BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 1 miesiąc temu #1016915 przez Patikierc
aggi- 600zł płaciłam,stan bardzo bardzo dobry,tylko torbe muszę dokupić bo ona jest zniszczona ale to akurat żaden problem bo toreb przerobie dużo.. więc tym bardziej pojechaliśmy zobaczyliśmy i od razu kupiony.

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1016916 przez Patikierc
Up!

10 cykl starań! Udało się!
Szczęśliwi!

9 lata 1 miesiąc temu #1016922 przez Nefri
Aggi a ja do 30 tyg nic nie miałam dla Tymka, dopiero po 30 szybko się ogarnelismy, bo mąż wyjeżdżał w delegacje na dwa tyg i musiałam być przygotowana na każda okoliczność. A nie kupowałam nic nie z powodu przesądów i zabobonow, tylko najzwyczajniej w świecie, bałam się, że poronie i nie chciałabym w takiej sytuacji patrzeć na te wszystkie rzeczy i popadać w jeszcze większa depresję. Ja przed Tymonem miałam puste jajo płodowe a w ciąży z Tymonem w 15 tyg miałam bardzo silne krwawienie, takie, że byłam pewna, że to koniec, wiec po prostu nie chciałam nic kupować wcześniej

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016924 przez aggi
pati to cena fajna :) oby się wygodnie dzidzi jeździło :)

nefri ja rozumiem takie sytuacje, wiadomo strach jest silniejszy. Ale ja tak trochę nieładnie ale znów o sobie, że osobiście dla mnie lżej było kupować od początku jak tylko poznaliśmy płeć :) No i frajda niesamowita. Układanie, przekładanie, pranie, prasowanie. Po 30 czy 35tc już by mi się nie chciało wszystkiego od początku ogarniać :) no i kasa, ona grała ważną rolę u nas, musieliśmy wszystko co miesiąc planować co kupić

9 lata 1 miesiąc temu #1016926 przez Miluniaa
Pumo zjedz snickersa, bo zaczynają hormony CI uderzać do głowki :silly: ;) Ale czekaj czekaj Ty też niedługo bedziesz miała krzywą cukrową robioną :evil: :evil: :evil: :evil: :whistle:
Nastraszyli mnie tym wczesniejszym porodem to i torbe wyciagnełam do szpitala :D no i chyba na tyle dzisiaj starczy :laugh: kompletnie nie wiem co pakować, bo rodze w prywatnej klinice wiec tam duzo jest zapewnione ale jak mała sie pospieszy to przed 36 tyg nikt mnie tam nie przyjmie wiec musze sie przygotowywać też na panstwowy :dry:

Pati i bardzo dobrze, że kupujesz ja we wrzesniu już łóżeczko kupiłam :D tzn nie ja tylko babcia :laugh: ja wybrałam :whistle: I teraz planujemy w grudniu je rozlozyc, bo stoi w kartonie nawet nie sprawdzone czy wszystko jest B) niezle wyjdzie jak sie okaze, ze jakiejsc czesci brakuje... :angry:

9 lata 1 miesiąc temu #1016928 przez moofka
dobry :)

aggi jak zobaczę maliny to męża trzymam na dystans jeszcze w tym cyklu :evil:

Milunia to Ciebie ładnie pilnują z tymi cukrami :whistle: mnie położyli na kilka dni na patologię żeby cukry wyrównać, dostałam glukometr i zalecenia dietetyczne i tyle :side: także sama siebie pilnowałam B) a czego Cię nastraszyli wcześniejszym porodem? bo ja nie w temacie :blush:

u nas do 26 tc nie było wiadomo czy będzie chłopiec czy dziewczynka więc zakupy ruszyły dosyć późno. ale szybko nadrobiliśmy, później to już by mi się nie chciało latać :pinch: zresztą pamiętam jak pojechaliśmy do tesco pod koniec ciąży: siku w domu, siku po dojechaniu, po pół h zakupów moof jęczy żeby mąż ją wsadził do wózka i woził po alejkach :woohoo: taaaa....

zoi nie było innej opcji ;)

kurde nosi mnie na słodkie a nic nie mam w domu :pinch: :pinch: :pinch:

9 lata 1 miesiąc temu #1016932 przez natkka
Zoi gratulacje :)
Aggi ka tak mam ze nic jeszcze nie mam, chociaż wczoraj zrobiłam krok do przodu i kupiłam 10 bodziaków :) u mnie też nie chodzi o zabobony ale nastraszyli mnie trochę starsi i jakoś nie mogłam się przełamać żeby coś kupić. A teraz uuz mam tak ze nie wiem jak się do tego zabrać. Ja w ogóle z tych co na zakupy jeździć nie lubią :/ ogólnie najchętniej to zostawiłabym to na głowie męża żeby to zrobił jak będę rodzic :P

9 lata 1 miesiąc temu #1016933 przez Miluniaa
moof z tym siku to i ja sie mam, wyjde nawet do sklepu to lece do domu bo siku jedziemy samochodem maz musi sie zastrzymywać co pol godziny, bo siku ...
Nastraczyli bo cukrzyca, bo anemia no i mała już jest nisko głowką w kanale ...moze zaczac naciskac na szyjke i zacznie sie skracac... musze duzo odpoczywać i sie pilnować :whistle:

9 lata 1 miesiąc temu #1016962 przez zoi
Dzieki za zainteresowanie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja robilam zakupy po usg I trym jak poznalam plec i tak jak mowi aggi potem bym juz nie miala na to sily po prostu. A teraz na razie zupelnie nie mam ciagot zakupowych. Nie mam pojecia gdzie to pomiescimy :blink:

Ej, widzicie moj suwak sloniowy, bo ja widze a ziaa nie :P ?

9 lata 1 miesiąc temu #1016973 przez martyna_z
zoi super :) my nie zwątpiłyśmy ani chwili, że jest dobrze, więc i Ty nie możesz ;) a suwaczek śliczny, widzę :)

ja już po HSG. Wszystko drożne, ładne i tak dalej, diagnoza niepłodność idiopatyczna, czyli nie wiadomo o co chodzi.
Plan działania jest taki, że od stycznia clo i monitoring cyklu (w grudniu już nie bo święta i nie będę mogła iść na monitoring) po kilku cyklach skierowanie do kliniki i inseminacja. A żeby tradycji stało się zadość wino już chłodzi się w lodówce, kupione jeszcze zanim dostałam receptę na clo... Jakieś przeczucie ;)
I pytanie zadane na tym forum pewno już z 10000 razy, jakieś skutki uboczne po clo?
Podziękowania: zoi

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016979 przez Pumcia
Milunia nie będe się objadała snikersami bo mi cukier skoczy a i tak wszystko g...o z tego :evil: masz już wóżek ? Koło mnie jest fajna hurtownia z wóżkami :evil:

Zoi - z betą jest wszystko ok, a i suwaczek słoniowy śliczny :evil: Ziajek to od Stępnia powinna soczewki pożyczyć :woohoo:

Aggi - dziś wuzytę odbębnisz u Kochanego teścia czy jednak pofatygujesz się jutro ? :evil:

Ha ha ha Ziajek uduszę Cię - zamówiłam sobie dziś do pracy danie wegetariańskie :) w trakcie zamówienia tłumaczyłam jakie chce składniki a na koniec się zacięłam bo przypomniało mi się jak Ty do wegetariańskiej pizzy poprosiłaś o boczek :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: buahahahhhaha przeszło mi przez myśl, żeby powiedzieć mu, że poprosze jako dodatkowy składnik boczek ale darowałam sobie :woohoo:
Podziękowania: zoi

9 lata 1 miesiąc temu #1016985 przez zoi
martyna ja z clo nie pomogę, bo nie brałam, ale wiem, że wino działa bardzo dobrze ;)

To mi ulżyło, że słonie są, bo mają szczęście przynosić.

9 lata 1 miesiąc temu #1017002 przez Miluniaa
Pumcia mam wózek :D:D No lepiej niech ten cukier CI nie skacze, bo ta dieta serio nic przyjemnego :whistle:

9 lata 1 miesiąc temu #1017009 przez moofka
Zoi ja też widzę Twoje słoniki :)

Martyna to się powinno nazywać niepłodność idiotyczna :S nie pierwsza tutaj masz taką diagnozę ;) jest plan, będzie dobrze! będziemy zaciskać kciuki :kiss:

Milunia dieta może i nierewelacyjna ale patrz na dobre strony - mniej przytyjesz :side: u mnie było 10 kg na plusie z czego 7 zeszło po porodzie B)

9 lata 1 miesiąc temu #1017011 przez aggi
Cześć i czołem B) nocka super. Dzisiaj na urodziny do teścia. Zarządzam sprzątanie do min 17 :evil: u Was też tak szaro i ciemno za oknem?

moofka okej rozumiem :lol: myślałam, że go na próbę wpuścisz :P haha

natka
ojjjj ja uwielbiam zakupy szczególnie takie maleńkie :D teraz to Maksowi ciuchy na 'dorosłym' dziale trzeba kupować, a nie na maluszkach :P Aż dziwnie, że już taki duży jest !! czas leci za szybko ;)

zoi dupek na podtrzymanie na pewno w razie czego. Bierz bierz !! Bo to zapewne dlatego, że poronienie masz za sobą. Profilaktycznie. Ja brałam dwa tygodnie dupka też jakoś 6-8tc. Ja widzę Twój cudowny suwaczek :silly:

martyna Ty już po hsg ?! Jak to się stało, że nie kazałaś nam trzymać kciukasów ? :P ja myślałam, że się naczeeekasz na to badanie albo co. Fajnie, że już po wszystkim ;) przynajmniej znów krok do przodu jesteś :)

pumcia dzisiaj jedziemy.. chciałam wczoraj, ale.. ale S się nie chciało i już późno było itd. No ale ja dzisiaj mam w planach dłuuugie sprzątanie :evil:

milunia a Ty na jaki wózek się zdecydowałaś??

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka