BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 7 miesiąc temu #1006004 przez Izabela
Pumcia ja muszę z typowo owocowymi sokami uważać. dużo cukru a chcę zrzucić wagę. Chociaż jeśli ty nie masz z tym problemu to polecam też tego żelazowego buraczka dodać do arbuza.
hahahahaha dobre dobre. zapamiętam. masz rację a jak zapytają gdzie prezentacja to powiem że nie wiem, nie znam się zarobiona (czytaniem) jestem ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #1006005 przez Nefri
jedzcie chipsy z jarmuzu, nie ma opcji zeby komus nie smakowalo, sa mega. liscie skrapia sie oliwa, sypie troche sola morska i pieprzem i do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10-15 minut. pycha, nawet mojemu 21 miesiecznemu dziecku smakuje

9 lata 7 miesiąc temu #1006006 przez Izabela
wow Nefri ale patent. jutro spróbuje

Pinezka w smaku to raczej z niczym się tego nie da porównać. przynajmniej ja nic takiego nie znam.

Pumcia - padłam i chyba nie wstanę ze śmiechu hahahahahahaha :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1006007 przez Pumcia
Nefri - Chipsy ? oooooooooo tak to moze byc dobre :D Jezu ale ja zacofana w tych wynalazkach :P

Izabelko spoko - pomóc Ci ? No to Ci pomogę :D

Dobra dobra . . . już mnie nie zagadujcie bo muszę sie wyspać :) jutro przeprowadzam rekrutacje w pracy wiec musze wygladac lepiej niz kandydatki :P na koniec pytanie - jakie sa dobre koktajle na anemie ? Co tam, ze staraja sie do butiku odzieżowego buahahahahahaah :evil: :woohoo: moze znajde sobie dietetyczke :whistle:

A i takie szybkie pytanie - dlaczego czasem lekarze zlecają oznaczyc grupę krwi także ojcom a niektórym nie ? to zależy od grupy krwi matki ?
Podziękowania: Izabela

9 lata 7 miesiąc temu #1006009 przez Izabela
Pumcia chodzi o konflikt serologiczny. Jeśli matka ma RH + to nie ma problemu. Pojawia się on gdy matka ma RH -. Jeśli ojciec ma też RH - to problem z bańki. Jak ma RH+ to dziecko dziedziczy RH po ojcu. znaczy ogólnie dziecko dziedziczy RH po ojcu. I wtedy matka ma RH+ a dziecko RH- i to jest jakoś tak że wtedy organizm traktuje dziecko jako wroga numer 1 i go "atakuje"
coś takiego jeśli nic nie zamotałam

9 lata 7 miesiąc temu #1006010 przez joanna1991
PUMCIA biedna ZIAA :* jak tak możesz ją wykorzystywać i pozbawiać stosunkowo udanej nocy :D hi hi A jak ogólnie się czujesz ?

9 lata 7 miesiąc temu #1006012 przez natB
SZAAAAAAAALONE :D 41 postów w ciągu kilku h :D kocham Was hahaha, qle to za dużo jak na nocną lekturę.. Także stosunkowo życzę owocnej nocy! Idę spać :evil:

ziaa jesteś jak halny :D haha rozchulalas nam tu towarzystwo :D

Baaaaaj gud najt :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1006015 przez Chudzinka
Brown, szkoła super sprawa. Sa wersje popoludniami po dwie godziny (7 spotkań), albo skumulowane wszystko w jeden weekend. My wybralismy wersje weekendową, żeby mąż niczego nie opuścił, bo na takich w tygodniu raz mógłby być, raz nie... A tak to wszystko wie i będzie mi pomagał, bo chcemy poród rodzinny mieć :-)
Aggi, czuje się dobrze, choć męczące dla mnie było po 7 godz dziennie siedzieć na tej szkole, musialam w pon ostro odpocząć. Ale poza tym super wszystko :-) Trochę mam wrażenie, że mi się już dno macicy obniża, takze po malu oswajam się z myślą, że to może być już niedługo :-)
NatB, imie wybrane,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Chipsy to rzeczywiście jedyna forma, w jakiej da się zjeść jarmuż, poza tym ble...
Miska, u mnie płeć jakos tak w 18 tc stwierdzono.

9 lata 7 miesiąc temu #1006022 przez aggi
Dzień dobry B) mieliśmy tak paskudną noc, że ten poranek no same wiecie jaki cudowny :blush: mąż na 6 do pracy pojechał o 6;30 :whistle: Maks co chwila płakał, wiało w nocy nieziemsko więc okna musieliśmy pozamykać = duchota straszna była........ ughhh :blink:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

pumcia no piękny avatar spisałaś się na medal wymieniąjąc go :silly: styczeń co nie? :D co do wyników zadzwoniłabym bezzwłocznie do lekarza jeśli coś jest nie tak. a na anemię na 100% dostaniesz żelazo. Ja dostałam żelazo już z kwasem foliowym i nie musiałam dodatkowo łykać. o jeju ale słodkości na zdjęciu :) cudny bobas :) a co do dodatkowych witamin to mi lekarz powiedział że wszystko odstawić. Widzisz także co lekarz to opinia, najlepiej słuchać swojego lekarza. Co do soków polecam z warzyw i do tego jakąś pomarańczę wrzucić i już będzie przyjemniejszy smak :) a na żelazo to sok z buraka :) o krew to pewnie chodzi o konflikt krwi matki z krwią ojca.

niagara ja zaglądam jak mąż w pracy :D jak wraca to jesteśmy dla siebie :) dzięki chyba jako jedyna mi odpisałaś o smyku :) choć znalazłam spodnie zimowe plus kurtka i kurtka niby wymiarami dobra by była a spodnie o matko ogromne :D a niby 92.. ooo to już mamy cztery w kolejce :D brown iwson ja i ty :D a pokażesz nam swoją córcię? :) Maksio też z sierpnia jak wy :)

miśka ja bym jednak słuchała lekarza a witaminy z nim skonsultowała jak tak bardzo chcesz kupić :) mój np kazał wszystko odstawić.. a płeć.. jeśli jest bardzo dobry sprzęt to już coś koło 12/13tc można zobaczyć bo dziewczyny tu pokazywały już siusiaki ;) my zobaczyliśmy w 16tc, a później już było potwierdzane :) no i dziewczynki zazwyczaj dłużej się kryją.

magmus ja miałam inny tylko zdjęcie z neta wkleiłam jak wyglądać mają te kapsułki :P dobrze że lekarz ma jakiś plan dla was, coś się dzieje i nie będziecie stali w miejscu :) nic się nie martw nawet jeśli miałoby się skończyć in vitro to i tak będzie przecież wasze ukochane wyczekane maleństwo no nie :) naturze trzeba czasem pomóc więc zaciskam ogromnie mocno kciuki za kompetencje lekarza !!!! :kiss: :kiss: :kiss:

izabela się śmiej ale moja koleżanka miała przez dwóch lekarzy potwierdzoną córkę.... na 3d była i też niby dziewczynka... na porodówce leżała i smsy pisała ze mną :P a tu urodził się .. syn ;) była w szoku, powiedziała że jakby tak ją uspali to by im zarzuciła podmianę dziecka...

milunia to ważne że ok jest :)

ziaa nie ma @ - jest nadzieja :P

sandra spoko my sobie śliczne meble biało czarne kupiliśmy :D fronty wysoki połysk, cud malina..... hahahahhaha masakra same paluchy poodbijane, wszędzie syf kruszki z chrupków, plamy z soku, ja tylko biegam ze szmatką i ścieram :side: :S

laski jedyne kapsułki jakie wyciskałam to witamina k i d dla mojego Maksa. Ale one były z taką końcówką którą się urywało i wyciskało płyn ;) także pumcia spoko istnieją takie do wyciskania, ale wiesiołek na bank się łyka sandra :)

joanna eeee no co Ty chłopców też dość trochę się porodziło :D no no to do roboty, bociek czeka na nowego właściciela :D

chudzinka no to już bliżej niż dalej :woohoo: :woohoo: :woohoo:

LASKI przebrnęłam ufffffffffff a Wy teraz macie lekturę :P
standardowo stwierdzam że pewnie i tak do końca nikt nie przeczyta :D
ha. miłego dnia :D

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1006031 przez Sandruska1995
Nie widać jak robię zdjęcie opakowania bo flesz zamazuję , a bez jeszcze gorzej. O ! tu mam : ( ulotka z internetu ) i dlatego się was pytałam, bo może to dzieciom się wyciska? :dry:
Zalecane spożycie
" Dorośli i młodzież: 1-2 kapsułki 3 razy dziennie.
Dzieci powyżej 6 roku życia: 1 kapsułka dziennie.
Dzieci od 3 roku życia: 1 kapsułka dziennie.
Zawartość kapsułki wycisnąć na łyżeczkę. Zaleca się stosować min. przez okres 30 dni.
" :dry:
Ale skoro się łyka , to dobrze ;)

aggi My planowaliśmy teraz zakupić sobie białe komody na wysoki połysk, ale zrezygnowałam po tym jaką mam sofę i kupiłam w kolorze sosna. :side:

9 lata 7 miesiąc temu #1006034 przez Iwson
Dzień dobry kobitki

OMG nie było mnie pół dnia i własnym oczom nie wierzę chyba godzinę będę czytała :-)

aggi natB kurcze to duże te wasze chłopaki mój skończył 3 latka 22 sierpnia i teraz nosi 98/104 juz częściej 104, ale spodnie np 92/98 z h&m spodnie ma 92 i jeszcze spokojnie ponosi a z zary i rezerved 98, a dresów do przedszkola do ciorania dziadek mu nakupił w lidl na 98/104 i są rewelacyjne nic się z nimi nie dzieje nie komacą się nie fabułą, a cena atrakcyjna. A ile chłopaki mają wzrostu bo mój jak tak go mierzylam przy ścianie na 3 latka miał 97 cm ważył 14 kg jedyne co stopę ma wielką 27 ;-) a mój T tez nie niski bo ma 193, ja coprawda tylko 165.
a odnośnie kombinezonów to najlepiej znajdź taka aukcje gdzie możesz odesłać bo mój np miał kombinezon na 86 i przechodził w nim 2 zimy, w pierwszą miał rok i 3/7 miesięcy, a w druga dwa latka i 2/7 miesięcy, na ta zimę ma już kombinezon na 98 i jest idealny.

Chudzinkapiękne imiona ;-)

Pumcia tak jak pisała wcześniej Izabela chodzi o konflikt i jak matka ma + to ojca nie męczą badaniami, ale nawet jak wyjdzie konflikt w naszych czasach nie ma się co martwić bo podobno są juz jakieś leki na to, ale trzeba sprawdzić zaraz na początku ciąży, żeby je zastosować w odpowiednim momencie

Izabelajak lubisz arbuza a chcesz zrzucić wagę to te 100/150 gram spokojnie możesz zjeść lub wypić jako koktajl ja jestem z mężem właśnie na diecie od dietetyka i często mamy z owoców arbuza, grejpfruta podobno najlepszy spalać tłuszczu, jabłka, mandarynki i winogron

magmusi Sandruska tez zakupiłam wiesiołek i nie ma w nim ulotki, a na opakowaniu, tez nie ma nic o wyciskaniu kapsułek
przykro mi bardzo z powodu podopiecznego, trzymaj się jakoś ;-(
co do badania drożności to znajomi starali się 6 lat, po czym miała to badanie i pół roku po tym zaszła, podobno miała drozne tylko posklejane,a ten płyn je rozkleil

miśka ja mimo wszystko brałam witaminy jakie polecił mi mój gin Femibion natal 1 w pierwszym trymestrze, a potem Femibion natal 2 do końca, oczywiście kwas foliowy i od 27 tyg jeszcze magnez z witB, bo zaczął mi się brzuch stawiać aaaaa i powie żebym magnez popijala sokiem pomarańczowym bo tak się lepiej
wchłania
co do płci ja się dowiedziałam na usg polowkowym w 20 tyg ciąży

ziaa ja w pierwszej ciąży tez nie mogłam uwierzyć zwala łam brak@ na stres potem na przeziębienie i generalnie test zrobiłam dopiero jak spóźnia la się już 8 dni potem jeszcze zrobiłam betę kilka dni później,a jakposzlam do gina to już był 6 tyd.

9 lata 7 miesiąc temu #1006038 przez Sandruska1995
Mniejsza , będę łykać ;)
Nic mi się nie chce, a muszę zrobić koledze internet bo sobie kupił modem i nie wie jak , iść wysłać pieniądze i jakieś małe zakupy :( :S

Miłego Dnia :)

9 lata 7 miesiąc temu #1006040 przez aggi
sandra podejrzewam że wyciskanie chodzi o dziecko około tego 3rż, bo ono raczej nie połknie takiej kapsuły ;) meble kupiliśmy zanim był Maks także.. no cóż :P

Iwson uwielbiam ciuchy z lidla :) bo są dobre jakościowo, też mamy kilka sztuk :) Maks teraz nosi 86 rozmiar więc tak normalnie po 12mscu :) teraz go zmierzyłam miarą krawiecką :P i wychodzi 82cm. a buty ma jeszcze 21 ale już 22 będzie na jesień musiał mieć :) a kombinezon jednoczęściowy przy takim chodzącym dziecku się sprawdza? bo znalazłam używany stan idealny i cena super ;) a Maks pewnie w zimę już będzie dreptał a przynajmniej mam taką nadzieję ;)

9 lata 7 miesiąc temu #1006046 przez Iwson
aggi ja co rok miałam 2 jeden 2 częściowy i drugi taki gorszy jednoczęściowy na sanki do taplania się w śniegu itp i byłam zadowolona na 2 zimę jak miał ponad rok miałam za 50zl z auchan, a w zeszłym roku jak miał ponad 2 to za 34 zł z aldi Bo 2 częściowy to taki na jakieś wyjścia to miał już taki lepszy z MARIQUITA

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1006048 przez ziaa
Laj, laj, laj, laj, kto nie miał stosunkowo udanej nocy ten GAPA! :D :evil:

Sprawdzałam Was czy beze mnie też sobie poradzicie żeby utrzymać rozmowę i... brawa dla Was! :D Miałam do nadrobienie dwie strony po wieczorze i nocy! :D
Pumcia mimo aktywnej nocy, znalazłam czas na dwa kliknięcia dla Ciebie :D
Ustka inspirowane oczywiście Twoją ulubioną Dżoną :D Rogi tez :evil: :evil: :evil: :evil: :whistle:

Ej a te które mają takie piękne cykle i śluzy ;p to mi wiedzą - jak teraz mam tak więcej śluzu niż zazwyczaj, biały, lepki to znaczy, że druga faza cyklu ma się ku końcowi i @ się zbliża czy co?
No zrobię kolejny test tak może koło niedzieli jak łaskawa @ nie przyjdzie, a w poniedziałek będę atakowała gina.

Dziś i dla mnie pani miała przygotowaną igłę, bo w końcu ile mogłam odwlekać to badanie tsh ;p

Co tam u Was z rana? Jak humorki Szatanki?

Oficjalnie ogłaszam głosowanie na nowy avatar dla Szatana Pumci! :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka