BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

8 lata 11 miesiąc temu #1021709 przez natkka
magmus - u mnie dzisiaj chilli con carne :) ale ja ostatnio ciągle mam ochotę na krokiety :)
Milunia a kupiłaś w końcu ten balonik? bo chciałam się dowiedzieć jak ci idą ćwiczenia i czy to coś warte bo ja zaraz po tobie idę się rozpakowywać i wdzięczna będę za dobre rady :) ja ten żel też oglądałam i mam zamiar pogadać z moją gin o tym w piątek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1021710 przez natkka
popycham

8 lata 11 miesiąc temu #1021714 przez martyna_z
nat Ikea... mmm my tam czasami na obiad jeździmy ;) niby na zakupy ale zawsze restauracja jest głównym punktem programu ;)

Pumcia zazdroszczę powera ;) ja dziś na 6.30 w pracy, całą noc nie spałam bo bałam się że zaśpię po takiej długiej przerwie i w efekcie jestem bez sił :blush: a w pracy 15 stopni :angry:

Ale się zrobiło porodowo :) szkoda że po Was to chyba znów będzie przerwa?

8 lata 11 miesiąc temu #1021716 przez Sandruska1995
magmus wizytę mam na 20 styczeń. Ale czuję jakiś niepokój ostatnio .

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1021722 przez Miluniaa
Aaa to jednak Natka jest przed natB :)
Kochana kupiłam balonik po rozmowie z lekarzem dał mi zielone swiatlo i powiedział, że nie zaszkodzi a moze pomóc :) ćwiczenia mogłam zacząć od 1 stycznia kiedy to skonczylam 36 tydzień :whistle:
Pierwszy dzien tragicznie nawet nie umialam tego zaaplikowac :laugh: myslalam, ze pieniądze poszły w błoto byłam baaardzo zniechecona ale mąż tłumaczył żeby sie nie poddawać to miesien i sie zacznie rozchodzić no i tak było :) Pierwszy dzien 18cm, a dzisiaj czyli 4 dzien od cwiczen osiągam 23,5 także nadzieja sie obudziła we mnie, ze do porodu dojde do 30 cm ale nie jest łatwo, boli i trzeba uwazać żeby sie nie poobcierac, bo wtedy trzeba czekac az wszystko sie wygoi ;)
Ja na dzien dzisiejszy jestem pełna wiary, że mi cos to pomoze, a jesli nie to chociaz uczy prawidłowego oddechu i którymi miesniami wypychać aby dzidzia wychodziła ;)
Tyle na razie moge o tym powiedziec, wiecej to chyba dopiero po porodzie :whistle: :whistle:

Powaznie sie zastanawiam też nad tym zelem bo widze, że własnie jak na baloniku jest wiecej poslizgu to idzie lepiej i mniej boli zagadam na wizycie swojego doktorka, bo ten natalis nie jest az taki drogi takie tylko ryzyko, że moze isc tak szybko ze nie zdążą posmarować :D:D Najwyzej bede odsprzedawać za pol ceny trudno :D:D:D

8 lata 11 miesiąc temu #1021734 przez natkka
Milunia no to nieźle, faktycznie to wygląda obiecująco. :) ja w takim razie też o tym pomyśle, tylko wczesniej się dowiem czy jednak cesarka czy próbujemy rodzić naturalnie i pogadam z moją gin. A żel wiesz :D jakby co to daj znać :D

8 lata 11 miesiąc temu #1021739 przez Miluniaa
Natka ja chyba mimo wszystko kupie ten zel chociaz w necie czytałam rozne opinie, ze to troche naciaganie ciezarnych no ale z 2 strony tez to nie jest taki az wielki wydatek zeby nie bylo stac sprobować jak nie pomoze to na nastepna ciąze nie kupie :D:D
A co do urzadzenia to jak mi pomoze bede trzymala do nastepnej ciazy i dokupie tylko nowa koncowke ten balonik zawsze to bezpieczniej chociaz niby gwarancja 5 lat ;) Ale sama ta czesci ok 60 zl wiec nie majatek :)

Koniecznie daj znac jakie zdanie ma Twoja gin:D

8 lata 11 miesiąc temu #1021740 przez Sandruska1995
Poszłam do ginekologa , bo znowu zaczął mi lecieć żółty śluz. Mam małą bakterie , dostałam lek na 6 dni . I oficjalnie będzie jedno. Nasz mały wielki człowiek. :)
Załączniki:

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1021743 przez ziaa
Cześć Dziewczynki,

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gorąco Was pozdrawiam i zdrówka życzę w te mroźne dni!

8 lata 11 miesiąc temu #1021748 przez magmus88
Ziaa naprawdę! nigdy nie mówcie nigdy!!! Jestem tego najlepszym przykładem :)

Sandruska :) jakie sliczne zdjęcie!!! Mam nadzieję, ze wkrótce też coś ładnego dostanę :D No! To dobrze, ze byłaś u lekarza.... jednak jakaś infekcja!

Jejku natka faktycznie... Ty już "na wylocie" ehhehe. Jak samopoczucie??

Dziewczyny z dzidziusiami lub w ciąży... do kiedy Wy pracowałyście?? I jak to wspominacie?? Miałyście już dość czy spokojnie mogłybyście jeszcze popracować??

Milunia - ciekawa jestem jak ten balonik :) Nie boisz się przedwczesnego porodu??

8 lata 11 miesiąc temu #1021753 przez Sandruska1995
magmus też liczyłam na ładniejsze zdjęcie ale się wiercilo strasznie i nie dało rady :evil: :silly:

8 lata 11 miesiąc temu #1021754 przez magmus88
Sandra - ale ja właśnie mówię, ze jak na taki tydzień ciąży to masz prześliczne zdjęcie! Widać małego człowieczka ;) Ja póki co miałam same kropki :PP a ostatnio nie dostałam zdjęcia... :( buu

8 lata 11 miesiąc temu #1021755 przez natkka
magmus ja długo nie pracowałam, poszłam od razu na L4, ale ja miałam fatalny początek ciąży (ciągłe mdłości, bodajże do 5 miesiąca). Potem już było ok i na chwilę wróciłam do prac, dalej robię jakieś konsultacje bo jestem jedynym specjalistą w swojej dziedzinie :) mnie to pasuje :)

8 lata 11 miesiąc temu #1021759 przez Miluniaa
magmus absolutnie sie nie boje ;p lekarz dal mi zielone swiatlo kiedy ciaza byla po skonczonym 36 tyg, zaczelam 37 czyli donoszona :) balonik sam w sobie nie wywoluje porodu tak samo jak sex moze wywolac ewentualnie sperma ;) ;) cwicze 4 dzien i nic sie nie dzieje :cheer: :cheer:

8 lata 11 miesiąc temu #1021760 przez Sandruska1995
milunia mi nadanie na fotelu przyspieszylo poród. 10 minut od wyjścia z gabinetu dostałam skurczy :cheer:

magmus a kiedy następna wizyta ? Na pewno dostaniesz :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka