- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusia WRZESIEŃ2010
Mamusia WRZESIEŃ2010
- roxana
- Gość
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Roxana ale Ty piszesz o mleku matki??bo moj tyle modyfikowanego wciaga to tak srednio wychodzi 10-11 razy na dobe a przeciez nie wazy 10 kg zeby tyle wciagal mleka a on za kazdym razem wsuwa 120 ml glodomorek maly ale widocznie tyle potrzebuje bo nie wymiotuje nic mu nie jest to tez nie jest przekarmiony...
a my mamy ciche dni z moim przez jego wyjazdy to chyba razem nie potrafimy zyc
Dzis ide na kontrole do lekarza ale juz nie tak chetnie jak to bylo w ciazy ze nie moglam sie wizyty doczekac a w piatek mamy pierwsze szczepienia-ciekawe ile wazy teraz to lubie chodzic z Igorkiem do lekarza ale tylko na kontrol i sluchac pochwal i jak rosnie urwisek
Pozdrawiamy!!!
Milego dnia!!
- roxana
- Gość
Tak Batmanik mówię o mleku matki - to są dane podręcznikowe - ale oczywiście każde dziecko jest inne i inaczej je. Z tego co wyczytałam mlekiem matki nie da się przekarmić dziecka a jak jest z modyfikmowanym tego nie wiem.
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a dowiedzialam sie ze Igorek tyle wcina bo traktuje mleko z butli jak cyca bo nie przestawilam go stopniowo tylko niemalze od razu no ale juz teraz trudno...
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rodzinka w komplecie :P
A JA to nawet nie wiem ile mały zjada na jedno karmienie cycem . Ajak butelka wskoczy to 60 mu robie a i to nie zje tyle .
pozdrawiamy.
/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]
s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
Fajnie mają te, które już pochrzciły Maluchy, ja dopiero planuję się umówić z księdzem na 26.12, i mam nadzieję że jeszcze nie jest za późno. Co do karmienia, wyobraźcie sobie, że mój Mały przeprosił się z piersią, i zaczął ssać przed każdym butelkowym posiłkiem, tak że o mało nie pękłam z dumy, że się nie poddałam od razu i że są efekty. Ale...zawsze musi być jakieś ale... wrócił ból brzucha, ulewanie i straszne zaparcia- Bartek sam sie juz nie załatwia. Tydzień temu wyeliminowałam z diety białko, i wszekie alergizujące produkty, a mimo to jest źle Nie wiem czy to faktycznie nietolerancja laktozy w moim pokarmie, czy tak jak wyczytałam u Was wyżej, po prostu przekarmilam Małego i stąd takie cyrki. Bopję się zakończyć karmienie piersią, bo jak się okazę że została tylko butla a nie będzie efektów, to bedę sobie w brodę pluła... Pytałam lekarzy- jedna pediatra powiedziła "karmić mimo wszytsko" a druga"odstawić od piersi"... Jednym słowem POMOCY!!! Bo nie wiem co robić dziewczyny.
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rodzinka w komplecie :P
nasz Jaś też miał taki okres ,że sam po 3 dni nie robił kupki . wtedy czopek glicerynowy i bylo ok . potem to mineło i teraz mały robi kupke codziennie i to sam . więc myśle ,że to przejściowe kłopoty z tą kupką .
U nas śniegu napadało brrrr!!!
więc pozdrawiam gorąco .
/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]
s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371
- roxana
- Gość
MAm niedomykalność przełyku i refluks tak że mam sprawdzone kilka rzeczy, w przypadku dziecka powinno być tak samo.
Przejżyj jeszcze raz swoją dietę spróbuj jeść drób i marchewkę lub brokuł gotowane do tego kaszę gryczaną i białe pieczywo z wędliną.
U mnie Tymcio robił kupki pod ciśnieniem po ciemnym pieczywie. BArdzo się męczył, na szczęście szybko się udało odkryć przyczynę.
Pij dużo koperkowych herbatek a jak Mały wypije to jemu też podawaj, powinno pomóc na kupki.
JAk nie poskutkuje to może wybierz się do poradni laktacyjnej...
Powodzenia i trzymaj kciuki
- iwo23_1990
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja od razy po porodzie zaczelam wchodzic do swoich spodni z przed ciazy, jeszcze 600g i bede wazyc tyle co przed ciaza a wogole sie nie odchudzam wcianm co popadnie:)
Oli rośnie jak na drożdzach jak bylismy do szczepienia dwa tygodnie temu to ważył już 5 kilo i Pani doktor stwierdziła że dużo przybrał Ale jest karminy butelką to co innego... Nie przejmujcie sie tym ile maluszki jedzą bo jedzą tyle ile im potrzeba:) Moj potrafi sie upominac co dwie godziny i zjada parwie zawsze 90 ml a czasami nawet 120 raz to zjadl 150:)
Dziś pierwszy raz spał od 24 do 5.30:) a tak to sie budził zawsze o 2 w nocy i pozniej miedzy 6-7:)
Musze uciekac bo płacze:) Napisze jak bede miec czas:)
PAPAPA:)
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
- wiola
- Wylogowany
- rozmowna
- iwo23_1990
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marysiu my tez mamy chrzciny na 26.12 juz u ksiedza zalatwione i tez powiedzial co laska wiec mam gdzies i daje 100zl bo nikt nie zarabia 100zl za godz...tyle mamy problem gdzie zrobic przyjecie a bedzie z 20 osob jutro pierwsze szczepienie az sie bojje jak to bedzie
- roxana
- Gość
Dziewczyny, nie ważne jakie mleko, ważne żeby Maleństwa były zdrowe.
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa