BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #889193 przez ulka1983
Ada jak następny cykl się pojawi to będziesz testować do malin a później nie ma sensu ;) dzieci to ciągły wydatek więc się przyzwyczajaj :P :laugh: ja na Twoim miejscu zrobiłabym test ciążowy :whistle: a co już masz 29 dc podminowana jesteś że szok a tak będziesz wiedziała czy już się coś szykuje czy jeszcze nie B)

Meli to jak dobrze pójdzie to na luty już się załapiesz szkoda że nie na styczeń ;)
Podziękowania: meli1990

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #889196 przez Ada2424
Jeśli w nastepnym cyklu te maliny sie pojawią bo w tym ni widu ni słychu. W czwartek jadę na zakupy i jeśli do tej pory @ nie bedzie to planuje kupic w aptece ze dwa testy ciążowe płytkowy i strumieniowy i w niedziele zrobie i zobaczymy, bo tych z allegro paskowych ciążowych nawet nie będę robic jakoś zniechęciły mnie te owulacyjne.

Ulka wkurzam sie że nie wiem co jest grane i najbardziej to mnie denerwuje, nie lubie takich niewiadomych ale nie nastawiam sie na dwie kreski, za szybko by sie udało. Mężu zdecydowanie gorzej te starania przezywa niz ja. Poczekam do niedzieli.

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #889201 przez ulka1983
zrób jutro z rana tego z allegro jak i tak mają się zmarnować :silly: chyba że nie masz ochoty :pinch: my też wcześniej robiłyśmy testy tylko żadna się nie przyznawała no chyba że się udało :laugh: często było tak że chociaż test był negatywny to i tak nie wierzyłyśmy i czekałyśmy na nie przyjście @ a jak już przychodziła to dopiero jak się porządnie rozkręciła docierało do nas że się jednak nie udało ale nowy cykl nowa szansa i tak od nowa aż do skutku :)

10 lata 6 miesiąc temu #889206 przez Ada2424
Ulka no mnie póki co jeszcze nie skusiło i ani jednego nie zrobiłam. Poczekam do niedzieli no chyba że faktycznie wcześniej mnie skusi ;)

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #889207 przez meli1990
Ada zróbmy razem jutro test. będzie ci raźniej. ja robię ten z allegro bo innego nie mam

a która mi obliczy termin porodu? 1dc 30 kwietnia średnia długość cyklu 32 dni, a według owulacji to maliny miałam 23dc czyli 22 maja

10 lata 6 miesiąc temu #889212 przez Asiaa
Ada w testach ciążowych najważniejsza jest czułość, a to czy paskowy czy strumieniowy to już drugorzędne ;) im mniejszą ma wartość tym jest czulszy ;)

10 lata 6 miesiąc temu #889228 przez aggi
Witam ;)
weźcie ten upał ode mnie błagam :dry: nie wystawiam nawet dzisiaj nosa za okno..
w weekend grillowaliśmy i jakoś mój żołądek błagać o litość zaczął.. ale dzisiaj spokojnie
rano mięta, a teraz już apetyt wrócił kanapeczka z pomidorkiem wpadła ;) ale dziś przystopuję

Ann dzielna kobitka z Ciebie :) dasz sobie radę zobaczysz :kiss: co do celibatu to tyle dobrze że inaczej można to sobie zorganizować ;) My mimo że możemy to jakoś mi ochoty brak.. ale staram się to inaczej zastępować bo mi męża szkoda :blush:

Dag strasznie szybko dzieci rosną ! szok

Agni z tym kibelkiem to Ci zazdroszczę serio.. ja mam 10 tabletek jeszcze ale biorę co drugi dzień. No i nadal będę brała bo już mi chciał wypisać ostatnio receptę kolejną.. także też do końca będę brać. Ciasto z rabarbarem mmm ja robiłam wczoraj z jabłkami :)

Ada ja mam to samo w upały, a teraz to już w ogóle masakra jak mam gdzieś wychodzić :ohmy:

ulka ledwie żyjemy - bynajmniej ja i mój maluch :dry: porażka z tą pogodą, nie wyobrażam sobie w taką pogodę rodzić :sick:

moofka no to fajny wypad mieliście :)

Anabelle witaj, rozgość się u nas i owocnego testowania :)

Asiaa daaaj te pogodę :D

meli czekamy na jutro w takim razie :) i zaciskamy kciuki

10 lata 6 miesiąc temu #889247 przez Dagnes
Ada ja siurałam na ciążowy z allegro właśnie i mi pokazał tak samo jak ten z apteki. To, że nie jest ładnie opakowany w plasticzek, nie znaczy że jakiś gorszy jest.

Meli jutro z samego rana zaglądam tu, żeby zobaczyć co ci wyjdzie. Też czuję w kościach, że Wam się udało.

Anabelle powodzenia w staraniach.

U nas upał od samego rana. W domu siedzimy z malutką, bo na dworze w cieniu komary takie że wysiedzieć się nie da.

Ostatnio o czereśniach pisałyście. U mnie rosną piękne pod samym oknem i mnie kuszą ale nie najem się w tym roku :( Spróbowałam w sobotę i Wikunia cały dzień mi wczoraj mocno ulewała i krosteczki jej wyskoczyły. Truskawek nawet nie próbuję, bo efekt może być podobny.

Wiktoria

10 lata 6 miesiąc temu #889249 przez majka1987gnoWlkp
hej :) ja pozałatwiałam co miałam, znioslam się jak wielbłąd, wystałam za autobusem i na czworakach wróciłam do domku. dobrze że Tosia u niani bo chłodny prysznic wzięłam :) i leże :D :D :D obiad mam od wczoraj to cały dzień planuje się byczyć :D
Meli a nie mówiłam !! mój duży palec u prawej nogi mało kiedy się myli :D
Ada Tobie nie wróżę z palca wybacz bo jak brałąś anty to się boje że się pomylę ;) ja tak miałam przez 3 miesiące po odstawieniu zanim mi się cykl uregulował- co prawda dawno to było ale chyba tak to działa że się musi wsio uregulować :) ale życzę żeby jednak @ nie przyszła ;)

[/url [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #889253 przez majka1987gnoWlkp
Dag no niestety- tak jest z tymi owocami- a jak cycusisz się to tym bardziej ale napiszę że zazdroszę tego drzewa !!! bym całe opędzlowała- i gdzyby i ręki starczyło to pewnie jeszcze dziś bym kupiła ze 2 kg zwłaszcza że ceny spadły w piątek płaciłąm 14 zł/kg a dziś były po 7 !! muszę sobie chyba taki babciny wózek na zakupy kupić na kółkach!! wyglądać będę co najmniej śmiesznie ale sruuu nie będzie dźwigania :D

[/url [/url]

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #889275 przez moofka
meli mi z jednego kalkulatora wyszedł termin na 13.02. a z drugiego 14.02., wybierz sobie :woohoo:

ada moja sis po odstawieniu anty dostała polecenie od ginka odczekać pierwszy cykl bo będzie najbardziej
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
a od drugiego cyklu zacząć już starania i sis ładne malinki wysiurała na testach owu :) także nie świruj bo Twój organizm już wystarczająco świruje!

mi jako pierwszy Zośkę wykrył test allegrowy, a później pokazywał mocniejszą kreskę niż apteczny robiony z tego samego sika.

Anabelle witaj :)

Dag ja czereśni nie próbowałam jeszcze ale truskawy to wcinam prawie codziennie i Zośce nic nie jest :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #889280 przez Ada2424
Moffka no widzisz a mi gin zalecił od razu po odstawieniu działać ze względu na moje wczesniejsze problemy z torbielami. No i mowil tez ze jakby do sierpnia sie nie udalo to mam przyjsc do niego.

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #889295 przez ulka1983
Meli jesteś bardziej narwana niż nasza Gwiazdka :laugh: jeszcze potwierdzenia ciąży nie masz a datę porodu chcesz wyznaczać :woohoo: ale jak chcesz to proszę bardzo :) 11 luty, środa
Jesteś w 5. tygodniu ciąży. Za Tobą już 33 dni ciąży, a do porodu pozostało 247 dni.

Jak rośnie Twoje dziecko: W 5. tygodniu ciąży maleństwo jest wielkości ziarenka pszenicy. Zaczyna się rozwijać jego mózg, układ pokarmowy i krwionośny. Pojawiają się też zalążki oczu.

trzymamy kciuki za pozytywny test ciążowy :kiss:

Aggi a ja wiem jak to jest rodzić w lipcu bo rodziłam 2 razy i nie było źle :) za to w styczniu nie mam pojęcia już to widzę mróz -20 i jeszcze śnieg pod kolana :S

Dag w przyszłym roku nadrobicie zaległości owocowe :) a testy z allegro były ok i dużo tańsze :)

Majka niech Ci ten palec powie co ja w brzuchu noszę :P ;)

10 lata 6 miesiąc temu #889297 przez Ada2424
Meli mi sie wydaje że nawet gdybyś zrobiła jeszcze dzis test to gdyby była ciaza to spokojnie powinno pokazać bo to juz jednak sporo mineło od 30 kwietnia. ;)

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #889299 przez gwiazdka2014
hej

ja powizycie u mojego Darka (gin) dostałam skierownie do szpitala :// szyjka mi sie skróciła eh.... ale powiedział ze mam nie panikować

Meli i Ada wy to nasz trzymacie w niepewności - ADRESNALINA

Witam nową testującą... Anabelle wpisowe to serniczek dla Agni ale nie wiem czy będzie chciała jak jest tak gorąco...

Dagnes przez was mam taką ochote na czerśnie i truskawki ..... ostatnio nie wiem juz kto pisał o pierogach :P dalej bym zjadła :P

Zaraz obiore ziemniaki i nastawię obiad i dalej będę leżeć a z rana do szpitala, mam isć bez śniadania?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka