BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu #888446 przez majka1987gnoWlkp
Ula słońce ja myśle że za kilka tyg to już nakazu leżenia nie będziesz miała :) a ciąża jak wiesz trwa 40 to jeszcze mamy czas:)

[/url [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #888453 przez ulka1983
Majka oby było tak jak mówisz :lol: muszę chociaż trochę kurze pościerać a jak córeczka starsza przyjdzie to poproszę ją żeby odkurzyła i jakoś to będzie już wyglądać :)

10 lata 10 miesiąc temu #888461 przez Asiaa
Ale u mnie leje :blink: a z rana było tak fajnie

Ula nie miałam żadnych badan przez nią zleconych.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888463 przez monique1983
Ann - zapał jest tylko po tym badaniu drożności jajowodów jest świadomość że jeden jajowód niedrożny, a nie wiem z której strony są pęcherzyki teraz. Obawa przed kolejną ciążą pozamaciczną gdzieś tam się kołacze w głowie. No ale nie mam na to wpływu, będzie co ma być :pinch:

Dołączam zdjęcia, na pierwszym test ten żółtawy, wyblakł trochę z wczoraj rana, a drugi z wieczora. Na drugim zdjęciu test z dzisiaj i w końcu kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej :)

Zastanawiam się od kiedy wziąć dupka, dzisiaj mam 17 d.c. myślałam od jutra może, bo ostatnio w 22 d.c. dostałam krwawienie i boję się przeholować, z drugiej strony boję się zablokowania owulacji. Jak myślicie? Znalazłam taką informację:

"Duphaston w małej dawce nie powoduje zahamowania owulacji, powinien być jednak podawany przy planowanej ciąży dopiero po stwierdzeniu jajeczkowania, aby nie utrudniać zapłodnienia. Ustalono jednak, że blokowanie owulacji następuje przy dawce przekraczającej 30 mg na dobę" [patrz artykuł J. Tomaszewskiego i W. Baranowskiego].
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #888473 przez ann-sunshine
Ula jakie kurze? Chyba że w drodze do toalety :laugh:

Asiaa chyba czas u ciebie na zmianę lekarza. A męża badałaś?

Monique śliczne malinki. A myśli o niedrożnym i pozamacicznej odsuń głęboko i daleko bo tylko cię blokują. Wiem, że łatwo się mówi, ale choć się postaraj.

10 lata 10 miesiąc temu #888487 przez Ada2424
Bry

Monique piękne malinki, aż Ci ich zazdrosze ;) bo ja to wątpie ze sie w tym cyklu takich doczekam :(

Mesy fajny juz brzusio :)

A ja dziś pierogi z truskawkami i bitą śmietaną robie, za chwilę ide gotować bo juz pokleiłam :) dziś została nam jeszcze jedna ściana do zbicia i zastanawiamy się nad jakimiś płytkami ozdobnymi na kawałku ściany, zobaczymy jeszcze. No a jutro przychodzi kolega Męża wymieniac nam dwa okna w pokoju i znów będzie pełno gruzu i kurzu :unsure:

Lece gotować, chcę któras pierożki? ;)

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #888491 przez Asiaa
Monique piękne maliny :) działajcie :) ja bym wzięła dupka nie jutro,ale pojutrze czyli 19dc ;) Tą dawkę którą my mamy to bodajże 50mg.

Ann, mąż badany wszystko w normach. Pomyślę nad umówieniem się do właścicielki tej poradni. Póki co czekam na maliny i doczekać się nie mogę :D

Ada ja poproszę pierożki :D B)

10 lata 10 miesiąc temu #888492 przez ann-sunshine
Asiaa tak coś mi się kojarzyło, że armia u was ok. A dupka już dość długo bierzesz i najwidoczniej nie do końca spełnia swoje zadanie. Popatrz na Agni i Julkę, po trafionym leczeniu zachodziły dość szybko.

10 lata 10 miesiąc temu #888494 przez Asiaa
Ann właśnie wiem ;) zastanawiają mnie teraz efekty clo które miałam i pewnie dlatego też jakoś doczekać się tych malin nie mogę ;)

10 lata 10 miesiąc temu #888499 przez Ada2424
Asiaa a który masz dziś dc?

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #888502 przez aggi
Dzień dobry :) Już niemal 14ta a ja od niedawna na nogach dopiero :blush:
ale obiadek mam przygotowany : dziś plasterki cukinii zapiekane mega przyprawione :D i ziemniaczki i jajeczko sadzone. Pycha :whistle:

gwiazdka fajne zdjęcie Antka :D będzie super pamiątka.

meli no to ja też prędzej coś nowego dorwę na wyprzedaży niż w lumpku.. poza tym u mnie w lumpkach takie ceny że głowa boli.
Taniej wychodzi naprawdę na allegro coś poszukać i już nawet tą przesyłkę opłacić.. fajne ciuszki :) co do infekcji mi się co chwilę coś plątało
między nogami, szału dostawałam.. ;/ co ja się leków najadłam. i nic... teraz w ciąży akurat mam spokój jakoś odpuściło wszystko.

ulka no śliczny dzieć taki. groszkowaty :D

Ada olej z wiesiołka stosuje się od 1dc do owulacji i odstawia. 1500-3000mg dziennie zależy jakie masz kapsułki 'duże'. Niby pomaga na śluz płodny :) ja kupowałam w aptekach na allegro bo tanio wychodziło.

Pinezka ja na ostatniej prostej starań to już full wypas stosowałam : mierzenie temperatury, wiesiołek, castagnus, kwas foliowy :P masakra i teraz nie wiem co pomogło haha :D

betka szybko ci ten czas zleci do staranek :)

Agni mój też ostatnio podskakiwał jak szalony, ale pooo czym te czkawki? ja tak samo z śluzem, niby nie zaobserwowałam w ogóle żadnej różnicy w śluzie 'na zewnątrz' ale widocznie w środku był lepszy :) hehe mojego też ostatnio szef pytał kiedy znika z pracy ;) masz rację dużo wody pić i ruchu trochę to ciśnienie powinno podskoczyć - tak mi lekarz mówił :) Agni Ty to kupowałaś jakieś materiały na pościel dla Poli itd .. powiedz mi skąd je brałaś? Ja nie mam w mieście sklepu kompletnie a potrzebuję dosłownie skrawki :dry: chcę uszyć misia małego .. i teraz pytanie nie masz może jakichś skrawków materiałów na opchnięcie w neutralnych (niedziewczyńskich :P ) kolorach? Chciałam Kaś wypytać ale daaaawno jej tu nie było :(

Ann :kiss:

monique piękne maliny :)

10 lata 10 miesiąc temu #888509 przez monique1983
Ada - ucieszyłam się jak je zobaczyłam, bo takich chyba jeszcze nie miałam, no ale same maliny to jeszcze nic, ciekawe czy pęcherzyk pęknie i po której jest stronie, ale staram się nie zastanawiać nad tym za bardzo, bo i tak nie mam na to wpływu. Ada ja mam takie przeczucie co do Ciebie, że Ty szybko zafasolkujesz ;)

Asia - jedna tabletka ma dawkę 10 mg, mam brać 2x1 czyli 20 mg na dobę.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #888511 przez Ada2424
Monique że ja szybko? Nie wydaje mi sie bo widzisz póki co nawet malin nie mam a co dopiero o zafasolkowaniu nie wiem czemu ale jakos jeszcze jak sie nie staralismy to caly czas mi sie wydawalo ze sporo czasu uplynie za nim sie uda i tak do tej pory mam mysli. No ale okaze sie ;) szczerze to ja nawet nie wiem kiedy mam sie @ spodziewac w tym cyklu, nic w sumie nie wiem :dry: nie lubie takich niewiadomych bo mnie to denerwuje tylko.

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #888524 przez Pinezka
Monique - sliczne malinki :P To ty 10mg tabletki bierzesz? Moje maja 200 mg i biore jedna rano, druga wieczorem, to jakas mega dawka :blink: Nic dziwnego, ze mam po nich jazdy :S Dzis rano z godzine po wzieciu znowu zawroty glowy i sennosc, ale na szczescie wolny dzien mam i po prostu spac poszlam :huh: Jeszcze tylko 4 tabletki, jakos to przetrzymam. Oby ta @ w przyszlym tyg sie pojawila, chce wrocic do normalnego rytmu...

Asiaa - troche niefajne podejscie ma ta twoja gin. Staracie sie juz wystarczajaco dlugo, zeby chociaz hormony i hsg zrobic, a nie, ze "masz sie nie martwic" i " o tym nie myslec". Ja bym zmienila lekarza.

Meli - jakies wiesci z frontu? :woohoo:

10 lata 10 miesiąc temu #888525 przez Agnilla
ooo widzicie, ja dzis bez obiadu bo niebawem zbieram sie do lekarza, takze Ada zrob wiecej, gosci dzis masz na obiedzie, bo i meza zabiore bo on po pracy bedzie tez glodny, Pole tez wezme ok? ;)
Monique a na jeza Ty czasem nie chcesz usiasc? :) hmm jakby to powiedziec...tez mam jeden narzad uszkodzony, nie kobiecy, ale jednak i co? drugi swietnie daje sobie rade, az lekarze sa zdziwieni. wiec Ty powiedz temu niedroznemu jajowi, ze ma spadac i ze dasz sobie rade z tym drugim, droznym i mega dobrze dzialajacym :) maliny malinowe jak trza, tylko nie licz, ze na ciazowym takie bedziesz miala :P bo maliny na ciazowym miala u nas chyba tylko Aggi, ktora testowala po terminie @. reszta wymiekala i testowala za szybko, byl cien cienia i teraz te cienie maja kilka miesiecy albo siedza w naszych brzuchach :)
o fak, ale dostalam strzala od mojego cienia cienia, chyba sie oburzyla :P ale toc krecha byla tak blada, ze maz do drugiej bety czekal z uwierzeniem ;)
ej ja dupka bralam 3 albo 4 cykle po 2 tabletki ale ile mg nie wiem :/ a potem, jak sie okazalo, ze fasola jest to jak mi dosadzil dawke to bralam 6 tabletek na dobe, ale najwidoczniej tak bylo trza
Aggi czkwaki sa po tym, jak sie dzieć napije wod plodowych, a zazwyczaj sie potrafi napic tych slodszych ponoc ;) ja tam jem slodkie, ale nie tyle, zeby mloda miala czkawke czesto, a ma ze 2-3 razy dziennie
a materialy kupowalam np na drecotton.pl, jak narazie resztki mam bialo-rozowe :P wiec pewnie nie dla Maxa, ale jak mi mama uszyje rozek i cos zostanie to dam znac, tam bym miala material szary w biale gwiazdki np. chociaz nie powiem, zamawialam raczej na wymiar, wiec to nie beda jakies wielkie resztki. na tej stronie mozna kupic niestandardowy wymiar, ale trzeba zamowienie zlozyc mailem, tzn najpierw zapytac czy mozna ;)
ok ide sie ubierac i do gina, dobrze ze z ranca sie wygolilam. powinnam dostac za to nobla....szykujcie sie :P terefere ja jestem na koncowce narzekania :P zobaczycie jak to jest nie widziec kury z zadnej strony, tylko w lusterku :P
leceee :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka