BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 10 godzin temu #1021927 przez Pumcia
:evil: :woohoo: aaaaaaa i ja doczytałam do końca :woohoo: :evil:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 godzin temu #1021928 przez Pumcia
Łaj mi ? :pinch:

9 lata 9 godzin temu #1021930 przez ziaa
Aggi nie byłam u mojej ginki tylko u jakiegoś innego który przyjmował akurat w poniedziałek. Bo ona byłaby dopiero w środę i kazała iść do kogokolwiek kto zrobi usg bo owu miała być w weekend teoretycznie. No i to ten gość była taki nie miły. No powiem Ci, że jak usłyszałam po chwili ciszy jego "nic z tego nie będzie" bez słowa wyjaśnienia to mało z fotela nie spadłam :huh: :dry: i stąd ten post w tym super nastroju :angry: Zadzwonił do mojej gin i ona nie kazała robić zastrzyku, tylko od jutra mam brać dupka. Może się to endometrium jakimś cudem podhoduje do czasu az pęcherzyk sam pęknie. Albo będzie torbiel i dupa blada. ;p
Eh, czy mogłoby mi się już udać?? :woohoo:

Ja tez Cię wołałam i doczytałam do końca! I zdrówka życzę ogrom! :D

Szatanica ja mam dziś na objadek szare kluski!! :D Mniam! W Twojej odległej krainie się je jada? :silly:

9 lata 9 godzin temu #1021932 przez Pumcia
Ziajek a nie myslalas żeby szybką wizytę prywatną sobie wziąść ? Może to nie byłby taki stracony cykl, a poza tym po co Ci te torbiele skoro można coś z tym zrobić . . . Też bym się wkurzyla :angry: olewkowo do tego podszedł lekarz . . .

Yyyy Szare powiadasz ? Yyyyy że starych ziemniaków ? Buahahahahaha

9 lata 9 godzin temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1021937 przez ziaa

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Szare kluski są z surowych ziemniaczków! To znaczy póżniej się je gotuje, ale najpierw trze, zostawia na sitku do odsączenia z wody (wtedy robią się szare), łączy z jajeczkiem i mąka i gotuje :) Idealne są z kwaśną kapustką i skwarkami :D :woohoo:

9 lata 9 godzin temu #1021938 przez aggi
pumcia noo męża miałam to korzystaliśmy z dni w trójkę :-)

ziaa no nic to zaciskam kciuki by w końcu się udało! A na pęknięcie pęcherzyka nic nie masz podawane??

Szare kluski mmmm pumcia nie znasz się :-) u nas na śląsku to rarytas i np na wesela je robią i inne uroczystości :D

9 lata 8 godzin temu #1021940 przez natkka
aggi zdrowia :) no i ja też doczytałam do końca.
Ja za szarymi akurat nie przepadam, za bardzo są dla mnie chropowate. Ale kluski śląskie z sosem to w ciąży mogłabym jeść non stop :D

9 lata 8 godzin temu #1021945 przez Pumcia
U nas podobnie się robi kartacze, to coś takiego jak pyzy tylko większe i z mięsem w środku :evil:
Kopytka też są spoko, że skwarkami i cebulką zjadłam no i oczywiście kapustka :whistle: mniamiiii
Ziajek ostro to zagmatwane ale . . . Cierpliwosci- niedługo Twoja kolej na zajście :silly: Aggi idź spać i niech Ci się znów tesciory przyśnią :evil: Brown - a jak u Ciebie leci ? :P

9 lata 8 godzin temu #1021949 przez miri66
Ziaa ja też mam dość torbieli cholerne ustojstwo. Ja czasami sie gubie z tym endometrium mi raz mowia ze za duze a raz ze ok za malego nie maialam jak na razie wogole Nawet po lyzeczkowaniu po miesiacu wróciło do normy. U mnie czasami pecherzyk jest za maly i mi cykl przedluza albo sie nie zagniezdza. Generalnie mam 30-32 dc. Teraz okres miałam od 2 do 5. Trochę za krótki i nie wiem czy się nie przejmować tym.zawsze miałam 7 dni a tu 4 raptem.

Nie wiem czy w tym miesiącu sobie nie odpuszczę bo mam kurs z ważnym egzaminem na koniec stycznia. Juz kupiłam dziś tabletki na uspokojenie ziołowe. Wiec nie chce się na ten cykl nastawiać i śledzić owulacji. A jak się samo jakimś cudem uds to dobrze.

9 lata 6 godzin temu #1021957 przez Miluniaa
Ale mam wieści ! nie mam gbs!! tylko jakis delikatny stan zapalny :whistle: odebrałam wynik

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 godzin temu #1021972 przez Miluniaa
szare kluski?? pierwsze słysze :D U nas królują kartacze(kałduny) i babka ziemniaczana :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: UWIELBIAM! :woohoo:

9 lata 5 godzin temu #1021974 przez nati.olsztyn
Hej Kobietki! Aleście naprodukowały! O loooosie!!!:) Dobrze że Was podczytywałam to tylko dwie strony miałam do nadrobienia. Niestety nie odpisze wszystkim bo z telefonu to lipa;)

Milunia Jak można tak straszyć ciężarną!;) Fajnie że się nie potwierdziło! Miłe zaskoczenie:)

Ależ mi smaka narobilyscie A ja uwielbiam ziemniaczane kluchy w każdej postaci !!!:) wrrr Chociaż o tych szarych to nie słyszałam.

Aggi Zdroweczka!

Mój ostatni cykl okazał się być cyklem 28-dniowym( co mnie bardzo zaskoczyło po poprzednim 49-dniowym). Owu była w 20 lub21dc.
Obecnie mam 12 dc. Cora je nocami coraz mniej więc jest szansa że te moje cykle się wyreguluja ;)

9 lata 5 godzin temu #1021975 przez niagara
Aggi ja też doczytałam do końca, ja zawsze czytam :P :laugh:

Mmmmhhhmmm uwielbiam szare kluchy, obowiązkowo z kiszoną kapustką i boczusiem :woohoo:

Milunia super, że się wyjaśniło :)

A ja jeśli miałam jakiekolwiek nadzieje na udany cykl, to już je straciłam. Teraz już czekam na @, wiem że znów przyjdzie :( Dlaczego to niby takie proste, a takie trudne...? ehhh

9 lata 3 godzin temu #1021990 przez magmus88
Milunia - bo oglądałam na necie na czym to polega i jakoś tak pomyślałam od razu o szybszym porodzie :D

Sandra - wizytę mam już w czwartek :D

Aggi.... dopiero co przyszła po wolnym a już rządzi :PP ehhehe już się poprawiam i aktualizuje :)

Milunia - no widzisz! TO ładnie że nie gbs :)

Szare kluchy - mmmm. Lubię strasznie ale szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie robiłam :P za to śląskie robię :PP

Ja dziś byłam na teście podwójnym. Idę do rejestracji, mówię, ze ja na pobranie krwi :D kobieta patrzy na mnie jak na głupa :D bo byłam po 16.30... dopiero po chwili konsternacji - A Pani w ciąży?? Ja mówię że tak - to dopiero mnie pokierowała.... Znowu kobieta w gabinecie zabiegowym przegoniła mnie po całej przychodni, bo musiałam jej dostarczyć takie a'la skierowanie od poradni ginekologicznej - która była w drugim budynku :D w tej poradni, kobieta już mi założyła kartotekę na za tydzień... wystawiła te a'la skierowanie no i mnie skasowała... wróciłam znowu do zabiegowego, cała zdyszana hehehe. Krew pobieraną miałam z dłoni łeee.

Po wizycie w przychodni razem z mężem wybraliśmy się na spacer po Katowicach.... już nie pamiętam kiedy tam byłam, zeby sobie tak pochodzić. Pięknie wszytsko oświetlone, scenę po sylwestrze jeszcze rozbierają, zjadłam przepysznego, gorącego pączusia :PP żyć nie umierać ehhee. Przemroziło nas trochę ale za to fajnie się będzie spało :)

Pozdrawiam Was babeczki :)
Zdrówka życzę wszystkim chorowitom!!

9 lata 3 godzin temu - 9 lata 2 godzin temu #1021994 przez Pumcia

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka