BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 7 miesiąc temu #982252 przez joanna1991
kochane ale ona mi nie powiedziała, że jestem w ciąży tylko że wszystko pięknie wygląda że owulacja piękna była, tylko tee usg mnie zastanawia, zresztą pożyjemy zobaczymy nie znam się co tam mierzyła miejmy nadzieję że wszystko się ułoży. Najważniejsze że w końcu mam normalnie owulację i że jest wszystko ok, i jest szansa na kolejny cykl :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #982262 przez aggi
joanna bardzo mocno zaciskam kciuki, cokolwiek na myśli miała ginka :silly: :woohoo: :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #982274 przez martyna_z
Joanna trzymam kciuki za Ciebie!

Ja już kończe z @, albo ona ze mną, zależy jak na to patrzeć ;) poszukałam dziś innego lekarza i znalazłam specjalistę od niepłodności, który pracuje w klinice leczenia niepłodności w Gdańsku. Jak mój M zrobi badania to przejdę się tym razem do niego i zobaczymy może będize bardzi konkretny i jakoś nami pokieruje bo na razie tkwimy w jednym miejscu...

Aggi gdzie zdjęcie zębolka? :)
ja objawy mam za każdym razem czy jestem nakręcona, czy wydaje mi się że nie. Chyba po prostu jestem bardzo wyczulona na to co się ze mną dzieje i dopiero teraz zauważam że różne dolegliwości związane są z moim cyklem a nie po prostu mi się przytrafiają... Ciekawe jak to będzie jak w końcu się uda.

9 lata 7 miesiąc temu #982275 przez Pinezka
Joanna - pieknie, ze sie hormony unormowaly :) Sciskam kciuki za test po tym cyklu, kiedy termin spodziewanej @? Miejmy nadzieje, ze nie nadejdzie :kiss:

Uff, wlasnie polozylam Juniora spac. Nie wiem, co mu dzisiaj jest. Jak tatus go zagadywal, to sie parokrotnie rozplakal, z ramion go dzis wypuscic nie moglam, bo od razu ryk, no i jesc chcial dzis co 3h, a nie co 4 jak zwykle. Moze skok nam sie szykuje... Cale szczescie, ze kapiel go nieco zrelaksowala, potem butla i ledwie go do lozeczka odlozylam, odlecial. Uwielbiam to, ze nie dyskutuje i nigdy nie trzeba go usypiac na rekach. Po prostu cyk, do lozeczka i nawet jesli od razu nie zasnie, to sobie cichutko lezy i sie wycisza.

9 lata 7 miesiąc temu #982284 przez Patikierc
Hej dziewczęta miałam dziś taka sytulacje mam w telefonie taki dziennik gdzie się pisze okres i owulacje to wylicza i tak dalej i jest tam forum,no i weszłam na nie i zapytalam się jak to jest z tym endometrium i tak dalej bo trwala tam dyskusja i wiecie co dostałam zrype ze się nakręcam i wogole ze po co miałam robione badania i po co biorę witaminy i wogole. Powiem wam jakbym dostała w pysk haha czy tak jest na prawdę? Myślałam że to normalne i ze raczej nie jestem osobą nakręcona która robi testy ciążowe co chwile a monitoring cyklu robie z ciekawości i dla tego że lekarz mi poradził oniemialam..

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982285 przez Patikierc
Joanna-super ze wszystko oki teraz od razu człowiek czuje się lepiej.

Pinezka-może dziś miał zły dzień albo Poprostu czasem musi pokazać że mamusia jest tylko jego ;)

Martyna-moze z nowym lekarzem ruszy wszystko z kopyta ;)

Aklim-sama taka sałatkę bym zjadła ale jestem na diecie :( ale idzie mi git juz 4kilo ;)

Zancik-juz bliżej niż dalej i aniołek będzie kolo ciebie. Tosia potem wszystko wynagrodzi.

Nefri-a jak się czujesz?

brown-super ze praca jest ;)

dziś miałam opalanie pół dnia,i wyszukałam nowe piwko warka pozeczkowa miodzio;)

Szczęśliwi!
Załączniki:
Podziękowania: zancik

9 lata 7 miesiąc temu #982288 przez magmus88
Pinezka - tylko pozazdrościć takiego maluszka! Moja siostra też tak małego tylko kładzie.... czasami i godzinę leży zanim zaśnie ale nie potrzebuje żadnego towarzystwa :) jest spokojniutki, nie płacze.... a ma już półtorej roczku :)

Patikierc - widzę, że jakiś dzień wolnego?? heheh fajnie tak poleniuchować :D

Joanna - to ładnie :) dobre wieści zawsze w modzie ehhe. Oby było tak jak ginka mówi :)) Trzymam kciuki, że aż mi palce cierpną :D

Dzisiaj byłam na pedicure!! A co!!! Też mi się coś należy ;)))

9 lata 7 miesiąc temu #982289 przez Pinezka
Pati - a nie bylo to przypadkiem forum ovufriend? Bo ja sie tam kiedys tez na "ekspertki" nacielam...
Tez bym tak poleniuchowala na sloneczku, u mnie dzis burza.

Martyna - trzymam kciuki za wizyte :kiss: Dobry i budzacy zaufanie lekarz to wg mnie polowa sukcesu. Porobicie badania i wami pokieruje ;)

Nic mi o dietach nie mowcie :( Zostaly mi po porodzie jeszcze 3 kg do zrzucenia i za cholere nie chca sie ruszyc :evil: , a lato tuz tuz

9 lata 7 miesiąc temu #982295 przez martyna_z
Mam nadzieję że w końcu ruszy ;-)

Też powinnam się wziąć za jakąś dietę. Problem w tym że ja nigdy nie umiałam utrzymać żadnych postanowień jeżeli chodzi o jedzenie. Jestem za miękka ;-)

Pati nie przejmuj się, skoro sam lekarz zaproponował monitoring to chyba wie co robi. Zazdroszczę tego opalania. Nie mam kompletnie czasu ani miejsca a bardzo lubię wygrzewać się na słońcu.

Pinezka może Junior miał gorszy dzień po prostu sam fakt że zasnął zaraz po włożeniu do łóżeczka może o tym świadczyć. Dziś będzie lepiej :-)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982310 przez aggi
dzień dobry :) Popijam kawkę, Maksiu paskudzi :) hehe :)
pogoda taka sobie, w nocy lało jak niewiem.. chyba dzisiaj odpuścimy spacer ;)

zancik
zębola pokażę jak mi paskuda da zdjęcie cyknąć :D

martyna idź idź do kogo innego, może faktycznie coś konkretniej Wam pomoże, trzymam kciuki! ja po ciąży teraz dokładnie wyczuwam moment owulacji, boli jak cholera.. wcześniej jak żyję tak czegoś takiego nie miałam

Pinezka
sprawdź tabelkę ze skokami rozwojowymi, może akurat macie 'czarne chmury' i juniorek pokazuje rogi :evil: My z Maksem tak samo nigdy nie usypialiśmy na rękach. Tylko kąpiel, mleko i odkładamy do łóżeczka. Czasem trzeba iść raz czy dwa bo jęczy, ale nie ma czegoś takiego że godzinę tam siedzę i go usypiam. Tobie zostały 3,a ja mimo wagi po porodzie takiej jak przed ciążą to nadrobiłam :dry: masakra....

Pati mi też idzie git mam +6 z wagi sprzed ciąży = waga jak w 8mym miesiącu. MASAKRA a nie umiem się pohamować :pinch: takie zagrzane to piwo piłaś ? :D hehehhehe :D Ja tam uwielbiam Somersby fioletowe :woohoo: ja mam ręce opalone jak murzynka od pociskania wózka w słońcu codziennie ale za to nogi i reszta jakby zupełnie od innej osoby :whistle:

magmus jak u Ciebie? który dc?

9 lata 7 miesiąc temu #982314 przez brown24
Joanna swietne wiesci,trzymam kciuki :)

U nas całą noc burza z piorunami, a dzisiaj już chłodno.
U mnie prawdopodobnie 10dni po ovu, jutro chyba ide na bete i progesteron tak na wszelki wypadek :)
@ powinna być za 4dni, chciaż tak naprawde to nie wiem, cykl mi się chyba skrócił po tych przejsciach moich.

9 lata 7 miesiąc temu #982325 przez zancik
Witajcie :) Pogoda do bani a i zle się jakoś dziś czuje to przez pogodę chyba B) Zaraz biorę się za zamawianie rzezcy po porodzie chce miec juz spokojną głowę żeby pozniej nie latac na ostatnią chwilę :)

Joanna super wiesci to zaciskam kciuki i czekamy :) :kiss:

Pinezka jak dziś Junior?Kochana na pewno zrzucisz te 3 kg ;)

Aggi to czekamy na zębolka :laugh: U nas w nocy też lało i zraz też bedzie coś mi się wydaje :(

Brown to czekamy na rozwój sytuacji :) :)

9 lata 7 miesiąc temu #982329 przez joanna1991
Dzięki dziewczyny za wsparcie! :* jak ja was uwielbiam. Teraz najgorsze jest to czekanie...ale swoje myśli skupiam na czymś innym jak na razie żeby nie myśleć, planujemy sobie z mężem wypad na kilka dni albo powiedział że codziennie mnie będzie zabierał na "wycieczki" wspólne, nawet po pracy, żeby więcej pobyć ze sobą :D

Któraś z was kochane nie pamiętam już która bo czytałam wszystko z telefonu pytała mnie kiedy powinnam mieć @ a więc jeszcze sporo czasu bo @ mam co 32 dni i powinna planowo być za tydzień w sobotę (30,05).

Pozdrawiam was cieplutko :* Odezwę się jeszcze dziś :* Mam wolne i trzeba ogarnąć trochę w domu. Zupkę na dzisiaj mam ale mam ochotę na placuszki z jabłuszkiem więc biorę się do roboty :D

9 lata 7 miesiąc temu #982341 przez aggi
brown to suwaczek Ci źle liczy??? trzymam kciuki :)

zancik pokaż potem co kupiłaś :) ja też nic nie zostawiłam na ostatnią chwilę :)

joanna
męża masz na medal :) u mnie też cykle 32/33 dni - ja mam mieć @ 25.05 :)

9 lata 7 miesiąc temu #982358 przez Patikierc
Pinezka-nie to była aplikacja na telefon ladytrymer jakoś tak. I tam jest czat/forum

jaka była burza w nocy straszna mój wielki pies aż wskoczył do łóżka i cala się trzesla,masakra a dziś od rana duszno i parno..na całe szczęście tylko do 17 w pracy,małe natężenie ruchu wiec jakoś leci.
Joanna i agi-tez mam 34/36 dniowe cykle i to czekanie najgorsze jedni juz maja drugi cykl a ty dopiero pierwszy kończysz haha

Szczęśliwi!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka