- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusia WRZESIEŃ2010
Mamusia WRZESIEŃ2010
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Raczek moj ma bardzo podobne ubranko ttyle ze grubsze bo to wkoncu zima...ale slicznie Jasio wygladal
ja mojemu daje 120ml tak co 3 godz ja juz mu ze 3 tyg termu dawalam kaszke do mleka a tak to dostaje mandarynki soczek z jabuszka i marchewki i teraz zaczne mu dawac tarte jabuszko i gotowanego ziemniaczka z marchewka...moj w ubiegly poniedzialek wazyl 6010g
a jak zasypia tak o 20-22 to zawsze poispi z 5 godz i dopiero pozniej zaczyna jesc co 3 godz..dwa razy tylko sie zdarzylo ze przespal cala noc.
pozdrawiamy!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja jestem na macierzynskim do marca a pozniej ide na wychowawcze chociaz nie chce ale moj mowi ze nie oplaca sie bo dam na zlobek na paliwo z 500zl i zostanie mi ze 400zl tyle co wychowawcze wynosi a niestety nie mam z kim niunka zostawic
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rodzinka w komplecie :P
JA podziwiam was dziewczyny za ręczne robutki i sama też bym chciała się nauczyć tylko czasu nie mam moja siostra kiedyś piękne rzeczy robiła na szydełku a teraz już zapomniała jak to szło co po czym . Ja chciała bym kiedyś zostać szczęśliwą babcią robiącą sweterki swoim wnukom . Mam taką koleżankę i jej mama robi sweterki na drutach i moim dziewczynom zrobiła białe bolerka coś ślicznego
pozdrawiam .
/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]
s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i mam chyba do 23 lutego macierzynskie a pozniej 18 dni urlopu zaleglego z tego roku mi wpadnie i 20 dni z nowego roku...
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tez pracuje w duzej firmie i juz jest tyle osob nowych odkad poszlam na l4 ze cho cho zreszta na moje miejsce przyjeli chlopaka niby na zastepstwo ale wiecie jak to jest
- martela89
- Gość
- martela89
- Gość
Iwo, ubiegłaś moje pytanie, czym kierowałaś się poszerzając dietę Małego ja zastanawiam się, czy po ukończeniu 3ciego mca nie zaproponować Małemu kleik do mleka oraz odrobinkę ugotowanego jabłka ? Boję się że dostanę po głowie od lekarki a jeszcze bardziej, że zrobię mu krzywdę... Bartosz zjada 150 ml co 4-5 godzin, w nocy przerwa ok 6-7 godzin, więc wychodzi wg tabeli przepisowe 5 posiłków w ciągu doby. Bartocha tez pluł herbatką, ale pediatra powiedziała że dziecko na modyfikowanym trzeba przepajać, i kazała dawać Małemu 100-150 ml dziennie herbatki na problem z zaparciami, więc nie było zmiłuj próbowałam do skutku, i teraz nie mam problemu z pojeniem Małego. Ja tym bardziej boję się utuczyć Bartka bo on 2 tyg temu ważył już 7 kg
Ja mojej dawałam jabłko i kaszkę z bananami jak skończyła 2,5 mies i pediatra powiedziała,że bardzo dobrze
- iwo23_1990
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja mojemu maluszkowi dawałam już czekolade i pomarańcza ale wiadomo tylko sprobowac:)
Marysiu nie musisz jabłuszka gotowac małemu wystarczy że mu zetrzesz takie, ale jak uważasz ja na razie nie eksperymentuje bo lekarz mi powiedział że od 4 miesiąca wiadomo że zacznę troche wecześniej ale jeszcze poczekam bo moj maluszek dopiero 27 skonczy 3 miesiace:)
a ile wazy to nie wiem ale pewnie ponad 7 kilo albo 7 jak mial 6 tygodni to wazyl 5...
ale mój bąbelek robi sie okropnie długi:) urodził sie to mial 55 cm a jak szłam z nim jak mial 6 tygodni to miał już 60 cm:) bedzie wysoki bo tatuś jest wysoki:) już ubieram mu ubranka na 68-74 cm
a powiedzcie mi czy nosicie juz swoje maluszki w nosidelkach?? bo ja chcialam zaczac ale pani doktor mi powiedziala zebym jeszcze troche poczekala bo malutki ma jeszcze slaby kregoslup i lepiej nie wywolywac wilka z lasu....
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
Ja Bartka ubieram w ubranka 74-80, bo skubaniec jest taki długi, ale nie powinno mnie to dziwić, w końcu ja mam 174, mąż 190 i ogólnie nasze rodziny nie należą do najniższych, więc Bartek ma po kim iść w górę.
Nosidełko stanowczo odradziła pediatra, więc ja kupiłam i z sukcesem noszę Zyśka w chuście, bo kręgosłup w chucie, w przeciwieństwie do nosidełka ma naturalne ułożenie. I mówta co chceta nie zamienię swojej chusty na nic innego
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
MIŁEGO DNIA ŻCZĘ .
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W NASZYM WĄTKU WAM DZIEWCZYNY CHCĘ ZŁOŻYĆ NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA ,DUŻO ZDROWIA I MIŁOŚCI.
A DO ŻYCZEŃ DOŁĄCZAM kamillll90.wrzuta.pl/audio/6RtvsCbKU0S/b...-_wsrod_nocnej_ciszy
- roxana
- Gość
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa