BezpiecznaCiaza112023

ciaza i porod w Hiszpanii

12 lata 3 miesiąc temu #497140 przez Lenita
pisze z komory,wiec krociutko

kasiah, ja bym podjechala na irgencias sprawdzic, czy to nie wody plodowe. najwyzej Cie odesla, ale bedziesz spokojnie czekac na skurcze co 5 min. jezeli to jednak wody to powinnas byc pod obserwacj w szpitalu i Ci zaaplikuja antybiotyk, zeby nie wdalo sie zakazenie przy peknietym w, orku owodniowym. ojjjj ale to tuuz tuz. trzymam kciuki guapa. dawaj znaka zpostepow.

agathe, ksawiatko wchodzil w rzeczy na 52 na poczatku, ale z wyjsciem ze szpitala to byly jaja, bo w koncu ciuszki przywiozla mojamama z eFkiem i wybrali ciuchy w ktorych sie topil hihi, takie na 62, ale dalismy rade.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #497142 przez Agathe888
dzieki anuskka, no wlasnie nie wiem czy daja bo napisane ze mam miec kilka kompletow ale moze tak pisza a potem i tak ja ubiora w szpitalne.
czyli body z krotkim sie laczy z pajacem, a body z dlugim albo koszulke ze spodenkami lub spiochami bez rekawkow. ok to robie kolejne podejscie!! moze teraz uda mi sie nas spakowac:)

12 lata 3 miesiąc temu #497169 przez kamila7-26
Kasiah :) powodzenia i moim zdaniem powinnas pojechac na pogotowie zeby zobaczyli co sie tam dzieje!!
Cata Alex slodki i taki przystojniak :)
Anuskka Carolinka dalej walczy z zabkami widac ze ja bola slini sie bardziej no i wszystko laduje w buzi kupilam jej taka siateczke zeby wkladac owoce super sprawa :) niedosyc ze sobie wysysa witaminki to jeszcze pomaga na dziaselka bo sobie drapie tym widac ze sprawia jej to ulge :) a co do jedzenia to wrocila spowrotem do kaszki i na obiadek je swiwetnie jak daje sloiczek to caly wcina 250 a jak gotuje sama to nie wiem ale mniej wiecej tak samo nakladam do miseczki!!
Agathe bez nerwow dasz rade kobieto :) na wyjscie musisz zabrac ciuszki a w szpitalu powinni mala ubierac!! Anuskka juz ci napisala co i jak :) i nie zapomni o czapeczce!!

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #497179 przez kamila7-26
Zapomnialabym co do hamaczka to ja bez niego nie wyobrazam sobie zycia hehe teraz siostra przyslala mi kolejny taki juz do 3 lat bo w starym to Carolcia juz prawie pupa zamiatala podloge hehe jak cos robie w kuchni to ona ze mna siedzi sobie w hamaczku i patrzy :) posilki daje jej tez w hamaczku ma kilka pozycji wiec moze byc na lezaco i na siedzaco! jak pisze teraz to tez siedzi obok :) ja polecam no ale to zalezy od dziecka u Anuskki sie nie przydaje!! Ania ja mam podobny co linka przyslalas tylko ze z fisher prica!! A co do przebieraka to ja nie mam mala zawsze przebieram na lozku albo sofie jedynie mam przy wannience to po kapieli moge ja tam polozyc i ubrac w lazience!!

12 lata 3 miesiąc temu #497207 przez gumis24
Kasiah czyzby to juz??:)widac Majeczka jeszcze przed swietami z Wami bedzie..i jaka data dzisiaj!
Agathe mnie nie dawali ubranek w szpitalu tylko po porodzie a pozniej to nasze ale anuskka ma racje zreszta sadze ze wiekszosc dzieci i tak zaraz po porodzie w te najmniejsze rozmiary sie miesci... A coreczka cudna pewnie nie mozesz sie jej juz doczekac? :)
Olencja no niezle z ta praca...wspolczuje swoja droga niania jest od opieki a nie wychowania gdzie ten biedny chlopczyk wogole spi?
Ania83 ja mam od urodzenia bujaczek z baby bjorn i tez maly siedzi w nim w kuchni jak gotuje zabawka do lapki i sie buja ;) a ma przy tym troche pracy bo musi sie sam nozkami odbijac nie ma baterii..;)mialam kupic Ryanowi pod choinke z fisher price jumperoo ale dali nam znajomi Ryan jest jeszcze troszke za maly ale uwielbia!!!skacze jak szalony!!to z pewnoscia rozlozy nawet Daniego he he... C
Kamila co polecasz na zabkowanie i coz to za siatka?mowilas kiedys o jakims kremie?ja mam bongela z Uk ale maly nie lubi jej smaku i jak widzi ze wedruje w strone jego buzi palec to jezyk wypycha i koniec tematu;) a biedny tak sie meczy ,zmeczony,niezadowolony od kilku dni jeszcze bardziej niz wykle;)
Lenita Ksawcio cudowny!wycaluj go od cioci :kiss: :kiss:
Ja dzis bylam w H&m alez oni maja te ubranka super a dla dziewczynek juz wogole...magazynuje te za male juz rzeczy i szkoda mi je oddac choc niewiem po co mi one.. ;) ale zal sie rozstac... :P

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #497219 przez anuskka
.hehe,Gumis ja juz oddalam za male ubranka,ale zostawilam sobie jeden pajacyk najmniejszy na pamiatke. Jakos ciezko bylo mi sie z nim rozstac,a uwielbialam Milenke w nim :silly: .troche to smieszne,ale beczalam jak pakowalam te malutkie ciuszki :dry:

Moja Milusia teraz siedzi z komora brata przy uchu i "dzwoni” do taty,bo powtarza tata,tata... :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #497289 przez kamila7-26
Gumis ja kupila zel w aptece czasami pomaga ale jak juz bol jest duzy to smaruje apiretalem troszeczke na palec i na dziaselka dziala szybko tak mi kazala robic pielegniarka!! Ta siateczka wyglada jak duzy smoczek ma uchwyt dla raczki w srodek wkladasz kawalek owoca i dziecko sobie gryzie nie musisz sie martwic ze zje duzy kawalek bo ta siateczka jest bardzo drobna zapytaj w aptece!!
Agathe Zosienka przecudna jeju ale masz pamiatke :)
Olencja powodzenia w pracy i trzymam kciuki zeby bylo dobrze dasz sobie rade chociaz wspolczuje warunkow!!

12 lata 3 miesiąc temu #497292 przez olencja
Chyba nam sie dzidzia rodzi!!! HURA!
Agathe, wydaje mi sie, ze nie ma sensu brac duzo do szpitala, maz moze zawsze dowiezc cos. Ja mialam w domu spakowana druga torbe, zeby wiedzial, co zabrac, a tam to juz popakowalam duuuuzo rzeczy. No i nie pakowala bym malucha w kurteczke w drodze ze szpitala, bo ciezko wcisnac. Maya byla taka jakas poskrecana i nie bardzo chciala rozprostowac raczki czy nozki. Ale to normalne, wiec ok. Moze spiworek i ze 2 kocyki beda ok? W koncu i tak pewnie pojedziecie samochodem, wiec nie bedzie jej zimno ;)
pisze tego posta od 2 godzin i juz nie wiem, co chcialam napisac....

12 lata 3 miesiąc temu #497374 przez Dziewczyna z Mazur
Czesc Dziewczyny!Niedawno dowiedziaam sie,ze zostane mama :) I mam bardzo duzo pytan na ktorych nie znam odpowiedzi,jestem tu zbyt krotko zeby orientowac sie sprawach papierkowych itp. :( W Hiszpani mieszkam od 2010.Czy ktoras z Was moze wie jak to jest z ubezpieczeniem,becikowym i zasilku na dziecko.Ja jako ze nie pracuje w tym momencie czy nalezy mi sie jakielolwiek pomoc finansowa.Moj chlopak pracuje(ma staly kontrakt)czy to ma sie cos do mnie.Ja pracowam rok na kontrakcie,w pazdzierniku skonczylam 6 msc para.Czy bedac w ciazy moge ubiegac sie o zasilek dla bezrobotnych.POMOCY :ohmy: Czekam na Wasze odpowiedzi :)

12 lata 3 miesiąc temu #497390 przez kasiah
To jednak wody mi sie saczyly :)
Jestem w szpitalu z 3 cm. Zaraz biora mnie na odzial.
Trzymajcie kciuki zeby w miare szybko poszlo.
Ale jestem podeksxcytowana...
Boli boli ale narazie znosze to dzielnie

12 lata 3 miesiąc temu #497401 przez Lenita
kasiah trzymam kciuki :)))) ale super,juz sie zaczelo!!!! trzymajcie sie cieplutko, czekamy na :) pszczoleczke

12 lata 3 miesiąc temu #497410 przez cata
kasiah trzymam kciukasy :-D jej jeszcze trochę i poznamy pszczołę :-)

12 lata 3 miesiąc temu #497427 przez Agathe888
Kasia ale super!! Myslimy o Was i trzymamy kciuki!!

12 lata 3 miesiąc temu #497438 przez olencja
Super Kasia, badz dzielna :) Oj, chyba znowu nie bede mogla spac.... Buzki

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #497442 przez anuskka
Kasia trzym sie. Dasz rade!!!!Kciuki zacisniete. Hurra-bedziemy witac Maieczke!!!!

Dziewczyna z Mazur witamy cieplutko-super, ze do nas trafilas.Tylko w Hiszpanii to nie ma tak jak w Polsce. Nie ma zasilkow rodzinnych,wychowawczego,becikowego ...ciecia budzetowe-niestety. Jutro ci napisze o tym co wiem ,ze mozna dostac-ale sprobuj popytac chociazby w INEM-ie,czy Seguridad Social. Mozesz tez sprobowac w Delegacion de Mujer przy Ayuntamiento-mysle ,ze tam moga dysponowac lepsza informacja niz pytac po kolei w urzedach....

Olencja kurcze chyba nam watek mam lutowych pada :( :( :( :(

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka