BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 7 miesiąc temu #659603 przez pasal
o rety jak się fajnie ułożyła :) wcale ona nie taka mała :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #659620 przez Karo290392
No Ci muszę powiedzieć że jak ta babeczka od scanu jeździła po brzuchu żeby ją znaleźć to dosłownie na całej powierzchni brzucha takze taka mała nie jest :) ale musze przestudiowac co te skróty oznaczaja i znaleźć jej wielkość :)
Powiem szczeze ze nadal jestem w szoku ze ten mały bokser to dziewczynka :) Ale pokazała nam naoczny bardzo dobrze widoczne dowody wiec juz sie powoli przestawiam :)

11 lata 7 miesiąc temu #659728 przez poziomka-1801
Karono popatrz a obstawiałam chłopaka :silly: dzidzia super sie ustawiła.
Pasal brzusio mógł opasc od ciezaru małych tez albo moze sie przekreciły głowkowo,mi wtedy tez inaczej sie brzucho układał i wyglądał na opadniety mocniej. Ale faktycznie Ci potrzaskał rozstępami mocno..kurde myślałam ze masz tyle co ja ale w tydzien widze ze sporo Ci ich sie nagromadziło ale z drugiej strony co sie dziwic jak dwie laseczki w brzuchu.

Chyba chwaliłam dentyste zbyt szybko...jedną nogą juz chodze po scianach....pulsuje te zębisko i jest nadwrazliwe na maksa. I po jaki grzyb szłam przed porodem do tego dentysty...moglam zrobic zęba po wszytskim :( teraz załuje

11 lata 7 miesiąc temu #659760 przez pasal
po porodzie mogłabyś śmiało faszerować się tabletkami przeciwbólowymi. A no mam dużo tych rozstępów,ale nie dziwię się, bo mam baardzo bardzo napiętą skórę. Może po porodzie jakoś lepiej to będzie wyglądało.

Dobrze, że w piątek wizyta, wypytam o wszystko lekarza. Ciekawe czy jak mnie będzie badał na samolocie to czy zrobi też USG

11 lata 7 miesiąc temu #659805 przez poziomka-1801
w ogole to była porąbana decyzja zeby leczyc tego zeba... :(

hmmm juz na tym etapie chyba tez powinien zbadac Ci szyjke czy sie tam nic nie dzieje

11 lata 7 miesiąc temu #659812 przez pasal
będzie pobierał tego GBSa więc tak czy siak będzie zmuszony tam zaglądać :D ale też sądze, że powinien tam zerknąć czy szyjka się nie skraca

11 lata 7 miesiąc temu #659829 przez Patrizia
karo GRATULUJE CORECZKI :) mozesz ruszac na zakupki :D no i ciesze sie ze czekoladka pomogla :P

poziomka oby zabek szybko przestal bolec no iczekam jutro na wiesci czy wracasz do domku czy cie zostawia w szpitalu

pasal chyba faktycznie troszke sie obnizyl ale moze jak poziomka mowi to od ciezaru dzieci. Ciesze sie ze w piatek wizyta i to badanie bede wiedziec czy z moja szyjka wszystko oki, no w sumie nie wiem czy sie wszystko zmiesci ;) mam nadzieje ze ladnie wyjdzie ten pokoik jak bedzie koniec to sie pochwale :)

Juz po cwiczeniach w szkole rodzenia nawet fajnie mi sie dzisiaj cwiczylo i oddychalo ale musze cwiczyc w domu zeby mi nawyk oddychania przez przepone sie utrfalil i bedzie mi sie lepiej w czasie porodu oddychalo okno juz wstawione :) teraz czas ruszyc po farby do pokioku a dzisiaj widzialam reklame cztery katy a w niej 40 pomyslow na pokoik dzziecka wiec musze jutr zakupic gazetke

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659832 przez poziomka-1801
Ja jutro ide odebrac te paskudztwo ciekawe czy bedzie wynik ok...a potem lece na ten szpital sie dowiedziec co i jak i dam znac :) . Jak sie wkurze to wezne z tego zeba wyjme to gówno i zostawie go otwartego bo mnie szlag zaczyna trafiac...no co za babsztyl paskudny a niby taki dobry..chyba dobra to ona jest jak kase bierze a nie jak robi na nfz :whistle:

Ile tych pieluch wziazc do szpitala...wreszcie nie wiem czy 20 czy cała paczke(40)...w ogole ja to jestem pinda dopiero...fajnie sobie skompletowałam kaftaniki +spioszki do kompletu...no sa ładne szkoda ze rozmiar 74...jeny...tak sie robi zakupy gdy wpadnie cos babie w oko :silly:

Parizia neutralnych ciuszków niech tez Karo kupi by nie było jak u mnie ze siurak wyrósł :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #659852 przez Patrizia
poziomka no wsumie tak ale zaszalec tez moze jakies jedno dwa wdzianka typowo dziewczece moze kupic :) ja na twoim miejscu wzielabym mniej pieluch zawsze maz moze podrzucic reszte bo ty sie zaraz nie zabierzesz z ta torba do szpitala :P ja mam dwojke bez wypelnienia bo mi wypadla i tak chodze i gryze i jak narazie sie trzyma ale biecalam sobie ze jak kasa z ubezpieczenia przyjdzie to robie moje zabki mam 4 do roboty bo po tym zelazie troszke mi sie stan popsol i nawet kawalek jedynki mi sie ukruszyl mam nadzieje ze wytrzymaja do porodu :P :)

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #659878 przez poziomka-1801
czym blizej jutra i tej wizyty w szpitalu tym mam wiekszego stresa...jeszcze raz ogarniam torbe by niczego nieprzeoczyc...cos mnie w dole brzucha boli jak mały sie gździ mi..chyba ze stresu tez sie oczyszczam bo latam do wc często :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #659897 przez pasal
PSIA DUPA! Szkoła rodzenia! z moją pamięcią jest coś nie halo..

poziomka - Za dużo pampersiaków nie bierz, zostaw na wierzchu i jak będziesz widziała, że Ci się kończą to ktoś Ci podrzuci :) tak myślę, że 20 sztuk wystarczy :) najwyżej pożyczysz dzieciaczkowi swoje :P ( tą belle xD)
wiesz, 74 to może być tak ociupinkę za duży rozmiar, który to już raz wertujesz torbę ? :D

patrizia - myślisz, że jak nam przyjdzie do porodu to będziemy pamiętały jak się oddychało? :) ja teraz jak dostaję skurczy to zapominam o wszystkim :) a wiesz już mniej więcej jak ma ten pokój wyglądać? no i w jakich kolorkach ? :D

11 lata 7 miesiąc temu #659911 przez pasal
hehe poziomka, tak pomyślałam, że jak będę chciała się oczyścić przed porodem to najpierw pojadę do naszego ZORDu :D do tej pory ściska mnie we flakach jak tam przejeżdzam, albo podjadę pod gabinet stomatologiczny :) tak myślę co z takich praktycznych dupereli może Ci się przydać..

11 lata 7 miesiąc temu #659915 przez poziomka-1801
Pasal dzisiaj wertuje torbe drugi raz..bo moze czegos brakuje...spisałam na kartke co mam stwierdziłam ze za duzo..wyjełam ,potem ze za mało..schowałam ponownie..pomyslałam o pampersach....pogapiłam sie na paczke..stwierdziłam ze moze wezne..potem ze nie,bo 20 styknie...juz to wszytsko odkładam bo mi na baniak siada :lol: :blush:
z tym rozmiarem 74 wiem ze przegięłam..nie wiem jak to kupywałam...niby wsyztsko małe a za duże po namysle:silly:
a ogolnie to torba juz chyba z 7 sesji miała wyjmowania wkładania przerzucania..od czasu kiedy w ciazy jestem :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #659916 przez Patrizia
no wlasnie dlatego musze cwiczyc zeby mi w krew weszlo to ddychanie bo to malemu pomaga przy wyjsciu i dobrze dotlenia a pokoik chyba bedzie jasno szary i po srodku mniej wiecej 3 zielone pasy zeby ja ozywic taka jest koncepcja na dzien dzisiejszy :) ale jak t wyjdzie to zobaczymy

poziomka no panik ja stawiam ze cie puszcza do domu jeszcze :) a mam pytanko zamawialyscie przez internet te pasy sciagajace bo nie wiem jaki kupic :/

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #659945 przez Karo290392
poziomka
No napewno głównie beda takie aby mogły byc i dla chłopca i dla dziewczynki ale kolorowe ( przerazaja mnie same białe badz kremowe ubranka) ale jakies pare typowo dziewczecych sie skusze :) no nie wytrzymam :) heh ;p

Dalej to do mnie nie dociera :D szok :D

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka