BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 15 godzin temu #1021849 przez natB
pumcia ja po glukozie rzygalam jaj kot :P zresztą leżałam wtedy w szpitalu, a teraz jeszcze nie robiłam, bo gin się zgapila i ja też zresztą ;/.. We wtorek jak pójdę do niej na wizytę musze potem pilnie zrobić ta glukozę bo niby 28 tydz. To też ok. 3mka się

Kurna patrzyłam na stronę szpitala, gdzie mam rodzic, q tam nic nie jest napisane o tych wszystkich art. Higienicznych dla kobiet, żeby wziąć i juz zglupialam.. Napisałam do znajomej, któRa jest tam położna, ciekawa jestem czy faktycznie szpital wszystko zapewnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 15 godzin temu #1021850 przez natB

9 lata 15 godzin temu #1021851 przez Pumcia
Nat będę dzielna ! Myślę o wielkim kawałku mięsa i jakoś mi lepiej :P ale cytryna słabo pomogła bo glukoza z ciepłą wodą była bleeeeeee
Sprawdź dobrze bo u nas w jednym szpitalu też zapewniają a to jedna wielka sciema bo tylko na jeden dzień starcza :woohoo:

9 lata 15 godzin temu #1021852 przez natkka
U mnie na szczęście na stronie szpitala jest konkretna informacja o tym co trzeba dla siebie wziąć, oczywiście ją trochę zmodyfikowałam (bo nie było np. ładowarki a jak tu bez telefonu teraz żyć :P)
Moja wyjątkowość się znowu objawiła i wróciły mi mdłości a czytała, że to się naprawdę rzadko zdarza i co? ja dostałam to w pakiecie :P mam tylko nadzieję, że nie będą tak okropne jak te na początku bo nie wytrzymam, nie dość że ręce mi cierpną, a w lewej ręce na opuszkach to w ogóle nie mam czucia to jeszcze mdłości :(
No to ja też trochę ponarzekałam :]

9 lata 14 godzin temu #1021856 przez niagara
NatB a Ty będziesz na polnej rodziła?
Jak ja rodziłam to szpital zapewniał podkłady na łóżko, wkladki też w toaletach były. Dla dzieci mieli ubranka i pieluszki, chusteczki chyba też były, ale ja miałam swoje.

9 lata 14 godzin temu #1021858 przez ziaa
Dzień dobry w ten jakże rześki wtorkowy poranek! ;p :blink:

Zwlec się dzisiaj z łóżka nie mogłam, ale skoro życie forum zależy ode mnie to musiałam powstać! :silly: :woohoo: :evil:
Pumcia już spokojniej, dziękuję! :D Już po inwentaryzacji i innych szmerach bajerach więc teraz wracamy do luziku :) Jak się masz po Twoim smacznym śniadanku?? :evil: :evil:
Aggi az tak Cię choroba rozłożyła?? :dry: Odezwij się ciut!
Weronia trzymam kciuki, wszystko musi być dobrze!

Co tam jeszcze u Was Pierniki? :D

9 lata 14 godzin temu #1021860 przez Pumcia
Piernik już po słodkim śniadaniu, czekam kolejną godzinę i wsio - haaaaaa nie cofnelam tego obrzydlistwa :evil: Kurde żebym tak reagowala na nutelle to bym sie pochlastala :woohoo:

Nie wiem jak u Was ale rano było -18 stopni brrrrrr

9 lata 14 godzin temu #1021862 przez natB
Tak niagara na polnej, jestem pod opieką dr Ropackiej. Ze względu na wadę małej tam będę rodziła, bo to szpital o jakimś tam najwyższym stopniu, wiec oddział neonatologi jes, a ze mała może się urodzić przed terminem to w grę nie wchodzi i inny szpital jest w Poznaniu, w Wawie lu b w Łodzi :)

9 lata 11 godzin temu #1021890 przez Nefri
Hej dziewczynki. Przeczytałam wszystkie posty, ale wybaczcie, nie dam rady odpisać.
Ja fizycznie czuje się świetnie. Eryk bardzo grzeczny, w ogóle nie płacze, dużo śpi i je, co prawda więcej spi w dzień niż w nocy, ale nie narzekam. Gorzej z Tymciem - nie wiem, czy tak przeżywa nowa sytuacje czy przechodzi bunt dwulatka, bo objawy ma książkowe jak przy tym buncie. Grunt, że jest nieznosny, często przez to płacze, ale to też hormony pewnie. Martwie się o niego, bo nigdy się tak nie zachowywal, chciałabym, zwby powrocil moj kochany, pogodny, uśmiechnięty Tymonek :(
Przepraszam, że tylko ö sobie, ale chyba rozumiecie.
Jeszcze tylko chciałam napisać, jeśli już nie pisałam, że Nat bardzo się cieszę, że jest poprawa, naprawdę cudowna wiadomosc.
Milunia ciąża donoszona jest po skończonym 37 tyg. Ale super, że testujesz te wszystkie wynalazki, oby pomogły.
Sandruska gratulacje. Chyba lepiej, że jedno będzie, dwójka noworodków to musi być przesrane :laugh:

9 lata 11 godzin temu #1021901 przez aggi
Dzień dobry czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta? :silly: po małej nieobecności witam się śniegowo :D Po tygodniu kaszlu pojechaliśmy wczoraj do lekarki. Maks chory, mamy siatkę syropów i psikaczy - w piątek kontrola i jak nie pomoże to antybiotyk. A niby nic mu nie jest tylko kaszel, żadnej gorączki czy kataru. A tu całe oskrzela zawalone :S także siedzimy do piątku w domu.

idę nadrabiać :)

9 lata 11 godzin temu #1021906 przez Sandruska1995
nefri bałam się że nie poradzę sobie z 2. W sumie z 3. M w pracy od rana do wieczora . Oszalalabym chyba. :laugh:

aggi oczywiście że pamiętamy. Dziewczyny cie tu wywoływały już. :)
Ja i mój M chorzy, a mały na szczęście zdrowy . Oby tak zostało bo od 18stego szkoła i on wraca do przedszkola.
Podziękowania: aggi

9 lata 10 godzin temu #1021918 przez aggi
aklim prześliczna z Was rodzinka ! Robercik taki śliczny aaaaaaaa :woohoo: a Ala piękna :)

magmus Ty już 11tc :D SZAŁ ! może to nie pomysł na obiad ale wczoraj Maksowi na obiad robiłam i zajadał jak szalony: zjemto.blox.pl/2014/02/Brokulowe-krokiety.html :) tylko ja dodałam jeszcze kurczaka pokrojonego w kosteczke i lekko podsmażonego :) co do pracy to ja zaraz na początku miałam koniec umowy i nawet się na przedłużenie nie załapałam. Siedzę w domu od lutego 2014 czyli już dwa lata....

nat ostatecznie zamówiłam kilka bluzek dziewczyńskich na mały rozmiar dla znajomej która rodzić będzie ;) i jedne spodnie leggi na Maksa, ciekawe jakie będą bo wzięłam 98 ;) a on raczej nogi ma serdelki... najwyżej Ci je odsprzedam za pół ceny :P JESTEM :D jednak ktoś o mnie pamięta :)

Milunia 37tc? kurka jak czas leci !! mi czop nie odszedł tylko od razu wody puściły więc nie pomogę. co do GBS to spokojnie :) Pierwszy poród zazwyczaj nie trwa krótko, a antybiotyk podają dożylnie co 4h :) miałam podawany. dziwny posmak lakieru do paznokci w ustach jest jak to dawają :D

u nas sylwester w gronie rodzinnym ;) Maks o 20 już spał, przespał całą noc ładnie :) A my siedzieliśmy do ok 2;30 :) z moimi rodzicami i babcią ;)

sandra super rodzinka ;) zdrowia ! śliczny dzidziuś :) o widzisz a u mnie badanie na fotelu zakończyło się szpitalem bo wody puściły :)

miri widzisz nie ma się co nakręcać bo to nic nie pomaga. trzymam kciuki za kolejny cykl :) ja się staram :) nie jesteś sama ;) moja koleżanka to samo na porodówkę szła pewna że córka będzie, a tu syn :)

pumcia szatanico taki poemat walnęłaś a nic do mnie? :P oszzzzz ty :P ooo doczytałam że jednak się poprawiłaś i pytasz o mnie :D MIŁO :D glukoza jest pyszna :D ja szłam po 30tc na glukozę, był upał a ja głodna i pić mi się chciało :D piłam z wielką ochotą :D hehehe

dziewczyny w ciąży proponuję byście uaktualniły meldunek owulkowy magmus na przykład :) a nowe staraczki żeby się dopisały :) żebyśmy wiedzieli co i jak : zapytajpolozna.pl/forum/planujemy-ci%C4%...nek?start=90#1019145

ziaa nigdy nie mów nigdy. Kurcze trochę dziwnie że tak od razu powiedziała że nic z tego. TU JESTEM :) jednak ktoś tęsknił za mną, jak miło :blush: :silly:

niagara też się stęskniłaś :) miło :D

u mnie w 16tc na 90% był chłopak, a potem już tylko potwierdzany :)

weronia już 17tc ! kochana najważniejsze że czujesz maluszka to znak że wszystko ok :) trzymam kciuki, daj znać po tej wizycie w PL :)

na stronie szpitala gdzie ja rodziłam jest wszystko pięknie wypisane :) nie miałam problemu z zapakowaniem torby :)

natka współczuję mdłości, już bliżej niż dalej pamiętaj 'w imię potomka' :)

nefri super że Eryk nie daje popalić, a Tymek napewno musi przyzwyczaić się do nowej sytuacji. Buziaki :*

Ciekawa jestem która doczyta do końca :whistle: :whistle: :whistle: :whistle:

9 lata 10 godzin temu #1021919 przez natB
nefri oj wyobrażam sobie, jak Tobie musi być ciężko ;( mój Wład to chyba podobny charakter do Twojego Tymusia i juz się boje jak to wszystko zniesie.. A tak rozlqka dłuższa ze mną jak będzie to nie wiem czy to ogarniemy. Władek dość się buntuje przy moim S. A ja zawsze małego staram się zrozumieć, przytulic uspokoić jak coś mu nie pasuje.. Staram się wczuć w jego sytuacje, ale no trudno..jakoś to będzie. Mam nadzieje, ze i Tymkowi zaraz minie, wróci Twój synek kochany..przytulam mocno, bądź twarda i pamiętaj. Żeby Eryk tez nie ucierpiał... jesteś silna babka!

Kurna, mało składu i ładu ma ta moja wypowiedź haha :P

aggi kochana zdrówka! Wracaj szybko do nas.. Inhalacje na chorobska są the Best. Witamina C Lewoskretna no i dobry tran i miód :) i czosnek :D albo syrop z cebuli lub buraka.. Maks mało choruje. Wiec szybko ogarnie chorobska :)

9 lata 10 godzin temu #1021921 przez aggi
nat no Maks tydzień już kaszle, mi przeszło po 3 dniach katar i gardło a on tylko kaszle. Robiłam inhalacje z soli, psikałam tantum verde i nasivin do nosa + cebion dawałam. No ale nie przeszło, lekarka powiedziała że całe oskrzela zawalone... Mogłam wcześniej do lekarza go wziąć :( Teraz mamy zestaw: neosine, clemastinum, flavamed, cebion, tantum verde, mucofluid + inhalacje z soli 2x dziennie. W piątek kontrola. No właśnie lekarka była zaskoczona że on mało choruje, w sumie leki takie poważniejsze to miał rok temu. Także trzymam się wersji że w piątek będzie po wszystkim :)

9 lata 10 godzin temu #1021926 przez Pumcia
Aggi Łobuzie przecież Cię wolałam :P uwierz mi że ciężko po tyg nadrobić tyle ale grunt ze zadziałało i taaaadaaaa jesteś :whistle: Zdrówka życzę, kurujcie się bo tych bakterii jest teraz tyle że dla każdego starczy :blink:
A ja po glukozie, jakoś przeżyłam. Do kumpeli na sniadanko wpadłam po drodze i do szkoły rodzenia się zapisałam :laugh: A teraz jestem w domku i wcinam kopytka :whistle:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka