BezpiecznaCiaza112023

Witajcie Dziewczynki :)

11 lata 7 miesiąc temu #728652 przez nike84
Oh ja z kolei miałam bardzo udaną noc bo nie budziłam się na siku :) Jak padłam to obudziłam się dopiero rano. Tylko po przebudzeniu myślałam, że mi pęcherz wybuchnie :silly: Mnie na szczęście nic na razie nie boli, ale to nawet mój lekarz mówił, że moja ciąża jest wzorowa i każda kobieta by marzyła o takiej :P Dlatego współczuję Karolcia tych bóli :( No i napisz jutro co u Mai słychać :) Szkoda że tak rzadko macie tam usg. Ja bym chyba tak długo nie wytrzymała jakbym nie mogła zobaczyć mojego szkrabka :cheer:

nuśka też zazdroszczę sił i chęci do sprzątania, bo u mnie wręcz odwrotnie. Jak tylko coś zacznę robić, po chwili muszę usiąść i później juz mi się odechciewa cokolwiek robić :dry:

Karolcia zdecydowaliśmy sie na Bebetto Luca na białej ramie i z popielatym "nadwoziem" :) allegro.pl/wozek-bebetto-luca-3w1-maxi-c...rat-i3462906351.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #730134 przez KarolciaZumba
Nike bardzo fajny wózek :)

Moje wczorajsze USG to jakaś życiowa porażka, jedyne co się dowiedziałam ,to że Maja waży 2,850 kg więc jej waga jest akurat :)

Zastanawiam się czy jest sens zapłacenia prawie 1 tys. zł za prywatne USG czy lepiej się wstrzymać skoro wszyscy mówią,że jest ok?

Myślałam,że zobaczę na monitorze takie duże słodkie dzidzi a myśmy tam nic nie widzieli, jakaś masakra :/

11 lata 7 miesiąc temu #730168 przez srenka_918
Przy takiej wadze to w monitorze zmieści się albo sam brzuszek albo sama główka, czy nóżka więc całej byś jej nie zobaczyła ;) A pewnie nic nie widziałaś bo lekarz służbista i zrobił tylko pomiary tego co musiał, czyli mózg, brzuszek głowa kość udowa, sprawdził stan żołądka i pęcherza moczowego oraz czy nerki są na swoim miejscu i kazał iść... Jeżeli wszystko jest ok, to się nie przejmuj, zobaczysz małą już niedługo ;) całą ;) Niezapomniany widok ;)

Zastanawiam się czy za tys zł nie dałoby radę przyjechać do Polski na USG za 100zł ;) ???

11 lata 7 miesiąc temu #730190 przez KarolciaZumba
Dlatego zawsze latałam do Polski na USG bo było taniej :D

Jestem już tak wynudzona,że nie wiem jakie nowe zajęcie sobie znaleźć :D

11 lata 7 miesiąc temu #730222 przez nike84
Dokładnie tak jak pisze srenka na tym etapie ciąży to dzidzia jest już tak duża, że w całości nie da się jej zobaczyc. Aczkolwiek mój lekarz zawsze mi pokazuje, że "tu jest głowka i własnie się po nie drapie, tu jest brzuszek i bijące serduszko, tu ma zawinięte nóżki, a tu na nas pupę wypina" :silly: Tak że wszystko mi tłumaczy, no a ty pewnie trafiłaś na doktorka co tylko pomiary zrobił czy jest wszystko ok i tyle. Już niedużo Ci zostało, więc skoro mówią że wszystko jest dobrze, to może warto wydać te pieniądze na coś dla Mai :)

Ja juz też jestem powoli znudzona byciem w ciąży. Wszyscy tylko pytają "to kiedy bedziesz rodzić?" Ja już nie mam co robić żeby zająć sobie czas, a na większe porządki nie mam po prostu siły...

Dziś wizyta u lekarza i znowu popodglądamy Kacperka ;)

11 lata 7 miesiąc temu #730785 przez KarolciaZumba
To może chyba jednak sobie serio daruje to USG prywatnie :/

No właśnie NIke u mnie dokładnie tak jak u Ciebie :)I jeszcze u Nas pogoda w kratkę, jak pada ( tak jak np wczoraj) to cały dzień leżę w łóżku i śpię, totalne lenistwo aż czasem mam wyrzuty sumienia :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #731762 przez KarolciaZumba
Oczywiście mój kolejny życiowy dylemat :D

Piorąc ciuszki zastanawiałam się, czy obcinać metki w ciuszkach?
Robiłyście to ? :)

11 lata 7 miesiąc temu #731789 przez nike84
Ja raczej wolałam nie odcinać, bo jedne się pierze tak, drugie inaczej. Jedne można wirować inne już nie. Na razie zostawiam metki a potem się okaże czy zostaną czy tak jak w naszych ciuchach pójdą do usunięcia.

Moje dziecię dziś szaleje w brzuchu, że nawet porządków nie mogę dokończyć :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #731866 przez srenka_918
Ja tylko niektóre metki usuwałam a właściwie wyprówałam, takie sztywne co po wyprasowaniu były ostre i szorstkie, niektóre są miękkie to te zostają

11 lata 7 miesiąc temu #731877 przez KarolciaZumba
aa no to dobrze, bo już się martwiłam ,że czeka mnie syzyfowa praca z tymi metkami bo ciuszków od groma :ohmy:

Kurczę, tak sobie myślę,że za miesiąc już będzie po wszystkim to aż mnie taki lekki stresik oblatuje :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #732183 przez nike84
No dokładnie :) Do mnie też dociera teraz że to już niedługo. Dziś rozmawiałam z koleżanką i ona też stwierdziła, że jej to szybko zleciało - dopiero co jej się chwaliłam że wyszły dwie kreski na teście a tu za niedługo będzie mnie na porodówce odwiedzać :cheer:

Karolcia a tu zdjęcie tego łóżeczka, które my zamówiliśmy. W ten weekend urządzaliśmy pokoik i już wszystko czeka :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #732415 przez KarolciaZumba
jee Nike ale extra :)))) teraz już jak nic możesz rodzić :laugh:
Ja właśnie się cały czas zastanawiam nad ta karuzelą czy już ją kupować czy się jeszcze wstrzymać :unsure:

Kurczę od paru dni czuję się jakoś mega wybitnie dobrze, wiadomo wieczorami brzuch mi trochę ciąży ale tak poza tym czuję się świetnie.. zaczynam przeczuwać,że przenoszę tą ciąże....

11 lata 7 miesiąc temu #732429 przez nike84
Karolcia ja się zdecydowałam na karuzelę, bo w przypadku dzieci moich koleżanek sie sprawdziła :) A jak będzie z moim małym to się okaże. Myślę, że dopiero jak nasze pociechy się urodzą to życie zweryfikuje co jest potrzebne a co nie, bo każde dzieciątko jest inne. Ja jeszcze mam w planie kupić przytulankę z biciem serca :)

11 lata 7 miesiąc temu #732512 przez KarolciaZumba
a ta przytulanka z biciem serca to c to takiego bo szczerze nie słyszałam nic o czymś takim... :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #732525 przez nike84
allegro.pl/owieczka-stanley-bijace-serce...ler-i3500538391.html to coś takiego. W środku zabawki jest moduł który jak włączysz słychać bibie serca. A że dziecko przez całą ciąże słyszy właśnie Twoje bijące serce, jest to dla niego najbardziej znany i ponoć uspakajający dźwięk.

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka