BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 7 miesiąc temu #660064 przez poziomka-1801
gadka szmatka a ja miałam isc sie kąpac :silly: musze isc na tuning z maszynka do golenia i znów sie nawygimnastykowac przy lusterku bo to moze czeka mnie badanie jutro w tym szpitalu wiec musi byc gładko jak pupcia niemowlaka :silly:

Spijcie dobrze Kochane dwupaki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #660068 przez Patrizia
ja nie widzialam ale jak trzymam reke na brzuchu to czasem czyje cala stopke jak sie wierzga taka malutka moze z 3cm ma wiec to musi byc stopa takie to fajne uczucie pasal to w takim razie glowka jest zwrocona w dol juz sie ukladaja twoje gwiazdeczki do wyjscia :D

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #660073 przez Patrizia
poziomka dobrej nocki wyspij sie i wstan z powerem i daj nam znac jutro co ci powiedzieli :)

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #660079 przez pasal
ja nie chcę główką w dół :/ ja ich naturalnie nie wyduszę.. chyba się biją bo caały brzuch skacze góra, dół, góra dół.. żebym to ja wiedziała gdzie one mają dupsko..

11 lata 7 miesiąc temu #660083 przez Patrizia
pasal ale jak sie jednak uloza glowka w dol to bedziesz rodzic naturalnie bo slyszalam ze jak pierwszy raz sie rodzi i sa blizniaki to decyduja sie na cc bo ciezko urdzic dwa bobaski pierworodce

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #660091 przez pasal
szczerze mówiąc to nie wiem :) ale wszędzie piszą że jak oba główkowo to naturalnie. Mi ginekolog powiedział że to nie średniowiecze i że nie będą mnie męczyć, ale kto go tam wie. Głównie chodzi mi o szpital, bo jak cesarka to mogę rodzić w tym co chcę, a jak naturalnie to tam gdzie poziomka a tam mi się nie uśmiecha.

11 lata 7 miesiąc temu #660098 przez Patrizia
czyli musisz czekac na ostatnia wizyte przed terminem porodu i wtedy gin ci powie jak bedziesz rodzic?? bo przeciez musisz wiedziec wczesniej zebys wiedziala gdzie jechac no w piatek sie dowiesz jak sa ulozone na teraz mam nadzieje ze oprocz badania na fotelu bede miec tez usg?? i mama nadzieje ze jak zrobi ten wymaz to bedzie mogla ta probka poczekac do poniedzialku bo ja inaczej nie mam jak ja zawiesc na badania

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #660108 przez pasal
niektórzy lekarze sami wysyłają tą próbkę, mój tak robi i wtedy też jemu płacę za badanie. Ja też właśnie mam nadzieję, że przebada mnie i w środku i zrobi USG.. wolałabym wiedzieć na co się szykować i nastawiać a przede wszystkim nie krążyć jak głupia po szpitalach kiedy już się to wszytsko zacznie.

11 lata 7 miesiąc temu #660180 przez Karo290392
Poziomka
To w takim razie mocno trzymam kciuki za Was aby udało Ci się życzenie spełnić :)
Powodzenia dzisiaj :)

pasal
Heh, no w sumie na to by wychodziło kochana :) a wolałabys parke?Czy dwie dziewczynki?;p
Ale słodko z tą stópką...ojjj :)
No i widzisz masz odpowiedz dlaczego brzuszek ci opadł bo maluszki zmieniły położenie :)
To musiało być boskie uczucie hm? Jak tą stópkę widziałaś :)
A propo twojego porodu to jestem ciekawa jak to bedzie u ciebie bo jakbys tu rodziła to i tak bys musiała sprobowac naturalnie ale w wodzie z tego co wiem .

11 lata 7 miesiąc temu #660348 przez Patrizia
hej poziomka napisala esa ze ja zostawiaja i ma nadzieje ze do konc tygodnia bedzie miec synka przy sobie da znac oczywiscie jak bedzie po :) jeju ale fajnie ja narazie uciekam odezwe sie popoludniu bo mam pare spraw d zalatwienia

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #660493 przez Karo290392
Hej kochane!
No to cudownie! Już jedna z nas będzie rozpakowana ale coraz mniej czasu zostaje aby z Wami popisać :( Ajjj aż łezka w oku się kręci normalnie:) Ale forumowy maluszek nam przybędzie :)
Jak sie kochane dzis czujecie ?
Jak pogoda ?Bo słyszałam ze jakas burza była w PL?

11 lata 7 miesiąc temu #660599 przez pasal
Karo mi właściwie obojętne czy to będzie parka czy dziewczynki, chciałabym żeby były zdrowe. Tylko że mężulek by szalał z radości jakby wyszedł chłopak. Ja bardzo bym chciała spróbować naturalnie w wodzie, tu są wanny, jest sprzęt, ale personel nie wyszkolony więc nie wolno - taka logika :/ Ta stópka tak śmiesznie wyglądała, było dokładnie widać wypustki gdzie paluszki i piętkę, cała się odcisnęła. Ale moje małe pindy muszą mieć tam ciasno.

Poziomka jeszcze nie rodzi, tak jak się spodziewałyśmy szpital robi jej problemy. Ja zaczynam już szukać innego szpitala gdzie wrazie co odbiorą mi bliźniaki naturalnie, bo tam gdzie poziomka rodzi na pewno nie pojadę.

U mnie od kilku dni chłodno, ale mieszkam kilka km od morza więc tu jest zawsze zimno :D coś tam się błyska za oknem, ale bez deszczu więc szału nie ma taka burza. Z pogody jestem zadowolona, bo przynajmniej jest czym oddychać :) przyszła mi wkońcu bio oil więc będę smarować te swoje rozstępy, może może to coś da.

11 lata 7 miesiąc temu #660633 przez Karo290392
Ajjj przekichane macie z tym szpitalem ;/ Bez sensu skoro dostała skierowanie a jeszcze jakies problemy jej robia ;/
Zamiast pomagać to człowiekowi jeszcze utrudniaja. Nie rozumiem tego .

Jedno dzieciatko ma ciasno pod koniec a co dopiero dwa :) No fajnie by wam wyszło jakby parka była ale najwazniejsze zeby zdrowe to fakt :)

11 lata 7 miesiąc temu #660646 przez DoMI*
poziomka Trzymamy kciuki.. ale czas leci ja ciebie oby szybko poszło.
oj kochane ciesze sie ze jestescie KARO<POZIOMKA<PATRIZIA <PASAL:*

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 7 miesiąc temu #660681 przez Patrizia
pasal no to ciekawa jestem jak sie twoje bobaski ulozyly moze w piatek sie dowiesz, u mnie lekarz rbi wymaz i daje zeby sobie samemu zaniesc i wlasnie musze sie go zapytac czy moze ta probka polezec do poniedzialku

domi jak samopoczucie? b u mnie chyba cos cisnienie spadlo bo wlasnie ucielam sobie prawie dwu godzinna drzemke tak mnie zmoglo wstalam i zjadlam..... paczka z bita smietana :D a co musze sobie jakos powera dodac ;)

Ksawerek(*)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka