BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 2 miesiąc temu #932591 przez Anabelle
Eh majka, u nas Antek bedzie ok 4 msc młodszy od twojej Tosi jak urodze, a bunt dwulatka juz mu sie stopniowo włącza, czasami mam ochote wyjść do sąsiedniego pokoju, zamknąć za sobą drzwi i wsadzić sobie stopery do uszu. Mam jednak nadzieje, że na rodzeństwo dobrze zareaguje.
U jednej szwagierki starsza córka w ogóle nie zwracała uwagi na noworodka, do póki ten nie był kontaktowy, a u drugiej szwagierki starszy o 3,5 roku syn robił na złość noworodkowie wiec ciezko przewidzieć...

Ja na razie na wybuchy agresji i histerii staram sie go czyms zajac - innym - wybic go z tego stanu, ale kazdy ma próg wytrzymałosci

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #932599 przez Chudzinka
Martyna, widać, że jesteś przedszkolanka z powołania :-) Tak miło się Ciebie czyta...

10 lata 2 miesiąc temu #932601 przez joanna1991
Witam was panie :) przyłączam się do waszego forum. zaczynam od przyszłego tyg, robic testy- owu, bez nich chyba się nie obędzie mimo iż na owulacje boli mnie dół brzucha i piersi, od kwietnia z mężem staramy się o maleństwo ale jak narazie nic z tego nie wyniknęło :(

10 lata 2 miesiąc temu #932602 przez majka1987gnoWlkp
O tyle dobrze ze Tosia kocha Misie bardzo. Nie psoci się jej nic... Pomaga całuje głaszcze.... Ale mnie to testuje ile wlezie..... Zobaczymy... Dziś trochę poczytałam i wprowadzam od jutra tablicę z naklejkami za bycie grzeczną... I za nie grzeczne zachowanie minusy... Jak uzbiera 5 serduszek będą nagrody.... Może pomoże.

Witaj Joasiu. :-)

[/url [/url]

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #932608 przez ann-sunshine
Joanna witaj :) jak miło znów robi się tu bardziej testowo niż ciążowo :laugh:

Majka tylko cierpliwość cię uratuje. Jeszcze chwilkę i Misia nauczy się planu dnia, Tosia oswoi z nową sytuacją. Potwierdzam co dziewczyny piszą, dużo przytulania, całowania i tłumaczenia. Mimo, że Tosia ładnie zajmuje się Misią, to widzi że dużo nosisz ją na rękach i przytulasz i w ten oto sposób to odreagowuje. Ja wypracowałam już schemat. Z samego rana nie ma bata i pół godziny jest dla starszej, jak młodsza wtedy ryczy to trudno, potem z kolei Marta w żłobku więc poświęcam się Natalii. Wiem, że u ciebie o to trudniej bo jesteście cały czas razem w domku. Trzymam kciuki.

Wybuchy agresji bądź histerii, zignorować, zająć czymś innym, a potem przytulić.

Ej no patrzajcie, wytrzymałam z moim małżem 6 lat :woohoo:

Edit: Ferr dobrze że się odezwałaś :kiss: końcówka ciąży nie jest łatwa, ale już niedługo :kiss:

10 lata 2 miesiąc temu #932609 przez zancik
Joanna Witaj :)
Betka powinnam mieć @ 20 pazdziernika najpózniej 23 bo mam nieregularne cykle :(

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #932610 przez mesy
Ann to kolejnych 6 zycze ;)
my 13 :P .... czasem ma sie dosc haha

Kurde belek ale mi szkoda Patryk ma tak wysypany ten jeden policzek ze patrzec na niego nie moge :/
Czytalam ze ten krochmal jest dobry na takie cos.... macie jakies doswiadczenie z tym krochmalem ?

O 5 zas ciszyl sie jak gupi do sera i ani mu sie nie widzialo iac spac :blink:

10 lata 2 miesiąc temu #932612 przez zancik
ann-sunshine wszystkiego Najlepszego z okazji 6 Rocznicy Ślubu :kiss:

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 2 miesiąc temu #932613 przez zancik
ann przepraszam jeszcze chyba się dobrze nie obudziłam :laugh: ale i tak wszystkiego naj naj z okazji 6 rocznicy ;) a z okazji rocznicy Ślubu będzie na zapas ;)

10 lata 2 miesiąc temu #932617 przez zancik
julka to super że może dziś ;) będziecie w domku i z Wojtusiem jest wszystko w porządku :) Ja jeszcze nie wiem jak to jest rodzić,ale mam nadzieję,że nie będzie tak zle ;) Masz rację,że w domu to jest inaczej bo człowiek czuję sie swobodnie :) Życzę Wam wszystkiego dobrego i szybkiego powrotu do domku :kiss:

10 lata 2 miesiąc temu #932623 przez mesy
Julka to ty mialas jakies mocniejsze znieczulenie niz ja :blink: chyba po znajomosci ci dali :P

Widzisz emocje opadly i porod nie taki zly :P
obuscie wrocili do domu jal najszybciej ;) falt co w domu to w domu ;)

Ulka wczoraj sie pokusilam i mowie pojade do auchana po mleko i kuzwa trafilam na taki tlum ze sama na siebie klnelam :/ nastepnym razem zamawiam...

10 lata 2 miesiąc temu #932626 przez ferritka
bryyy;))

natrzaskałyście jakby Was ktoś prądem kopał..jak pokopane nooo :woohoo:

to ja z doskoku, bo jak wiecie Kręgiel wrócił, ja się kulam i raz lepiej raz gorzej ale nie ma co...
doczytam Wam wieczorem...

najważniejsze :
JULKA!!!! Aaaaa gratulacje kochana, ee szybko poszło:)) Wojtula słodziutki, gratulacje mamusiu, obyście jak najszybciej wróćili do domku i weszli w rytm dnia :kiss: :kiss:

p.s. Mesy, i tak jak Ci przez tel móiłam...spaliłam makaron- to na przywitanie Kręgla takawtopa :blush:

Kuba Maly Kregielek <3

Podziękowania: mesy

10 lata 2 miesiąc temu #932627 przez ferritka
no i standardowo nowa kurde strona..jako że nowa strona, to widzę że mamy nowe cinki w szeregach :woohoo:
a czy serniki wpisowe były???? ciocia Ferri tak z ciekawości pyta :whistle:

a i widziałam przepiękny wykres baaardzo obiecujący B)

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 2 miesiąc temu #932628 przez moofka
dobryyy :)

joanna witaj :) wklejaj nam fotki testów :)

Ann gratulacje stażu B) u nas na liczniku to już z dycha chyba jest :blink:

zancik w którym dc miałaś maliny? w teorii następnego dnia powinnaś mieć owu a od owu przeciętnie 14 dni do @.

mesy miesiąc na suwaku! ale zleciało :blink:

julka trzymam kciuki za wyjście :kiss: każda jedna chyba narzekała na poporodowy pobyt w szpitalu i chciała jak najszybciej do domu :whistle:

ferri poka brzucha!

10 lata 2 miesiąc temu #932629 przez zancik
moffka maliny miałam w 12 dniu :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka