BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 9 miesiąc temu #894798 przez gwiazdka2014
hej
ale fo pa strzeliłam z tym zdjęciem :P odpisywałam wam wieczorem i sie zapomniałam. Dodam jeszcze raz już z wyciętymi danymi :P
a na filmie 4d widać jak mały ziewa i dlatego tutaj ma otwartą buziuchnę :)

Ja nie mam zgagi, może raz miałam :P raczej czuje jedzenie w gardle, ale też nie zawsze :P

Ada a mnie też kuło z lewej strony, a teraz co jakiś czas mi kopa/ boksa sprzeda. Wiec...

Dolce Gusto też chce taki express moze mojego poproszę na 8 rocznicę ?? allegro.pl/nowy-ekspres-krups-kp1006-dol...sto-i4352855845.html
Tu taniej :P

Co tam jeszcze miałam napisać nie pamiętam :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #894799 przez Dagnes
Też się kiedyś zastanawialiśmy nad ekspresem na kapsuły, ale nam w sklepie odradzili że lepiej dodać kasy i kupić taki na sypaną kawę bo później tańszy jest w użytkowaniu. Ale jeden i drugi ma swoje plusy i minusy. Trochę mi zajęło aby nauczyć się dobrą kawę robić z półautomatu (pierwsza to była tak okropna że od razu w zlew poszła), a kapsułę zakładasz i samo się robi.

Wiktoria

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #894800 przez Agnilla
no wlasnie zostaly mi 2 kapsulki na macchiatto i chyba sobie strzele, bo leze i leze a kawy mi sie nadal chce ;) mesy, piccollo jest w promocji? ja uwielbiam kawy z dolce, a 130zl to dobra cena
moi rodzice maja taki jak Dag pisze, ale o tym, ze maja lenia do robienia tej kawy to juz nie musze dodawac :P byl kiedys taki moment, ze jak my przyjezdzalismy to prosili mojego meza, zeby im zrobil bo oni sie nie nauczyli i jak robia sobie kawe z expressu to wiecie z takiego co sie filtr wkladalo itp :D
Ann ja tam licze, ze moj maz mnie olśni innym jakims prezentem ;) a mowilam Wam, ze od soboty mam go w domu do 3 sierpnia? sasasa :) niestety moj maz mimo okularow, tez w domu ma jakies pogorszenie wady :P ale ja go wyprostuje ;) juz wczoraj latal :)
a wiecie co wymyslila moja tesciowa? ze dzieci urodzone posladkowo sa łyse, bo moj maz byl lysy :lol: mmm statystyka jak tralala :P a ja mowie, ze to nieprawda, bo blizniaczka byla dupka a wlochata na glowie od urodzenia :) teraz wyje, ze nie chce byc wlochata i ze siostra ma jej wlosy obciac :P

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #894822 przez Agnilla
uła poszłam Wam kawe zrobic a tu taka cisza? to Wam pokaże i sama wypiję :P
ps. lubicię pączki? ;)

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 9 miesiąc temu #894829 przez monique1983
Dagnes - jak ktoś piję po kilka kaw dziennie, to faktycznie średni interes. Ja piję na raz ile, to u mnie to jest dobre rozwiązanie, czarnej kawy nie pijam wcale, ale takiej latte czy mocca czy czekolada to się napiję ze smakiem.

Na stronie Dolce Gusto jest teraz taka promocja - tylko do 30.06.2014 r. przy jednorazowym zamówieniu 30 dowolnych opakowań napojów, automatyczny ciśnieniowy ekspres Genio w kolorze czarnym otrzymasz GRATIS! Także jak np. ma się kogoś w rodzinie co jeszcze kupuje kapsuły czy znajomych to można z kimś zamówić sobie na spółkę kapsuły.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #894848 przez Ada2424
Witam się :) u Was tez taka pogoda do kitu? zimnooo i wieje a mi się pranie pierze, oby nie padało bo gdzie ja to wysusze. Dalej mnie brzuch napitala dolem raz mocniej raz lżej ale no spa od rana poszła w ruch bo podnieść z łózka się nie mogłam przez te kłucia. Czekam na kuriera bo zamówiliśmy półkę narożną wiszącą do pokoju koło łóżka :)

Ale super Wam te kawy wychodzą mmm ja podobnie jak Monique czarnej kawy nie pije bo nie lubie ale takie capuccino albo latte raz na jakiś czas lubie wypić przeważnie jak spotykam się z koleżankami na pogaduchy to wtedy idziemy na kawke :)

Gwiazdka Antek super się do fotki pokazał :)

Monique czekamy na druga betkę, ale wierze, że będzie piękniejsza od pierwszej :)

Betka jak będę koło 25 dc to Wam pokaże mój wykres i mi pomożecie go rozszyfrować bo ja go robie ale co z niego wychodzi to nie mam zielonego pojecia, góry i doliny są na nim hehe :P

[/url] [/url]

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #894869 przez moofka
Dag u nas na
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
to najlepsza jest śliwka :woohoo:

dobrze że ja kawy nie lubię to mnie te Wasze fotki nie ruszają :P ale jakby tak która czeko mi tak zapodała to ulala....

co do teorii o zgadze to ja miałam super zdrową dietę, zgaga czasami była, Zośka łysa :silly:

mesy czadowy ten jeż :woohoo:

monique beta jak ta lala, druga też taka będzie :kiss:

ej dobrze ja pamiętam że jutro ferri ma podglądanie u dr cuda???

10 lata 9 miesiąc temu #894875 przez Anabelle

Dagnes napisał: Też się kiedyś zastanawialiśmy nad ekspresem na kapsuły, ale nam w sklepie odradzili że lepiej dodać kasy i kupić taki na sypaną kawę bo później tańszy jest w użytkowaniu. Ale jeden i drugi ma swoje plusy i minusy. Trochę mi zajęło aby nauczyć się dobrą kawę robić z półautomatu (pierwsza to była tak okropna że od razu w zlew poszła), a kapsułę zakładasz i samo się robi.

My mamy dwa - na kawę sypaną i na kapsułki nespresso. Kapsułki to masz różne nuty smakowe i kawa jest zawsze intensywna i świeża. Na kawę sypaną to kawa jest dobra póki jest opakowanie świeżo otwarte. Kawa niestety szybko wietrzeje i później już siuśki lecą :P Kapsułki są fajne jak sie siedzi we dwoje czy np kawa decafeinato na okres ciąży z pięknie spienionym mlekiem, polane karmelem i posypane kruszoną wanilią ;) natomiast kawa sypana z ekspresu jest dobra na uroczystości gdy zwali się 20 osób bo wychodzi taniej. Nie ma jednak porównania. Nesspreso ekspres ma 19 barów i różne nuty smakowe - trudno się znudzić. Ekspresy do kawy parzonej mają mniej barów - do tego kapsułka wypada do zbiorniczka i nie brudzi, a uchwyt z resztkami kawy parzonej każdorazowo trzeba wyrzucać do kosza/kibla/zlewu i myć.

Polecam więc mieć obydwa ekspresy :P Ja jeszcze ten spieniacz przy moim ekspresie używałam na spotkania rodzinne do spienienia mleka i przelania do mlecznika na stół :P

Są też kapsułki plastikowe na allegro które można sobie wielorazowo napełniać zwykłą kawą sypaną i działa to na zasadzie ekspresu sypanego.

10 lata 9 miesiąc temu #894936 przez Chudzinka
No u mnie pogoda lamana, ale dosyc cieplo, wiec nie narzekam :)
Super macie te zdjecia USG :)
No i kawki takie, ze pijabym bez konca... Dobrze, ze u mnie w pracy wypasiony ekspres jest, to sobie zaraz doleje, bo coś mnie ścina... Chyba jednak będzie lało.
Ja pomału się przestawiam na normalny tryb, ostatnio odrestaurowałam rowery z mężem, będę ujędrniała pupę i uda ;)
Monia - gratki bety, będzie wszystko dobrze, zobaczysz :kiss:
Agnilla, no, za tydzień - będziesz tuliła Polę, a teraz rozpieszczaj się ile wlezie, bo jak mała będzie na świecie, to łatwo będzie o sobie zapomnieć :kiss:
Ula - no dzieci to indywidualności, każde inne, ale to dobrze myślę, tak ma być :)

10 lata 9 miesiąc temu #894952 przez meli1990
Gwiazdka super zdjęcie

co do reakcji mamy napisze kiedy indziej bo bardzo źle się czuję

10 lata 9 miesiąc temu #894983 przez Asia K
Bry :D

Aggi – ja z kg? Moja historia? ZAŁAMKA. Przytyłam 16 kg i cieszylam się ze w 2 tygodnie spadło mi 11 kg , ale od tamtej pory STOP ani grama mniej i załamke mam bo nadal spuchnieta jestem i brzuchol wisi  i w wiele rzeczy się nadal nie mieszcze

Agni ale może tak z zaskoczenia byloby lepiej – i tak by cie pociachali skoro ulożowa „DUPOWATO” :D

Ada ja czekam na foto po remoncie 

Meli ja pierwsze badania robilam jakos około 10 tyg. Ann ma racje co do becikowego

Asiaa – nadzieje zawsze warto mieć 

Moof – krzesełko to rzeczywiście „pomocna dłon” :D na jaki kolor w koncu się zdecydowałaś?

Betka wierze ze 3 będzie ci przebiegala spokojnie i nie na lezaco :D

Mesy no no no – to kupuj grzebyk i szczotke. Ja przy synku o tym zapomniałam a on busz na głowie miał :D

Gwiazdka – Śliczny bobo 

EEEEEE na kapsułki? Ja tam wole na mielona kawe
A to moja wersja machiatto na dzisiaj :D

Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #894993 przez Anabelle
przecież w kapsułkach też jest mielona kawa :P tyle, że świeżo zamknięta próżniowo.

Właśnie się po kawę wybieram, bo usypiałam Antka przez ponad godzinę -.- Mam takiego tulisia, że włożenie go do łóżeczka jest równoznaczne z cudem. Najchętniej śpi wtulony w kogoś -.-

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #894994 przez mesy
Asia K mam już zakupione :D
Nie będzie ekspresu :P zamówiłam młodemu kołyskę , żeby z nami w nocy w sypialni spał , a w dzień u sobie ;) stwierdziłam , że nie będzie mi się chciało dreptać do niego co chwilę do pokoju w nocy :P ALE BĘDZIE przyzwyczajany i do kołyski i do swojego łóżeczka ;)

10 lata 9 miesiąc temu #894999 przez aggi
wróciłam z wojaży :side:

Agni masz rację bidulka z Poli bo taki mały domek ma :P Więc dobrze że niedługo wychodzi na wolność :D

mesy to pjona ja też nie wiem co to zgaga i jak to działa :P w biedrze taniej kapsułki wychodzą ale ja stwierdziłam że kurka nie wiadomo jak długo je tam będą mieli? Wycofają i co.. express do wyrzutu? :huh: ja mam express tassimo, co prawda kapsułki też do najtańszych nie należą, ale co jakiś czas kawkę czy czekoladkę można sobie pyknąć taką 'inną' :side: toś interesa z kołyską zrobiła :D

Dag niejedna za to
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
by życie oddała :D jaaaaaaaacie jaka kawa :woohoo:

monique będzie dobrze nie ma innej opcji :)

gwiazdka tera to już za późno jak Cię pół foruma zna :D :D :D

a co do ekspresów :D Jak ktoś lubi czarną kawę to znów najlepiej kupić sobie młynek, o :side: :side: my z mężem sobie zafundowaliśmy i mielimy kawuśkę bo o wiele lepsza niż taka kupiona gotowa :)

Asia K oj tam napewno Ci to spadnie :) A zapytałam z czystej ciekawości :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #895023 przez ulka1983
cześć :) musiałam wyjść z domu na zakończenie przedszkola u Natalii i mojej chrześniaczki Alicji a teraz odpoczywam :) muszę Was teraz nadrobić bo trochę naskrobałyście :)

Edit
Gwiazdka 28 wrzesień to prawie październik :laugh: ale patrząc po znajomych to ostatnio wszystkie rodzą po terminie więc pewnie Ty też październik zaliczysz ;) a na zdjęcie się niestety nie załapałam :( o już poznałam Antka :)

Betka tak od grudnia :laugh: na razie testujesz działasz z mężem ale mówisz sobie że to jeszcze nie starania :whistle: :laugh: urlop nagrodowy :woohoo: to gdzie Ty pracujesz że można taki dostać w tych czasach B) wychodzi na to że pierwsze dziecko grzeczne drugie nie bardzo a trzecie kto mi powie :S

Aggi dzięki przepis zapisany :)

Ann pocieszę Cię Natalia też ostatnio diabeł wcielony i nawet zastanawiałam się czy na lipiec do przedszkola jej nie posłać :evil: tylko że to byłaby dla mnie też kara bo musiała bym ją wozić a w obecnej sytuacji to nie bardzo B) chyba będę musiała jakoś inaczej wpłynąć na jej zachowanie B)

Mesy jak już pytasz to jeszcze mi :P pokaż kołyskę bo ja je uwielbiam :whistle:

Agni ciekawe czy po tym czasie będziesz męża z żalem czy z radością do pracy wysyłać :whistle: :P a mówiłaś że nie umiesz :P pycha :)

Ada u mnie już leje i zimno się zrobiło a do południa było pięknie :unsure: na moich wykresach też tak było ;)

Moni Ada dołączam do was też nie przepadam za czarną kawą B)

Moff tak Ferr ma jutro podgląd a w sobotę weselicho :) ciekawe czy sobie coś kupiła :whistle:

Anabelle po Twoich spostrzeżeniach kupiłabym na kapsułki :) na zwykłą kawę ekspres dostaliśmy na wesele i jak dla mnie nic specjalnego :P jak sobie przypomne jak ja dziewczyny usypialam przez godzine w wozku a one w koncu sie podnosily to mnie sylak trafial B)

Meli życzę lepszego samopoczucia :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka