BezpiecznaCiaza112023

Mamusia WRZESIEŃ2010

14 lata 1 miesiąc temu #39453 przez raczek10
CZEŚĆ dziewczyny .
Ja też nie byłam u swojego lekarza .Ale się chyba wybiorę , bo znowu narozrabiamy :lol:
Ja za @ :P też nie tęsknie i mam nadzieje że dostane jak Jaś będzie miał 6 mc.
mnie jak na razie to nic nie boli :)
MY dzisiaj byliśmy u naszego księdza no i Jaś ma umówiony chrzest na 21 listopada :)
dziewczyny czy wy już jesteście chudziutkie :) BO ja to robie się jak niedżwiedzica na zime :(
jakoś waga mi staneła w miejscu :angry:

miłej nocki życzę

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #39469 przez Martynka__89
Śliczne zdjęcia dziewczyny, chyba żadna nie tęskni za @ :)
Ja jestem jeszcze chudsza niż przed ciążą, kurde moja pupa stała się płaska a była taka fajna przed ciążą teraz mój Mąż się z niej nabija ;(

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 1 miesiąc temu #39484 przez Batmanik
Witam!!!
Ja po porodzie juz cos tam schudlam a do powrotu do formy sprzed ciazy duzo mi brakuje :( jak patrze na zdjecia to az serce boli...
A mnie chyba calkiem zaszyli bo jak korzystam z toalety to mam taka podkrwawiona wydzieline (zawsze tak mialam jak mi sie miesiaczka zaczynala) a tak to nic nie leci :unsure:
no nic trzeba sie wkoncu wybrac na kontrole :blush:
a jak tam maluszki Wasze??
pozdrawiamy!!!

14 lata 1 miesiąc temu #39496 przez Marysia27
Ja miałam to szczęście tydzień po porodzie wejść w jeansy sprzed ciąży, ale... została jedna ukochana para jeansów, na które mam za duży tyłek, i w sumie sama nie wiem czy jeszcze zrzucać do spodni bo zostało mi 3 kg po ciąży czy zostawić sobie sexy krągłości.. mój mąż jest nimi zachwycony :laugh: A w ciąży przybrałam 17 kg, 10 straciłam podczas porodu... A co do maluchów to mój Zysiek jest bardzo grzeczny, o czym świadczy czas na dokonywanie wpisów na forum ;) mam nadzieję z resztą, że tak już zostanie.

14 lata 1 miesiąc temu #39513 przez Batmanik
Szczesciara z Ciebie Marysiu tylko pozazdroscic...
A tak zastanawiam sie skad sie wzielo to Zysiek-jak mowiesz na Bartusia...probuje cos wymyslic od imienia ale jakos mi nic nie pasuje :laugh: ja juz mam dosc tego karmienia piersia ale co zrobic waznie jest malenstwo moje..jednak butla jest najwygodniejsza dziecko szybciej reguluje sobie pore kamienia a z moim urwisem to roznie bywa chociaz je tak co 2 godz ale czasem potrafi zaskoczyc...juz nie moge sie doczekac kiedy bede dawac mu zupki czy kaszki...no i oczywiscie teraz niemoge brac zadnych ,,dopalaczy"na odchudzanie :(

14 lata 1 miesiąc temu #39598 przez raczek10
CZEŚĆ dziewczyny . ja to ostatnio tylko póżnym wieczorkiem zajże na forum ,. Jakoś zauważyłam ,że w dzień brakuje mi czasu . Teraz mam chwilkę dla siebię :lol: popijam małą kawkę i łapię oddech . Dzieci w szkole ,móż w pracy Zuzia bajkę ogląda a JAŚ śpi ufff...jak dobrze cisza w domu :) :) :) Dziś ładna pogoda trzeba maluchy na spacer do lasu zabrać . NaszJaś teraz jest grzeczny ,prawie nie płacze rozgląda się w kolo i sie śmieje w głos jak sie do niego mówi . my ciągle na cyculach jadziemy i mam nadziej e ,że tak zostanie . Są małe kryzysy ,że mam j€z dość i mam ochoę go mlekiem z butelki nakarmic ,żeby spał dłużej :dry: ale jakos mi to zaraz przechodzi . ja czuje sie dobrze fakt ,że chodzę zmęczona ale pewnie jak każda z was . CZAS SZYBKO LECI . Zaraz święta i choinka :laugh: :laugh:

Aunas na wątku to dziewczyny o nas zapomniały :(

14 lata 1 miesiąc temu #39601 przez Batmanik
No dokladnie czas leci szybko jeszcze troche i juz swieta:) dla mnie to najdrozszy grudzien same imprezy 50lat taty,roczek siostrzenca no i chrzciny Igorka:) wlasnie dzis przyszla szatka i swieca z imieniem no i ubranko jakie cudne juz ubralabym w to Igorka...znajac zycie to sie poplacze ze wzruszenia na chrzcie:) juz nie moge sie doczekac...
a moj maly urwisek lapie juz za butelke jak pije herbatke to sobie tak podtrzymuje heh sprytny po mamusi :blink: a pcha tak raczki do buzki i slini sie ale przeciez na zabki to za wczesnie :unsure:
chce mu zrobic juz dowod ale nie wyobrazam sobie u fotografa jak to bedzie bo on nie utrzyma glowki przez chwile w jednym miejscu..wczoraj probowalam mu zrobic zdjecie pysialka ale zakonczylo sie fiaskiem :laugh:

14 lata 1 miesiąc temu #39618 przez Marysia27
Batmanik- na Bartka wołamy Zysiek, ponieważ kiedy tak mu się przyglądałam, do głowy wpadła mi myśl, że Maluszek wygląda na Zyśka, po prostu :) Zawsze miałam rozbujaną wyobraźnię, z resztą Marysia to moja ksywa, na męża tez mówię inaczej niż on ma na imię.
Bartocha też przytrzymuje butlę z mlekiem, jest strasznie pazerny i brzydko mówiąc nienażarty, boję się że go utuczę na modyfikowanym. Żeby nie darł się z głodu daję mu dawkę na dziecko w 3cim mcu życia...Mam ambitny plan ściągać pokarm i podawać mu między posiłkami butelkowymi, żeby miał coś w żołądku ale nie wiem czy to dobry pomysł. Z kolei na herbatkę nie chce się skubany dać oszukać, o piersi nie mam mowy bo po tym jak zaznał łatwość ssania z butli podczas leczenia Bebilonem, strasznie awanturuje się przy piersi i nie mam mowy o ssaniu. Raz wzięłam go na przetrzymanie- 8 godz. nie dałam mu butli, i mimo głodu odwracał główkę od piersi. Po prostu masakra!!!

14 lata 1 miesiąc temu #39619 przez Batmanik
to ma harakterek Bartus:) moj Igor w szpitalu to sobie tak upatrzyl ze z lewej piersi nie bedzie jadl i koniec:) urwis jeden pozniej zas nie chcial pic z butelki od laktatora...a zarloczek z niego tez jest niezly dzis jak dawalam mu smekte to nie nadazalam do strzykawki nabierac bo chcial jeszcze on zje wszystko co mu sie da a ostatnio jak jadlam kolacje tak zagladal ze az mi go szkoda bylo a jak mu przylozylam kanapke do ust to chcial ja zlapac :laugh: a co to dopiero bedzie jak bede mogla juz mu wszystko poidawac do jedzenia :ohmy:

14 lata 1 miesiąc temu #39620 przez Marysia27
Wczoraj byliśmy z Małym u znajomych, który mają 5cio miesięczną córeczkę. Gabrysia- bo tak Małej na imię- jak zobaczyła butlę z mlekiem wyciągnęła po nią rączki i zaczęła piszczeć... A jak mama Gabrysi podetknęła Małej pod nosek delicję, to Gabi w trybie natychmiastowym wypluła smoka i wciągnęła do buzi pół ciacha!!! Nawet nie zdążyliśmy zareagować, zapewne doczekam się podobnych wyczynów ze strony Zyśka.

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #39622 przez raczek10
Marysiu na awatarze u ciebie ti duuuży twój ZYSIO :laugh: :laugh: UPS :)
ILE WASZE MALUSZKI WAŻĄ ? MÓJ,TO JEST DŁUGI JUŻ 68 ROZMIAR ZAKŁADAM ALE DROBNIUTKI SIE ROBI MUSZE GO ZWAŻYĆ .

14 lata 1 miesiąc temu #39630 przez Batmanik
Moj 2 tyg temu wazyl 4800g a ciuszki ubieram tak56-62 trudno mi stwierdzic bo rozmiar rozmiarowi nie rowny i jedno jest jeszcze za duze a drugie juz za male a niby ten sam rozmiar :)

14 lata 1 miesiąc temu #39696 przez Marysia27
Półtorej tygodnia temu Zysiek ważył prawie 6kg,a zakładam mu ciuszki na 62 (już przyciasne)- 68. Jutro jadę na szczepienie to podam wagę i wzrost z poprawką. Z resztą "Mały" jak się urodził miał 58cm długości i 3870 kg, a co lepsze urodziłam go bez nacięcia...brrrrrrr....

14 lata 1 miesiąc temu #39698 przez raczek10
Marysiu to Zysio duzo waży . Nasz Jasiek jak urodził się to warzył 3740 i mierzyl 56 cm
25 października wazył 4600 a teraz to nie wiem .
A jakim mlekiem karmisz swoje maleństwo?? :lol:

14 lata 1 miesiąc temu #39706 przez Martynka__89
Wracając jeszcze do tematu wagi, może jestem trochę szczuplejsza niż byłam. Ale mam paskudny brzuch po ciąży :( wokół pępka mam rozstępy, ciemna krecha jeszcze nie zniknęła i mój brzuch jest taki sflaczały :( a Mateusz już nie mieści się w ciuchy 56 i już zaczyna wyrastać z 62. Nie dawno sama go ważyłam to ok. 5.100 i mierzy ok. 60.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka