BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 6 miesiąc temu #888766 przez monique1983
Ula - no właśnie szkoda, że przy leczeniu bromergonem nie można pić alkoholu, więc ja to abstynent ostatnio niestety :S

Ada - to zrób tak jak piszesz, jak @ nie przyjdzie to teścik w 35 d.c., a na razie niestety zostaje Ci się przemęczyć, wiem jak to jest bo też różne dziwne rzeczy miałam po odstawieniu anty, chociaż o dziwo pierwsze kilka okresów po odstawianiu dostałam normalnie, dopiero w 3 czy 4 cyklu po odstawieniu zaczęły się problemy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #888769 przez Asiaa
Dzień Dobry.

Ann Natalka niech lepiej siedzi grzecznie w brzuszku mamy, bo tam jest najlepiej póki nie przyjdzie odpowiedni czas ;)

Ada to faktycznie dziwnie, może zaparz sobie mięty? Może pomoże na żołądek jeśli to on jest przyczyną.

Monique no spa powinna pomóc na skurczowe bóle, może spróbuj?

Ula szampanik wszystkim mógłby się przydać :D a ciężarnym Piccolo :D

W biedronce jest, a przynajmniej było, dobre wino musujące, różowe, bardziej słodkawe i kosztuje tylko 9,99zł :D B) Polecam :D

10 lata 6 miesiąc temu #888771 przez ulka1983
Moni na tym forum chyba zdecydowana większość to abstynentki :laugh:

Asiaa w samą porę :) Moni zapomniałam o piccolo przecież to też szampan i jaki smaczny :laugh: w stonce mówisz i słodkie to coś dla mnie ;) jak już będę mogła to sobie kupię ale to potrwa parę miesięcy :P

10 lata 6 miesiąc temu #888774 przez betka81
Cześć Wam weekendowo B) U mnie piękna pogoda od rana....
Ula tak dobrze pamiętasz u mnie też liczę po cichu na bąbelka ale zobaczymy... ja testuje już od lutego i mierzę tempkę od stycznia aby się rozeznać w sytuacji i na razie chyba wszystko oki.
U mnie krwiak pojawił się ok 8 tygodnia i było brudne plamienia i po około 3 leżenia plackiem sam się oczyścił czyli znowu wyleciała spora ilość takiej starej brązowej krwi i już więcej go nie było. Badań szczególnych nie miałam ale częste usg aby sprawdzić czy z dzidzią wszystko w porządku no i oczywiście lutka na podtrzymanie

Agni jeszcze nie trać nadzieji bo moja gwiazda w 37 tygodniu jeszcze się obruciła o 19 na wizycie głową do góry a później wieczorem i w nocy tak się wierciła, że spać nie mogłam i o 1 w nocy wody mi odeszły...mówie położnej że będzie pośladkowo bo jeszcze pare godzin temu nie obròcona a ona wymacała i mówi abym głupot nie opowiadała bo ją tylko straszę...więc wszystko możliwe ale Iga w 37 tygodniu ważyła 2700 g więc wielka nie była to może i miejsce miała

Miłego dnia bo pogoda super to trzeba dzieciaki wymęczyć na dworze...buziaki
Podziękowania: ulka1983

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #888776 przez ulka1983
Betka to teoretycznie przygotowana jesteś na 6 :laugh: może szybciutko się uda :) ja od czwartku mam ładny śluz przeźroczysty to mam nadzieję że już się wchłonął i będzie spokój ;) wizyta 16 06 to wszystko się wyjaśni :pinch:

Możecie zmieniać swoje ustawienia bo chciałam dodać avatarek ale nie mogę i chociaż robię w profilu edytuj to nic mi się nie wyświetla :S

Gwiazdka i jak bóle przeszły ?

10 lata 6 miesiąc temu #888781 przez betka81
Ulcia trzymam kciuki aby się paskudztwo wchłonęło. Ale dla pewności leż i odpoczywaj i nie rób totalnie nic.
Przygotowana na 6 to może nie...czasem cykl też wariuje a jak jeszcze dojdzie presja, że to już więc przygotowuję się na niespodziankę :( ale ładnie biorę wiesiołek i kwas foliowy i mam zamiar w sierpniu dla może pewności zrobić moritoring owulacji...robiłyście? Ile wizyt i jakich dniach robić usg?
Mój mąż się załamie przy czwartej kobietce bo osiwiał już dawno przy trzech :woohoo:

10 lata 6 miesiąc temu #888782 przez betka81
Ulcia trzymam kciuki aby paskudztwo się wchłonęło i nie wróciło...
Przygotowana na 6 to może nie. Jakieś zawirowania w cyklu się zdarzają i nie zawsze mam pewność czy to to..dlatego chcę iść na monitoring owulacji w sierpniowym cyklu. Stosowałyście? Ile wizyt i w jakich dniach to trzeba?
A tak to robię testy, mierzę temperaturę dowcipnie biorę wiesiołek i kwas foliowy i zobaczymy...

10 lata 6 miesiąc temu #888783 przez Ada2424
Ulka ja też nie mogę edytować :/

Zasypiam na siedząco, połozyłam się ale nie wiem czy zasne bo te okna obok robia i troche hałasuja, dobrze ze mama mnie zastapi i zrobi obiad bo ja padam dzis a jeszcze ten upał to juz calkiem.

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #888786 przez betka81
Kurcze beznadziejnie pisze się z telefonu bo nie dodaje od razu postów, myślałam że nie dodało postu

10 lata 6 miesiąc temu #888788 przez ulka1983
Betka leżę żeby potem na mnie nie było ;) wiesz u nas na monitoring to ciężko lekarza namówić ale wiem że dziewczyny miały to może coś doradzą :) mój M. po trzeciej zaczął łysieć a teraz już powoli siwieje :woohoo: :laugh:

Ada dzięki :kiss: bo już myślałam że coś nie umiem zrobić :S odpoczywaj może dojdziesz do siebie :)

10 lata 6 miesiąc temu #888810 przez ann-sunshine
Witam sie popoludniowo. Juz po zajeciach. Ledwo wysiedzialam i brzuch mi sie napina ale wzielam dodatkowa nospe i leze.

Nauki juz mam sporo. A przydaloby sie przyswoic teorie przed zajeciami praktycznymi ns komputerze.

Ada podziwiam ze nie skusilo cie jeszcze zrobienie testu. Ja bym pewnie wymiekla. A objawy moga byc spowodowane psychika, tym ze zaczeliscie starania. Albo odstawieniem anty. No albo ciaza.

Ale fajnie testowo bedzie za chwilke :-) a jak jeszcze Chudzinka i Betka zaczna starania to watek bedzie znow mocno owulkowy :-)

10 lata 6 miesiąc temu #888813 przez Ada2424
Ann jeszcze wczoraj dobrze sie czulam a dzis od rana lipa. Póki co nie kusi mnie test bo chyba by jeszcze nic nie wyszlo nawet nie? 27dc mam.

Poleżałam troche ale nie dalo się zasnąć przez to stukanie i wiercenie. Zjadłam troche obiadu ale z przymusem :dry: moze jakies przeziębienie mnie łapie i od tego te wszystkie objawy bo i temperatura podwyzszona 37,6

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #888825 przez ulka1983
Ann bidulko leż i odpoczywaj :kiss: na następne zajęcia weź sobie leżak a co ;)

jak dobrze pójdzie to co najmniej jeden teścik w tygodniu będzie ;) i następne mamusie już się cieszę :laugh:

muszę pochwalić teściową bo umyła mi podłogę :woohoo: :laugh:

Ada lepiej już ?

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #888828 przez Ada2424
Ulka troche lepiej ale jeszcze nie do konca, najgorzej czulam sie jak wstalam i tak gdzies do godz 14 mnie meczylo teraz troche mniej.
Nic nie robie leże na łóżku i odpoczywam. Okna juz wymienione i od razu więcej światła i sloneczka :)

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #888832 przez ulka1983
Ada to jest nadzieja że będzie już tylko lepiej zdrówka :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka