BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 4 miesiąc temu #916346 przez emilia1410
Aha no dzieki bardzo dziewczyny, narazie to czekam az przyjda poczta;)
I tak niby wedlug kalendarzyka to bede miec owulacje 28 lub 30, i tak jakos tak zrobie test:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #916348 przez gosia28
ferr tak se myślałam, że troszku poczekacie z wyjazdem :)

emilia a regularne masz cykle? Ilu dniowe? Kiedy ostatnia @ była u Ciebie? To będzie Twój pierwszy cykl starań? To będzie Twoja pierwsza ciąża? Tak z ciekawości pytam :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 4 miesiąc temu #916353 przez Anabelle
emilia 1 test chcesz zrobić?
zazwyczaj robi się od np 10-11 dc aż do owu . Ciężko powiedzieć - mi owu wyszło w 17 dc ale niektórym potrafiło wyjść już w 9 dc.
Życzę owocnych starań :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #916361 przez moofka
łoj łoj taaak forumowa awantura mnie ominęła a ja tak lubię się pieklić :evil: no trudno może następnym razem się załapię :silly:

nie wiem o co chodziło z tym rodzeniem w grudniu :huh: no ale Zośka zimowa jest, a Wy mi zimy nie przyśpieszajcie bo mi wtedy dziecko rok skończy!!!

u nas kąpiele Zośkowe zazwyczaj wspólne są :) a teraz kąpiemy się w wiadrze co Dag wrzucała :) całe 23 zł w oszą :laugh: a że nie ma do tego podstawki to na kibelu Zośka się kąpie :P

mesy Twoja kolej! jejejejeje :woohoo:

julka o matko bosko aż mi szkoda że już brzucha nie mam i tyle pomysłów mi przepadło :P niektórzy ludzie to mają nasrane :S

10 lata 4 miesiąc temu #916364 przez Anabelle
Julka nie widać co znalazłaś :)

A cena samej podstawki to jakiś kosmos. W zestawie bardziej się opłaca.

10 lata 4 miesiąc temu #916373 przez Pinezka
Hej, hej,

Ann - sliczne dziecie :woohoo:

Melduje, ze sprawe z autoryzacja udalo mi sie wyjasnic pomyslnie :laugh: tak wiec dokumenciki na jutrzejsze badania przygotowane. Zobaczymy tez, czy dziec bedzie chcial sie ujawnic czy jeszcze nie :whistle: Jutro dam znac, trzymajcie kciuki, zeby wszystko ok bylo :pinch:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 4 miesiąc temu #916386 przez majka1987gnoWlkp
Ada- Tosia spokojna dziewczynka??? :D ale żart
owszem dziewczyny odpieluchowana, oddydusiowana no i moja :) ale po mamie nie tylko inteligentna a i łobuz straszny- ostatnio majtki zamoczyła w nocniku i sikami mi kanape umyła :/

to nie jest takie łatwe nie nie!! a jak zajmę się Misią- będę karmić czy coś?? już widzę ten sajgon w chacie!!!

Ulka o tych 23 szwach to moja psióła była :) chciałam podkreślić że każda mama ma inną traumę czy z porodu czy z połogu czy ciąży :) ehh gdyby faceci to mogli przeżywać :D złożmy petycje do premiera?? :)
Gosiu mój duży palec dużo mówi :D ale takie rzeczy to już sama wiem i bez niego :D

a co do imion- jak kiedyś pomyślimy o chłopcu i uda się go wycelować to będzie albo Kajetan albo Maksymilian :D mnie się jeszcze szczepan podobuje ale mąż sie w życiu nie zgodzi :)

[/url [/url]

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #916403 przez Agnilla
Wiecie co są u nas dwie babcie, to jest jazda ewakuowalismy się do sypialni
Ada wiesz pytasz o Pole, ja Cię straszyć nie chce :) kochana, piękna, sra i nie śpi :)
Mesy się ze mną założyła ze po 2 mc wyprowadzi Patryka na noc do swojego pokoju. Szykuj rolade laska :)
Moni pole wyjęli dokładnie w 39t3d
Aha rano musze pobrac jej mocz :ohmy:

10 lata 4 miesiąc temu #916405 przez Anabelle

10 lata 4 miesiąc temu #916410 przez zoi

emilia1410 napisał: Aha no dzieki bardzo dziewczyny, narazie to czekam az przyjda poczta;)
I tak niby wedlug kalendarzyka to bede miec owulacje 28 lub 30, i tak jakos tak zrobie test:)

emilia, hej:) Niektóre to pierwszy cykl leciały od 1dc, bo w sumie nigdy nie wiesz kiedy ta owulka przyjdzie. Myślę, że to nie jest taki głupi pomysł.

10 lata 4 miesiąc temu #916415 przez Asiaa
Julka aż się uśmiechnęłam po przeczytaniu wzmianki o siostrze :) mam tylko braci więc siostra by się przydała ;)
Niestety czuć że jesień nadciąga :(
Ale się uśmiałam :laugh: jeszcze nie było mi dane spotkać chłopca o imieniu Kornelia :laugh:

Monique ja się nie znam ale mi się wydaje że taki zastrzyk dają jak cesarka jest wcześniej, w sensie jeszcze nie donoszona ciąża i u malucha jeszcze nie wszystko do końca się rozwinęło ;)

Mesy na fotce faktycznie nie widać by brzuch był bardzo nisko

Pinezka to czekamy jutro na wieści :) może się ujawni ;)

Ja czytam wszystkie posty wszystkich :P by wiedzieć co u której słychać ;)

10 lata 4 miesiąc temu #916416 przez Asia K
Bry :D

Radko tu bywam , ale czasu brak - niestety niedoczytam was

Ann GRATULUJE - ŚLICZNIUSIA NATALKA :D

Ulka - ja tez synka rodziłam w grudniu - nie bylo źle chociaz padal śnieg ;)

Awantura i mnie opusciła, ale ja tam pewnie nic nowego bym nienapisala ;)

no i pochwale sie moimi skarbami :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
Podziękowania: gosia28, julka, ulka1983

10 lata 4 miesiąc temu #916417 przez ulka1983
Mesy jaki masz detektor ?ale ty masz ochotę Patryka wyprowadzić :laugh: dobrze gadasz śnieg za rok ;)

Emilia witaj :) czyli dopiero zaczynasz przygodę z testami ?

Julka u mnie też jest lista tylko na niej ze 20 imion i każdy chce co innego dla chłopca i dla dziewczynki :unsure: Adam i Mikołaj fajne mojemu mężowi sie podoba Patryk Kacper Patrycja, Natalka chce Wiktora , Gracjan albo Oliwier, Kaja Michalinka ,Kornelia znów Maurycy Mikołaj lub Maja Ola i nie możemy dojść do porozumienia :angry: a mój mąż to nigdy dziewczynek nie mył co najwyżej szykował wodę i po kąpieli wynosił :unsure: niektóre foto fajne ale reszta to szkoda słów :unsure:

Gosia ale zakręciłaś ale niech ci będzie ;) Emma przeszła na fb na grudniówki a o nas zapomniała :huh: niezłą selekcję przeprowadziłaś ale szybko i z sensem i imię już masz teraz działaj ;)

Ferr mąż tak mówi bo pierwsze imię wybiera a przy drugim powie że przy trzecim ty wybierzesz :laugh: ja musze wybrać ze 4 i może wtedy decyzję podejmiemy

Pinezka trzymamy kciuki 4 ;) i zapowiedz dzidzi że ma się nie wstydzić i rozłożyć nóżki bo ja zapomniałam i do dziś nie wiem co noszę bo dupskiem się na lekarza wypięło B) oby taka przemiana ci została do końca ;)

U mnie już pola czarne po zbożu nie ma śladu a kasztany rdzewieją ;) zaczęłam basen sprzątać bo już kąpieli nie będzie :unsure:

Moof chodziło o to że mam stracha że mnie śnieg zasypie B)

Majka na premiera to mam uczulenie nawet jak go w telewizji widzę to mnie ręka swędzi :laugh: ale dobrze mówisz też tak myślę i chociaż mąż nie rodzi to na porodówkę obowiązkowo go zabieram niech zobaczy ile trzeba zapłacić za chwilę przyjemności :P

Agni coś się dzieje czy tylko tak profilaktycznie badania robicie ? dwie babcie mówisz :blink:

Asiaa jakieś przeczucia ?

Asia ale super uśmiechy nam wstawiłaś :laugh: śliczne masz dzieci :kiss: a tak w ogóle to synek jak ma na imię ?
Podziękowania: Asia K

10 lata 4 miesiąc temu #916419 przez Asia K
Ulka - dziękuje za komplement :)
Mój synus to Dawidek :D

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #916420 przez Chudzinka
No chyba muszę się odezwać...
Ada, jak przeczytałam Twojego posta:

"Julka jasne, że tak ja nie mówie żeby tu na forum wcale nie pisać o tych sprawach tylko kurcze ileż można, to aż staje się nudne...strasznie nagminne a ja jestem tego zdania, że każdy się przekona jak to naprawde będzie w swoim czasie ;) ja nawet nie myślę jeszcze o połogu czy innych takich sprawach jaki ma być taki będzie po co się tym zamartwiać na zapas ;) i KONIEC tego tematu B)"

niestety nasunęło mi się od razu, że też ostatnimi czasy bez przerwy czytam na wątku jakby nie patrzeć starających się, o objawach ciążowych. I nie mówię tu absolutnie tylko o Tobie, ale o większości już w tej chwili zaciążonych dziewczyn (i na szczęście, bo to znaczy, że większości zajść się udaje ;)).
Już nawet kilka razy pisałam, że też pewne tematy przeskakuje, wyłapuje co mniej więcej u Was, bo tego jestem Ciekawa. No ale jak sama wspomniałaś, pewne tematy pojawiają się nagminnie i nawet jeśli nie dotyczą mnie, do głowy by mi nie przyszło, żeby komuś tego odmawiać. Wychodzę z założenia, że jak ktoś będzie tej wiedzy potrzebował, to po nią sięgnie, uważam też, że Ty piszesz o mdłościach, bo szukasz swojego rodzaju wsparcia, podniesienia na duchu, dlatego mi Twoje posty nie przeszkadzają.
Ale nie przeszkadzają mi też te o połogu, a wręcz mam nadzieję, że nie zostaną one ucięte dlatego, że dwie czy więcej osób ma ich dość. Myślę, że jeśli pozostanie choć jedna zainteresowana osoba, to warto się taką wiedzą dzielić, a jak Julka i Asiaa słusznie zauważyła, nigdy nie wiemy, czy i nam się jednak kiedyś ta wiedza nie przyda ;) Ja mam szczerą nadzieję, że będę i podglądała kiedyś Twoje posty o mdłościach i te o połogu, bo wreszcie zaczną mnie dotyczyć.
Takie są prawa forum. Nie krępuj się i nie wnikaj w wątki, które Ci nie odpowiadają, nikt się nie powinien za to obrażać. Ja nie ukrywam, że wręcz "filtruje" wypowiedzi pewnej osoby czasem, bo uważam, ze nic wartościowego nie wnosi, a wręcz mnie czasem irytuje. Takie nasze prawo :)
Ale Twoje wypowiedzi śledzę, cieszyłam się z Tobą z pozytywnego testu, martwię się Twoim złym samopoczuciem.
I cieszę się, że na tym forum nikt nigdy nie pozostał bez odpowiedzi i każdy mógł znaleźć to czego szukał. Chciałabym aby tak pozostało.
Buziaki! :kiss:
Podziękowania: Porto1987

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka