BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #888835 przez Ada2424
Ulka oby. Ja nawet Mężowi nic nie mówie co mi jest bo zaraz sobie wkręci że to ciąża, ale poznał po mnie że coś mi jest to mu powiedziałam że się nie wyspalam i głowa mnie z gorąca boli ;)

A wiecie że jest już wątek lutówek założony? :)

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #888854 przez Dagnes
Coraz mniej mam czasu zeby Wam cos naskrobac ale czytam na biezaco :)
Ada nie tobie pierwszej fiksuje organizm podczas staranek. Poczekamy zobaczymy co z tego wyniknie.
Agni pokoj Poli przecudny a mieta rzadzi :) Kurka ty juz niedlugo na porodowke jedziesz i w koncu poznamy Pole petunie ;)
Ann a ty sie oszczedzaj zeby Natalka posiedziala jeszcze troche u Ciebie.
A dzis moja Wiki skonczyla 5 miesiecy. Matko jak mi dziecko szybko rosnie.

Wiktoria

10 lata 6 miesiąc temu #888859 przez betka81
pogoda dzisiaj dopisała, dziewczynki padły w łóżeczkach to mam czas dla siebie nareszcie...
Wątek lutowy woow ale ten czas leci a pamietam jak do Was dołączyłam to było jeszcze pół roku ponad do moich starań a to już ostatnie 2 cykle...
Dagnes żebyś wiedział, że z niedowierzaniem dzieci rosną jak patrzę na moje córki, wydaje mi się, że niedawno byłam w ciąży a tu już 8 i prawie 2 latka maja i uwierz nie wiem kiedy to zleciało i tak urosły....

10 lata 6 miesiąc temu #888880 przez Agnilla
Dzień dobry :) czytałam Was wczoraj na telefonie, ale bylam juz tak zmeczona, ze mi sie nic nie chciało pisać :P maz zabral mnie wczoraj nad morze, ale kurcze tak gorąco bylo, ze posiedzielismy na plazy troche, potem spacer i w sumie pojechalismy potem do galerii ;) wczesniej po drodze wpadlam do jednego sklepu i kupilam Poli komplet opaske ze skarpetkami, ale to bardziej z mysla o zdjeciach, ktore bede jej cykac jak sie urodzi ;) narazie jej opaki maja misie ;)
Dag, faktycznie...juz mi tak poleci z gorki, ze nim sie obroce to bedziemy we 3. maz wczoraj powiedzial, ze sie cieszy...ja mam milion mysli na minute, choc podejrzewam, ze jak zobacze mala to zwariuje :)
Betka, ja juz wcale nie chce rodzic naturalnie. Jak mi wczesniej inny lekarz wystawil zaświadczenie, ze mam przeciwwskazania do porodu sn to ok. Potem ginekolog powiedzial, ze bedziemy probowac rodzic naturalnie a w razie co pomoga mi prożnociągiem...wiec tak sobie wkrecilam, ze kto jak kto..ja nie urodze?? zadnego proznociagu nie bedzie, dam rade :P a teraz jak juz wiem, ze mloda siedzi posladkowo to juz niech bedzie to cc, bo mi w glowie az sie kreci od tych porodow...zreszta ostatnio rodze co noc ;) przynajmniej maz bedzie wiedzial w pracy na czym stoi, pozamyka swoje tematy itp. ja szczerze mowiac watpie, ze Pola sie obroci...ale polozna powiedziala, ze cuda sie zdarzaja ;)
Aggi, wiesz co, ja mimo brania zelaza to Ci powiem, ze od dluzszego czasu w ogole nie mam problemow kibelkowych. no mysle, ze ponad 2 tyg. a wrecz jest tak, ze co zjem ląduje w kibelku. Chyba Pola bawi sie moimi jelitami i skutecznie mi z nich wszystko wyciska ;) nie wiem, moze jedzenie ma juz malo miejsca i dlatego jest ok. w kazdym razie patrzylam, mam jeszcze 14 tabletek, to bede brala to zelazo juz do konca chociaz 1 raz dziennie, to pojde do porodu z dobra morfologia ;)
mam nadzieje, ze u Was dzis lepiej z samopoczuciem. Ada, powodow tego moze byc wiele, choc fajnie by bylo gdyby mdlosci byly powodem ciązy :) ja tam o tym, ze jestem w ciazy wiedzialam w 21 dc czyli 1 1dni po owulacji :P
Laski, moi rodzice mieli 2 corki i tata zawsze gadal, ze z 3 babami w domu oszaleje, dobrze, ze ma psa. i co? :P po 10 latach wpadli, choc sie do tego nie przyznali :P moja siostra miala 15 lat ja 10 i sie urodzil mlody :P co ma byc to bedzie :)
lece upiec ciasto z rabarbarem, maz wyszedl do pracy i juz nie zasnelam, to zjadlam sniadanie, zrobie ciasto, przygotuje obiad i potem najwyzej pojde spac :) bo na 14 moi rodzice maja wpasc do nas na obiad.
milej niedzieli!! :kiss:

10 lata 6 miesiąc temu #888891 przez ann-sunshine
Dag :kiss:

Agni ale posta zes od rana trzasla :woohoo:

Wiecie co spałam 10 godzin. Trzeba by jakieś wyjście zaplanować, ale takie aby się nie nachodzić i może nie w południe bo chyba gorąco będzie.

Miłej niedzieli

10 lata 6 miesiąc temu #888899 przez majka1987gnoWlkp
Agni ale zazdroszcze tego morza!!!! ja to w tym roku moge pomarzyć :/
ja wczoraj też byłam na zakupach zeszło 5 godzin ale u mnie chemia, spożywka i troche pierdołów dla Tosi :) i nogi w duuuuppppiiiieeee :/ ledwo się kładłam do łóżka- dlatego dziś mam dzień lenia!! nikogo nie wpuszczę do domu nawet jakby ktoś naszedł!!
ann pochwal się tymi 10 godzinami :P ja wstałam z małżonem o 5:15 !! i cooo i spać nie mogę od tego czasu :(

[/url [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #888963 przez meli1990
aggi ja nie panikuje.

dziś mam 40dc temp dalej wysoka, brzuch boli, cycki też i tak postanowiłam że zrobię test w środę i powinno być już wtedy wszystko wiadomo a jak będzie pozytywny to i na wieczór na rocznice mój mąż dostanie w prezencie buciki :)
a wczoraj jak jechałam w autobusie rano i wieczorem to myślałam że zejdę tak się źle czułam i tak mi było duszno.a wcale tak gorąco nie było.

Miłego popołudnia dziewczyny

10 lata 6 miesiąc temu #888974 przez majka1987gnoWlkp
meli mój duży palec od prawej nogi mówi mi że doczekałaś się groszka :D a on mało kiedy się myli!!! :)
życzę Ci tego :)
my obiad zaraz zjadamy czekamy za małżonem i jedziemy na działkę do rodziców- na Tosię czeka już basenik :) a ja się wygnę na leżaczku w cieniu z książką w ręku a reszta niech robi co chce:)

[/url [/url]

Podziękowania: meli1990

10 lata 6 miesiąc temu #888975 przez meli1990
majka tez tak czuję że sie udało, choć czwartkowy test był negatywny ale może było za wcześnie. Miłego odpoczynku na działce

10 lata 6 miesiąc temu #888977 przez majka1987gnoWlkp
u mnie też były przeboje z testami ;) i wiesz co?? pierwszy który mi pokazał to był test owu!!!! z braku laku sikłam na niego rano a dla potwierdzenia na następny dzień 2x ciążowy :D
ale mnie dziewczyny wyzywały tutaj że na owu sikam- bo oczywiście pytałam co na ten temat sądzą :D

[/url [/url]

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #888979 przez ewelinda83
Dopiero co was narobiłam a tu znowu kilka stron do czytania ;)

Mieli zrób badanie krwi i będzie wszystko jasne :)

Ann Kinga od dwóch tygodni jest bez pampersa, raczej zakumala o co chodzi, na zakupach wola, w domu sama leci na nocnik, gorzej jak się rozbawi bo w tedy zapomina :unsure: ale ogólnie to jestem z nie mega dumna :D

Mnie coś od wczoraj w dole brzucha pobolewa, tak jak na @ ale do niej jeszcze 11 dni :dry:

10 lata 6 miesiąc temu #888980 przez meli1990
szłyszałam opinie że test owu wykrywa wczesną ciąże ale jeszcze poczekam i zrobię ciążowy. choć te i te mam jeszcze w domu :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #888981 przez Ada2424
A ja dzis niby troche lepiej sie czuje niż wczoraj ale apetyt mały. Właśnie zjadłam obiad i czuje jakby całe jedzenie mi stało w przełyku no i obudziłam się z bólem głowy dziś.

Meli trzymam kciuki, ja testuje za tydzień w niedziele o ile @ nie przyjdzie do tego czasu.

Agni ciort wie od czego to wszystko, jeszcze troche i sie okaże ;)

Majka i jaki Ci ten test owu wyszedl wtedy? Mocne maliny czy jak? Ja testy nadal robie ale cały czas wychodzą tak samo od 17dc czyli jedna kreska mocna a druga słaba.

Ale upał, ponad 30 stopni. Mężu obrabia tynkiem okna a ja leże przy wentylatorze nawet dziś na dwór nie wychodze pierdziele bo padne. Nie lubie takich mocnych upałów bo mi zawsze słabo od nich.

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #888986 przez meli1990
mi się nie śpieszy żeby robić test z krwi. ja jeszcze mogę czekać. ja miałam późno owulację to i ciąża jak coś jest wczesna dopiero więc możliwe że test jeszcze nie wykrył ciąży

10 lata 6 miesiąc temu #888987 przez majka1987gnoWlkp
ojj laski będzie dobrze :)
ewelinda ja miałam przeboje- byłam przez miesiąc bez neta i wierz mi do tej pory nie nadrobiłam co i jak i kto tu :D nie byłąm w stanie :D jakoś tak chyba coraz więcej postów jest dodawane.

[/url [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka