- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusia WRZESIEŃ2010
Mamusia WRZESIEŃ2010
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rodzinka w komplecie :P
piszcie co u was słychać .
/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]
s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
U nas tez zimno i zasypalo nas:(
niuniek o tych kroplach (tak mysle)zaczal sam robic kupke i dlugo nie musialam czekac na efekty...i znow daje mu do picia herbatke plantex...
a no juz swieta a my w tym roku i chrzciny i roczek mamy wiec wesolo-tyle prezentow a jeszcze wiecej szykowania i sprzatania a ja nic niee zrobilam jeszcze...na zakupy wybiore sie w przyszlym tygodniu a ze sprzataniem sie wstrzymuje bo czekam na szafke i na lozko bo pech chcial ze akurat teraz musimy wymienic...ale tak to w zyciu bywa
milej nocki!!!
pozdrawiamy!!!
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
Nie będę już eksperymentowała z kropelkami na Zyśku, bo od kilku dni robi sam kupkę dwa razy dziennie bez wysiłku, tak że czasem tylko po zapaszku wiem co Mały zmontował. Bartocha zdobył również nową strasznie wkurzającą umiejętność- wyciąganie smoczka z buzi a następnie głośne dopominanie się o włożenie smoka z powrotem do ust. Właśnie czym takim Mały urozmaica nam noce, przy czym zabawa w " ja wyciągam- ty wkładasz" trwa w nocy nawet 40 min dopóki Mały nie padnie, a w dzień aż do znudzenia. Poza tym Bartocha ma katarek i kaszelek, niby nic strasznego ale mam nadzieję że o ile samo nie minie, to nie będzie gorzej, ponieważ po chrzcie od razu mamy szczepienie.
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja właśnie a raczej dopiero ogarnęłam się z tematem ubranka na chrzest Tuśka! Mam nadzieję że zdążę ściągnąć z Allegro ubranko do świąt bo inaczej będzie lekka kiszka i będę szukać po sklepach na miejscu czegoś sensownego. A Wy jak ubierałyście ubieracie Wasze pociechy na chrzest? Mi się marzy biała koszula, muszka, kamizelka w rąby i sztruksowe spodnie z kaszkietem w kolorze beżu.
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jasio robi kupkę czasem co dwa dni a czasem codziennie.
Słyszałyscie dziewczyny, że od nowego roku wszystkie artykóły dzieciące pójdą w gore z siedmiu % do górnej granicy vatu.To wychodzi, że srednio na paczce pieluch będzie 10 zł więcej po nowym roku.
Jakas paranoja trąbili żeby rodzić dzieci i że będą wspomagać matki a tu taki prezent nam robią .
Dla nie ktorych to może nie dużo 10 zł na paczce ale dla mnie to jest o wiele za dużo.
Ciekawe czy zasiłek wychowawczy podniosą w przyszłym roku.
Więc mamuśki małych dzieci i uczących się znowu dostaniemy po przysłowiowej ,,Du..."
Aż się boję myślec co to bedzie po nowym roku .
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Igorek ma juz ubranko od miesiaca wraz ze swieca i szatka z imieniem...kupilam cieplutki polarowy komplecik ale ubiore mu tylko z tego kurteczke a pod spodem bedzie mial bialy garniturek z materialu...
raczek nawet mi nie mow tu chca zeby rodzic dzieci a kto sobie pozwoli na dziecko jak beda takie ceny a te marne becikowe na co starcza-porazka i jeszcze chca go odebrac...
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jak pieluchy kosztują średnio 40 zł to koło 7 zł wychodzi na paczce po nowym roku więcej . to zależy jaka paczka . my teraz na huggies jesteśmy a po nowym roku to będzie na fittii z biedronki jak tak dalej pójdzie ja miałam taką sytuacje na początku roku ,że jak od listopada podnieśli rodzinne o 23 zł na dziecko to mi zabrali stypendium na 2 dzieci ,bo już dochód przekraczał mi a tego stypendium było 128 zł na 1 dziecko na 4 miesiące . więc w tym roku moje dzieci nawet na część książek nie dostały . A GŁOŚNO W TELEWIZJI TRĄBILI ,ŻE ONI ZASIŁEK RODZINNY PODNIEŚLI O 40%PROCENT A NIKT Z POLITYKÓW NIE MÓWIŁ GŁOŚNO ,ŻE TO TYLKO 23ZŁ
WIĘC U MNIE RACHUNEK BYŁ PROSTY DOSTAŁAM NA 3 DZIECI 68 ZŁ WIĘCEJ CO MIESIĄC A ZABRALI PO 128 WIĘC ILE JESTEM W PLECY DO TYŁU
JA NIE Z TYCH LUDZI CO TYLKO W GOPSIE BY SIEDZIELI I BRALI BO CAŁY CZAS PRACOWAŁAM I BYŁO MI CIĘŻKO ALE TO NIKOGO NIE OBCHODZI W NASZYM KRAJU TAK POLICZO .ZEBY NIKT ZA DUŻO NIE MIAŁ WRRRRRRR...
PRZEPRASZAM ALE JUŻ MI LŻEJ...
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- roxana
- Gość
Mój Tymcio miał na chrzest ubranko w stylu kapitańskim - marynarskim.
Zrobione ma szydełku spodenki, sweterek biała koszula, buciki czapeczka i kocyk. Wszystko w bieli z dodatkiem granatowych satynowych wstążek.
Od dawna chciałam aby takie miał ubrano i sprężyłam się przed chrztem i zrobiłam ubranko sama. Miałam super radochę
Ja becikowe przeznaczyłam na szczepionki dla Tymcia, a powinny być darmowe tak jak w innych europejskich krajach.
Ubrałam dziś choinkę - ślicznie się błyszczą bombki.
super już święta za pasem.
My w tym roku pierwszą wigilię spędzamy w swoim domku.)
Już nie mogę się doczekać.
Musiałam tylko potrawy przerobić i przystosować - dalej karmię więc ulubione potrawy muszą zastąpić inne lekkostrawne:)
Buziaki dla Dzieciaczków
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja już ogarnęłam strój dla Zyśka, ale zazdroszczę że sama zrobiłaś strój dla swojego Brzdąca. Ja musiałam zapomnieć o drutach- niestety natłok zajęć przy Zyśku skutecznie wyeliminował mój wolny czas.
A choinkę mamy już zamówioną, tylko nie ma czasu jej odebrać a i tak wydaje mi się że ona długo nie postoi powodu ponad 30 kg 9cio miesięcznego mieszańca berneńskiego psa pasterskiego- on nie zna słowa "zmiłuj" zjada buty to i się na choinkę połasi ten pies rośnie tak szybko, że jeszcze chwila a kupię mu siodło i Zysiek będzie miał własnego wierzchowca
- iwo23_1990
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak tak czytam co piszecie to Ja już normalnie nie wiem jak to będzie u mnie tylko mąż pracuje i udało nam sie to rodzinne dostawac ale ile tego jest nawet na dwie paczki pampersow nie ma:) Jak przychodzi nam to na konto to az sie smiejemy z tej kwoty:)
Wiecie co dziewczynki od dwóch dni dodaje Mojemu Skarbusiowi kleik ryżowy do mleczka i dziecka prawie że nie mam, jak w dzień w ogóle nie spał tak teraz o 14 zasypia i śpi do 17 a zeszłej nocy jeszcze jak zasnął o 23 to obudził sie dopiero o 7.30 aż sama sie przebudziłam i patrzyłam czy niec mu nie ma a dziś już sobie słodko śpi a zawsze zasypiał 22-23... Ale to jest mały głodomorek potrafi takiego zagęszczonego lekko zjeśc nawet 180 ml... ale próbuje mu tyle nie dawac bo wydaje mi sie że jak na takie malutkie dziecko to on okrpnie dużo je i nie chce żeby sie przejadł bo póżńiej sporo ulewa...
Mam nadzieje że to że tak ładnie zaczał spac to nie jest nic poważnego tylko po prostu zaczął sie najadac i temu
Jak Wy myślicie??
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwo23_1990
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A tym że pediatra ci powie to sie nie kieruj ja sama zapytałam czy moge dawac stwierdzila ze skoro jest taki glodomorek to moge zaczac pierwsze sie balam ale w koncu przemogłam sie z tym jak już daje mu polizac czekoladke i pomarancza to czemu mam mu nie dawac kleiku
Już chciałam malemu ustalic porcje i pory posilku ale on sie nie da czasmi jak ide robic jedzenie to zastanawiam sie czy dobrze robie...
a ile twoj maluszek zjada??
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa