BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 1 miesiąc temu #1016094 przez brown24
Pumcia dzi ekuje za mile powitanie, jesteś kochana :angry: :angry: :pinch: :woohoo: :evil: :evil:
a co do Zusu, to kontrole mają nawet dziewczyny które działalność mają od dawna, a jeśli działalność jest faktycznie prowadzona, masz faktury, itp . a jak zatrudniasz pracowników to już w ogóle, to w razie kontroli każą Ci się tylko wykazać dokumentami i reszte mogą Ci skoczyć...więc nic się nie przejmuj tylko niech Cie ksiegowa zgłasza do chorobowego, albo ją zmień bo widać że jakaś panikara z niej, poleciłabym Ci swoja ale troche daleko będziesz mieć :P

Aggi dziekuje za kija na Pumcie, czasem przydałoby sie ją takim potraktować :lol: :lol: . I Nie mów że tracisz nadzieje, bo kto jak kto , ale, Ty nasza weteranka podtrzymująca na duchu wszystkie forumowiczki , musi dalej nią być!. Wybaczam Ci tą chwilową słabość ;) :kiss:

NatB przykro mi że u Was znowu choróbska , mam nadzieje że z dnia na dzień zdrówko będzie do Was wracać i tego Wam życze :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016095 przez moofka
Pumcia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

zoi u nas raczej nie będzie mikołaja, sami damy Zośce prezent ;) ja to się bardziej zastanawiam jak Zośka zareaguje w tym roku na choinkę :blink: i czy czasem nie trzeba jej będzie powiesić pod sufitem :silly: choinkę nie Zośkę :P

nat zdrówka dla młodego!

siurłam dzisiaj na testa, bardziej negatywny chyba być nie może :side:
Załączniki:

9 lata 1 miesiąc temu #1016097 przez natB
Dzięki dziewczyny :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
no i taka oto jest rzeczywistość ...oczywiście ja nikomu pieniędzy nie zazdroszczę i nie wypominam, ale jak człowiek legalnie pracuje, nie kombinuje to rzadko kiedy dobrze na tym wychodzi...

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016102 przez niagara
U nas już w zeszłym roku, był mikołaj, bo mój ojciec koniecznie chciał się przebrać. I co, jeden wielki niewypał, Julka się tylko przestraszyła i wtuliła w tatusia :blink: :P a "Mikołaj" musiał zrzucić przebranie i wyciągać prezenty spod choinki jako dziadek :P
Pumcia skoro masz działalność, to nie masz się czym martwić ;) sama musiałam z ZUSem trochę powalczyć o mój macierzyński, ale udało się ;)

A moją Julkę coś kaszel dopadł. Nie wiem, czy iść z nią do lekarza, bo oprócz napadów kaszlu nic jej nie jest. Boję się, że w przychodni jeszcze złapie jakąś infekcję :pinch: Problem w tym, że ona jest nastawiona anty do wszelkich lekarstw. Nic nie można jej wcisnąć. Zrobiłam właśnie syrop z cebuli, może chociaż do tego uda mi się ją przekonać, no i mam nadzieję, że pomoże :dry:

9 lata 1 miesiąc temu #1016104 przez natB
niagara na kaszel jest taki fajny syrop, który ostatnio odkryłam, bez żadnych aromatów, ulepszaczy, cukrów itp... Sol Baby Tussi :) polecam :) dobry skład... po drugie na kaszel jest dobry miód :) nie zaszkodzi, a może pomóc :).. do lekarza bym nie szła, skoro to tylko kaszel :)
Podziękowania: niagara

9 lata 1 miesiąc temu #1016108 przez niagara
Dzięki, skoczę do apteki i wypróbujemy ten syrop :)

9 lata 1 miesiąc temu #1016109 przez brown24
NatB zgadzam się z Tobą, niestety nie kombinując w tym kraju cięzko się czegoś dorobić... a od stycznia wchodzą przepisy,mówiące o tym że jeśli kobieta prowadząca działalność chce mieć jak najwyzszy zasilek, musi opłacać chorobowe od najwyzszej podstawy prze 12 msc przed porodem( z tych ost 12 ms-cy bedzie naliczany zasiłek), także skończy si otwieranie działalnośći 2 miesiące przed porodem , płacenie 1 wysokiej składki i wysoki macierzyński. To była luka w przepisach, z która już nasz kochany Rząd zrobił porządek... Chociaż patrząc na to z 2 strony, te 6tys zł przez rok dla matki to nic w porównaniu z tym jak Pańswto nas grabi na grube miliony, kolacyjki, ośmiorniczki itp.

9 lata 1 miesiąc temu #1016111 przez natB
brown jak to mówią każdy orze, jak może...no, ale wiadomo mi łatwo mówić, bo w sumie nie mam możliwości "pokombinowania" ale pewnie gdybym miała to hmm czemu nie, skoro tak, jak mówisz ja trochę "naciągnę" fakty, a rząd bawi się tak czy siak za moje :]... ja osobiście nie chcę za dużo narzekać, bo żyje nam się dobrze, doceniam każdego dnia, że jestem zdrowa, mąż też, dzieci też, mamy za co żyć, mamy pracę... chwała nam za to uf uf... ale przykro się patrzy i się słucha właśnie o takim niesprawiedliwym traktowaniu ludzi, którzy chcą być uczciwi i żyć według jakiś zasad ...

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016112 przez Pumcia
Brown - pamiętaj, że na mnei zawsze możesz liczyć :woohoo: na jutro chcesz petardę ? :evil: a co do Zusu -to od razu bym się broniła tym, że ze mam pracowników iże pracuję cały czas wiec jakie to wyłudzenie. Fa, przelewy wszystko jest opłacane więc mogą mi naskoczyć - tylko wiesz jak to z nimi jest - nerwów napsują a teraz mi nie bardzo jest to wskazane :blink:

Moofka - a co u Twojej siostry było nie tak, ze się przyczepili ?

Nat - A te dopłacanie już dawno się skonczyło, wiele matek trafiło przez to do sądu i niestety nie wygrały a nawet straciły . . .

Niagara - to Ty też na działalności ? :)

Od nowego roku niby bezrobotne mają dostać pewne 1000zł macierzyńskiego - ale chyba jeszcze tego nie przegłosowali więć nic nie wiadomo . . .

9 lata 1 miesiąc temu #1016118 przez Miluniaa
Zobaczcie kogo spotkałam dzisiaj w pobliskiej galerii :evil: :evil:

Tak, tak to jest Pumcia w Sowie !! :evil: :evil: A miała iść do Pracy :whistle: Oj nieładnie tak kolezanki oszukiwać :evil: :evil: :evil:
Załączniki:

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016121 przez niagara
Pumcia ja swojej działalności nie mam, ale jestem zatrudniona u męża jako osoba współpracująca, a dla nich to prawie tak samo :dry:

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016122 przez Pumcia
Hahahahahhahahhahhahah Milunia wiedziałam, że ktoś mnie obserwuje :woohoo: :woohoo: :woohoo: :evil: :evil: :evil: :evil:

hahahaahahahhaahhahah

Niagara i wszystko jasne - biedny Zus wszyscy chcą ich oszukać :sick:

9 lata 1 miesiąc temu #1016123 przez Miluniaa
A wizyte mam 8 koleżanko :D:D Juz nie moge sie doczekać ;p przełącza on na 4d czy wszystko na zwyklym oglada ? Bo ostatnio ten lekarz co pisałam właczył na sekunde powiedział, ze zasłoniła sie rączkami i tak nic nie zobaczymy... a przy kasie musiałam zapłacić jak za 4d ;/ troche chore ... :pinch:

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016125 przez Pumcia
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy nie Fiem :woohoo: nie robiłam w 4d - a ile dopłacałaś ? - trzeba było przy płaceniu zwrócić uwagę na to, że badanie nie zostało zrobione w 4D - ja bym powiedziała :evil:

9 lata 1 miesiąc temu #1016126 przez Miluniaa
Płaciłam 220 zł :sick:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka