BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 1 miesiąc temu #1017123 przez aggi
Witam się poweekendowo. :) Moje dziecko pięknie pociągnęło do 9 bez mleka, jestem w szoku :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dziś już 30 ! ostatni listopad ! SZOK musimy znów na zakupy jechać Maksowi. Już widzę te tłumy w sklepie :blink: Ale jak mus to mus. Wczoraj wystawiłam cztery ciuszki typowo świąteczne od Maksa z zeszłego roku i już sweterek ktoś kupił :) Fajnie :) Parę groszy się przyda teraz. Ale byliśmy z S na strych szukać tych ciuszków w pudłach i tam TYLE ubranek malusich po Maksie że aż łezkę w oku miałam ;)

ziaa nooo dobrze kciuki trzymałaś :) dzięki :P piękne krechy u Ciebie były, mam nadzieję że wykorzystane w 100% :silly:

sandra współczuję, jak się wali to wszystko naraz. Ale pamiętaj że po burzy jest tęcza ! Zaciskam kciuki ! super zdjęcia :)

brown a ja nie wiem który mam dc :P Już serio znudziło mi się to liczenie, wyczekiwanie owu itd.

magmus
no koniecznie zdaj relację po wizycie :) trzymam mocno kciuki :)

ale mało do nadrabiania miałam ;) Miłego dnia kochane ! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1017124 przez aggi

9 lata 1 miesiąc temu #1017129 przez Miluniaa
Sandruśka słodki maluch :) Ale wiesz ja bym mu zrobiła morfologie, bo ma podkrazone troszke oczka moze jakiejs witaminki mu potrzeba i dlatego choruje :) MYsle, ze zrobić nie zaszkodzi, a tylko mozesz pomoc ;)
aggi mam nadzieje, ze bede rowniez tak samo zadowolona jak Ty :)
magmus wybralismy tkanine zakardową taki bez żeby w razie nastepnego chlopca tez pasował :) NO chyba, ze nam sie nie sprawdzi to wtedy sprzedamy i dla 2 kupimy nowy B)

Ja dzisiaj spojrzalam na suwaczek a tu do mojego porodu 1 z przodu :woohoo: oooj malo sie zaczyna robic :D:D

9 lata 1 miesiąc temu #1017133 przez aggi
Milunia no czas leci niesamowicie, zaraz będziesz dni odliczała :silly: już grudzień za pasem ! :evil: :evil:

9 lata 1 miesiąc temu #1017137 przez Pinezka
No faktycznie cicho tu w weekend było ;)

Sandra - daj znac jak mały
Aggi - ja tez sie wzruszam, jak małe ciuszki juniora oglądam ;) jak sie urodził, to rozmiar 50 na nim wisiał ;)

U nas noc tragiczna i nie wiem dlaczego. Od 2 do 5 nad ranem płacz. Zmienilam mu pieluche, dałam paracetamol (bo zeby mu kilka dni temu zaczęły wychodzić), butle i lulalam na rękach, ale za każdym razem jak juz przysypial i odkladalam go do lozeczka, znowu zaczynał sie ryk i to histeryczny. Bralam na ręce, znowu spokój. Chciałam go położyć z nami w łóżku, żeby nas blisko czuł, to zaczynał chodzić i sie bawić. No myślałam, ze pierdolca dostanę :/ Czyżby jakiś skok?
A teraz spędza swoje pierwsze godziny w żłobku. Nie powiem, mała gule w gardle miałam, jak go zostawilismy, ale on nawet niespecjalnie zwrócił uwagę, ze odchodzimy. O 13 go odbiore i ciekawa jestem, jak poszło ;) Poki co jestem u teściów i probowalam oko zmruzyc, ale bezskutecznie. I żeby było fajniej, do tego zmęczenia jeszcze mi @ i ból podbrzusza doszły....

9 lata 1 miesiąc temu #1017139 przez aggi
pinezka Maks urodził się niby 56cm a ciuszki na 56 wisiały :P możliwe że junior ma skok. Maks też miał czasem takie noce.. matko wysiadałam psychicznie. Trzymam kciuki za żłobek :) Jak nie zwrócił uwagi że odchodzicie to będzie wszystko OK :) Maks też by nieraz na koniec świata z kimś poszedł :P

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1017145 przez Pumcia
Hej Dziewczynki :)
jak tak was słucham to żałuję, ze nie można wyspać się na zapas :woohoo:

Milunia - spoko, jeszcze trochę a będziesz na porodówce :P tylko nie zapomnij między skurczami pisać nam na forum :evil:

Macie racje z tym spokojem na weekend. W końcu ostatki były, Ziajek KSW pewnie oglądała albo przegraną walkę Kliczki :whistle: :evil:

Aggi - daj linka do aukcji, ja albo siostra może coś wybierze :side: hahahhahaha to ładnie męża załatwiłaś - grunt to postawić na swoim :woohoo: BRAWO TY ! :evil:

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1017159 przez Nefri
Dziewczyny, sorki, że tylko o sobie - miała któraś paciorkowca w ciąży? Wczoraj odebrałam wynik i wygląda na to, że mam :( w ciąży z Tymkiem nie miałam. Nie wiem skąd to gowno się wzięło, jestem załamania. W środę mam lekarza. Teraz to już wyjątkowo się cieszę, że będę miała cc, muszę tylko potrwać do 22 grudnia bez akcji porodowej, zeby młody nie miał kontaktu z drogami rodnymi.
Aggi a Maks jeszcze pije mleko w nocy? Tymka oduczylam chyba jak miał 10,5 miesiaca, mimo, że karmilam piersią do roku. Glownie dlatego, że przymierzałam się powoli do odstawienia ale też dlatego, że miał już kilka zębów a takie podjadanie w nocy niezbyt dobre jest dla zębów, chyba, że je po tym mleku myjesz. U nas po kolacji zawsze umyte zeby a potem już zero jedzenia.

9 lata 1 miesiąc temu #1017167 przez Sandruska1995
Na szczęście nic poważnego. Antybiotyku nie ma. Tylko syrop na kaszel , i krople do nosa. Jak nie będzie już dziś gorączkował jutro może iść normalnie do przedszkola. Teść wyszedł do domu! Wyniki się polepszyły i drugi zabieg pomógł . Właśnie M pojechał go odebrać i zawieść do domu. :)

9 lata 1 miesiąc temu #1017168 przez aggi
pumcia zostały mi body na 68, bluzka z długim na 68 i bluza nowa z metką na 74 ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
więc nie wiem czy coś Wam spasuje :)

nefri ja nie miałam tego badania robionego i w szpitalu potraktowano mnie tak jakbym miała wynik dodatni. Wstrzykiwali mi co 4h antybiotyk dożylnie ;) Mały zdrowy. aklim chyba miała teraz o ile się nie mylę. Maks miał fazę na przesypianie całej nocy jak miał już 3 msce, potem wrócił do picia mleka czasem nawet 2x wstawałam. Potem znów ucichło i już raaaaczej przesypia noce całkowicie. Jak płacze to daję mleko, ale po tym 'myję zęby' mokrą szczoteczką przejeżdżam. Na cały tydzień może jedna noc jest co się budzi z płaczem i mleko wypije. Ale coraz częściej jest tak, że nawet jak zapłacze, ja przyniosę mleko a on butlę odpycha - więc daję smoczek, przytulam i odkładam.

sandra fajne wieści :)

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1017186 przez Miluniaa
Nefri nie wiem czy to Cie pocieszy ale moja koleżanka miała paciorkowca w ciąży i wszytsko bylo ok. Tylko miała wytyczne, że w 1 fazie porodu musi szybko na porodowke nie ma czasu jak czuje, ze sie cos zaczyna isc dopakowac torbe czy sie wykapac , bo musza szybko dać CI antybiotyk, jak dadza za pozno to dziecko nie dostanie i bedzie zagrozenie zarazenia cos takiego. Ona urodziła i jest ok.
Wiem, ze jak niektore dziewczyny mialy nie zrobiony to własnie traktują jakby miały.

U mnie po powtórnych badaniach hemoglobina sie podniosła na 10,9 , a 2 tyg temu byla 9,7 nawet nie wiedziałam, ze sama podniesc sie moze bez leków ;p myslalam, ze mała teraz tak wyjada, ze sie predzej obnizyła :D Ale lekarz i tak te zelazo kazal pobrac ;) Posuplementuje 2 tyg i zrobie ponowne badania :D:D
A jutro mam badania w zwiazku z cukrzyca, oby tylko wyszlo w miare ;/ dzisiaj ketonow nie bylo za to wczoraj rano tak...

9 lata 1 miesiąc temu #1017190 przez Sandruska1995
Wróżyłyście sobie z wosku ? My dla małego sobie polaliśmy. Mi wyszło dziecko w wózku , mojemu M dziecko w łóżeczku a małemu nietoperz . Ciekawe :)

Cudowne wiesci. Jadę do teścia jak M skończy na kawe. Miałam gorsze mysli. Cieszę się.

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1017197 przez aggi
milunia mnie właśnie potraktowano tak jakbym miała. ;) I równo co 4h mi antybiotyk wstrzykiwali. Nic strasznego - dawają w żyłę a w ustach posmak lakieru do paznokci :blink: :silly: trzymam kciuki za wyniki badań :)

sandra nie wróżyłam ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1017199 przez Nefri
Milunia ja tez sie krepowalam tego badania, jakos w poprzednie ciazy naet nie zauwazylam kiedy mi zrobila, a teraz bylam u poloznej i sie zorientowalam jak mi wsadzila ten patyczek ;) Moja gin mi dzisiaj napisala, ze przy cc gbs nie ma zadnego znaczenia i mam sie nie przejmowac. no ale konkretniej pogadam z nia w srode na badaniu.

9 lata 1 miesiąc temu #1017244 przez Sandruska1995
Teraz chyba ja się rozchoruje . Z łóżka wstaje to w głowie mi się kręci, na wymioty bierze wszystko mi się cofa . :sick:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka