- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusia WRZESIEŃ2010
Mamusia WRZESIEŃ2010
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rodzinka w komplecie :P
KURCZE JUZ UCIEKAM BO NIEMAM CZASU A FORUM WCIĄGA
/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]
s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
Fakt, człowiek na drodze może być ostrożny i odpowiedzialny, a wyjedzie taki oszołom i tragedia gotowa.
Widzę że nie ma chyba człowieka, którego nic by nie "uwierało" chandry, gorszy dzień, i co jakiś czas od nowa. Mi już minęło, a Ty Batmaniku nie zamartwiaj się, jak Mały będzie reagował na wyjazd ojca za 2 lata, może wyjazdy nie będą już koniecznością? a może pojedziecie razem. Rany wasze dzieciaki ważą co najmniej 3 kg mniej niż Bartek mam nadzieję że moje dziecię przystopuje z tym wzrostem, bo ubieram go już w ubranka na 9-12mcy.I zazdraszczam "mama" nie powiem że nie było by miło gdyby Bartek też zamamował mi niedługo
Zajżyjcie na ten link, to jest moja kartka świąteczna, machnijcie takie też Waszym brzdącom
bobovita.pl/kartkawielkanoc/#/543e3c8c0354de2a8b82813838aee6fb
Ja co dzień zaglądam do buzi Bartka i zębów brak, super raczku że Jasiek opanował się w nocy ze wstawaniem
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no mam nadzieja ze juz nie bedzie musial wyjezdzac bo zycie na dwa domy nie jest dobre i pisalismy wczorraj o tym z D no ale coz taka koniecznosc...
zaraz stworze tez smykowi taka kartke:)
i nie ma sie co martwic bo dzieci niektore szybciej rosna a pozniej folguja i na odwrot..
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Igor tez lubi byc noszony ale mam sciagla ze strychu jeszcze po mnie krzeselko do karmienia drewniane i je sie sklada na pol i jest krzeselko i stoliczek i tak mu podpasowal tlucze zabawkami po blacie a w chodziku tak dzis skakal ze przywalil broda w te zabawki w chodziku i na tym skonczyla sie jego zabawa
Wasze smyki tez tak rzucaja glowka moj to w wozku nawet rzuca sie do tylu i wali glowka w oparcie kaskader maly:)
- Martuska
- Wylogowany
- rozmowna
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja już myślałam że to przypadłość tylko mojego dziecka, czekam tylko aż w coś konkretnie przyłoży, żeby był płacz nieutulony. Dzisiaj Młody cały dzień dał mi popalić, płakał cały czas, nawet na spacerze marudził, tak że dałam mu na noc eferalgan w czopku, i w końcu zasnął. osiwieć można przy czymś takim A co do krzesełka, to podejrzewam że mamy takie same- ja po kuzynostwie BartkaWasze smyki tez tak rzucaja glowka moj to w wozku nawet rzuca sie do tylu i wali glowka w oparcie kaskader maly:)
Martuska wiedza to sojusznik, dobrze robisz, że się przygotowujesz.
Ale szczerze Wam napiszę co do chodzika, że ja nie dam go dziecku, bo ostrzegał mnie przed tym ortopeda- to nic dobrego, bo dziecko nie uczy się prawidłowo stawać, i wyrabia złe nawyki, czasem nawet zamiast szybciej chodzić, dziecko ma kłopoty z prawidłowym chodem, właśnie po korzystaniu z tego urządzenia. Teściowa chciała mi to kupić, ale ja się nie pisze. Jak dla mnie jedyny pozytyw chodzika, to to że dziecko jest sobą zajęte i bezpieczne.
Miłego wieczorku mamuśki
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Martuska
- Wylogowany
- rozmowna
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas nocka w miare minela chyba tylko ze 2 razy sie obudzil no i jak zwykle 6 rano pobudka ale przed 7 usnal a ja dolezalam jeszcze..
moj tez mi nawet na spacerze wczoraj dal popalic ni stad ni z owad zaczal mi plakac a nawet drzec i musialam go wyciagnac z wozka i niesc na rekach:( a wczoraj to nawet pic nie chcial dzis troszke lepiej ale zdarza mu sie pomarudzic
ja daje igorka do chodzika ale on nie chodzi cofnie sie minimalnie do tylu i na tym koniec jak tylko zobacze ze probuje wiecej dreptac to mam szelki do nauki chodzenia
a w domu nie chce pokazac jak probuje raczkowac jak poposal sie przed lekarka a to uparciuch maly:)
milego dnia!!!
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
napisz nam cos wiecej o sobie???
a wiesz co bedzie???ja tez czekam na druga dzidzie ale to dopiero 10 tydz:)
PozdrawiamY!!!
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Batmaniku na takie akcje Bartka, jak coś robi poza domem, lub gdy mnie przy nim nie ma, nazywam zawstydzaniem mamusi, bo ja mam nadzieję na jedno, a on robi drugie albo wcale nie robi. Też mam takie szeleczki dla szkraba, i jak sobie pomyślę że mam wziąć psa na jedną smycz a dziecko na drugą, to może być wesoło
Czasem to i Bartkowi zdarza się dospać, jak za wcześnie wstanie, ale tylko wtedy, gdy wezmę go do nas do łóżeczka.
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rodzinka w komplecie :P
gosia2324 witaj u nas miejsca dużo choć my wrześniowe 2010 gratulujemy syneczka i oczywiście jeszcze nienarodzonej dzidzi
Ja się wkurzyłam i wczoraj przestawiłam JASIOWI łóżeczko w inne miejsce i jest trochę lepiej mały śpi spokojniej. Nasz łobuz to w chodziku smiga jak pirat gania za zuzią i choć coraz rzadziej zaczynamy go używać bo JASIEK wszędzie zapełznie trochę na czworaka a resztę na brzuchu a najśmieszniej to wtedy jest jak Zuzia go przedrzeźnia i robi tak jak on no wtedy to ubaw po pachy
miłej niedzielki
/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]
s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371