BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #733979 przez Agnilla
od tylca czy od przodu, ja mogę nawet na suficie żeby podziałało :P
Boże wstyd mi, że mam dzisiaj taki dobry humor :P ale wiecie, właśnie idę po batonikaaaaa yeaaah :P
Gosia, ale bym się wkurwiła. nam się ostatnio z mężem zamarzył piesek, chcielibysmy goldenka, ale blok, ale alergia ehhh. i jak miałabym szczeniaczka zostawiać samego w domu? a bym chciała bardzo i w sumie ustaliliśmy, ze jk pojde na L4 ciazowe to kupimy. a wiem, z kilku opowieści, że piesek też pomaga zajść w ciążę, bo człowiek się psychicznie odblokowuje. a jak widze małe dzieci i psy to wymiękam. Goś, doradź :) napaliłam się własie :P co za dzien :P
Asia, brawo za odwage! chyba nie bylo tak zle jak myslalas?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

moof, krakac nie bede, ale uwazam, ze bardzo dobrze znosisz ciaze :kiss:

edit: o matulu, ale sie zaslodzilam, cale 310 kcal i dwa male daimy wyladowaly w moim brzuchu, fruwam :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #734008 przez gosia28
Agi, widzisz? Gość zepsuł mi cały plan :angry: W tamtym roku też w sierpniu wzięliśmy Goldusia i dwa tygodnie później okazało się, że jestem w ciąży. Teraz też kurcza sierpień, dziś miała być goldenka i za dwa tygodnie miałam robić pozytywnego testa :dry:

swoją drogą te psy są wspaniałe i takie serdeczne, fakt ja mam duży ogród i psiak ma się gdzie wyszaleć. Ale mój znajomy np. mimo tego, że ma dom, to siedzi w domu cały czas. Na pewno mając psa w mieszkaniu, trzeba powięcić mu więcej czasu. I sierści też mu nie brakuje

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #734012 przez Agnilla
ale ze co, ze do bloku moge? :) przebadam sie nawet jeszcze raz na alergie :P ja tam moge go czesac, mysle ze moj maz by oszalal na jego punkcie, a i bylby wiekszy powod do wspolnych spacerow, bo to bylby mus :)
czyli potwierdzasz moja teorie? moi sasiedzi mimo psa nie zaszli, ale to dluga historia. za to mojej siostry kolezanka, lekrz kazal mezowi kupic psa, dzis na dogu jezdza dwie coreczki, bo jest ogromny :P jak kon :)

11 lata 4 miesiąc temu #734031 przez gosia28
Agi wszystko możesz, kto Ci zabroni :P

musisz wziąć tylko pod uwagę plusy i minusy. I na spacery emka będziesz musiała wyciągać. Póki mały to ok. ale potem bydle ma tyle siły, że możesz mieć problem z utrzymaniem go. Koniecznie kolczatka. I jak byś się decydowała to polecam sunię bo jednak i ciut mniejsza, spokojniejsza i łatwiejsza do ułożenia.
Na moją płodność golden zadziałał :lol:
a i mojego psiaka bratanki siodłają B) :lol:

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 4 miesiąc temu #734039 przez Chudzinka
Kurcze, zaczęłam krzywo patrzeć na moją kotkę. Zgadnijcie dlaczego? :silly: Ale wszyscy mówią, że ona taka psia.. To może jej wybacze :silly:
Agnilla, ja myślę, że zwierzak to super pomysł, naprawde!
Goś,bardzo mi przykro, że tak zamieszali.. A nie da się tego odkręcić? Może nowy właściciel nie przywykł? Choć, chyba głupoty gadam. Takiego szczeniaka to pewnie nie da się nie pokochać od pierwszego wejrzenia..
Asia - brawo! Masz już z głowy, teraz już się nie przejmuj.
Coś miałam napisać - a wiem! Chciałam się z Wami podzielić spostrzeżeniem z czasów, jak jeszcze nie byłam zalogowana. Nie widziałam niektórych treści (tych "hide") i śmieszyło mnie, bo niby tajemnica itd itp, a potem z odpowiedzi i komentarzy wszystko było wiadomo co i jak :) Taki ze mnie detektyw! Ale nie widziałam zdjęć i teraz się wzruszyłam bo mogłam wreszcie zobaczyć brzusia Isski :kiss: Także bardzo się cieszę, że się przełamałam.

W ogóle dzięki Wam humor mi się poprawił, bo po wizycie u gin jakiś marazm mnie dopadł, i przez brak wyczekiwania na owu a potem odliczania dni do okresu jakoś miejsca nie mogłam sobie znaleźć.. A teraz z każdym dniem jest lepiej i chyba ta próba odpuszczenia dobrze mi robi. Uświadomiłam sobie, że trochę zaniedbałam siebie i swoje pasje, bo wszystko robiłam "dla dziecka", którego przecież tak naprawdę nawet nie było.. Także znów biegam, piję wino i jest coraz przyjemniej :)

11 lata 4 miesiąc temu #734043 przez aggi
Asia najważniejsze że serduszko bije :kiss: :kiss: :kiss: no i szefem się już nie przejmuj:* Najważniejsze że wie, niech robi z tą informacją co chce. Teraz potrzebujesz ciszy i spokoju :kiss:

Agnilla i pięknie pozytywnie mimo wszystko :) Tak ma być :* :silly:

Becia nie zazdroszczę tego co się dzieje u ciebie :( oby @ za tydzień się nie pojawiła :* :)

moof kakao najlepsze :D Mniam !

gosia nieważne kiedy, ważne żeby w ogóle :) A wkońcu się uda :blush:

chudzinka no dobra przekonałaś mnie :D Jutro walnę testa i znów zacznę dziennie testować :P

Domiś będzie wszystko dobrze :)

11 lata 4 miesiąc temu #734062 przez Chudzinka
Widzę Porto! :) Co u Ciebie?

11 lata 4 miesiąc temu #734074 przez issska1986
Hej,

Kaś -bron Boze ja się nie odchudzam, tylko raz mam apetyt a raz nie , wisi mi czy przytyję :P chociaż 30 kg jak moja sis i mama bym nie chciała ;)

Goś super koszulki... a tym psiakiem też bym się wkurzyła...

Asiulka, ja w 6 tc też nie mialam objawów -w sensie mdłości, brzuch mnie bolał-to fakt, ale mdłości to tak 7/8 tydzień, wcześniej mega zmęczona byłam...Ważne że serduszko bije i będzie dobrze... :)

Chudzinka wzruszyłas się moim brzuszkiem? :lol: :lol: mnie codziennie wzrusza :)

Aggi no właśnie mówilam dziewczynom w pracy ,ze coś mnie tam na dole kłuje czasem... I rano budzi mnie taki napięty brzuch, zastanawiam się czy to nie skurcze... ale to mam już od dawna...

11 lata 4 miesiąc temu #734085 przez Dagnes
O kurcze ale Was Gosia zalatwili z sunia. Ja bym zla byla niesamowicie.
Asia im wiecej piszesz o szefie to coraz bardziej mam mu ochote walnac. Jak mozna nie wyplacac chorobowego. Pod inspekcje pracy sie nadaje jak nic. Moze by go rozumu nauczyli. W ogole szlag mnie trafia na dzisiejszych pracodawcow. W tym tygodniu podpisywalam umowe z nowym pracownikiem w mojej firmie i zdziwil sie ze za badania lekarskie mu oddalismy i szkolenie bhp. W poprzedniej pracy na swoj koszt musial robic.
Domis ja pije przewaznie wode, czasem sok, kakao, zbozowke, a nawet i pepsi jak mnie najdzie. Za herbata nie przepadam ale jak na poczatku ciazy bylam podziebiona to wlasnie z sokiem malinowym pilam i cytryna. Fajny jest prenalen taki syrop dla kobiet w ciazy i tez jest na bazie malin, czosnku i czegos tam jeszcze.

Wiktoria

11 lata 4 miesiąc temu #734164 przez Porto1987
Cześć Dziewczynki :)

Witam się tez oczywiście z nowymi "starymi" Koleżankami :kiss:

Trochę mnie nie było, ale już wróciłam z małej podróży i jestem :D Ale nadrobić prawie 300 postów, to nie lada wyzwanie :D

11 lata 4 miesiąc temu #734202 przez gosia28
chudzinka cieszymy się, że się cieszysz :lol:
a co do tajemnic, które ukrywamy pod hide to fakt, widziałam nieraz jak któraś odpowiadała cytując hide tylko sama nie ukryła więc wsio można było później przeczytać hihi, pewnie sama też tak robiłam :unsure:

no z psinką co mam zrobić? nie da się odkręcić, czekamy na kolejny miot i tyle :dry:

Porto to do lektury teraz :P

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 4 miesiąc temu #734264 przez aggi
Hej :) Jaka pogoda u Was dziewczyny? U mnie brrrr zimno, odpaliłam już kurtkę jesienną bo zmarzluch jestem :ohmy:

Porto co u Ciebie? :kiss: opowiadaj :) !

Iss a mocno Cię kłuje? Może warto spytać lekarza czy wszystko dobrze??? :*

11 lata 4 miesiąc temu #734451 przez ann-sunshine
Gosia dzięki za przepis na królika, tylko jeszcze objaśnij, do ciasta wsadzasz cały farsz tzn mięso i warzywa?

Asia, na inne objawy ciąży jeszcze za wcześnie, ja do 8 tygodnia nie czułam się jak w ciąży, absolutnie nic mnie nie bolało, nie muliło, spać mi się bardziej nie chciało. Będzie dobrze.

Agni a jaki kolor włosów ci po głowie chodzi?

Becia super że się odezwałaś.

Agni a ja myślałam że czerwone winko pijesz, a ty o herbacie, pfi...

Asia brawa za odwagę, sama wiesz za co.

Moofka ma rację, nie sok z malin, ale napar z liści malin może skurcze wywołać.

Porto, to czytaj i pisz,

Iss ja niewielkie skurcze miałam niemal od połowy ciąży, a urodziłam po terminie :-p

11 lata 4 miesiąc temu #734461 przez Asia K
Dla wszystkich dziewczynek które mnie wspierają :kiss: :D

Ja na stanowisku jestem :) uzbrojona w sok marchwiowy :D

Kurde własnie mi cos wyłazi na brodzie :angry:

Moja sis coś podejzewa - mówiła mi mama, ale narazie nie chce jej mówić bo to takie nasze "bibisi" rozgłośni szybciej niż radio Zet :D

co tam jeszcze? Aaaaa kto siedzi na jeżu ? Chudzinka chyba co? To Porto siada obok niej :p

11 lata 4 miesiąc temu #734464 przez ann-sunshine
Dzień dobry.

Asia i masz swoj pierwszy objaw ciazowy. To nie chudzinka siedzi na jezu :silly: to Becia za to że nas podgląda ale nie pisze za często.
Na pomidorowy się przestaw jak lubisz bo ma potas a to ważne tylko nie pytaj why. Może nasza skarbnica wiedzy Gosia nam objaśni

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka