BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 7 miesiąc temu #982654 przez Miluniaa
Robiłam dzisiaj rano znow i znow wyszla blada 2 kreska wiec chyba niemozliwe zeby 2 testy źle wyszly ? :woohoo:
Podziękowania: aggi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #982663 przez magmus88
Milunia, więc mi nic nie pozostało jak Ci z całego serca pogratulować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Coś nam się ekipa staraczek wykrusza hahaha

9 lata 7 miesiąc temu #982675 przez aggi
dzień dobry :)

zancik dla Ciebie mini zębol, ale nie da się lepiej uchwycić na foto bo Maks nie daje sobie zaglądnąć ;)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Milunia kurcze ja nie widzę, nie wiem czy to wina monitora, ale trzymam kciuki :) czekaj na nieprzyjście @ :)

martyna nie wiem, nie chcę schizować bo nie ma sensu :) jeszcze 3 dni i się wyjaśni :)

brown betę idziesz robić?? trzymam kciuki ;)

joanna
masz rację nie poddawaj się bo warto :* I natka ty też :)

mari witaj wkońcu :) masz rację pogoda paskudna :( kisimy się z Maksem w domu i aż niefajna atmosfera jak na spacer wyjść nie można...

Pati tak jeśli owulacja jest później to cały cykl się wydłuża. Bo po owulacji ilość dni do @ zawsze jest taka sama :)

9 lata 7 miesiąc temu #982695 przez zancik
Dzień dobry :)

Brown niestety jescze nie było kuriera mam nadzieję,że dzis dotrze :) Daj znać po becie :) U mnie w cyklu w którym sie udało piersi zaczęły boleć zaraz po owu ;)

Natkka najważniejsze,że masz pozytywne nastawienie :kiss:

Pati oby nowa praca była lepsza :) A z cyklem tak jak Aggi napisała :)

Miluniaa ja w poprzednim cyklu zanim sięudało miałąm taką sytuację,ze wychodziły mi blade kreski zdaje się że na dwoch testach a na następny dzień dostałam @.Ale mam nadzieję i trzymam kciuki żeby u Ciebie to była dzidzi :) :kiss:

Aggi aaaaaaaaa jaki zębolek :woohoo: :kiss: A Ty jak tam?nadal masz ten wyciek z piersi?

9 lata 7 miesiąc temu #982703 przez aggi
zancik wczoraj miałam dwie krople z prawej piersi. czekam cierpliwie do poniedziałku :) bo moja @ to raczej punktualna kobita jest ;)

9 lata 7 miesiąc temu #982716 przez brown24
Milunia to czekamy na nie przyjście @ :)
Agii piekny ząbuleczek :laugh:
Byłam na badaniu, wyniki jutro rano. troche sie stresuje ehh
Pati tez mysle że jeśli owulka wczesniej lub później to cykl sie skraca lub wydłuża.
Zancik mnie własnie też piersi bolały od owulki tamtym razem przy biochemicznej. No ale wszystko się okaże niedługo. Mam testa sikanego jeszcze i nie wiem czy go nie zrobie zaraz..

9 lata 7 miesiąc temu #982728 przez zancik
Aggi no to czekamy ;) :)

Brown mi się własnie wydaje,że pierwsz była u nie włąśnie biochemiczna a pozniej się udało ;) ja to bym nie wytrzymała i testa zrobiła :P

9 lata 7 miesiąc temu #982732 przez Asiaa
Zancik ehhh z tymi ludźmi od których coś zależy..... oby jednak z mieszkaniem wyszło najlepiej jak to możliwe

Nefri o widzisz, może co lekarz to opinia? Bo jak pierwszy raz byłam u mojej aktualnej gin to pokazałam jej wynik prolaktyny który sama zrobiłam. Miałam trochę ponad normę, zdaje się 34/35 i ona powiedziała, że to trochę przestarzały hormon i że łatwo może się podnieść np widząc zbliżającą się strzykawkę. Może gdyby wynik był znacznie podwyższony to wtedy by zareagowała?

Joanna to trzymam kciuki oby słowa ginki były prorocze :)

Martyna no i dobrze, możliwe że nowy lekarz zupełnie inaczej podejdzie do tematu :)

Patikierc piłam tego radlera i moim zdaniem fajnie smakuje :) oooo to zmiany u Ciebie :) oby w nowej pracy było lepiej :) wg książek pierwsza faza cyklu może ulegać zmianie, druga faza cyklu jest stała (a konkretnie ile wynosi to już indywidualnie u każdej babeczki). Jeśli owu Ci się przesunęła to moim zdaniem i @ będzie później

Miluniaa na moim kompie nic nie widzę na tym zdjęciu, ale trzymam kciuki by kreska ciemniała :)

Aggi uroczy ten ząbek :D

Brown a może wyniki jeszcze dziś popołudniu będą? Może spróbuj zadzwonić jeśli się niecierpliwisz?

U mnie nic ciekawego. Aktualnie choruję. W środę obudziłam się z taką gorączką że do pracy nie poszłam. Wczoraj było lepiej, a dziś z rana znów podwyższona temp i ból brzucha, na szczęście tabletki poradziły sobie z tym i na chwilę obecną tylko zatkany nos doskwiera. Myślałam, że dziś dostanę @ ale jej nie ma, może jutro? Z drugiej strony nie testowałam więc nie wiem kiedy owu była a co za tym idzie kiedy konkretniej @ się spodziewać. @ przyjdzie, bo w tym cyklu jakoś nie po drodze nam było w tym czasie
Podziękowania: zancik

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982766 przez Miluniaa
Udało mi się zrobic chyba troche wyraźniejsze :)
Tak sie zastanawiam czy biec jutro na bete ale strasznie sie boje, ze wyjdzie cos nie tak ...
Załączniki:
Podziękowania: julka

9 lata 7 miesiąc temu #982768 przez Nefri
Miluniaa ja już Ci po cichu gratuluję. Ja robiłam 4 dni przed spodziewaną @ i też takie miałam te kreski i każdego dnia były ciemniejsze, z porannego moczu, bo po południu nadal takie blade były. A czy to nie Ty przypadkiem pisałaś jakiś czas temu, że rozważasz in vitro? Może mi się coś poplątało, ale super, że się udało chyba ;) :) :kiss: B)
Asiaa to prawda, że prolaktyna to hormon stresu, dlatego tak ważne, żeby się przed badaniem nie stresować, być wyspanym i poprzedniego dnia nie wykonywać wysiłku fizycznego, w tym nie współżyć. Ja prolaktyny nie robiłam, ale zanim teraz zaszłam, to miałam podejrzenia, że może być wyższa, bo niedawno przestałam karmić i jak ściskałam pierś, to coś tam jeszcze leciało, więc piłam szałwię, bo szałwia hamuje wyciek z piersi i sobie pomyślałam, że może w związku z tym obniża też troszkę prolaktynę ;)
Podziękowania: Miluniaa

9 lata 7 miesiąc temu #982769 przez aggi
Milunia ! No teraz to bez soczewki czy okularów bym nawet te kreskę dojrzała :) Za ile masz mieć @? Czekaj do terminu, spokojnie wszystko samo się wyjaśni :) ale mam dobre przeczucia po zobaczeniu tego zdjęcia

9 lata 7 miesiąc temu #982785 przez martyna_z
Pati, jak owulacja się opóźnia to @ tez się opóźnia, bo ta druga faza jest stała, ja zawsze mam 12 dni od owu do @

Miluniaa mało prawopodobne by dwa źle wyszły, może idź na betę?

Aggi nie schizuj a ja zaciskam kciuki ;-) super zębolek :)

brown trzymam kckiuki za wynik!

Asiaa może przez to przeziębienie teraz Ci się @ opóźnia, albo mimo że Wam nie po drodze było to coś się trafiło i stąd przeiebienie? :-) jakby nie było to zdrowiej!

A ja niby postanowiłam, że nowy lekarz, ale strasznie spanikowana jestem. Wiem że to głupio brzmi, bo lepiej wiedzieć jak coś jest nie tak, ale ja chyba nie do końca chcę wiedzieć. W sensie póki nie ma diagnozy to jestem zdrowa. A tak to się boję że wyjdzie że coś jest bardzo źle i w ogóle nie mamy szans. Beznadziejnie to brzmi nawet jak sama to czytam ale tak bardzo się boję że jeszcze się nie zapisałam....

9 lata 7 miesiąc temu #982789 przez aggi
martyna wiesz jak jest napewno doskonale że jeśli nie sprawdzisz to są mniejsze szanse na jakąś pomoc dla was.. schowaj zmartwienia w kieszeń i zapisz się:*

9 lata 7 miesiąc temu #982790 przez brown24
Ja zrobiłam jednak ten z moczu i negatyw, wprawdzie robiłam go teraz, po wypicu kilku herbat od rana, i do okresu jeszce 2-3 dni ,kurde zwarjuje chyba do rana :huh:
Milunia ja też Ci już powolutku gratuluje, trzymam kciuki :)

9 lata 7 miesiąc temu #982801 przez Miluniaa
Nefri dobrze pamietasz ja już bylam zrezygnowana i doslownie 4 dni temu powiedzialam do meza, że znow pewnie sie nie udalo bola mnie piersi i w 3 dc idziemy juz do kliniki bezplodnosci... a tu taka niespodzianka :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka