BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 7 miesiąc temu #658979 przez Karo290392
rodzice dowiedzieli sie od razu jak testy wyszły pozytywne. a reszta rodziny i świata sopiero po pierwszym USG tj.12 tydz. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #659136 przez poziomka-1801
Czesc Kobitki moje,
mój brzucho dzisiaj spiety jak baranie jaja...mam wrażenie ze eksploduje tak stwardiał. Na majówkach dziewczyna opisuje jak rodziła na oksy i podobno hardcore taki ze szok a i tak ją po kilku h wzieli na stół na cesarke :dry:
założyli mi dzisiaj domofon...heh od kiedy się wprowadzilismy to jakos ciagle nie było czasu załatwic go,wzieli 70zł za biały klocek który brzęczy niemiłosiernie głośno...hmmm i nie ma pokretełka zeby wyciszyc nawet :dry: zero techniki :silly:
wczoraj jak mój sie dowiedział gdy przyszedł z pracy z eide na porodówke to mówi do mnie tak:
-moze przygotujemy łózeczko juz?
-może przywioze od rodziców wózek?
-może powinienem juz jutro Cie zawiezc by mieli Cie na obserwacji?
potem stanął przed szafa i kolejne tysiac pytań do:
-jakie ciuchy mam wziazc na Twoje wyjscie bo chyba chcesz ładnie wygladac?
-moze to moze tamto...(cisza) aaaa i majtki...no chyba stringów nie załozysz?
-no i zadzwonisz bym dojechał na porodówke by Was zobaczyc...

Popatrzałam sie tylko na niego a w głowie jedna myśl...boze dziecko w drodze a ten sam jak przedszkolak sie zachowuje..jakbyscie go widziały to wpadł w jakis amok normalnie...jakby przycpał :lol:

DLatego dzisiaj wstałam i uszykowałam mu na kupce co ma wziązc na wychodne dla mnie bo moze w tej ekscytacji mi swoje bokserki zabierze :silly: ah te chłopy..normalnie nieogarniete to takie :)

Zaraz sie szykuje i wale na dentyste...brrrr juz mi sie rece poca :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #659221 przez Karo290392
poziomka
przynajmniej widac ze sie przejal nie na zarty:)
Powodzenia u dentysty:)

11 lata 7 miesiąc temu #659254 przez pasal
Karo - na Twoim miejscu już bym caała chodzia :) zobaczysz, jaka to będzie ogroma różnica w wyglądzie maluszka :) ja tak chodziłam z brzuchem, jest bo jest, ale bez większej świadomości, że w każdej minucie tam się coś rozwija. A po takim czasie, to tam się WSZYSTKO zmieniło, super :) oby się ładnie bobasek ułożył i bez fochów (tak jak moje pindy) wszystko pokazał jak czujesz, co tam siedzi ? :>

Poziomka - aaaa widzisz, jak się przejął rolą ojca? :D na lody? chętnie, na soczek z % jeszcze chętniej :D ( ale to trzeba troszkę poczekać :D) pamiętaj żeby przygotować luźniejsze ubrania, bo przez pierwsze dni możesz się w starych nie dopinać :) dobrze, że wspomniałaś o stringach.. muszę kupić jakieś grzeczne majtki xD miłej zabawy z Panią doktor, potraktuj to jako przygotowanie do porodu :P i nie czytaj już takich rzeczy, będzie co ma być a o niektórych rzeczach lepiej nie wiedzieć :D

11 lata 7 miesiąc temu #659272 przez Karo290392
pasal
Ojj kochana ja z wrażenia spań nie mogłam a raczej maluch imprezkę se urządził i no nie dało sie zasnąć a jak tak patrze na internecie co bedzie ogladane dzis to aż mi ciarki z podekscytowania sie pojawiły :D
Jestem straaasznie ciekawa jak maluszek wyglada teraz :)
Nie wiem dlaczego ale tak jakos podświadomość mi mówi że to chłopaczek, i każdy mi mówi że bedzie syn a tylko jedna jedyna znajoma powiedziała że ona obstawia dziewczynke :D
Ciekawe ;p
Jeszcze godzinka i bede wychodzić a dwie godzinki i bedzie wizyta :)
W czwartek mam spotkanie z położną i mam oddać zgłoszenie do szkoły rodzenia .
W końcu wszystko zaczyna przybierac jakiegos kształtu.
Wiecie jak nie moge sie doczekać piątku zeby kupić meble i czekać na dostawę i w końcu rozstawić je w pokoju i aby wszystko wygladało że dzieciątko w drodze :)
A Wy kochane jeszcze troszeczke i już maluszki na świecie bedziecie mieli:)
To pewnie skonczy sie pisanie na forum aż szkoda..
A tak wogóle PASAL ja mam Cię na Facebooku w znajomych? jesli bys chciała
www.facebook.com/karolina.nowicka.9843?ref=tn_tnmn to zapros mnie :)

11 lata 7 miesiąc temu #659285 przez Patrizia
poziomka no i dobrze ze sie chlopak przejol moj tez chodzi teraz jak na szpilkach gada ciagle zeza niedlugo to juz bedziemy miec synka przy sobie ze tak malo czasu juz zostalo :)

karo no i ja trzymam kciuki zeby sie dzieciatko ujawnilo moj sie ujawnil w 16tyg i od tamtej pory bardzo chetnie pokazuje klejnoty :) ale buzi nie chce pokazac :) wlasnie panowie wprawiaja okno wkoncu sie cos zaczyna dziac oby tylko maz zdazyl zrobic ten remont do czerwac zeby pokoik mogl troche wywietrzyc sie od tych farb no i lozeczko zeby nie smierdzialo nowoscia.

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #659299 przez Karo290392
patrizia
No to jedyna opcja bedzie aby maluszka podglądnąć dzisiaj bo juz wiecej to tylko przy porodzie a trzymam mocno kciuki bo chce kolorami zaszaleć bądź wiadomo troche z typowo chłopięcymi lub dziewczęcymi ubranami :) Dlatego siedze jak na szpilkach teraz ;p

W końcu się doczekałaś tego okna :) strasznie długo Ci zwlekali z tą wymiana. Ale ważne że juz masz bo czerwiec za pasem :)

11 lata 7 miesiąc temu #659303 przez Patrizia
no karo sciskam kciuki i dawaj znac po wizycie bo jestem ciekawa :) pdobn dzieciaczki sie bardziej ruszaja jak przed wizyta zjesz cos slodkiego :)

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #659424 przez violcia00
Witajcie dziewczynki.

Dawno mnie tu nie było...co u Was?

Ja jestem juz na finiszu...od wczoraj mam silne bole w podbrzuszu,mam tez zaparcia i nie wiem czy to przez to te bole czy moze maly juz chce wyjsc,ale chyba jeszcze nie,martwie sie troche ,a wizyta dopiero w czwartek,teraz leze bo jak chodze to bol sie nasila :huh:

11 lata 7 miesiąc temu #659452 przez poziomka-1801
pasal rodze pedzikiem i beda lody :laugh:

Przezylam dentyste dzisiaj jakos wyjatkowo,, delikatna,, byla :silly: wsadzila jakis antybiotyk bo te cholerne nerwy nie chca sie zatruc i..jak narazie musze przyznac ze chyba zrobila to dobrze bo po tej wizycie narazie zab nie boli i obynie bolal w nocy bo zazwyczaj wtedy sie rozkreca :silly:

Jutro ide odebrac swojego gbsa i potem uderzam z wizyta na patole ciazy..zobaczymy co mi powiedza i kiedy mnie przyjma czy odrazu poloza i beda trzymac czy dopiero w piatek gdy bedzie 37tc.
Kupilam sobie 4szt gaci bawelnianych grzecznych i babcinych :silly: jakos ta wielka podpaske z belli bede musiala trzymac w ryzach...ze one nie maja przylepca..sredniowiecze normalnie, kupilam ich jedna pake a potem na always night bede jechac bo wtych belli tona waty i bede sie zle czula tymbardziej ze od zawsze na tamponach.

karo ja obstawiam chlopca,czekam na niusy :)

11 lata 7 miesiąc temu #659535 przez Karo290392
Hej Kochane!
Właśnie wróciliśmy . Maz mi zrobił niespodzianke i praktycznie w ostatniej chwili dobiegł i był ze mna :)
Ogólnie badania przebiegły cudnie, widzieliśmy wszystkoo... fakt że w 2d ale wszystko było bardzo wyraźne ....iii.....
(werble)..... W brzusiu mieszka VIVIENNE LILLY !!!! :)
No z wrażenia się popłakałam normlanie!
Nawet nam pomachała i wtedy juz nie wytrzymałam :) pięknie sie poddała badaniom i się cały czas ruszała, dotykała wszystko, bawiła się raczkami i noskie. Cudowne przeżycie :)

11 lata 7 miesiąc temu #659536 przez pasal
karo - zaprosiłam :) daj znać koniecznie co tam w Tobie siedzi, jakie jest duże i wszystko co Ci powiedzieli :) oj dziewczyny, zobaczycie jak już będzie kącik dla malucha to sam uśmiech pcha się na twarz :) mi to poprawia nastrój o kazdej porze dnia i nocy, jak przechodzę i widzę.

patrizia - tyle już nakupowałaś dla malucha, zmieścisz się z tym wszystkim w jednym pokoiku ? :P

poziomka - widzisz jak się zahartowałaś ? jak już Ci dentysta nie straszny to co tam taki poród :P ewentualnie mozna ubrać do tej belli dwie pary stringów jedne ubrać odwrotnie :D ja chyba tych giga podpasek nie kupię, spróbuję najpierw ze zwykłymi podpaskami belli (swoją drogą też giganty) i jakby nie wystarczyło to wyślę mężulka po podkłady :D

Ale się dziś nabiegałyśmy, ledwo po 16 a ja już zmęczona :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659543 przez pasal
aaaaaa kolejna dziewucha :D wiedziałam! u mnie też każdy mówił, chłopiec, chłopiec a tu dwie dziewuszki (chyba) a wszystko z nią w porządku ? mi na drugim USG też wagi latały, ale się powstrzymałam od płaczu :) później już tylko leżałam z zacieszem i gapiłam się na monitor.

Być może nie potrzebnie panikuję, ale czy tylko ja mam wrażenie, że mój brzucho przez ten tydzień urósł i opadł ?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jak sądzicie?
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #659571 przez Karo290392
pasal
Przyjęte zaproszenie . :)

A propo brzusia to faktycznie jest niżej i większy ale to może małe się tak ułożyły?Nie myslisz chyba ze zblizaja sie do wyjscia ?

Badania wszystkie porobione - serduszko sprawdzane najdłużej najdokładniej bo w rodzinie mojej ( siostra i tata ) maja zespół WPW ale powiedziała że małą tego nie ma, wymiare wszystkie podrecznikowe, Rusząła się jak szalona ( Dzięki patrizia za doradzenie słodkiego ;p czekolade wsunęłam :D )

Zrobie obiadek i zeskanuje zdjęcia to zobaczycie naszą księżniczkę :)

11 lata 7 miesiąc temu #659591 przez Karo290392
dodaje mała :)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka