BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 11 miesiąc temu #646230 przez Patrizia
cicha takie zdjecia to super pamiatka ja mam na kazdej wizycie nagrywany filmik wiec sobie zawsze ogladam mojego synka ostatnio popijal sobie wody plodowe ale nie chce dac sobie pstryknac zdjecie buzki bo zawsze bokiem sie ulada moze teraz w piatek pokaze mamusi jak wyglada trzymajcie kciuki :) lece sie okapac i na zakupki a pozniej szkola rodzenia :)

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #646257 przez Cicha
Patrizia zapewne fajne są takie filmiki :) już wkrótce będę miała kolorowe zdjęcia :) nasz Franiu to akurat ładnie się układa do zdjęcia :) mam kilka ujęć twarzy. Ostatnio to nawet udało się uchwycić jak sobie stópkę trzyma przy czole :) niezły gimnastyk.

11 lata 11 miesiąc temu #646385 przez pasal
Witam nową mamusię u mnie też miał być Franek, a teraz nie mamy pomysłu na imiona.
To w piątek idziemy we 3 na widzenie :) Poziomka, oby ten siusiak był :P

u mnie ze zdjęciami jest różnie, jedna gwiazdka się łanie buźką układa do zdjęc a ta druga zawsze się chowa i pokazuje ewentualnie plecki. Ciekawe, czy dostanę na tej wizycie zdjęcie :) ja też się powoli zawijam na szkołę rodzenia. Miłego dnia mamuśki :)

11 lata 11 miesiąc temu #646507 przez poziomka-1801
Nie no jakby tym razem znów coś bylo nie tak z płcią to szlag mnie trafi...wiec nawet o tym nie mysle :silly:

Ja mam w piartek na 15 a wy o której usg:)? i jak tam kobitki w szkole rodzenia?

11 lata 11 miesiąc temu #646545 przez Patrizia
ja mam w piatek i lekarz przyjmuje od 15 i trzeba zajac kolejke. My dzisiaj omawialismy druga faze porodu jak oddychac i kiedy przec tak zebysmy mniej wiecej wiedzialy ale teraz mam juz sptkania dwa razy w tygodniu wiec nastepne w czwartek :) bedziemy juz cwiczyc i uczyc sie dokladnie oddychania bo ponoc nie jest to takie latwe

cicha to zazdrszcze Ci ze tak ladnie pozuje moze moj sie wkoncu ujawni jak wyglada bo ciekawa jestem strasznie :)

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #646569 przez poziomka-1801
oo to bedziemy właściwie w tym samym czasie u ginka:) takze jestem ciekawa jak wygląda mój łobuziak i czy ma antenke na swoim miejscu :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #646572 przez Patrizia
napewno ma :) jak sie dobrze ustawi to ci gin pstryknie zdjecie siusiaka a teraz to juz takie duze jaka sa ze szok ja na ostatniej wizycie widzialam to az sie zdziwilam ze takie duze :P

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #646574 przez poziomka-1801
Mam nadzieje ze pokaze bo jak urodze dziewczynke to sie przejde do tego gina z reklamacja :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #646588 przez Patrizia
juz sie nie moge doczekac kiedy sie u mnie zacznie ten remont bo jak narazie to nic nie widac zeby dziecko mialo sie urodzic oprocz mojej szafy gdzie mam ubranka i wszystkie pierdulki powsadzane dla malego a juz bym chciala sobie patrzec na pokoik malego jakas ostatnio jestem przymulona nie chce mi sie za chalupe wziasc i tak sprzatanie przekladam z dnia na dzien a robi sie tego coraz wiecej :( mam tyle czasu A W domu jak u rumonow a powinno sie blyszczec

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #646595 przez poziomka-1801
To ja mam wręcz przeciwnie..ostatnio mam ,,ochote ,,na porządki,w zeszły weekend mój malował sypialnie bo kot kilka ciupek łapkami narobił zeskakując z parapetu wiec trzeba było odświezyc delikatnie.
Juz coraz czesciej mysle o porodzie..czopa juz nie mam a twardnienie brzucha i to mega duze i pobolewanie w miednicy z bolami kregosłupa są ...prócz tego nic z powazniejszych skurczów..wiec juz sie zastanawiam czy ja urodze tego 23 czy jak :silly: fakt ze jak kucam i sie badam czuje ze jest zgładzona szyjka i główka wstawiona..ale bez skurczy ostrych to chyba nie przejdzie.

11 lata 11 miesiąc temu #646624 przez poziomka-1801
a słyszałyście moze juz w szkole rodzenia o masazu krocza zeby uniknac nacięcia?

11 lata 11 miesiąc temu #646813 przez pasal
Ja mam wizytę na 11 i mam mieć pobrany jakiś wymaz - nie mam pojęcia o co chodzi. No i muszę zrobić te zasrane badania krwi z glukozą więc wypadałoby jutro.

Patrizia ja już też bym chciała mieć gotowy pokoik, ale nie mogę pogonić męża żeby się wziął do roboty, pewnie będzie robił wszystko na ostatnią chwilę jak ja będę w szpitalu przez co dodatkowo się będę stresować :/

Poziomka my dziś uczyłyśmy się trzymac, myć, przewijac i ubierać maluszka nie wiedziałam, ze nie można maluszkowi przy przewijaniu podnosić tyłka za nogi i że na początek do mycia najlepsze jest mydlo. Nie pamiętam czy pytałam, Ty chodzisz do szkoły rodzenia? Słyszałam coś o masowaniu krocza ale nie wiem dokładnie o co chodzi

Dziewczyny wiecie już jak będziecie rodzić? czy naturalnie czy raczej wskazania do cesarki ? przyznam że denerwuje mnie to, że mój poród będzie jedną wielką niespodzianką. Nie wiem na co mam się przygotować czy na to, że przyjdą naturalnie czy na to że mnie potną. Ehh nie czuję się gotowa na to wszystko. Babka mówiła, że na początku przyda nam się pomoc przy opiece nad maluchem. Ja mam mieć dwójkę i wiem, że raczej na nikogo nie będę mogła liczyć. Do tego wszystkiego jestem totalnie spłukana a jeszcze tyle rzeczy do kupienia :/ niby pierdoły zostały ale nikt tego za mnie nie kupi.
Jakieś do dupy samopoczucie mam przez to wszystko :/

11 lata 11 miesiąc temu #646833 przez Patrizia
pasal wymaz to z odbytu juz mnie dziewczyny poinformowaly o tym :) na paciorkowca to chyba sie robi, ja jak narazie naturalnie bede rodzic maly jest obrcony glowka w dol wiec jest oki jakby sie obrocil i byl nozkami w dol to robia cesarke jesli to pierwsze dziecko. No ta kasa tonajgorsza ale teraz trche podgonilam no i wybiore sie do tej biedronki po pieluchy i kocyk i body. A jak twoje skarby sa ulozone glowkami w dol ??

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #646835 przez Patrizia
a jesli chodzi o masowanie krocza to ponc bardzo pomaga zeby nie rozerwalo to sie zaczyna masowac od 34tygciazy gdzies mialam linka zaraz zerkne to wkleje

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #646836 przez Patrizia
o mam zobacz sobie jak to sie robi najlepiej kupic olejek ze slodkich migdalow do tego masazu
www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

Ksawerek(*)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka