- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
Ja tez tak mowie niech mowia co chca mnie i malemu taka rutyna pasuje wiec nic nie bede zmieniac...sadze ze kapiel o 19 i spanie o 19.30 to nie tak zle..;)a jest postep bo maly je tylko raz o 2 w nocy a pozneij rano w dzien tez ladnie spi no w nocy budzi sie kilka razy 3-4 ale i tak jestem tak wyspana ostatnio ze szok!czuje sie jak nowo narodzina..! dobra doczytalam i jeszcze sie odezwe
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agathe888
- Wylogowany
- rozmowna
Kamila az slinka cieknie na pewno obiadek byl przepyszny. niedlugo bedziesz Carolcie uczyla gotowac:)
Kasia jakies wiesci w sprawie domu?
Ania jak humorek po wyjezdzie przyjaciolek? mam nadzieje ze lepiej!
Larita mala jest boska. ja tez z kolczykami poczekam az sama poprosi, ciekawe czy beda ja brali za chlopca:)
dzisiaj umyje jej wloski, ciekawe jak nam pojdzie.
udalo nam sie zalatwic wszystko w urzedach. ciekawe kiedy dostane 'wyplate' oby szybko bo w banku na kredyt nie lubia czekac
lece teraz bo mala wola:) buziaki
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
No to raz jeszcze..
Ania83 dziekuje za artukul powinni to na porodowkach dawac.. bardzo madry artykul..ale to ze ludzie sa durni i niewyedukowaniu to mnie. Ie dziwi ale pediatrzy..?!nie trzeba byc psychologiem aby wiedziec ze kiedy maly budzi sie w nocy w ciemnym pokoju to chce mamy..zreszta ja teraz wystarczy ze wejde dam mu buziaka czy poglaskam i wychodze a on odwraca sie na bok i zasypia.zreszta w dzien rowniez klade go do lozeczka i sam sobie zasypia.Mnie tylko zastanawia zawsze sakd te noce ze dziecko buzi sie co godzine czy poltora z zegarkiem w reku...
Zreszta niech sobie ta lekarka mowi co chce i 1 butelka w nocy jak spi niemal 12 godzin to nie jest nic strasznego..ja jestem wypoczeta (w koncu) maly tez wiec nic nie bede zmieniac..
Kamila buziaczki dla Carolci jaka to juz duza dziewczynka szok!buziaczki odemnie i Ryana A gratuluje wytrwalosci na diecie ja czytalam ze kilogramu zgubione wolniej i zdrowo nie wracja ja jestem w goracej wodzie kapana "diety cud"a pozniej pudlo brownies..
Agathe ah wchalniaj te chwile z tym cudownym aniolkiem bo maluszki tak szybko rosna..co do kapieli to my kapalismy odrazu tylko osuszalismy pepuszek..i apel wiecej zdjec tej krolewny!!
Kasiah Majeczka juz tez taka duza slicznie jej w tych kolczykach!
Mam kilka fajnych zdjec ale moj komp padl na ipadzie nic nie umiem zrobic postaram sie wyslac przez weekend z komp meza..a mam takie cudne zdjecie z pieskiem ..bo Ryan i Twix to ostatnio najwieksi przyjaciele...cudnie obserowoac ta ich rosnaco wzajemna sympatie i przyjazn..!
Wogole ja dzis bylam w szoku bo jeszcze niedawno nasz synek byl taki malenki a teraz jak idziemy myc buzie i raczki po jedzeniu- bo je calym soba-to najpierw podaje mi jedna raczke a pozniej jak prosze to druga...
Larita sliczna jest corcia i te oczeta...!
Ciekawe co slychac u Anuskki i Milenki..czy ktos pamieta kiedy wracaja?dziwnie to bez nich..
Ja zmykam umyc wlosy bo jutro dobry maz mnie na shopping zabiera...
- cata
- Wylogowany
- budujemy zdania
- KOCHAM CIE OD PIERWSZEGO KRZYKU!!!
No właśnie artykuł dopiero przeczytałam (dzięki Gumis za przypomnienie) kiedyś czytając książki myślałam ze 3 minuty to nic takiego ale dziś zdałam sobie sprawę ze to naprawdę dużo i jeszcze nigdy nie dopuściłam by mały tak długo płakał nie wyobrażam sobie tego. Ja nie wiem czy autorzy tych książek testowali to na swoich dzieciach? Zgadzam się z babka ze dziecko jeśli płacze to czegoś chce to jedyny sposób kontaktowania się z innymi. Presja otoczenia też ma ogromny wpływ wiem nawet po sobie jak mnie pytają czy Alex juz coś robi a ja mowie ze nie i na mnie tak dziwnie patrzą to zaraz myślę ze to pewnie nienormalne itp jestem bardzo podatna na tego typu rzeczy. :-/
Anuskka wraca 11 lutego o ile mnie pamięć nie myli . Ale ich tam wymrozi
Gumis gratuluję postępów w spaniu oby tak dalej.
mamuśki wy karmicie dzieci przed spaniem czy tylko przed kąpielą i po kąpieli od razu łóżeczko i spać???
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
Ja sadze ze ta minuta czy dwie placzu to znowu az takiej krzywdy nie zrobi ale 7 hm...tez kazde dziecko jest inne jak ja uczylam malego spac to czasem plakal a ja wychodzilam i wchodzilam go pocieszac bo ja mnie widzial to dostawal jeszcze wiekszego szalu a sam sie uspokajal..kazda mama zna swojego maluszka...
Dzis byla gorsza noc bo wialo u nas jak niewiem i zawsze wtedy gorzej spi...
A wogole najbardziej mnie bawi jak kolezanki mojego meza ktore maja dzieci i ich np do roku zle spalo mowia ze mam go zostawic i niech placze bo tak sie robi a zaraz dodaje "ja tak nie robilam bo nie potrafilam.."(!!)no naprawde...trzeba sluchac wlasnej intuicji...
- kasiah
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie nocka w miare. Maja obudzila sie na karmienie o 3 i o 6, o 6 juz zostala ze mna w lozku bo jak codziennie ok 7 troszke sie wiercila i prezyla przez gazy wiec wole wtedy miec ja przy sobie.
Gumis i bardzo dobrze, w koncu ty sama wiesz co jest dla ciebie i malego najlepsze, nie trzeba we wszystkim sluchac pediatry.
Agathe super ze juz pozalatwialas cala ta papierologie.
Jeszcze nic nie wiadomo w sprawie domu. Mysle ze na poczatku przyszlego tyg sie wyjasni.
Zgadzam sie z wami, artykul cakliem do rzeczy
Cata ja zazwyczaj kapie mala miedzy karmieniami. Kapiemy ok 21 wiec ok 20-20.30 mala dostaje cycka, pozniej kapiel, po kapieli mala jest zazwyczaj spokojniutka i czasem sobie podrzemie. I okolo 22-22.30 znowu dostaje cycka i szykujemy sie spac. Taka sobie rutyne wypracowalam i tak mi najbardziej odpowiada. Jak robilam inaczej to mala mi sie budzila np. o 24 czy o 1 w nocy, a teraz budzi sie na karmienie miedzy 2 i 3 godz i mi tak bardziej pasuje .
- larita
- Wylogowany
- budujemy zdania
- cata
- Wylogowany
- budujemy zdania
To widzę ze macie taki sam schemat jak ja u nas o 21 kaszka później trochę zabawy kąpiel i o 22 karmienie i spanie . Pytałam bo chce go nauczyć zasypiać bez karmienia. Myślę ze zacznę od dziennych drzemek a później przejdę do nocy. Gumis a jak ty nauczyłaś go spać samego tzn ze sam zasypia w dzień? Dajesz mu smoczek ?
Idę dalej sprzątać zajrzę później pa.
- larita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Cata a Ty sama Alexowi gotujesz???
- cata
- Wylogowany
- budujemy zdania
Każdy ma swoje zdanie na ten temat.
- kamila7-26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie skarbie!!
- larita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kurcze, Kamila i Cata fajnie,ze Wam dzieci tak spia dlugo. ja z lara po sniadaiu wychodzimy na spacer i w wozku spi, pozniej sieste po poludniu i do wieczora hula jak byla mniejsza nie przeszkadzal jej halas, teraz zauwazylam,ze budzi ja rano budzik taty.
Teraz wlasnie zasnela , a ja zabieram sie za mycie podlog, mamy psa w domu wiec codziennie jest odkurzanie i mycie..
- Agathe888
- Wylogowany
- rozmowna
tesciowie pojechali uff a my zabralismy mala na przejazdzke jej nowa bryka do lekarza:)
jest zdrowa, wazy 4100 i urosla 1cm.
teraz spi sobie slodko moja mala niunia:)
Mamusie jak spieracie kupki z ubranek? namaczacie przed? i w jakiej temp pierzecie?mi po 40st nie schodza wrr:(
p.S. dostalam dzisiaj smsa z SS ze moja aplikacja o maternidad jest ok i niedlugo dostane pieniazki..
- larita
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja standardowo jesli na pierwszy rzut plama nie schodzi plynem do naczyn, to namaczam w Vanishu(probowalam Ariel,ale na kupy mojej Lary nie dzialal ), a pozniej wrzucam do pralki, teraz juz uzywam Ariel,ale na poczatku uzywalam Norit para bebes, albo mam beznadziejna pralke,albo wode twarda,ale bez suavizante ubranka byly twardawe, wiec kupuje Mimosin Caricias, troszke tylko i jest duuuza roznica, poza tym piore w siatkach zeby ubranka nie hulaly luzem w pralce, wtedy sie tak nie niszcza i oczywiscie jesli jest jakas naklejka na ubranku, to na lewa str mozliwe,ze to wiecie,ale gdyby cos...
ja pralam ubranka w Noricie przez 3 mce,pzniej juz probowalam Ariel, mala nigdy nie miala zadnej wysypki ani nic, do tej pory mam Norit, bo piore jej reczniki i posciel,ale ubranka spokojnie mozna namaczac w Vanishu i pozniej wyprac w pralce, ja piore w 40stopniach zawsze
- kasiah
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do pieniedzy z SS to ja wlasnie dzisiaj dostalam na konto, tylko musze to ogarniac ile i za co, ale dlugo nie czekalam, spodziewalam sie z lutym wiec mila niespodzianka
Ja ubranka piore narazie w Norit bebe, jak sa plamy, ktore nie chca zejsc to wrzucam do miski z normalnym proszkiem i wanishem, troche recznie zapiore, pozniej porzadnie wyplucze i takie juz czyste piore w 40 stopniach z pozostalymi ubrankami z noricie bebe, i jest ok.
Moj eNek juz wrocil i stesknil sie za mala wiec z nia teraz na kanapie lezy i pilke reczna ogldaja, tzn. mala spi na nim a on oglada hehe
milego finde