BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 7 miesiąc temu #1005957 przez miśka23
Pumcia lekarz powiedział że najlepiej wiem jak się odżywiam. Jeśli mam zróżnicowaną dietę, jem dużo ryb i warzyw to nie muszę brać witamin. Wystarczy kwas foliowy. Ale ja jednak kupię witaminy. Rano nie mogę jeść mimo że jestem głodna bo kończy się to w toalecie. Staram się jeść warzywa ale nie sądzę żebym dostarczała organizmowi wszystkiego.

W którym tygodniu można zobaczyć płeć? Mąż pytał przed wizytą czy już będziemy wiedzieć. Uświadomiłam go że jeszcze poczekamy na to troszkę, ale przyznam że tak do końca to ja sama nie wiem :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #1005958 przez weronia89
aggi wysoka i szczupła :) rozmiar nogi 26 wiec girasek jest jak na dziewczynkę :)
Pumcia śliczna twoja kropka :) dobrze ze rośnie :) a reszta się unormuje :) oby tylko nic b.powaznego

9 lata 7 miesiąc temu #1005959 przez niagara
Dopiero co skończyła dwa latka, pod koniec sierpnia

9 lata 7 miesiąc temu #1005960 przez weronia89
miśka23 ja się dowiedziałam w 21tc i to lekarza mi powiedział ze na 80% dziewczynka ale ze była kiepsko ułożona to na 100% pewny nie był i to było u innego lekarza gdzie byłam na 3D/4D :) ale u mojego stałego lekarza nie dowiedziałam się do końca.
Ale mówi się ze od około 16 tc można powiedzieć co będzie :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1005962 przez Nefri
Pumcia anemia często się w ciąży zdarza, dobrze ze się o tym dowiedzialas i jesteś pod opieka lekarza.

Moj synek ma rok i 9 miesięcy i już od wakacji nosi 26 rozmiar buta, to dopiero kajak, a ubrania 98 do 104 w zależności od marki, ale mąż ma 2 m wzrostu ja 176 cm, wiec ma po kim.
Weronianfaktycznie wysoką masz córkę patrząc na zdjęcie.

9 lata 7 miesiąc temu #1005963 przez niagara
Już koło 14 tygodnia można stwierdzić płęć, jednak w wielu wypadkach jest to mało wiarygodne.

My dopiero w 20 tyg dowiedzieliśmy się, że będzie chłopak, a w 24tyg okazało się, że jednak dziewczynka. Później na usg 3d też wyszło, że będzie dziewczynka, ale po tej wpadce, wcale by nas nie zdziwiło gdyby urodził się chłopak. Zresztą braliśmy też i taką opcję pod uwagę ;)

9 lata 7 miesiąc temu #1005964 przez Nefri
Miska ja się dowiedziałam w 13 tyg, że będzie chlopak

9 lata 7 miesiąc temu #1005966 przez magmus88
Dzięi kochane..... w sobote pogrzeb :(

aggi - taki sam miałam wiesołek :)

nat - ale aniołeczek :) będziesz przebierać w synowych :P aaaaaaa nat!!!!!!!!!!!!!! jaki bociek :D haha świetny!!!

sandruska mam identyczne tabletki... gdzie tam jest napsiane ze to się wyciska na lyzeczke?? ;/ Fajny cjłopak!!

ziaa- ja też z maja :)) dokłądnie z drugiego :PP zawsze było mi smutno, że w urodziny nie mogę przynieść cukierków do szkoły :((

Nefriii - chwal się gdzie mężu gra ;)

zia - jaki z ciebie grafik komputerowy!!!

emilia znowu zdjęcia nie widać :PP co nas tak czarujesz :PP

Pumcia - gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Już widać zarys nóżek i rączek!!

Kobiety byłam dzisiaj na wizycie.... na USG bez zmian.... brak dominującego pęcherzyka.... czyli brak owulacji. Lekarz powiedział, ze wszystkie bdania w normie.... i, ze za bardzo u nich w przychodni już nic nie możemy podziałac... Możliwe są dwa rozwiązania... a nawet 3.....
Pierwsze - wipisuje skierowanie do kliniki leczenia nieplodności...
Drugie - wymuszenie owulacji tabletkami
Trzecie - sprawdzenie drożności...

Pytał się co robimy.... powiedziałam, że no jak on uważa, zeby było najlepiej.... i dostałam skierowanie na badanie drożności.... mam się zgłosić prywatnie do innego lekarza i on ma mnie na nfz zapisać na ten zabieg.... Umówiłam się już do niego na wizytę na poniedziałek. Bo jeżeli wprowadzilibyśmy leki to wtedy nie możłiwe by było sprawdzenie drożności.... Jeżeli okaze się, że nie są drożne to wtedy wchodzi w grę zapłodnienie pozaustrojowe ale mamy nie wybiegać niepotrzebnie w przyszłość i matrwić się na zapas..... W każdym bądź razie po tym badaniu mam się zgłosić z powrotem do niego na wizytę. Ciekawa jestem jaki termin mi zaproponuje w ten poniedziałek..... echhh. Musi być dobrze!

Przepraszam, ale pisałam na szybko... może być nieskąłdnie.

9 lata 7 miesiąc temu #1005971 przez Izabela
weronia - u mnie dziś pojawił się już śluz płodny. test na razie z jedną kreseczką. A córcia ma takie śliczne blond włoski po mamie?

Sandruska - masz bardzo kreatywne dziecko ;) dobrze że tej nowej metody nie przetestował na dywanie :laugh:

Pumcia - ja tam się jeszcze na zdjęciach usg nie znam ale wywołało uśmiech u mnie na twarzy :) oj wiem coś na temat anemii. u mnie wynikała ona ze słabej przyswajalności zelaza. Bo i w miarę zdrowo się odżywiałam i niedowagi nie miałam. Teraz zainwestowałam w wyciskarkę do soków i pociskam soki z warzyw bogatych w zelazo. i jest ok

Niagara - raz dziewczynka, raz chłopczyk to jeszcze opcji z bliźniakami brakowało :P

magmus - głowa do góry. dobrze ze reszta badań jest ok. z tego co piszesz jest jeszcze dużo możliwości więc będzie dobrze. wytłumacz tylko proszę czy ten brak dominującego pęcherzyka oznacza to że on się nie wytwarza bo mogą być jajowody nie drożne czy jak?

9 lata 7 miesiąc temu #1005974 przez magmus88
Izabela tu chodzi bardziej też o policystyczne jajniki.... ale w sumie przyczyną może być też niedrożność... bo te jajeczka nie wychodzą... ale też nie wychodzą bo nie rosną.... koło się zamyka....
Poniedziałek już niedługo!! ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1005975 przez Pumcia
Niagara :kiss: :evil:

Izabela - ja na anemię leczę sie srednio 2 razy w roku więc mnei to nie zdziwiło. Zwłaszcza po ostatnich mdłościach, biegunkach i wymiotach, ktore trwały ok 3 tyg ;/ tez zainwestowałam w wyciskarkę ale warzyw jako soki bleeeeeeeeeeeeee nie wypiję ;/ robie owocowe :D I tez jak się zdrowo odzywiałam anemia była mniejsza ale bez tabletek sie nie obeszło bo tez organizm nie przyswajał zelaza . . . także jedziemy na tym samym wózku :) Jak tu żyć Panie premierze :evil:

Magmus - a gdzie Ty to widzisz ? Bo ja tylko łebek zobaczyłam :woohoo: Magmus 3 maj się Kochana - i tak dla mnei jestes wielka ! A co do drozności to tez bym wybrała ta opcje, można to sprawdzić " przeczyścić : i zachodzić - słyszałam o takim przypadku :)

Nefri - anemii się nie boję, bardziej się przestraszyłam tych nerek bo przy lepszych kiedyś wynikach byłam na antybiotyku ;/

Weronia - :kiss: a oprócz łebka widzę jakąs kropkę i nie wiem co to jest :D

Miśka - to fajnie Ci jeśli przyswajasz witaminy z żywności - ja neistety bez tabletek, witami i innych suplementów nie dała bym rady, niestety taki mam organizm. Polecam Prenatal uno do 12 tyg a pożniej prenatal Duo - sprawdzony przez wiele moich kolezanek i obecnie sama biorę :D ewentualnie popytaj dziewczyn co brały to Ci doradzą :D

Moja sąsiadka dziś poroniła :( była w 8 tygodniu :( nie mam sumienia zapytać dlaczego :(

ZIAA - ZOBACZ JAKA JESTEM ŚLICZNA :woohoo: JAK JUŻ MNIE MALOWAŁAŚ TO MOGŁAŚ JESZCZE CZERWONE USTA ZROBIĆ :evil: :evil: :evil: WIEMMMMMMMM CHCIAŁAŚ POBAWIĆ SIĘ W DZOANĘ KRUPE I MÓWIĆ DO MNIE " TWOJE OCZY SĄ HIPNOTAJZING : :whistle:

9 lata 7 miesiąc temu #1005976 przez Izabela
magmus ale te policystyczne jajniki to chyba z tego co się orientuję wyszłyby badania nie teges.bo to chyba z usg można odczytać. ale.... mogę coś zamieszać

Pumcia - trafił swój na swego :laugh: też nie lubię warzywnych ale.... u mnie bazą zawsze jest jabłko albo kiwi, i wtedy dodaje jakieś warzywo. oczywiście tak żeby było ledwo wycuwalne w smaku. a jak czuć za mocno to jedziemy z cytruną i jest git, jest znośnie :P

9 lata 7 miesiąc temu #1005977 przez Pumcia
Izabelko - może jestem dziwna ale jabłek nie jjem od 20 lat :D kurde ale masz racje można czym zabić ten smrodek warzywny :D a co mieszasz podpowiedz zelazną bombę :D tylko nie burak z pietruszką bleeeeeeeeeeeeeeee już mam odruch wymiotny :whistle:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1005979 przez Miluniaa

9 lata 7 miesiąc temu #1005980 przez ziaa
Hahaha magmus88 ją skrywam wiele talentów i taki na przykład dyplom plastyka głęboko w szufladzie! B)
Trzymam kciuki za dalszą diagnostykę i szybkie wielkie powodzenie w zajściu, przecież po burzy zawsze wychodzi słońce! :*

Pumcia! Za dużo TAP madl bo Ci się na łepek rzuca! :p ale Twoje życzenie (tylko w tym przypadku :P ) jest dla mnie rozkazem o jutro "klikne" Ci też usteczka :D

Nie muszę chyba Wam pisać, że choć wieje jak cholera to mi @ nie przywiało? ;) :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka