BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 1 miesiąc temu #1016402 przez Anabelle
aha
NAT
co do trzeciego dziecka to wolałabym pozostać przy dwójce.
ejszcze teraz non stop choroby, w nocy nie sypiam, ani 2 latek ani 8 miesięczny przy chorobie w nocy nie śpią dobrze, w dzień marudni, jak sobie pomyśle, że by mi jeszcze noworodek doszedł to już w ogóle wariatkowo.
wole się skupić na dwójce, szczególnie, że chciałabym zagwarantować im możliwość chodzenia na dodatkowe zajęcia, opłacić studia, sama chciałabym coś świata zobaczyć jeszcze... po to chciałam maluchy młodo, żeby jeszcze z nimi wspólnie z tego życia korzystac, a nie niestety dużych różnic wieku nie uznaję. tzn jakby była różnica wieku 2,5 + czy 3 + już max to spoko, ale więcej niż 3 to już dla mnie za dużo i byłoby mi smutno, że to trzecie takie "samotne".
Moje rodzeństwo z dużymi różnicami, u mojej mamy też duże różnice. Sama chciałam możliwie jak najmniejszą różnicę, starania zaczeli śmy jak Antek mial 3 msc i byłoby mi szkoda gdyby to trzecie było nagle z wiekszą różnicą.

No... nie wiem czy moja wypowiedź trzyma się kupy :P
Mam nadzieje, że wiadomo o co mi chodzi ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1016405 przez Pinezka
Martyna - uszy do gory i nie boj sie tych badan :kiss: Dzieki amh bedziesz wiedziala, na czym stoisz i jest bardzo malo prawdopodobne, zeby ta rezerwa u ciebie niska byla. A hsg przynajmniej "przeczysci" przy okazji jajowody i wiele juz bylo takich przypadkow, ze dziewczyny praktycznie zaraz po zachodzily. I mysl w ten sposob, ze lepiej w razie czego wiedziec, co jest grane i moc w odpowiedni sposob zmodyfikowac dzialania, niz tracic czas na bladzenie po omacku ;)

Pumcia - to moga byc ruchy :) U mnie co prawda z grubej rury sie zaczelo, bo niezlym kuksancem, ale potem przez dlugi czas wlasnie babelki itp

Aggi - my o kolejne zaczniemy sie pewnie starac gdzies kolo maja, bo tez bym chciala roznice tak 2-3 lata, ale nigdy nie wiadomo, jak to bedzie. I chyba nie bede sie stresowac testami owu. Sa bardzo pomocne do poznania organizmu, ale czasem moga za bardzo stresowac.

9 lata 1 miesiąc temu #1016407 przez nati.olsztyn
Hej Kobietki! Ja tylko tak na szybko! Nie odpisze wszystkim bo pisanie z telefonu wku***;) Dzisiaj rano z mężulkiem przegadaliśmy temat kolejnego dziecka i chciałam Wam zakomunikować że powracamy do starań!;) Zobaczymy co z tego będzie bo póki co mój organizm szaleje ...A tymczasem podpowiedzcie jakie macie sprawdzone źródła gdzie kupujecie testy owu? Buziole!!!

9 lata 1 miesiąc temu #1016411 przez aggi
pumcia jakby to takie łatwe było :) odpuściłam 2msce temu.. przestałam testować.. ale moja wredna @ jest regularna że po prostu wiem, no wiem co gdzie i kiedy. Wkurza mnie już to ;)

ziaa
powiedz jak u Ciebie sytuacja wygląda? Już po @ u Ciebie? który dc? bierzesz leki?

Anabelle masz rację na wiosnę będzie już u Ciebie super, a w lato to dopiero wesoło będziecie mieli :)

pinezka ja już nie wiem czy mnie stresują testy czy nie, ale moja @ jest tak regularna, tak idealnie regularna że to się w głowie nie mieści... i przez to wiem dokładnie kiedy wszystko się dzieje, kiedy będzie następna.. można do głowy dostać

nati ja od zawsze kupuję te: allegro.pl/50-x-testy-owulacyjne-owulacy...owe-i5666551738.html

9 lata 1 miesiąc temu #1016422 przez ziaa
Aggi B) u mnie @ już minęła tak dawno, ze zdążyłam o niej zapomnieć, o clo także, zostało mi tylko win i wiesiołek do owulacji ;) dziś 13dc. :silly:

9 lata 1 miesiąc temu #1016436 przez aklim88
Hej kobietki,

ogarynam sytuację po gościach... jaki spokój w domu... ale niestety roboty co nie miara.

Byłam dziś na wizycie kontrolnej swojej i Roberta 6tyg po porodzie. Oczywiście ze mną tylko pogadanka... jestem w szoku... nikt tu nie bada ginekologicznie...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No i mały się obudził...lecę do niego[

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 1 miesiąc temu #1016439 przez natB
A ja siedzę i zajadam nutellę przy okazji nadrabiając zaległości, które NIE SĄ do nadrobienia...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

euh odetchnęłam.. nO STRE

pumcia

anabell ja rozumiem heh :D zresztą pewnie moje myślenie też się zmieni po drugim dziecku... :)

Nono widzę, że po Nowym Roku "prace" nad drugim maluchem idą pełną parą, już prawie u co drugiej heh :) świetnie...

czekamy na betę zoi i magmus :D :D :D ... hmmm której, co jeszcze miałam odpisać... hmmm... nie potrafię teraz totalnie na bieżąco z postami, spędzam jak najwięcej czasu z Władem, bo szczerze nacieszyć się tym dzieckiem nie mogę :P

9 lata 1 miesiąc temu #1016441 przez natB
Aklim

Ziaa no co do Włada wyników, dzięki, że pytasz są ok :)... jedno coś tam z ketonami jest nie halo, ale to ze względu na stan zapalny i temp. w organizmie :)... a tak wszystko dobrze... temp. do wczoraj nas męczyła, dziś ok już :) mały fika jak szalony :) co mnie bardzo cieszy, apetyt też mu już dopisuje...
nooo więc jest dobrze :)

A ja się czuję dobrze...

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016448 przez zoi
hej :)

magmus, teraz na Twoje dobre wieści czekamy :)

martyna, ale lipa z włamaniem, choć jakie szczęście, że im się nie udało... Ja to bym złodziejom ręce obcinała...grrr.

9 lata 1 miesiąc temu #1016454 przez Sandruska1995
aggi Mamy termin do jednego lekarza który zbada mu słuch, wzrok i zrobi EEG głowy . Na 12 grudnia. Potem następne terminy. Aktualnie chodzi normalnie do przedszkola , nie mają wyjścia bo ja muszę do szkoły . :)

Pumcia Jest piękna ! ;) W Habrurgu w galerii " FenixCeter" :silly:

A ja właśnie gotuje obiad, i uczę moją mamą robić pulpeciki ! Każdy się nimi zachwyca jak robię :P Może się komuś przyda przepis :woohoo:
Załączniki:

9 lata 1 miesiąc temu #1016458 przez moofka
martyna kiedyś dawno dawno była tu awantura o to czy da się "odpuścić" :whistle: a wyszło nam ostatecznie że się nie da bo zawsze z tyłu głowy tli się iskierka że @ nie przyjdzie, jedynie po dłuższym czasie przychodzi zrezygnowanie ale to nie to samo co odpuszczenie.... oby to hsg to był ostatni krok :kiss:

aggi teraz cykle mam koło 32 dni także czekam cierpliwie do ok 17-18 dc na maliny ;) testów mam sporo to pierwszy cykl postanowiłam przesiurać cały :side: przy Zośce maliny wyszły mi dopiero w 22dc czyli owu szacunkowo w 23dc czyli cykl miał wtedy 37 dni, dobra jestem z obliczeń :silly:

Pumcia ano taki kraj.... my z mężem pracujemy, płacimy składki/podatki i kuwa jakoś nikt nas nie nagradza :angry: te 500 zł to powinni dawać tym co wrócili do pracy, żeby mieli na nianie/żłobki a nie kuwa nierobom :angry: sory ale takie moje zdanie.... ale z lepszych tematów to mówisz że czujesz ruchy :woohoo: u mnie pierwsze było takie delikatne gilanie - jak to pięknie mówią "skrzydła motyla" mnie głaskały B)

nati ja kupiłam testy na chybił trafił na allegro ;)

zoi

u mnie kolejny negatyw dzisiaj :)
Podziękowania: zoi

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016468 przez natB
martynka wow dopiero Czytam o włamaniu! Kurna, ale to musiało być przerażające.. Rozumiem, że Was w domu nie było? Moja szwagierke kilka lat temu okradli, cały dom dosłownie, od tego czasu mają założony alarm z jakimiś laserami w domu, bo tak byli przerażeni..

zoi wiem ze ciężko ale bądź dobrej myśli! Ja jestem, 3mam kciuki ;)..

pumcia gratuluję kopniaczkow, u mnie już na całego i to cały czas heh :P

patikierc widziałam, że już wózek kupiłaś :D szalona :D
Podziękowania: zoi

9 lata 1 miesiąc temu #1016471 przez Pumcia
Pinezka - - no właśnie miałam takie delikatne muskanie, ale tylko rano. Musi się rozruszać :evil:

Nati.Olsztyn - to powodzenia w staraniach :lol: fajnie, ze się zdecydowaliście :woohoo: a testy najtaniej znajdziesz na allegro :silly:

Aggi - wiem, że łatwo mi mówić ale popatrz na to z tej strony - masz cudownego Synusia więc z Tobą jest jak najbardziej w porządku ! Po prostu potrzebujecie czasu :dry: A ile ? Na to pytanie Ci nie odpowiem :whistle: - przecież to Ty ostatnio jestes jasnowidzem :evil:

Aklim - to odpocznij najpierw psychicznie po wizycie :) dużo zdróka dla synusia :kiss: :kiss: :kiss:

Nat - Ty i nutella ? :evil: oj teraz to widać zachciankę :woohoo: czy to bardziej chodzi o to, zeby zjeść więcej żeby Synek miał mniej ? :evil: a co do umowy to jesteś w dobrej sytuacji :)

Sandrusia
- zastanawiam się czy w grudniu się nie przejechac do Hamburga więc na pewno będę chciała ją w realu zobaczyć :evil:

moofka - masz racje ! ja tez za tym jestem, chociaż nie powiem - sa różne przypadki, może się komuś noga powinąć i naprawdę zostaje bez środków do życia. Ja tez czułam rano takie kilka puknieć a z drugiej strony muskanie :woohoo: fajne to było :woohoo:

9 lata 1 miesiąc temu #1016481 przez Miluniaa
My juz po badaniach ... jest dobrze i nie dobrze :(
Wyszło, że mam anemie ... lekarz pytał czy coś jem ale kuźwa jak ja mam duzo jesc jak przy cukrzycy ciazowej nie wolno ;/ jem jak zalecala diabetolog 5 posilkow dziennie wszystko zdrowe kontrolowane ... i teraz juz nie wiem co bardziej moze zaszkodzic za wysoki cukier czy anemia :( Jeden mowi jesc jak najwiecej 2 mowi sie nie objadac :( :(

Z z dobrych wieści mała ma 1600 g

Wieczorem Was podczytam i poodpisuje, bo na razie nie mam weny... :angry:

9 lata 1 miesiąc temu #1016491 przez Pumcia
Milunia to może skonsultuj się z innym lekarzem co jest ważniejsze dla zdrowia dziecka, będziesz wiedziała czy jeść czy nie jeść. Albo może jakieś wspomagacze, suplementy wystarczą ? Spokojnie Kochana, na szczęście do rozwiązania dużo Ci nie zostało i na szczęście Maluszek zdrowo rośnie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka