- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
- poziomka-1801
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Domi jesli lekarz nic nie mowil ze nie ma przeciwskazan do seksu ani nie dal zadnej luteiny to nie panikuj bo sama sie nakrecasz i stresujesz niepotrzebnie. Macica i piersi bola i hormony szaleja.
Moj men tez nie okazywal jakos wybitnie tego ze sie cieszy dopiero z czasem doszlo do niego ze bedzie dzidzia, choc czasami nawet teraz zachowuje sie jakby nie dojrzal do roli bycia ojcem..wiec to chyba normalka u nich.
Mam stresa przed jutrzejsza wizyta u gina. Pewnie zrobi usg oceni maluszka i wyda wyrok. Powiem szczerze ze moglby mnie skierowac na ten porod bo juz sie gotuje z tym brzuchem,znow poce sie sapie i dysze jak babcia jakas nie mowiac o puchnieciu jak cieplo jest. Brzuszek mamgtez jak kamien i mnie boli przy dotyku

Jak bedzie jeszcze czekal z porodem to ocipieje w te upaly

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- DoMI*
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
poziomka mowisz ze twoj tez tak mam nadzieje ze to sie zmieni bo niedam rady milczec .. bo we mnie tak jak piszesz szaleje i sie zmienia a ja niemam z kim o tym pogadac aby mnie przytulił i ze mimo bedzie mnie kochał...ach.
jutro bede dzwonic do gina aby zrobic termin...
OCH kochane dajcie mi siłe bo masakra jutro do roboty..chodze taka zmeczona i wypompowana ze szkok
- pasal
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
poziomka będę trzymała kciuki

Pokoik dla maluszków już prawie skończony

- poziomka-1801
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Wizyta u gina juz odbyta. Miałam tego GBS i próbka była z pierwszej dziury,tyłek nie macany,dalam 35zł i odbiór w środe. Miałam robione KTG maluszek ma cienkie tętno bo 120 wiec granica ledwo ale za to spaślaczek niezły 2895g i.....dostałam skierowanie na poród

Co prawda gin mówi ze by mnie tak do nastepnej wizyty chciał przetrzymac (5czerwca!) by było z 3kg z groszem bo podobno malec traci poł kg po porodzie,ale ze synek ma tętno słabe a ruchy prawie żadne to nie chce go męczyc by nie było że będzie niedotleniony więc oficjalnie skierowanko mam:) jutro musze isc na szpital popytac bo może dopiero mnie w piątek wezna jak 37tc będzie by wywoływac wtedy podobno najbezpieczniej działac tak mówi ginek.
Ze złych wiesci mam takie ze rozwarcie stoi w miejscu i jeśli zele dopochwowe nie pomoga ani oksytocyna to będzie cesarka

- Karo290392
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Vivienne <3 Nasz cały świat!
A jak Ty POZIOMKA? Ciesysz sie z faktu że juz na dniach bedziecie mieli maluszka ze soba ?
PASAL jak sie czujesz kochana ?
Ja w końcu jutro mam upragnione usg 21 tyg. i zobaczymy naszego maluszka i sie dowiemy czy do Taylor czy Vivienne. Ajjj ciesze sie

- pasal
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Karo to już USG?! ale szybko zleciał ten czas

- Karo290392
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jeszcze niedawno odliczałam że jeszcze 8 tygodni do usg nie ? a to juz jutro. to fakt że ten czas leci jak szalony

Propo imion to my w sumie mamy po dwa imiona dla dziecka wybrane bo postanowilismy ze tak bedzie dobrze

Pochwal się

A wcale Ci się nie dziwie ze ciezko ci sie oddycha bo nie dosc ze upały to jeszcze maluszki jakby nie patrzec ci uciskaja nie ?
Dorzuce jeszcze moje foto aktualne

- poziomka-1801
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Pasal na loda się chyba nie załapie juz w pakiecie 2 w 1 ale za to po porodzie przy takiej pięknej i bezlitosnej pogodzie jak najbardziej nawet na dwa

- pasal
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dojdą baldachimy, pościel, obrazki na ścianę (kupimy kolorowe literki z imionami) o ile w końcu się na jakieś imiona zdecydujemy :/ na razie jest jeszcze pusto, ale najważniejsze, że już coś tam jest. Jak wcześniej mowiłam - pokoik bardzo ciasny, ale wszystko co trzeba się zmieściło i na pierwszy rok musi maluszkom wystarczyć

- pasal
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- poziomka-1801
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- poziomka-1801
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- poziomka-1801
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- pasal
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Karo290392
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
No tak, rozumiem cie za jakis czas tez pewnie ze stresu bede po suficie chodzic

Ale maluszek bedzie juz z Wami to i bedzie Ci lżej z oddychaniem i wgle

pasal
Ajjj pokoik pieknusi a czy taki mały to ja nie wiem bo w koncu i tak teraz główne co to łóżeczko bedzie ich miejscem

A propo brzuszka to ostatnio na spotkaniu położna powiedziała że brzuszek taki mały bo mam mało wód czy jakos tak i jak sie położe na plecach to dokładnie widać w którym miejscu maluch jest . Takze nie wiem czy cieszyc sie czy płakać ale to widocznie dlatego tak szybko ruchy poczułam no i teraz juz kilka tygodni widac jego kopniaczki na brzuchu a jak raz na tydzien detektor przyłoże to serduszko tak wyraznie słychac ze szok.
Ojjj a propo imion to powiedz mi tylko z jakich szukacie dla dziewczynek czy polskie czy zagraniczne i cie zasypie -nie wiem czemu jakos lubie obserwowac jakich imion sie uzywa. my wybralismy takimi wskazówkami -
-> w rodzinie żeby takiego nie było (aby sie nie powtarzały)
-> aby było mało powrzechne
-> no i z tego wzgledu ze mieszkamy za granica to moglismy sobie poszalec i wiekszy wybór mielismy ale jakbysmy w PL mieszkali to tez zagraniczne, tym bardziej ze maz mój ma obywatelstwo polsko niemieckie i imiona jego uniwersalne ze w kazdym kraju potrafia wymówic i nie ma wiekszego problemu