BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 7 miesiąc temu #659946 przez poziomka-1801
Patrizia tez myśle ze puszcza bo napewno nie dadza leżec jak to w tym Koszalinie :silly: ale chyba jak mi gin nabazgrał indukcje 37tc na skierowaniu z data 24 to mnie wezna na porodów a nie ze sie najaram jak szczerbaty na suchary i bedzie dupa..bo gina mam 5 dopiero...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #659954 przez Nubi
Witam wszystkich, jestem nowa- mam na imię Joanna.
Śledzę różne historie na tym forum od stycznia ale dopiero teraz korzystając ze słabszej kondycji zdecydowalam sie zalogowac. :woohoo:
Jestem w trakcie szóstego miesiaca ciąży, z tego co doktorek mówił urodze dziewczynkę.To moja pierwsza ciąża, więc syndrom chuchania i obaw towarzyszy mi każdego dnia, nieodłącznie z nieograniczoną radością oczywiście.

Pozdrawiam wszystkich :)

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu #659963 przez Patrizia
witaj Joanna tu kazda prawie w innej ciazy :) gratuluje coreczki bo wokolo prawie same chlopaki :P a imie wybrane??

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #659984 przez Nubi
Rownowaga w naturze musi być, u mnie w rodzinie same dziewczyny :)

Imię ciężka sprawa... Ja niezdecydowana, a tatuś chce Zośke... No ale jeszcze troche czasu zostało wiec coś się wymyśli :woohoo:

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659991 przez poziomka-1801
Witam nową Mamusie
22tc to nie 5miesiac?? :)
Patriziapytałas o pas poporodowy ja mam taki jak tu czarny allegro.pl/pas-mocno-wyszczuplajacy-brzu...xxx-i3261820337.html ale kupiłam za 29,99
Ide sie myc i do wyra bo jutro wstaje szybciej by o 9 juz na patologi złapac jakiegos uczonego by mi powiedział co robimy z tym terminem porodu....
musze isc rodzic nie ma mowy ze nie :silly: licze ze na dzien matki będe miała syna juz w ramionach!!!! :woohoo:

11 lata 7 miesiąc temu #660000 przez Karo290392
Witam również nową mamusie :)
To mamy teraz 4 dziewczynki ( Ty, Pasal,Ja ) do dwóch chłopców ( Poziomka , Patrizia) dobrze mówię ?:)
no to poziomka trzymam kciuki . piękny prezent na Dzień Matki byś miała :)

11 lata 7 miesiąc temu #660008 przez poziomka-1801
KAro dlatego sie tak napalam na ten poród...to byłby najlepszy prezent na pierwszy dzien matki w moim zyciu :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #660016 przez pasal
poziomka z tego wszystkiego pamiętaj o SKIEROWANIU i KARCIE CIĄŻY i tych ciążowych dokumentach :) będzie dobrze, wrazie co krzycz głośno to Cię odbiję i do innego szpitala :P

pasa ciążowego jeszcze nie kupiłam.. ale się przymierzam. Ciekawa jestem czy w ogóle będę mogła go nosić ( wcześniej jak nosiłam takie grube paski do bluzek to miałam yhm rozwolnionko, nie wiem dlaczego)

witam nową mamusię :) i kolejną dziewuszkę :) karo, sama widzisz, że ja muszę mieć w sobie parkę aby była równowaga :P no ciekawe :D

11 lata 7 miesiąc temu #660020 przez Nubi
Tak to piąty, licząc od poczęcia :blush:
A wg "reguły N." to już 24 tc a to juz 6 miesiac :laugh: wiec wlasciwie nie zybym chciala tutaj kogos w blad wprowadzac, mi nie spieszy sie tak bardzo do porodu ;) nigdy nie wiem ktory termin gdzie użyć :)

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu #660022 przez Patrizia
poziomeczka to bylby chyba najlepsze prezent na dzien matki :) bede trzymac za Ciebie kciuki :) nie wiem jaki rozmiar kupic tego pasa musze pczytac o wymiarach :P

karo jest dokladnie tak jak mowisz ja i poziomka mamy chlopakow :)

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #660030 przez pasal
Nubi chyba każda z nas miała przez jakiś okres problem z tym aby określić w którym jest tygodniu :) nie spotkałam się z tym aby ktoś liczył od zapłodnienia :) zazwyczaj liczy się od ostatniej miesiączki :) muszę Wam się przyznać, że nie pamiętam kiedy moje robaczki zostały poczęte :) kombinowaliśmy z mężem, ale żadne z nas nie może sobie przypomnieć a szkoda.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #660032 przez poziomka-1801
to ja nie wiem jak to sie liczyNubi bo by wychodziło ze ja 10miesiac zaczełam :silly:
PAsal dobrze ze mówisz KARTA CIAZY!! a ja sobie skierowanie tylko uszykowałam..głowa zabita mułem :lol:
ja kupiłam Patriziajakis uniwersalny bo nie ma nawet metki z rozmiarem za to ma 4 takie rządki tego czegos do zapinania wiec regulacja jest jakas :silly:
będe parła az prezent na Dzień matki wyskoczy :lol:
a Kaludia chyba tez ma chlopca?czy nie? :)

11 lata 7 miesiąc temu #660044 przez Patrizia
ja to wogole mam meksyk z tymi moimi tygodniami ciazy bo gin mowi ze z usg mam termin na 14 lipca i tym mamy sie kierowac a moja polozna liczy od ostatniej miesiaczki i wychodzi 27 czerwiec i kogo tu sluchac trzeba czekac az maluszek bedzie chcial wyjsc t sie okaze ktory termin byl tym wlasciwy :)

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #660056 przez poziomka-1801
niby termin usg do 13tc jest najbardziej wiarygodny i sprawdza sie +/-7dni tak mi gin mówi i na necie tez tak pisze tyle ze do 12tc,potem kazdy maluch rosnie tak jak mu geny daja,jedne sa mniejsze inne wieksze i termin sie przyspiesza ten z usg potem bo jest juz nie tak dokładny. Moj gin bierze pod uwage usg ale jak w praktyce sie to miewa to nie wiem kompletnie

11 lata 7 miesiąc temu #660060 przez pasal
z innej beczki.. dziewczyny widziałam stopę! jak nic malutka stopeczka próbowała wyjść przez brzuszek :D tylko zaraz.. skoro pod żebrami mam ich stópki.. to znaczy że są ułożone główkowo ?

ooo poziomka, weź jeszcze drobniaki do automatu z kawą i słodyczami :)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka