1 µU/ml, a po obciążeniu 1082 µU/ml. no ale jeszcze się nie udawało, więc troche na własną rękę pokombinowałam z dupkiem, bo jest teoria, że on może też hamować owulacje. i faktycznie w moim przypadku było tak, że owulacja wystepowała w 19 dc a on każąc mi brac od 16 dc zahamował mi ją. w 3 cyklu tak się trafiło, że juz owulacja pryszła w 14dc, więc ten 16dc na branie dupka był akuratny. no i w 4 cyklu z tymi lekami owulacja była w 10 dc, poczekałam dwa dni wprowadziłam dupka i w 21 dc ujuż wiedziałam, że jestem w ciazy :)
jesli coś zamotałam, napisałam niezrozumiale to pisz :)

10 lata 10 miesiąc temu #882473 przez ewelinda83
monique lec na wizyte i niech lekarz dobierze ci odpowiedni lek :) ja bralam Bromergon przed pierwsza ciaza i mi pomogl, ale dokladnie nie pamietam jak to wszystko bylo bo dlugo te starania u mnie trwaly i tyle tego bylo, ze mam nadzieje ze teraz juz tego nie bede przezywac :S
bedzie dobrze :kiss:

Julka ja w Irlandii siedze i mam juz jej po dziurki w nosie :angry:

aggi wiem, wiem i licze ze nie przyjdzie :blush:

ann najlepszego :kiss:
czekam na cieplo i bedziemy oduczac pieluszek pelna para :woohoo:

Ja mam krotkie wlosy, a juz raczej odrastajace i musze powiedziec ze do siecia namowil mnie wlasnie maz :) teraz odrastaja co jest zmora, a on ma zakaz narzekania, bo teraz mam zamiar zapuszczac :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #882474 przez ferritka
Ewelinda, a my do irlandii wybywamy z Kręglem :P bośmy się w niej zakochali <3

moniq, szybko dojdziesz z nią do ładu B) ważne, że wiadomo co i jak :cheer: :cheer:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 10 miesiąc temu #882478 przez ewelinda83
ferritka no co ty ? Ja juz mam dosc i chce wracac do PL :)
Gdzie i kiedy sie wybieracie ? Ja mieszkam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

aggi, moffka te minky sa cudowne, takie mieciutkie i delikatne ze niekiedy podkradam podusie corci i sama sie do niej tule :blush:

10 lata 10 miesiąc temu #882479 przez ferritka
B) noo to będziemy sąsiadkami moja droga bo my blisko Ciebie dokładnie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
B) :woohoo:
chcieliśmy zaraz po tym sezonie wyruszyć czyli z początkiem października, ale Maluch troszkę nam termin pozmieniał, myslę że nowy rok bądź zaraz początek stycznia już tam bedziemy ;)

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 10 miesiąc temu #882481 przez ewelinda83
No to fajnie bo ja jeszcze tu troche po będę, ale mam nadzieje ze nie do konca zycia :woohoo: a w
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mam siostre, to rzut beretem :P
Podziękowania: ferritka

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #882485 przez monique1983
Agni - dzięki za szczegółowy opis, to u mnie chyba nie jest jeszcze tak źle, tzn. nie jest strasznie dużo podwyższona bo ja mam 31,12, no i pewności nie mam czy to nie wpływ pregnylu, pewnie trzeba będzie powtórzyć. No zobaczymy.

Ferri - w ciemno jedziecie, czy jakąś pracę macie tam nagraną? A ja dziewczyny w Anglii kiedyś mieszkałam, ale postanowiłam wrócić do Polski no i nie żałuję :)

10 lata 10 miesiąc temu #882487 przez ewelinda83
moniqu jak nie ma problemu to napisz mi prosze jak dlugo byłaś w Anglii i jak wygladal twoj powrot ? Jak nie chcesz tu to pisz na priva :) moja emigracja zaczela sie w Anglii, tam poznalam meza, pozniej wyjechalismy do mojej siostry do Irlandii i tu po dlugim czasie staran urodzila nam sie corcia :lol: to tak w skrocie ;)

10 lata 10 miesiąc temu #882492 przez monique1983
Julka- dzięki :* chociaż powiem Ci, żebym wolała żeby się okazało, że za to niepękanie pęcherzyków odpowiadała ta prolaktyna, zacząć brać coś na to i żeby się wyprostowało, najgorzej tak jak nie wiadomo co :/

Ewelinda - w Anglii mieszkałam 2,5 roku, wyjechałam tam zaraz po obronie pracy magisterskiej. Facet mojej siostry tam pracował, no i powiedział, że jak chcesz to przyjeżdżaj i na początku zatrzymałam się u niego, znalazłam sobie pracę. No, ale wtedy jeszcze narzeczony został w Polsce bo miał tu działalność, a ja myślałam, że może maksymalnie do roku czasu tam pobędę. No ale było ciężko tak osobno i w końcu zawiesił działalność i przyleciał do mnie po kilku miesiącach i w sumie zostaliśmy tam 2,5 roku. Nie było mi tam jakoś źle, ale aczkolwiek cieszę się, że wróciliśmy. Na początku bardzo mi się podobało, potem z czasem im dłużej tam przebywałam coraz więcej rzeczy przestało mi się podobać. Anglicy wydawali mi się tacy tolerancyjni na początku, ale teraz wiem, że to wszystko na pokaz, ale tak naprawdę psioczą na wszystkie inne narodowości, a teraz to jeszcze gorzej. Żyło się tam nieźle, ale wiem, że mój kraj jest tutaj, a tam zawsze i tak będziemy nie u siebie. Mąż ma tutaj działalność, ja po powrocie też zaczęłam prowadzić swoją działalność. Była to fajna przygoda tam, ale na zawsze nie chciałabym tam zostać. Jak coś chcesz jeszcze wiedzieć, to śmiało pytaj :)

10 lata 10 miesiąc temu #882526 przez Agnilla
noo skoro ja zbiłam moją prl to monique Twoja to pikuś :) może faktycznie coś akurat na nią wpłynęło, że tego dnia była wyższa a tak to jest git :)
siedzę i czatuję z kamera na Pole...i już mnie ten mały gnojek denerwuje, ruszy się jak wyłączę nagrywanie, jedyne co to czkawkę miała grrr
aaa laski, Juruś Was pozdrawia, wszystko u niej ok, wróci do nas i wbija na miejsce Poli :) więc jej napisałam, że ma się streszczać, bo ja nie mam zamiaru przenosić :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #882545 przez ewelinda83
monique dzięki, jak cos to bede pisac ;) my chcemy wracac ale póki co nie mamy pomyslu na siebie, ... no i my poza Polska jestesmy 8 lat, im dłużej tym ciężej i tu i z powrotem ... :S :(

Agnilla Pola bawi sie z toba w Kotka i Myszke :P

10 lata 10 miesiąc temu #882548 przez Asiaa
Julka mam przepisane Clostilbergyt 5-9dc po 1tab. Muszę pomyśleć by jakoś się wkręcić na usg, tylko nawet nie wiem w jakich dniach się zgłosić jak coś. Zazwyczaj mam późniejszą owu, poza tym cyklem, bo albo była bardzo wcześnie (9-11dc) albo jej nie było, bo na testach jej nie złapałam, a w 18dc zrobiłam ostatni test bo mi się skończyły
To Twój brzuszek w awatarze? :)

Gwiazdka wiem wiem,że to Ty :) tylko bardzo mnie rozśmieszył ten tekst o jego kremacji ;)

Loca witaj :)

Ann śliczny awatarek masz :) Udanej rocznicy :kiss:

Moof gdyby nie skończyły mi się testy owu to i może jeszcze bym z ciekawości je robiła, albo do malin albo do @ :D

Aggi fajny brzuś :) i ładny kocyk :) ciuszki też fajne :)

Monique :kiss: będzie dobrze ;)

10 lata 10 miesiąc temu #882549 przez gwiazdka2014
hej,

dziś się czuję jak słoń, zaraz ide pod prysznic. Dziś przez to ciepło obtarłam sobie przez wkładkę udo :( bolało

Zobaczcie co kupiła moja siostrzenica Gabrysi :)

10 lata 10 miesiąc temu #882551 przez monique1983
Ewelinda - dokładnie, tak, czym dłużej się tam siedzi, tym trudniej wrócić, no i ciężej znaleźć pracę w Polsce.

Gosia - wracaj, czekamy na Ciebie :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka