BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 1 miesiąc temu #1016127 przez aggi
nat biedny Wład :( oj szczerze to już jestem zmęczona staraniem + różnica ponad dwa lata echhh..

brown dzięki za mile słowa :kiss: ja już chyba jestem zmęczona staraniem

moofka S mi to samo o podwieszaniu choinki powiedział :p

pumcia bezrobotne? 1000? To ja to ja to ja :p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1016128 przez madzialenka
Przepraszam ze się wtrace..odnośnie tego zusu..Niagara i co u Ciebie wyszło z tym zusem?

9 lata 1 miesiąc temu #1016129 przez aggi
Śmiechu warte na udogodnienia które rząd próbuje nam cudownie dac i wciskać że nam się to należy i to są wielkie pieniądze. Ale ile z nas zdziera i za co się bawi to już jak najciszej mówią albo wcale. Oczywiście nie mówię tu o patologiach tylko normalnych rodzinach. Ja pracowałam, zaszlam w ciążę , chciałam być fair i już umowy dla mnie nie mieli. Polska...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dlatego mnie by ten tysiąc ratował skoro nie mam szans na pracę przy małym dziecku teraz. Mogłabym spokojnie zajść w drugą ciążę, mieć kasę, a potem szukać pracy

9 lata 1 miesiąc temu #1016130 przez Pumcia
Aggi - no jasne, jak to wejdzie to jak najbardziej korzystaj :)PS. odpuść Kochana - samo przyjdzie :)

220 ? Milunia to 70zł drożej-dlaczego nic nie poweidziałaś? Szaleńcu :woohoo:

9 lata 1 miesiąc temu #1016137 przez natkka
Ja tak dziewczyny tylko na sekundę dzisiaj
Pumcia - niech cię księgowa zarejestruje bo ustawa o macierzyńskim się zmieniła, i żeby dostać wyższe świadczenie musisz mieć opłacanych 12 miesięcy wyższych składek, inaczej robią ci średnią więc nie dostaniesz złotówki więcej niż powinnaś. Policzą ci ile miesięcy wpłacałaś, podzielą przez 12 i takie wyjdzie ci z tego świadczenie, od tego jeszcze zabiorą sobie składkę zdrowotną i jeśli wtedy wyjdzie ci mniej niż 1000 zł to powinnaś dostać 1000 zł :)
brown - powiem ci, że ja nie znam kobiety, która sprawę z zusem o świadczenia przegrała :) sama takich prowadziłam kilkanaście i sąd zawsze zasądzał wypłatę świadczenia.
Ja jestem zdania, że trzeba kombinować bo inaczej dajemy się tylko i wyłącznie okradać. Tak dla zobrazowania - ostatnio (ostatnie pół roku) jeden z ZUSów na pomorzu rozpisał przetarg publiczny na catering dla wszystkich pracowników ZUSu (dostają za naszą kasę śniadanie, obiad i kolację; kucharz i dwóch pomocników 5 dni w tygodniu urzęduje na miejscu w ZUSie żeby oni mieli ciepłe i dobre jedzenie), więc prawda jest taka, że to ZUS przejada kasę na emerytury i inne świadczenia a nie kobiety w ciąży, które kombinowały.

9 lata 1 miesiąc temu #1016139 przez Pumcia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 1 miesiąc temu #1016144 przez niagara
madziakenka ja miałam trochę zagmatwaną sprawę, bo miałam staż, później dostałam umowę, ZUS zakwestionował tą umowę, ale macierzyński mi się należał i po trzech miesiącach, stertach wypełnionych dokumentów i pism, które dostaliśmy, w końcu dostałam to co mi się od początku należało łącznie z zaległościami ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1016151 przez magmus88
HEJ DZIEWCZYNY....

Ostatnio sienawet nad tym zastanawiałam. Moze Wy mi odpwiecie... Widzę, ze Natkka się zna na rzeczy heheh.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

9 lata 1 miesiąc temu #1016154 przez Pumcia
Oj Magmus nie pomogę, ja się chyba wybiore na darmowe porady prawne do naszego Sadu Rejonowego. Może i Ty spróbuj :blink:

9 lata 1 miesiąc temu #1016168 przez Miluniaa
Pumcia jestes pewna, że sa bezplatne porady w sądzie ? Z tego co wiem jest na Zwyciestwa otwarty w Pisie punkt chyba 2 razy w tyg cos typu duda pomoc i można skorzystać bezplatnie z porady :) Ja miałam zadzwonić, bo też chetnie bym sie poradziła w jednej sprawie ale za kazdym razem zapominam ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1016174 przez Pumcia

możesz sobie dopasować sprawę - moja siostra z NIK-u mi podpowiedziała :whistle:

O nie ! do Pisiorów nie pójdę :evil:

9 lata 1 miesiąc temu #1016176 przez natkka

9 lata 1 miesiąc temu #1016177 przez Miluniaa

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016179 przez Pumcia

Dzięki Nattka - widziałam już tą stronę, tylko mi chodzi o to czy Zus się nie przypiepszy za to, że od lipca odwiesiłam działalność i zaszłam w ciąże, JEdna z dziewczyn dobrze mówiła, chyba moja księgowa sie boi kontroli dlatego mnie tak straszy ! ;/

9 lata 1 miesiąc temu #1016181 przez Miluniaa

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka