BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 1 miesiąc temu #942830 przez ulka1983
Mari doczekasz się takiego brzuch może prędzej niż myślisz ;)

Joanna nie tesyt owu myślę że nie ale może ciążowy jeszcze dla formalności bo u nas na forum to niezłe cuda były ;)

M oof w moim stanie to już nie patrzy się na kolor tylko na rozmiar :P

Monia chyba muszę się sprężyć bo nieciekawie to brzmi :laugh: za niecałe 2 miesiące rodzę :blink:

dziewczyny testujące tylko proszę mnie nie przetrzymywać za długo i po 1 stycznia mogę rodzić to wtedy proszę testy ciążowe z malinami hurtowo wstawiać ;)

Mesy ja bym powiedziała że mój brzuś jest właśnie nisko w porównaniu z poprzednimi ciążami ale co do kształtu to się nie zgadzam bo różne brzuchy ostatnio widziałam i to wróżenie z kształtu brzucha to można sobie o
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
to chyba zależy od bioder mamusi :silly:

Julka no właśnie mam stresa że za szybko pójdzie :S kuzynka ostatnio mi mówiła że swoje dziewczyny rodziła po kolei w czasie o połowie krótszym niż poprzednio :blink: a ja jak Natalkę rodziłam 3 godz to teraz by przypadało jakieś 1,5 godz a jak nie zdążę do szpitala :woohoo: mam nadzieję że śnieg nie spadnie bo to już będzie katastrofa :unsure: a wagą się nie przejmuj u mnie też ciężko się jej pozbyć mimo że karmiłam B) udanych zakupów i nie marudnej mamusi ;) a na avatarku miałaś super zdjęcie i już nie ma wróciło stare B)

Ann moje szpilki czekają w szafie na lepsze czasy :laugh:

Chudzinka wypocznij za nas wszystkie jak ci czasu starczy :)

Zancik oficjalne gratulacje :kiss: dbaj o siebie i fasolkę :)

Ferr jak samopoczucie???
Podziękowania: zancik

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #942850 przez ann-sunshine
Dzień dobry bobry

noc do d... dziecko chyba jakiś skok rozwojowy ma od 18tej nic tylko na cycu chce być.

Ale ponuro u mnie okropnie.

Ej jaką zupę krem polecacie?

10 lata 1 miesiąc temu #942853 przez natkka
ann-sunshine - tak odkładamy starania - mam w marcu egzamin zawodowy, więc nie mogę iść na niego z mdłościami bo go obleje a jest raz w roku, poza tym bałabym się, że jak mi się trafi pierwszy trymestr to ten stres źle wpłynie na fasolkę.
Ada - fajny brzuszek :)
martyna_z - ja od grudnia, w kwietniu miałam poronienie :( w związku z tym miałam przerwę i pewnie sumarycznie i tak wychodzi tego tyle samo. ja wiem, że nam się w końcu uda, ale czasem mam gorsze dni :)
u mnie też szaro buro i nijako, w dodatku czuć mroźną zimę

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #942856 przez zancik
Dobry.........
U mnie też okropna pogoda :( W dodatku zrobiła mi się opryszczka pod nosem swędzi jak cholera :angry: Więc emkowi powiedziałam :) nie dowierzał na początku zaczął sie śmiać,że go ściemniam a ja mu na to to proszę bardzo test i wyniki.Zatkało go hahahahah był w szoku :woohoo: ale jak już szok minął to cieszył się jak głupek :laugh: :laugh: :laugh: Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim za gratki :kiss: :kiss: :kiss: dzięki Wam jest wszystko łatwiejsze i człowiek nie traci nadziei :) Jestem taka szczęśliwa,ale wiecie co jeszcze to do mnie nie dotarło i myślę cały czas że @ przyjdzie :)
PINEZKA uaktualnie owulkowy meldunek ;)
ULCIA brzuszek piękny :kiss:
JULKA mam nadzieję,że mamusia jeszcze nie została uduszona ;)
CHUDZINKA ale masz fajowo :) wypoczywaj ;)
MARTYNA trzymam kciuki i przesyłam ciążowe fluidy wszystkim starającym się ;) Uda Wam się :)
ADA domek cudny ;)

edit: mam jeszcze 20 testów owu oddam w dobre ręcę ;) za free :)
Podziękowania: ulka1983, martyna_z

10 lata 1 miesiąc temu #942857 przez ann-sunshine
Zancik gacie będziesz do końca ciąży oglądać, tak już jest :silly:
Podziękowania: julka, zancik

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #942898 przez aggi
dzień dobry :D

Nie wiem kto co gdzie i kiedy :D muszę spooooro znów nadrobić !
Spaliśmy z Maksiorem do 9 :D Z pobudką o 5 na mleko :)
Wczoraj dostał 2łyżeczki marchewki z bobovity :P był mega zadowolony ! Nic mu nie było :)
a z łyżeczką radził sobie jakby jadł tak od urodzenia :D
Na bioderkach wszystko w najlepszym porządku, Pani doktor była tak zadowolona że powiedziała
że nie widzi potrzeby trzeciej wizyty, no chyba że coś nas zaniepokoi :) Jestem taaaaaaaaka dumna. :woohoo:

chudzinka ZAZDROSZCZĘ :D Weź nam tu jakieś fotki z 2 albo 3 wrzuć :D na osłodę :D

Pinezka mi pozwolili cytrynę mieć :D Ale mi to smakowało ! Było lato gorąco a mi to zimne dali i pić mi się chciało :D Pycha :D napewno dobre wyniki będziesz miała :)

monique ja miałam Dady 1 w szpitalu :) Miałam też babydream z rossmana - są OK, miałam też pampersy z pampersa i też dawały radę. Ale zostałam przy Dadach, teraz już mamy 3 :) A chusteczki to miałam huggies pure - były OK, bobini też OK a na codzień używam Fitti z biedronki najtaniej wychodzą i żadnych uczuleń nie ma :) tyle z moich doświadczeń. Termometr mam taki z miękką końcówką elektroniczny ;)

Ann wiem wiem :D a Wy się nad 3 nie zastanawiacie? Może kiedyś jeszcze na jednym wątku się spotkamy? :P ja tam brokułową uwielbiam :whistle:

julka
nie w celach antykoncepcyjnych hahaha tzn to też ale zabezpieczamy sięeęęę przecież :D Chcę tylko sobie podglądać co u mnie się dzieje :D No i polubiłam testy :D hahaha. I będę to tego wątku znów pasować :D hehehe. pocieszę cię Maks od kilku tygodni dopiero potrafi na macie godzinę leżeć i się gapić i gadać do zabawek :D jak był mniejszy to mega uwielbiał balon zawieszony nad łóżeczkiem taki z odpustu kolorowy :D mógł się gapić i gapić :)

martyna tak Was chciałam w niepewność wprowadzić :D chociaż S to by chciał rodzeństwo dla małego.. ale gdzie ja bym sobie z dwójką maluchów radę dała :pinch:

mesy my właśnie będziemy polować na Dady w pudłach :D

zancik elegancka Beta :D Mąż wie?

Ada ja chciałam brzuszki pooglądać :D Śliczny!

menka najlepiej zawsze zaraz po @ testować do końca cyklu i wtedy powinno Ci się sporo rozjaśnić :)

gosia dawaj nam tu goldki :D

10 lata 1 miesiąc temu #942910 przez ulka1983
hej :) kołyska i pościele zamówione teraz będę siedziała jak na szpilkach dopóki paczka nie przyjdzie ;) muszę jeszcze ogarnąć kosmetyki B) zamawiałyście koszule do karmienia prze internet ? moze macie coś sprawdzonego? byłabym wdzięczna :)

Ann u mnie też szaro i ponuro mam wrażenie że zaraz zrobi się ciemno :S w piątek miałam krem z pieczarek :)

Zancik super że tatuś się ucieszył :) czyli norma na początku każda z nas miała wrażenie że @ przyjdzie ale sobie poszła i nie wróciła :laugh: ej ja też mam opryszczkę pod nosem chociaż prawie już się jej pozbyłam :angry:

Aggi dzisiaj ty poemat walnęłaś dla odmiany :P no to pięknie się Maks rozwija :) szybko marchew wcina :laugh:

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #942927 przez Asiaa
Bry.

U mnie pogoda nie najgorsza, ale słońca brak i czuć że coraz zimniej jest. Dziś tak ciężko było mi się obudzić :S jakbym tylko godzinę w nocy pospała :dry:

Witam nową koleżankę :)

Ula moja szwagierka zamawiała z www.biustonoszedokarmienia.pl i była bardzo zadowolona, może i Tobie coś wpadnie w oko ;)

edit:
ale to jest super że post jest widoczny na nowej stronie zaraz po dodaniu :cheer:
Podziękowania: ulka1983

10 lata 1 miesiąc temu #942934 przez joanna1991
Witajcie :*

Dziewczyny czy coś dziwnego się u mnie dzieje w organiźmie bo brzuch mnie podolewa i mam taki przeźroczysty śluz jak w dni płodne. czy to możliwe że to są te dni? że to owulka?
Sama już zgłupiałam...
A test ciążowy dla pewności wczoraj robiłam i wyszedł negatywny..

10 lata 1 miesiąc temu #942940 przez aggi
ulka ja zamawiałam takie zwyklaczki koszule :) a do porodu na ramiączkach i dobrze zrobiłam bo było gorrrrrąco :P poza tym koszule służą mi do teraz mimo że nie karmię :) no Maks pięknie rośnie, jestem zadziwiona i dumna :)

joanna możliwe że owu. Ale tak bez @? Dziwne kurcze..... ale po bromergonie miałam również dużo przezroczystego śluzu
Podziękowania: joanna1991

10 lata 1 miesiąc temu #942954 przez ann-sunshine
Właśnie widziałam w gazetce że pudła będą takie domki piernikowe te z dadą, i znów będą zawalać w domu, bo Marta wrzuca do środka świecącą latarkę i ma ubaw, tzn bawi się w dom.

Aggi my temat 3 dziecka ruszymy dopiero jak Marta będzie się do szkoły wybierać, czyli za jakieś 2,5 roku.

Menka, właśnie zapomiałam się do tematu odnieść. Jak bladzinka to może być przed, może być po, najlepiej potestować od okresu do okresu z jeden czy dwa cykle i wtedy będziesz wiedziała co i jak.

Ula widzę, że Kubuś Ferruśkowy i ciebie pogonił i zamówienie zrobiłaś.

A jednak zdecydowałam się na krem z kalafiora :-)

Joanna zadziałać nie zaszkodzi.
Podziękowania: joanna1991

10 lata 1 miesiąc temu #942960 przez joanna1991
AGGI kurcze bo ja @ miałam 2 października i do tej pory nic i tak zastanawiam się kiedy po tym bromergonie dostanę tą paskude :/ tak mnie @ trzyma w nie pewności bo nie wiem co robic :/

ann-sunshine działac , to działamy cały czas :D.- tylko teraz przytulanie to jest takie że myślę tylko o przyjemności naszej a nie tak jak było cały czas że przytulamy się po to aby była dzidzia. Mój umysł chyba zaczął myślec :D No i spokojniejsza się zrobiłam chyba po tym leku bo baaardzo nerwowa byłam.

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #942964 przez mesy
Zancik no to gratuluje :)
kuzwa Patryk sie wycwanil....ja go na brzuch a on ryk i ze spac chce :evil: no i uj spi sobie....i jak ja mam go cwiczyc jak on kuzwa charakterek pokazuje :/

ja sie doslownie wkoooorwilam :evil: na 17 grudnia na rehabilitacje nas dopiero zapisali....mowie no nie odpuszcze musze poszukac gdzies prywatnie....dzwonie do tej przychodni mowie moze inna baba odbierze bo tamta nie mila niemilosiernie :/ odebrala i byla mila babka wiec gadam z nia co i jak i na czwartek mamy wizyte......okazalo sie ze to ta sama baba , a mila byla , ze ja pierdziu :evil: kuzwa nasz kochany nfz..... jeszcze przez tel mowila ze rozumie ze chce to sprawdzic , a wczesniej krzyczala ze on ma slabe napiecie barkowe :/ a wczoraj inna mi mowila przez tel zeby sie tym nie przejmowac bo on ma jeszcze czas....i badz tu czlowieku madry :/ dla mnie to on jest sztywny no ale niech go zobaczy niz mam sobie w brode pluc :/

Aggi no ja pocisne do biedry przed rehabilitacja....mam nadzieje , ze jeszcze beda te pampersy...a w ogole to w ciul zabawek ma byc w biedrze ile o ile juz ich nie ma :P

Aggi ile maks ma ? Bo ja widze na tel tylko pol suwaka :/ tez chce jakos 3,5 mieisaca jak Patryk bedzie mial wprowadzac mu staly pokarm...jemu jelitka juz sie chyba wyksztalcily tak jak ci piaalam bo kupska nabraly zapach mleka hahahhaa

Ulka no pewnie jest to ze zalezy od budowy i bioder ale ja tak widze roznice bo na chlopakow przewaznie brzuchy sa bardziej rozlane i nizej :P
a co do koszuli to ja mialam dwie i teraz w nich spie :P no a do porodu mialam inna taka do sciurania :P
Podziękowania: zancik

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #942966 przez ann-sunshine
Mesy to zależy od Biedry, bo w mojej z tymi zabawkami to nie poszaleli. Z 5 rzeczy może z tej gazetki tylko było

A Maksio Aggi ma 3 miechy i 12 dni, a moja mała jutro 3 miechy :woohoo:

Ula koszul do karmienia mam multum, bo sobie kupiłam a potem dostałam z 5 używanych od dwóch różnych mamusiek. I jedna dała mi takie fajne z bawełny, bo te tanie z allegro czy z rynku to takie trochę sztuczne są. Do tej pory używam, bo tak mi najwygodniej karmić w nocy.

10 lata 1 miesiąc temu #942968 przez mesy
Ann to bidna masz ta biedronke :P ciekawe ile u mnie bedzie......

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka