- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nadrobie was dopiero pewnie w domku.Z tego co udalo mi sie wyczytac to mamy nowa kolezanke-witaj Larita-super ze jestes...Dobrze zrozumialam ,ze mieszkasz kolo Madrytu?Moze blisko mnie?Ja w Getafe..Agathe o matko jaka Zosienka sliczna-a wlosy ma fantastyczne!!!!!!!My sie nadal zimujemy-dziecko zobaczylo co to snieg-ale totalnie ma to w d...ie.
Rodzina zakochana w Milence,a ona pozwala sie rozpieszczac od pierwszej chwili kazdemu.Opisze wszystko juz z Hiszpanii.Buziaczki dla wszystkich. Stesknilam sie za wami....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agathe888
- Wylogowany
- rozmowna
- larita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agathe jesli widzisz,ze nie Zosia jest spokojna to nie dawaj smoczka, moja wytrzymala miesiac, po miesiacu zrobila sie bardziej niecierpliwa i przestalo jej sie podobac lezenie w wozku podczas gdy mama gotuje wiec dalam smoczek i lezala tak i ni mu.. hehe wiec dla nas okazal sie wybawieniem, bo nagle inne dziecko i zasypiala tez ze smoczkiem, ja mialam byc mama,ktora wychowuje bez smoczka,ale nie udalo sie hehe no po cos w koncu ktos go wymyslil.. pozniej bede sie martwic jak ja oduczyc..
- gatita
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- My life began the day you were born!
U nas dzis nocka super polozylismy sie finalnie po 12 i maly spal az do... 6 o 6 mleczko no i juz standardowo za 2,5h pobudka
Fajnie, ze zajrzalyscie na bloga Stasia mysle, ze nie ma co tu plakac, bo maluch jest bardzo dzielny i pogodny, no i trafil na wspanialych kochajacych rodzicow, ktorych niejedno zdrowe dziecko mogloby mu pozazdroscic. Ja naprawde ich podziwiam na maxa!
Anuskka fajnie, ze zajrzalas i czekamy niecierpliwie na Twoj powrot Matko Nasza Przelozona i opowiesci z zimowej Polski
Larita dzieki za info, chyba tez bede probowac po kolei rozmaitosci na razie mam kaszki z PL w najrozniejszych smakach. Ciekawe jak Jamalek bedzie reagowal na nowosci kulinarne hehe juz sie nie moge doczekac, jeszcze 3 tygodnie
Agathe ja tez sie zarzekalam, ze wychowam dziecko bez smoczka, a terax nie wyobrazam sobie zycia bez niego takie maluchy maja silna potrxebe ssania i sie uspokajaja jak sobie cos chuppaja w buzce Jamal czasami sie obudzi na chwilke i zaczyna marudzic i jak dostsnie smoka to po minucie zasypia a potem go wypluwa
Aaa i apropos sikania to Jamal dzis na szczepieniu obsikal pania doktor, a jaka mial zadowolona mine
Kasiah jak byscie zaczynali budowe to polecam zatrudnic ekipe z Polski, bo z tymi partaczami tutaj bedziecie sie guzdrac z budowa az Maja do szkoly zacznie chodzic wiem co mowie
- larita
- Wylogowany
- budujemy zdania
agathe nie zrazaj sie, jesli Sofia nie bedzie chciala smoczka, moja tez na poczatku wypluwala, wiadomo, kazdy woli prawdziwa piers niz silikonowy smok ja teraz jestem na etapie przyzwyczajania do butelki, bo moja wszyztsko lyzeczka je, ale chcialabym nauczyc ja pic kaszke do snu, wtedy moze zasypialaby przy butli, nie przy piersi..
- larita
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gatita
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a dzis mielismy szczepionke na pneumokoki - wczesniaki maja ja za darmo, ale zanim ja zamowili musielismy czekac miesiac i jeszcze na rotawirusy - koszt 60 e i zamawia sie w aptece.
- gatita
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- gatita
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
Larita taa ulubione zabawki Ryana to piloty do telewizora i komorki cos mi poprzestawial w telefonie i ciagle miga nie moge dojsc do tego co to..i rzeczywiscie jak juz nic nie chce to takie "zabawki"zawsze dzialaja...ostatnio jest zafascynowany jak sie rozmawia przez telefon...niby nikogo nie ma a z kims mamusia rozmawia wiec otwiera buzke i patrzy i slucha..
A wlasnie bo zapomnialam , pytalyscie gdzie mieszkam - od Girony jeszcze jakies 40 min autem do Barcy mamy z 2,5 godziny bez korkow..;)spotkanie na pewno nastapi!!!! Nie mozemy byc gorsze od dziewczyn z "poludnia"
Anuskka ja fajanie ze zajrzalas..brakuje tu Was:)
Agathe odnosnie smoczkow w Chinach uwazaja ze to lenistwo mamy!!i jak bylismy kiedys u chinczyka na kolacji to znajoma ktora tam pracuje musiala mi to wypomniec jako ze Ryan mial smoka...a ja mowie -mieszkamy w europie ,mlody jest spokojny i nie marudzi co kraj to obyczaj..
Chyba juz wspominalam ze znajoma ma blizniaki 2 chlopcow jeden mial smoka a drugi nie mial.Ten ktory mial kiedy skoczyl 2 lata smok poszedl do kosza ,dostal nowa zabawke- end of strory.. A ten drugi ktory jak on mowi "wybral ssanie palca"do dzis to robi (maja 4 lata) i za nic nie moga go tego oduczyc...zaczely mu sie wady zgryzu robic i co tylko...:(z dwojga zlego to ja juz wole te smoczki..przyjdzie czas to sie oduczy bardzo szybko.
Dobra zmykam spac oby ta noc byla lepsza...:)milej nocy
- kasiah
- Wylogowany
- budujemy zdania
No wlasnie a propo szczepionek nadprogramowych. Mowila mi o nich pediatra. Sa szczepionki na rotawirusa i pneumokoki.
Gatita ty widze szczepilas, ja sie wlasnie zastanawiam czy mam na to szczepic. Co prawda jeszcze mam czas do namyslu...
Ktoras jeszcze oprocz Gatity szczepila na rota albo na pneumokoki?
- cata
- Wylogowany
- budujemy zdania
- KOCHAM CIE OD PIERWSZEGO KRZYKU!!!
Na początek Olencja STO LAT STO LAT I TYSIĄC BUZIAKÓW I UŚCISKÓW DLA MAYECZKI NA PIERWSZY ROCZEK Poproszę o zdjęcie solenizantki.
Gumis świetne te zdjęcie z Twixem i ślicznie juz siedzi .
Agata nie mogę się napatrzeć na włoski Zosi piękne są. I jak zachowała się w czasie kąpieli ? Wspólnie z eRkiem kapalas czy sama? Ja się bronilam przed smoczkiem ale niestety teraz nie wyobrażam sobie życia bez niego . Na spanie w łóżeczku mieliśmy sposób jak był malutki odlkadam go jak był na wpół śpiący i podpieralam plecy zrulowanym kocykiem wtedy czul jakbym to ja go obejmowała a jak się przebudzal kładliśmy my rękę na brzuszku i się uspokajał. Zobaczysz znajdziesz swój sposób jak się poznacie lepiej z Zosią.
Gatita Jamalek zmienia się w oczach na ostanich zdjęciach był taki mini a teraz widać juz różnice na twrzy juz starszy się robi widać i oczywiście sliczniusi.
Anuskka smutno bez ciebie ale to zrozumiałe ze nie zaglądasz jesteś na wakacjach i korzystaj z nich w pełni.
Ania 83 i Kamila co się z wami dzieje???? Lenita jest usprawiedliwiona bo szykuje się do wielkiego dnia, a co u was ? Kamila komp nadal w naprawie? Ania Dani daje popalić po wyjeździe ciotek ?
U nas rosną zeby juz widać biala kropeczke i to jest przyczyna marudzenia :-/ wczoraj sam zasnal w łóżeczku w ciągu dnia dwa razy !!! Hura za to dziś juz musiałam go kołysać potrzebował bliskości.
Miłego dnia wszystkim później zajrzę i doczytam , Kasia ja szczepie prevenarem 13
- Agathe888
- Wylogowany
- rozmowna
no wlasnie moje fotki tez takie liche a gatita tutaj widze Jamalkowi za kazdym razem profesjonalna sesje robi sliczny jest Jamalek!!!!
Larita Twoja mala na zdjeciu ma wloski podobnej dlugosci do mojej:) bylas z nia juz u fryzjera? wczoraj zmierzylam wlosy cm i maja 3.5cm
gumis! kurcze to ja chyba jej dam tego smoczka bo zauwazylam ze ona zaczela raczki jesc!! i niekoniecznie jest wtedy glodna! wole smoczek niz raczki. no i macie racje po cos te smoczki wymyslili i skoro sa w sklepach tzn ze sie je uzywa. Kasia a Maja ma smoczka?
- kasiah
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mala znowu pospala mi od 23.30 do 5 rano, zjadla i poszla znowu spac ale obudzila sie o 6 rano z placzem. Znowu ja brzuszek meczyl, prezyla sie biedna, ryczla strasznie, az sie zanosila. Pomeczyla sie przez godzine i w koncu usnela. Ale ja za bardzo wyspana nie jestem.
Agathe ja daje smoczka. Na poczatku mala nie za bardzo chciala ale raz dala sobie wsadzic i od razu sie uspokoila wiec teraz jej dajemy. Czasem od razu wypluwa a czasem ssie jak oszalala i do tego z odglosami ze chyba ja na ulicy slychac
Tez uwazam ze najwyzej pozniej bede ja oduczac, wole zeby ssala smoka niz paluchy. Chociaz bedac w ciazy mowilam ze obedzie sie bez smoka hehe jak to zycie wszystko weryfikuje.
Olencja to juz roczek?!!! To wycaluj Mayeczke od wirtualnych ciotek
Co do tych szczepionek nadprogramowych to mam czas do zastanowienia jak Maya skonczy 3 miesiace, narazie jestem bardziej na tak, ale nie wiem co zrobie.
Gatita ty za rotawirusy placilas 50 eur za jedna dawke? Bo wiem ze trzeba dac 3 dawki: 3-5-6 miesiecy.
Hehe wlasnie zauwazylam ze Mayeczka ma taka sama pizamke jak
Jamalek na drugim zdjeciu, ona taka unisex
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
A ja juz rozgladam sie za prywatnym przedszkolem dla Ryana i chyba po wakacjach pojdzie na 4 godzinki... Czy ktoras z Was tez ma takie plany?mam znajoma ktora poslala dziecko jak mialo ponad roki jest mega zadowolona ze swojej decyzji
A wogole mowilismy o spaniu i jej synek za miesiac ma 2 lata i dopiero od niedawna spi od 20 do 8 rano i musi go budzic.. Hm dluga droga przed nami..
U nas szczepionka kosztuje ponad 70 euro jedna
Sto lat dla Majeczki!!juz roczek???jak sie miewa solenizantka?buziaczki dla niej smialam sie bo ostatnio Ryan sie zloscil dokladnie tak jak Twoja Majeczka na filmiku ale mialam ubaw ...przeurocze:)
Gatitajuz zabek?a gdzie na dole czy u gory?ja szukam i szukam ale znalezc nie moge...
Agathe-Ryan dalej sobie troszke paluszki i tak gryzie to normalne ale nie ssie kciuka zamiast smoka...