BezpiecznaCiaza112023

Mamusia WRZESIEŃ2010

14 lata 4 miesiąc temu #39727 przez roxana
Cześć Dziewczyny nie odzywałam się bo w weekend świętowaliśmy moje urodziny i była rodzinka u nas. Jeśli chodzi o ubranka to w zależności od firmy ubieram Tymusiowi albo 56 albo 62 a czasem nawet 68. Ważył 4540 w 6 tygodniu. A teraz to dopiero jadę na początku grudnia na szczepionkę to będziemy ważyć i mierzyć Tymusia. Mnie po porodzie wszustko bardzo bolało ale na szczęście już przeszło i wróciło do normy. Ja mam takie delikatne ciało i bardzo źle reagowałam na szwy. Rozpuściły się na dobre dopiero w 6 tygodniu. My nadal na piersi i powiem, że mnie to bardzo odpowiada, uwielbiam te nasze chwile:) ale po skończeniu przez Tymcia 4 miesiąca zaczne wprowadzać po wolutku jakieś pokarmy. Pozdrawiam Mamusie i duzo zdrowia dla Maluszków

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 miesiąc temu #39752 przez Batmanik
Czrsc dziewczyny!!!
My zaraz zbieramy sie na lotnisko po tatusia :laugh:
Marysiu jak chcesz podawac malemu mleko z piersi to odciag i dawaj mu jak jest pora karmienia a jak jeszcze bedzie szukal to dawaj mu mleko z butli...
a co do nowych pokarmow to mysle ze malemu bede podawac po troszke jak skonczy 3 mies...
mi szwy rozpuscily sie tak ok,2 tyg.
My mamy przesuniete szczepienia i pojdziemy dopiero w przyszlym tyg
Pozdrawiamy!!!

14 lata 4 miesiąc temu #40162 przez raczek10
Roxana najlepsze życzenia urodzinowe!!!!!! :side:
u nas po staremu.
Jasiek wstał tylko raz w nocy.
Nudy nudy nudy :(

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 4 miesiąc temu #40620 przez Marysia27
Roxano - urodzinowe hip hip huraaaaaa!!!
Co do mleka podaję mu Bebilon pepti 1 - rewelacja kolki minęły bezpowrotnie, zupełnie inne dziecko z mojego Zyśka :)
Batmanik- tak właśnie działam- ściągam i podaje, ale laktator to nie dzieciaczek- mimo iż piję herbatki na laktację, coraz mniej pokarmu :angry: Wczoraj i dziś udało się przystawić małego do piersi- jadł, póki mocno leciało, resztę muzę ściągnąć, ale i tak lepsze to niż zupełna abstynencja... Wczoraj byliśmy na szczepieniu- 7 tydzień- i Mały waży 5760. A pediatra poprosiła, żebym się przerzuciła tylko na preparat mlekozastępczy, ponoć lepiej tak nie mieszać, ale mi ciągle szkoda przestać dokarmiać go własnym mlekiem. I sama nie wiem co robić.

14 lata 4 miesiąc temu #40732 przez roxana
Cześć Dziewczyny Dziękuje za życzenia:) u nas wszystko super Tymciu jest taki wesoły iągle się bawi i gaworzy, chodzimy na spacery i generalnie zycie kręci się wokół Tymcia;) pozdrawiamy Was gorąco

14 lata 4 miesiąc temu #40923 przez Batmanik
Witam!!
Co tam u was slychac mamuski??
Marysiu mowisz ze lepiej nie mieszac :unsure: ja tez mam dylemat bo pokarm mam ale maly chce jesc co godz i jest niespokojny tak jakby niedojadal i wczoraj przez noc podawalam butle i noc minela calkiem inaczej i obudzil sie spokojnie a nie jak zwykle z placzem... i mam dylemat czy odstawic a bardzo mi szkoda go odstawic i tak pidaje na zmiane przez dzien cyc a w nocy butla :unsure:
tatus chce juz 2 dziecko hehe chyba ze urodzi za mnie i pozniej bedziemy razem siedziec w domu i bawic :laugh:
Milej nocki!!!
Pozdrawiamy!!!

14 lata 4 miesiąc temu #40945 przez raczek10
cześć . Ja dopiero mam chwilkę dla siebie . Już prawie wszystko gotowe na chrzest Jasia .

Mam nadzieję ,że nie będzie płakał w kościele . :) JA jak narazie na cycach jade , chyba ,że mam pilny wyjazd to wtedy mały dostaje NAN . Tylko ,że nie chce zabardzo butelki i pluje .

dobrej nocki :)

14 lata 4 miesiąc temu #40989 przez Marysia27
Batmanik, żeby nie mieszać, tak twierdzi moja pediatra, a zna się kobita na rzeczy... Czas sam zadecydował na korzyść butelki, ponieważ mam coraz mniej pokarmu- z jednej piersi sciagałam kilka kropel, a z drugiej po 20-30 ml i to wszystko. Laktacja zanika. Odstawiłam już lakator, szkoda dnia na nie efektywne ściaganie. I nie wyrzucam już sobiue że jestem beznadziejną matką, ze nie daje rady wykarmić własnego dziecka- nie ja pierwsza i nie ostatnia! Może przy kolejnym dziecku- za2-3 lata- uda mi się karmić bez problemóww i nie będę przerabiać podobnych dylematów. Będę przystawiać małego dopóki cokolwiek będzie leciało, a później już tylko butla.

14 lata 4 miesiąc temu #41098 przez raczek10
WITWJCIE MAMUŚKI u nas już po chrzcinach JAŚ jest już dzieckiem bożym . Tak se poczytałam ile dziewczyn ma problem ,żeby dziecko ochrzcić . TAK nie powinno być skoro rodzice chcą dziecko ochrzcic to każdy ksiądz powinien to zrobić i to za darmo . Nie każdego stać na te co łaska . :ohmy:
tyle w tym temacie .

a u nas to Jas jest bardzo grzeczny . Dalej na cycusiach choc czasem i butelka wskoczy :laugh:
Ja jem wszystko i mały nie płacze . muszę tylko odstawić slodycze i cole ,
wieczorem może jakoś fotkę wstawię z chrztu .

14 lata 4 miesiąc temu #41125 przez Batmanik
Witam!!!
Ja tam narazie mieszam bo bardzo szkoda mi go odstawic a nie mam tyle pokarmu ile glodomorek potrzebuje bo potrafi niezle wciagnac nawey mleko z butelki pije co 2 godz po 90ml..
Raczek a no maja problemy ze chrzcinami ja tam nie narzekam bo ani my nie mamy slubu a chrzesna ma tylko cywilny i obylo sie bez problemu :laugh: chrzest mamy na 26 grudnia :laugh: juz nie moge sie doczekac :laugh: a co wiecej chrzesna powinna miec zaswiadczenie bo nie jest z tej parafi a jej ksiadz nie chce jej wystawic bo jest zagranica i kazal jej tam sobie isc wiec ksiadz co bedzie chrzcil odpuscil sobie :laugh:
a jak tam wasze malenstwa??

14 lata 4 miesiąc temu #41385 przez raczek10
Hej . U nas super Jaś grzeczniutki w nocy wstaje tylko raz i dalej śpi .

Dużo się , rozgląda i ciągle się śmieje . Zupełnie inne dziecko . :laugh:
Mały śmieszek z naszego Jasia . nasz Jasiek dostał na drugie imię Radosław . Mi oba się podobają .
A jak wasze maluszki śpią ,bo ja swojego o 22 kładę do łóżeczka daje smoka do buzi i pieluszkę ,bo lubi się przytulać do nie i głaskam i on szybko zasypia. teraz Jaś śpi cale noce u siebie w łóżeczku już się nauczył w nim spać i nie płacze jak go się kładzie .
Ja tylko nie mogę dojść do siebie jakaś zmęczona chodzę i nic mi się nie chce .
Czas tak szybko zasuwa ,za miesiąc już święta ,aż się nie chce wierzyć . Dla mnie ten rok to tak szybko miną . Szybko nam maluszki po rosno .

POZDRAWIAMY .
PS . COS NAS MAŁO NA WRZEŚNIU :(

14 lata 4 miesiąc temu #41400 przez roxana
cześć Dziewczyny
Mój Tymuś wstaje raz a właściwie 2 bo je koło 6 7 nad ranem, ale ja śpię do 9 więc to jeszcze noc:)
Dziś nastąpiła odmiana - Tymcio poszedł spać o 22 a obudził się dopiero o 4 30. Ale bawił się potem do 6 na szczęście sam z karuzelą i żyrandolem:)
Ja nawet daję radę, już się zorganizowałam i mam trochę czasu, nawet żeby odpocząć.
Teraz czekamy do 3 bo mamy kolejną szczepionkę i zdecydowaliśmy się na pneumokoki - tyle się ostatnio nasłuchałam od rehabilitantki - znajomej, że postanowiłam się zabezpieczyć.

Pozdrawiam i uciekam do Tymcia bo bujaczek już się znudził:)

14 lata 4 miesiąc temu #41447 przez Batmanik
Witam!!!
Moj urwisek juz od dluzszego czasu wstaje tylko 2 razy w nocy...no niestety jedziemy na butli:(w piatek mamy szczepienia...w dzien spi tylko na spacerze i ogolnie ma bardzo czuly sen strasznie trudno mu zasnac ale nieraz zdarza sie ze jak go sie polozy to sam usypia ale czesciej trzeba go ululac...
Pozdrawiamy!!!

14 lata 4 miesiąc temu #41459 przez Martynka__89
Mój Mateuszek jest tylko na piersi czasem podam mu herbatkę z kopru :) a teraz w niedziele mamy chrzciny.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 4 miesiąc temu #41490 przez Batmanik
A moj wcina wiecej niz trzeba nawet mleko z butelki wcina 120 ml co 2 godz a w 2 mies dziecko powinno jesc 120 ml 6 razy na dobe :huh:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka