BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 11 miesiąc temu #15446 przez Madzia89862
maluszkowi dobrze w srodku ciesz sie kochana a lada chwila bedziesz na porodowce

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 11 miesiąc temu #15447 przez angela660
ah obyś miała rację:)

a chciałam tak zapytać bo właśnie przyszło mi do głowy, w jakiej sytuacji odchodzą wody?
Przy skurczac? Czy tak po prostu same z siebie, bo przecież są sytuacje, że nie ma skurczy a wody odejdą...

14 lata 11 miesiąc temu #15462 przez ilona
Julcia gratulacje serdeczne :)

no następna to chyba ja już pójdę...

kulturalnie zaczekałam aż julcia wróci i osobiście pogratulowałam to chyba mogę iść prawd??? :)

14 lata 11 miesiąc temu #15466 przez Mirella
Julcia my z Klaudusią też gratulujemy i buziakujemy :) :) :) :) :)

Ilona, no najwyższy czas na Ciebie!

14 lata 11 miesiąc temu #15467 przez wiola
Słoneczko ,mam pytanie ,jak ci się zaczeło ,mialaś skurcze czy po prostu ,odeszły wody bez skurczy ,a może tylko ci się stawiał brzuch ,jak to moze być?

14 lata 11 miesiąc temu #15476 przez Madzia89862
wody moga odejsc w kazdej chwili tu dziewczyny pisaly.moga odejsc wczesniej albo tuz przy porodzie.roznie to bywa.
ilonka teraz mozesz isc oczywiscie:)
Wiola poczytaj wczesniejsze posty sloneczka sama zobaczysz jak miala bo zdawala relacje nam ;)

14 lata 11 miesiąc temu #15477 przez sloneczko
wiolu skurcze dostalam w nocy o 3 byly na poczatku co 10 min przez 40min pozniej byly co 5 min pojechalismy do szpitala o 5 nad ranem, nie bylo rozwarcia szyjka sie nie skrocila ale skurcze dalej byly i regularne. O 11 troszeczke jak by przeszlo wiec pomyslam to nie dzis, ale za jakies 30 min znowu i coraz bardziej ok 13 wzielam kapiel i to przyszpieszylo skurcze co 4 i 3 min i wtedy do szpitala wody mi odeszly w szpitalu po ok 15 godzinych skurczy odchodzily wody na 3 razy, a czop im szyjka sie bardziej otwierala tym bardziej schodzil.Choc czop z krwia odchodzi mi dwa dni przed porodem. a brzuch oposcil mi sie juz w 34tc ale z kazda chwila skurczy byl tez jeszcze nizej i jeszcze twardszy.

Tak jak wszystkie juz matki pisza nie bojcie sie dziewczyny tego nie da sie nie przespac!!!!!

ciesze sie bardzo ze julcia urodzila w 2 godziny ja potrzebowalam 29godzin, nikomu tego nie zycze!!! nikomu uwierzcie mi.

a jakgorsze bylo to ze normalnie rozwarcie sie robi co godzine jeden centymetr, u mnie centymetr trwal 5 godzin pomimo silnych boli, Ktos pisal ze na ktg bole pokazuja na 100 u mnie byly na 160 co skala byly na 120. ( ale wyswietlalo co innego)

no ilonka Ty jako nastepna oj juz nie moge sie doczekac tego przystojnego Wiktorka zobaczyc, chyba juz znalazlam ziecia dla mojej corci hahah

14 lata 11 miesiąc temu #15478 przez sloneczko
Madzia89862 napisał:

wody moga odejsc w kazdej chwili tu dziewczyny pisaly.moga odejsc wczesniej albo tuz przy porodzie.roznie to bywa.

wlasnie co do wod jak wam w domu odejda musicie sie odrazu polozyc i czekac na karetke nie samochodem!!!! bo po pierwsze dziecko moze sie urodzic a po drugie jak pepowina wyjdzie to jest straszne niebezpieczenstwo dla oby dwoch, jak mnie juz wody odeszly to mi odciagali mocz, nie moglam juz chodzic.

to jest strasznie Wazne!!!!

14 lata 11 miesiąc temu #15479 przez natmur11
widze wiola ze na ten sam dzien mamy termin. co do wod tez mnie zastanawia jak to sie odbywa, ja mam takie wyobrazenie ze robi sie takie hlust :lol: ale moja polozna mowi ze moze to byc uczucie wilgoci albo lekkie saczenie. dlatego moj od 2 dni chce mnie na porodowke prowadzic bo od kilku dni moja bielizna jakby wilgotna sie robila ale nie wiem moze to efekt jakiejs potliwosci czy cos. w kazdym razie w szpitalu powiedziano mi ze do czasu jak nie odejda mi wody albo nie bede miala regularnych skurczow co 3 min to mam nie przychodzic...

14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #15485 przez angela660
mnie lekarz powiedział, że jak wody odejdą to od razu jechać do szpitala nic nie wspomniał o tym żeby uważać a już w ogole nic o karetce- zresztą u nas bym się karetki nie doczekała zapewne;/ a do szpitala mam 200m

No Ilona, pewnie urodzisz już;p więc zawczasu życzę lekkiego porodu:* i czekamy na wieści:)
A ja właśnie trzymałam dziecko koleżanki i... czuje się jakoś niepewnie z takim maleństwem;( wręcz niezdarnie:(

14 lata 11 miesiąc temu #15487 przez ilona
u mnie też nic nie mówili o karetce, tylko żeby przyjechać i to jeszcze na spokojnie :)

14 lata 11 miesiąc temu #15491 przez Madzia89862
no mi wody odeszly w domku.w noc sie obudzilam jakby mi cos peklo.polecialam do lazienki bo chcialo mi sie siusiu i myslalam ze to siusiu a to wody mi odeszly i nagle skurcze co 2-3min a po 20 minutach w drodze do szpitala co minute byly skurcze:)mi poszlo w3,5 godz:)bez wczesniejszych oznak zblizajacego sie porodu.zadnych skurczy tyle ze brzuszek w dole i czop odchodzil wczesniej.poprostu nagle cie bierze i z nienacka albo tak jak u sloneczka sie ciagnie ponad dobe..ale wazne by malenstwo urodzilo sie zdrowe

14 lata 11 miesiąc temu #15496 przez ilona
jadę dziewczyny na trochę do mamy, później do lekarza i odezwę się po powrocie czyli około 17.30... trzymajcie kciuki żeby było rozwarcie większe niż 1 cm... :) i żeby sie samo zaczęło bo nie chce wywołanego.... :(

14 lata 11 miesiąc temu #15499 przez Madzia89862
ilonka 3 mam kciuki z Fifi

14 lata 11 miesiąc temu #15506 przez wiola
Bardzo wam dziękuję ,za wszystkie wskazówki,mam tylko jeszcze 1 pytanko czy to prawda że wody mogą odejsc tylko jak leżysz ,a nie jak chodzisz bo wtedy główka blokuje kanał?<<<<

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka