BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 7 miesiąc temu #649251 przez Patrizia
no poziomka grubo bedzie ja nie mialalam wogole stycznosci z malutkimi chlopakami wiem ze sie sciaga napletek ale nie mozna tego na sile robic, ja tez zaraz po prysznic i mykam bo musze kolejke do gina zajac ;) ja sie jednak łudze ze moj sie pokaze jak wyglada bo jedo buzke oststni raz tak na wprost to widzialam w 19tyg i od tamtej pory caly czas pokazuje sie bokiem albo sie obraca do tylu.
a jesli chodzi o oksytocyne to prawda ze boli o wiele bardziej polozna mowila mi ze lepiej rodzic godzine dluzej i miec mniejszy bol niz brac ta kroploowke bo teraz mozesz sobie zastrzec ze nie wyrazasz zgody na podanie kroplowki no chyba ze zagraza cos malemu to wtedy moga podac inaczej nie

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #649433 przez Patrizia
a ja juz po wizycie maly wazy 2200 niecale :) sprawdzal przeplyw w tetnicy i w glowce jakis przeplyw i wszystko jest oki :) oczywiscie maly jak zwykle glowa z boku i sie nie pokazal caly niestety, ja na plusie niecale 13kg :ohmy: na skurcze lydek mam brac aspargin no i zmniejszam dawke zelaza o polowe bo hemoglobina podskoczyla hurra :) w moczu tez wszystko oki)
slonko tak grzeje ze uciekam na spacer :)

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #649518 przez poziomka-1801
Ja tez juz po wizycie. Synek wazy 2480g wiec nabral ladnie na wadze :) ale za to mial taki nogoscisk ze tylko dupcia i nic wiecej nie bylo widac w dodatku jest dlugi juz jak na 38tc wiec pokazny sie robi. Wszystko jest ok i jest zdrowiutki wiec czekam na poniedzialkowa wizyte i sie okaze co dalej.

11 lata 7 miesiąc temu #649592 przez Patrizia
poziomka no to widzisz jak ladnie przybiera na wadze :) moj jajka pokazal ale buzi niebardzo no nic bede go widziec jak wyjdzie na zywo :D teraz sie tak u Ciebie uspokoilo wszystko ki i maluszek sobie rsnie to super :)

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #649657 przez poziomka-1801
Ciesze sie ze tak nabral mam nadzieje ze usg duzo niezaklamalo wagi..bo czym wieksza tym lepiej rokuje jak mam rodzic szybciej i maly nie bedzie musial w inkubatorku lezec a i moze wyjdziemy normalnie:) dzisiaj jest niesforny rozpycha sie na maksa ale chyba dlatego ze ma malo miejsca. Lekarz zbadal dokladnie i mowi ze brzuch na etapie 30tc i juz nie urosnie bo macica jest juz cala zajeta. Za to tradycyjnie nasz lobuz pokazal jezor a potem ssal palucha,wyglada jak mala pyza wielkie poliki maly nosek i zassany, nawet oczka mial otwarte :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #649671 przez pasal
poziomka u mnie wypisz wymaluj ta sama sytuacja i nawet poszlo o to samo. ja tez chcialam tylko jego uwagi ale dla niego wierzbicka i meczyki najwaznejsze. Skonczylo sie tak ze juz dwie noce JA spie na materacu, niech ma wiesniak wyrzuty sumienia, dzis tez nie bede z nim spac niech nie trzyma czegos tak obrzydliwego w lozku. U ginekologa nic ciekawego sie nie dowiedzialam. Tyle ze serduszka bija, ulozenie poprzeczne i dostalam karte ruchow do prowadzenia. Nie wiem czemu gin nie mierzy i nie wazy maluchow :( ah i na kolejnej wizycie za dwa tyg GBS bedzie pobieral bo jak sam powiedzial sod teraz juz wszystko moze sie zdarzyc. Mam wrazenie ze opadl mi brzuch :( ostatnio same nerwy i placz. Co do napletka u chlopca to ja slyszalam ze nie wolno naciagac, tyle co delikatnie ale nie na sile bo mozna skrzywdzic.

11 lata 7 miesiąc temu #649673 przez pasal
super, ze Wasze maluszki rosna. Ciekawe czy moje male tez juz przekroczyly 2 kilo. Patrizia, bardzo ladnie wygladasz :)

11 lata 7 miesiąc temu #649688 przez Patrizia
no to dziewczyny zaobaczymy czy to cos da?? moj t mnie od wczoraj zadziwia podchodzi sam od siebie da buziaka poglaszcze brzuszek i odrazu sie lepiej czuje i co to tak wiele?? a jednak sie da :) ja mam teraz wizyty co 2tyg i na nastepnej wizycie bede miala ten wymaz robiony :/

pasal to sie zapytaj na nastepnej wizycie ile tak oreientacyjnie waza twoje maluszki

zamowilam sobie rozek na allero allegro.pl/rozek-spiworek-skladany-zawij...nan-i3230509052.html a w poniedzialek ide do biedronki pokupywac rzeczy dla maluszka it tyle na ten miesiac niestety reszte musze kupic z czerwcwej wyplaty

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #649699 przez pasal
patrizia i mi wlasnie o to chodzi by podszed, przytulil, pocalowal, pomacal brzuszek, powiedzial (nawet oklamal) ze ladnie wygladam a tu nic. Kiedys tak go zapytalam to mi powiedzial z glowy ze mniej wiecej tyle. Musze koniecznie spakowac torbe do szpitala bo ten caly czop chyba mi odchodzi. Ja tez juz czekam na wyprawe do biedronki. Sa tam teraz super ksiazeczki na pamiatke dla dzidzi za 8 zl z miejscami na zdjecia i notatki, super.

11 lata 7 miesiąc temu #649959 przez poziomka-1801
Mnie tez chodzi o zwykla czulosc nic wiecej....rozumiem ze moze miec obawy ze malego uszkodzi czy cos ale przeciez pocalowac,przytulic,dotknac wyszeptac mile slowo moze...a nawet tego nie robi :(
pasal ja to bym jego wygnala na materac a nie...moj urzeduje na kanapie i narazie nie zmiekl...zobaczymy kiedy przeprosi.
Poprzeczne polozenie to nie zabardzo na porod naturalny...moze sie przekreca jeszcze malutkie. Mi brsucho opadl czop odszedl a porodu nie ma a niby wtedy juz z gorki wiec dobrze by bylo jakbys coreczki jeszcze troszke ponosila bo do 32-33tyg pluca sie rozwijaja,musisz o czopie powiedziec lekarzowi by zdecydowal czy podawac Ci sterydy na plucka inaczej wrazie porodu malutkie beda dluzej w inkubatorze.
A moj brzucho bez zmian i juz nie rosnie wiec w pon sie dowiem co i jak :)
Ja kupilam taki albumik w empikub za 29.99 w twardej oprawie i tez ma pierdulki na zdj i wpisy :)

11 lata 7 miesiąc temu #650093 przez pasal
mój odrazu zaczął przepraszać, ale co z tego jak to niczego nie zmieni. Myślę, że ze 2 - 3 tygodnie to ponoszę bez problemu, bo opaść to on opadł minimalnie później postaram się wrzucić zdjęcie i same ocenicie. Co do czopa to tez nie jestem pewna czy to to, odchodzą takie małe kawałki gęstego śluzu bardzo ciągnącego się a i na wkładkach zostają takie maleńkie galaretkowate kawałki, kolor ma to żółto-przejrzysty. A co do ich ułożenia to bardzo się cieszę że poprzecznie i że cesarka, bo chyba nie dałabym rady wypchnąć ich naturalnie no i mogłabym rodzić tylko w Koszalinie :/
Poziomka, ale Ty już masz blisko finału.. za dwa tygodnie jak urodzisz, to już będzie bobas w super formie :)

11 lata 7 miesiąc temu #650131 przez pasal
Dziewczyny czy Wy też macie tak dużo takiego białego śluzu ? zapomniałam teraz założyć wkładki i dopiero na czarnej bieliźnie zauważyłam jak dużo tego ze mnie wypływa. To normalne? nie jest to od bakterii, grzybicy czy czegoś w tym stylu bo i wyniki moczu wychodza prawidłowo i mnie tam nic nie swędzi.

11 lata 7 miesiąc temu #650144 przez poziomka-1801
Pasal U mnie ten czop pierw odchodził kawałkami..przypominał cos w rodzaju przezroczysto zołtej zelki a potem jak wypadł był około 4cm długi i nierozerwalny w dotyku jakby żelatyne przypominał ale nie wiem czy to indywidualna spraw ajego wyglądu czy standard.Mokro mam tak własciwie od około 2-3 tygodni ..tak podobno jest w ostatnim trym jesli nic nie gryzie nie swedzi nie piecze to nie powinnas sie martwic :) ale zapytaj gina wrazie czego jak pójdziesz.
W pon babka mi powie co i jak bo jesli bedzie decyzja o porodzie to ide na 23maja juz :) bynajmniej tak mówiła.

11 lata 7 miesiąc temu #650395 przez pasal
nie stresujesz się? kurka to za nie całe dwa tygodnie :) a z facetem już się pogodziłas? bo po porodzie może Ci się on trochę przydać

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650429 przez poziomka-1801
Dzisiaj byla zgoda..zrobil sniadanie i przeprosil. Ciekawe na jak dlugo bedzie spokoj...
Stresa mam ogromnego. Modle sie by mnie nie cieli na dole i zeby synek byl zdrowy i szybko wyszedl ze mna do domku...probowalam masowac krocze ale jakos...ten desen mi nie odpowiada...dziwnie jest sie masowac przy niedoborach seksu :dry: pozatym czuje sie juz gotowa na porod,maly mi b.dokucza..ma malo miejsca i jego ruchy sa bolesne,w nocy jak zacznie fisiowac to nie idzie spac bo po prawej stronie wypycha tak nogi ze az widac na skorze wypuklosci a raczkami marda mi gdzies kolo pecherza i to czasami tak nieznosnie ze jak mnie szturnie to ledwo do wc zdaze.

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka