BezpiecznaCiaza112023

Mamusia WRZESIEŃ2010

14 lata 2 tygodni temu #43359 przez martela89
Raczek na noc daje małej mleko modyfikowane z kleikiem kukurydzianym zeby dłużej spała. Ale robiłam jej też kaszki i karmiłam ją łyżeczką to na swoim mleku na początku. Dawałam jej kaszke ryżową i mała miała problem z kupką to przestałam jej bananową dawać i jak jej daję to jabłkową i dodaję trochę jabłuszka ze słoiczka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 tygodni temu #43385 przez Martynka__89
Wczoraj jeszcze nie wzięłam Mateuszka spał. Ale zacznę go brać :) coraz mniej podoba mi się zostawianie go po opieką :/ czuje się pewna jak jest ze mną. A Dziewczyny rozbieracie dzieci w takich miejscach (centrach handlowych, marketach) czy tylko rozpinacie i zdejmujecie czapki i szaliki ? Tak się zastanawiam.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 2 tygodni temu #43452 przez martela89
Jak byliśmy w listopadzie na dłuższych zakupach w centrum handlowym to ubrałam małą w dresik i z samochodu jak ją niosłam to w czapce i kurtce i okryciu na fotelik,a potem czapkę i kurteczkę rozebrałam bo jednak w sklepach jest ciepło :)

14 lata 2 tygodni temu #43456 przez raczek10
CZEŚĆ . ja teraz JASIA nie biore na zakupy chyba ,że nie mam go z kim zostawić . ALE co to za zakupy jak 2 dzieci ze sobą trzeba brać . Zatem na zakupy jeżdże sama ,albo z starszymi córkami . ALE JAK Zuzia była mala to wszędzie z nami jeżdzila :) I ZDROWA JEST JAK RYBKA :laugh: JESZCZE ANI RAZU NIE BYŁA CHORA . :laugh:

POZDRAWIAMY :woohoo:

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 2 tygodni temu #43503 przez Martynka__89
A o jakich porach jeździcie z pociechami do CH lub marketów ?

14 lata 2 tygodni temu #43698 przez raczek10
WITAJCIE . U NAS PO STAREMU ,CZYLI OKI. :laugh: NAS TO CHYBA OD ŚWIATA ODETNIE ZNOWU PADA ŚNIEG :angry:

MUSZE UCIEKAC BO JASIEK CYCY KRZYCZY :ohmy:

14 lata 2 tygodni temu #43728 przez Martynka__89
Byłam wczoraj z Mateuszkiem na zakupach ale tak się denerwowałam przeszło to na małego i zakupy były do niczego :( nie potrafiłam się na niczym skupić... No cóż innym razem może będzie lepiej :( A co do pogody kurcze :( chciałam wybrać się na spacer ale ludziom nie chce się dobrze śniegu z chodników odgarnąć i są one nie przejezdne :/ dlatego spacery stały się nie możliwe. Na szczęście mamy całe odgarnięte podwórko to chociaż tak mogę trochę pojeździć :/ Mateuszek nie lubi stać w miejscu wózek musi się ruszać.

14 lata 2 tygodni temu - 14 lata 2 tygodni temu #44059 przez raczek10
Elo dziewczynki ! :laugh:
my dziś bylismy na szczepieniu .nasz pani doktor mówiła żeby dawac Jasiowi gotowane warzywa. To już sama nie wiem czy to nie zawcześnie na wynalazki.
nasz Jaś waży 6180g :) Jak robili mu zastrzyk to wcale nie płakał maly twardziel
Martynka u nas tez zima daje się we znaki :angry:
Ja do najblizszego miasteczka mam 12 km. więc jak nas teraz zasypie to do wiosny siedzimy i nigdzie się nie ruszamy.

POZDRAWIAM !
P.s Katarzynko Gdzie jesteś???

14 lata 2 tygodni temu #44095 przez Batmanik
hejka!!!
o Raczek to troche wazy Twoj Jasio- taki chlop to co to dla niego taki zastrzyk :laugh:
a jak kazala Ci lekarka prztgotowywac te warzywa?? Ja daje malemu soczek z marchewki i jabluszka, dostaje kaszke na noc,mandarynki juz sprobowal, czekolady i nic mu nie jest :laugh: a jak ja jem to on zaglada za chwile wypluwa smoczka i cieszy sie zeby mu dac troche :laugh: a jaki jest szczesliwy jak mu sie da...
u nas tez juz jedna droge zawialo i nie ma komu odsniezyc ale jakos do miasta mozna sie dostac tyle ze ja mam do miasta rzut beretem-praktycznie koncza sie domki w miescie i juz jest wioska na ktorej mieszkamy...
a ja mam wojne w domu walcze z przyszla tesciowa nie dociera do niej ze to moje dziecko i wszystko komentuje co robie, czym karmie malego kiedy go na spacer biore i po co- a jak juz przyjedzie moja mama to wtedy jest dopiero-mowie wam kongo :angry:
nie wiem jak beda wygladac swieta jestem zawzieta i nie zejde na kolacje dam tylko malego tacie a po wigili tu pojade do moich rodzicow, bo miala byc wspolna wigilia ale ja tego nie wytrzymam-na sama mysl jak tu jej zyczenia zlozyc grrrrrrr :angry:
pozdrawiamy!!!

14 lata 2 tygodni temu #44098 przez raczek10
CZEŚĆ mi kazała warzywa gotować na wodzie i bez mięsa . Wczoraj dałam mu sprubowac jabłuszko takie skrobane nie gotowane i bardzo mu smakowało więc po malutku będziemy wprowadzać inne pokarmy . mi mały nie chce pić z butelki jak czasem go zostawie w domu to mu NAN dają . w nocy ładnie śpi 1 raz wstaje , już sie zabawi jak mu grzechotki zawiesze i moge coś w domu zrobić :woohoo: A moja ZUZIA to sie nudzi i w domu ze wszystkiego robi pociągi więc cały czas wszędzie zabawki są porozżucane.

A co do tesciowej to moja jest suuuper i mieszka o demnie 25 km. NIGDY W NIC SIĘ NIE WTRANCAŁA .
Olej sobie teściową przejdzie jej do świąt . Może babka nie ma co robic w domu i się czepia . wręcz jej pomysł ,żeby zamiast gadać to niech dzierga skarpety na drutach dla wnusia :silly:
my na święta zawsze w jażdzie . Wigilia w naszym domu ,potem do moich rodziców a potem do teściowej .

Ale w tym roku to będziemy w domu .

POZDRAWIAM :)

14 lata 2 tygodni temu #44100 przez Batmanik
Wlasnie ma zajecie ma kury koze niech sie nimi zajmie :laugh:
to ja tez malemu sprobuje dac ale on wszystko wciaga:)
a co za warzywa kazala dawac napewno marchewke???
to masz wesolo z corcia ale bedziesz miala jeszcze lepiej jak Jasio dorosnie i oby dwoje zaczna buszowac :silly:

14 lata 2 tygodni temu #44101 przez raczek10
Mam gotować narazie marchewkę i ziemniaczka a potem to na gotowe sloiczki się przezucimy .Ja juz sie boję co to będzie :lol: jak JAŚ dorośnie cały dom mi zdemoluja . Ja taka mama ,że na wszystko pozwole a potem są skutki :silly: Już raz to przerabialiśmy 10 lat temu to i tym razem damy rade :laugh: wtedy to byłam młoda mama :laugh: a teraz :(

14 lata 1 tydzień temu #44251 przez raczek10
WITAM . bylyscie juz u gin . ja sie disiaj umawiam na wizyte na wtorek . mam pytanie czy wy po porodzie macie już @ bo u mnie jak narazie brak , Aż mam mysli kosmate ,czy przypadkiem nie zafasolkowałam . Może przecierz tak być ,że sie nie miało okresu po porodzie i być w ciąży . Ja chyba już bym nie chciała 4 -eczka to i tak już dużo na dzisiejsze czasy . :blush:

Jak Zuzie urodziłam to @ pojawiła się 5 miesięcy po porodzie ale ile nerwów mnie to kosztowało .

POZDRAWIAM . :)

14 lata 1 tydzień temu #44254 przez Batmanik
Witam!!!!
ja juz bylam u gin a @ tez jeszcze nie mam i nie stesknilam sie narazie :)
a igorek przespal dzis od ok22 do 6 rano :laugh: zjadl i poszedl dalej spac do 9 jeszcze :laugh: mam nadzieje ze to nie przypadek :silly: pierwszy raz odkad niniek sie urodzil tyle pospalam...

14 lata 1 tydzień temu #44313 przez Marysia27
Dziękuję Bogu że ja mam super teściową, która nie wtrąca się ani nie komentuje moich decyzji :D Obie jesteśmy skorpionami i mamy ostre charakterki ale przez 8 lat ścięłyśmy się tylko raz. Błam wczoraj z Bartkiem u lekarza i jak na złość zapomniałam zapytać o rozszerzenie diety malucha :/ Bartek waży 6950,więc to chłop jak się patrzy. Znów mamy kłopoty z ulewaniem, Mały jest nie spokojny często płacze, w nocy nie daje mi odpocząć, a zaparcia również nie odpuszczają. Mały dostał kolejny specyfik do mleka, i jak nie zadziała będziemy musieli zmienić mu preparat mlekozastępczy.
Co do @ to nie mam jeszcze, ale czas już pomyśleć o powrocie do pigułek bo Marysię planujemy za dwa lata :D ginekolożka stwierdziła w żartach że nie ma śladu po porodzie więc możemy strać się o kolejne, ale ja dziękuję za taki surwiwal.
A co do chusty- super wynalazek.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka