- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)
ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)
- emka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
- Gagusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
ja kaca mam,i brak sił ale daje rady dzieci kochane nie dawają popalic oglądają Tv a ja okpuje kompa
Życzę Wam i sobie żebyśmy sie uwinęły i już za miesiac były w dwupaku ;)Nie wiem jak Wy ale ja czekam na @ ma byc za ok 14 dni i potem zaczynam ..... i to mnie cieszy i mobilizuje na ten rok !!!
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
POgrałam trochę z młodym w gry planszowe i na konsoli.
Kaca brak bo tylko jedno piwko wypiłam.
Od jutra dieta i ćwiczenia
A i @ na finiszu, biedny mój mąż jak go dopadnę
- emka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wczoraj snułam się po domu i szukałam zajęciwa, ja jestem chyba nienormalna ale nie potrafie sie byczyc! Mąż dostał opiernicz ze za długo zalega włóżku, wysprzątałam chatę, i potem Wiki tabliczkę mnożenia ćwiczyła, to ja pytałam Wiecie ile jej zadlai na święta, 13 stron w ćwiczeniach na szczęście wiekszość zrobiła wcześniej! Ale i tak wczoraj 2 godz siedziała. Bo to powklejać, tu powycinać, itp. A polecam Wam książkę Chylińskiej dla Waszych dzieci, no moze dla dziewczynek bardziej... "Zezia i Giler" Wiki była zachwycona Nawet zdarzyło sie tam przekleństwo Wiki przyleciała wzburzona "mamo w tej ksiązce jest przekleństwo - cholera!" )))
Dobra zabieram sie za remenent o zgrozo!!!!! MIałam wczoraj w domu wpisywać, ale coś mi działać nie chciało
Julka A jak w tym cyklu? Odstawiasz heparynę?
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
Sama już nie wiem
- emka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gagusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
Pogadam z tą lekarką co ona proponuje. Jeśli będzie trzeba to dalej będę się kuła.
Właśnie zastanawiam się ile cykli będzie zanim zajdę. Wiadomo że jak się chce to się nie ma
- emka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gagusia Co u Ciebie?
Buziaczek Odezwij sie, co tam u twojej dzidzi?
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
Kobieta potwierdziła , to co powiedział tamten hematolog. Muszę się kłuć clexane w czasie starań już bo acard jest za słaby, żeby tylko jego brać.Tak więc clexane obowiązkowo jeśli chcemy się starać o dziecko. Tak jak miałam od 5 dnia cyklu.Bez clexane nie utrzymam ciąży już na samym początku bo przeciwciała są wysokie i krew za gęsta.
Acardu nie muszę brać bo clexane jest silniejsze. Powiedziałam kobiecie że dzięki acadrowi mam mniej bóli głowy ( migren).Powiedziała że jeśli chcę to mogę brać ale nie muszę. Bo i tak clexane działa silniej.
Tamtych badań na trombofilię nie trzeba robić bo i tak leczenie to samo.
Cały okres starań i całą ciążę będę na clexane. A potem do końca życia będę na lekach żeby się zakrzepy nie robiły. Perspektywa nieciekawa
Wypisała zastrzyki na 2 miesiące a potem mam wizytę i wcześniej parę dni mam zrobić badania z krwi (dała skierowanie- morfologia i coś tam jeszcze)
Miłosz chory, całą noc miał kaszel. Szczeka jak pies Teraz ma 39,3 gorączki, jutro lekarz. Kurka wodna a dopiero był na antybiotyku
Kwas foliowy 15mg mam na receptę ale 100% płatne, bo żeby mieć na zniżkę to najpierw muszę mieć badanie z krwi czy jest niedobór. Jak nie ma to na zniżkę nie ma podstaw. Ale on ponoć niedrogi jest to ok.
- emka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dla Miłoszka pozdrowienia, Wiki też cos dzis było zimno z rana, zastanawiam sie czy czegoś nie łapie. Właśnie przypomniało mi sie że musze cos kupić na przeziębienie bo mam pustki w apteczce. KIedy macie ferie?
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
Jeśli chcemy mieć dziecko to sam acard nic nie zdziała bo jest za słaby na przeciwciała moje.A clexane działa tak jak acard tylko silniej.Więc jeśli odstawie to nic się nie stanie.
Od dzisiaj zaczynam zastrzyki i do dzieła
Spróbuję jeszcze z dwa miesiące a jeśli się nie uda to potem zrobię przerwę na 2 miesiące żeby brzucholek odpoczął.
Chyba mamy ferie 28 stycznia, na samym końcu
- emka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas chyba ferie ostatnie, w połowie lutego jakoś, a mi by sie juz chcialo, moglabym dlużej pospac..
Jakas zmęczona jestem...
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- zawsze trzeba mieć nadzieje
Chciałam Was pocieszyc ze tez miałam zespol antyfosfolipidowy a teraz mam 3 miesieczna corke
ja od 6 tc brałam acard i zastrzyki no i cała mase innych lekow na podtrzymanie.
Cała ciaze robiłam zastrzyki w brzuch -siniaki tez sie pojawiały ale gin przepisał mi jaks masc (nie pamietam teraz)i było lepiej.tylko ta masc bardziej wklepywałam niz smarowałam zeby nie wywołac skurczów (bardziej juz po połowie ciazy).
Zastrzyki sa bezpieczne dla dziecka wiec nie ma obaw
Nie martwcie sie ze wraz z rosnacym brzuszkiem coraz trudniej robic zastrzyki.ja sie kułam po bokach brzuszka wtedy i bylo ok.
Acard miałam odstawiony gdzies tak po 20 tc.
pozdrawiam