BezpiecznaCiaza112023

Mamusia WRZESIEŃ2010

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #102967 przez Mika
Dziękuję Marysia za 100 lat :)
I dziękujemy za gratulacje dla ząbka, gratulujemy także Mikołajkowi.
Co do przynoszenia pracy do domu to faktycznie długo trwało zanim się oduczyliśmy. Ale za to jak byłam na macierzńskim to wypytywałam mojego męża o wszystko i dzięki temu mogłam być na bieżąco z tego co się dzieje w pracy.
Dużo mi także pomagał, kiedy siedziałam w domu załatwiał często moje sprawy.
Co do wózków to fajne, mnie się najbardziej ten pierwszy podoba.
My już kupiliśmy spacerówkę parasolkę bo konieczna nam będzie na wyjazd na wakacje.
Nasza obecna spacerówka, kupiliśmy 3w1 z mutsy jest mega krowiasta. Sam stelarz zajmuje mi cały bagażnik, jak jadę na zakupy to ledwo co mi się tam mieści, więc na wakacje kupiliśmy lekką parasolkę. Inaczej nie dalibyśmy rady się spakować.
Mamy teraz 2 spacerówki ale jak Jasio będzie chciał jeździć przodem do kierunku jazdy to tę wielką wywiozę do mojej mamy żeby miała na spacery z Bąblem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #103029 przez Batmanik
ta pierwsza i druga spacerowka ma przekladana raczke...
musze tylko zadz i zamowic kola pompowane
ja tez mam wozek 3w1 i spacerowka jest bardzo waska ze maly jak spi to ma taczki na oparciu:) bo z gondoli bylam bardzo zadowolona i miala regulowane plecki ale stelaz nie ma przekladanej raczki ale mojemu urwisowi to nie przeszkadza bo on wtedy sie na boki rozglada bo strasznie lubi podziwiwc swiat nawet na mnie uwagi nie zwraca gdyby byly wozki samojezdzace jemu zapewne by to nie przeszkadzalo ze nie ma nikogo przy nim:)

13 lata 8 miesiąc temu #103043 przez Martuska
Jasiowi też gratulujemy 4 ząbka!! Kurcze nie wiem co zrobić z tą pracą bo w zanadrzu mam jeszcze staż, który będzie przyznawany za parę dni i pracę w Kruk'u czyli użeranie się z dłuznikami

13 lata 8 miesiąc temu #103359 przez Batmanik
kurcze te dwie najfajniejsze spacerowki sa chinskie...
Martuska zawsze mozesz pare dni popracowac a jak cie przyma na staz czy do kruk zawsze mozesz zrezygnowac ja cie bron Boze do niczego nie namawiam ale wyznaje zasade ze praca sie nie nalezy przejmowac bo jak Cie z pracy maja wywalic to sie Toba nie przejmuja i nie patrza na nic...takze wiesz jak masz nowa i lepsza prace na oku to sie nie przejmuj ze zostawisz ja z dnia na dzien bo w druga str to nie dziala....

a reszta dziewczyn to gdzie sie dzis podziewa???

13 lata 8 miesiąc temu #103399 przez Marysia27
odezwę się jak położę Tuśka spać, bo dziś mam zapierdziel i tylko Was czytam...

13 lata 8 miesiąc temu #103428 przez Martuska
Ale mam polewe dziewczyny... Jak nie miałam ofert pracy tak teraz się zaczęły wszystkie sypać haha;) Jutro idę na rozmowę w sprawie pracy przy szyciu swetrów. Najlepsza oferta bo pełny etat najniższa krajowa bo najniższa krajowa ale zawsze 1386 brutto a nie 705 ;) Ciekawe tylko czy będę umiała się w tym odnaleźć

13 lata 8 miesiąc temu #103490 przez Marysia27
Przynajmniej spróbuj, w końcu masz z kim Małego zostawić, to nawet najniższa krajowa na rękę 980 zł to nie tak najgorzej zważywszy na to że nie musisz zatrudniać i płacić opiekunce. Poza tym nigdy nie wiesz, do czego przydadzą się świeżo nabyte umiejętności :laugh: Ja zasuwam jako rachmistrz, i bardzo mi się to podoba, gdyby to była praca na stałe, na pewno bym w tym została, ja jednak muszę być między ludźmi, żeby czuć się jak ryba w wodzie :blush: A co do stażu, to chyba tylko w ostateczności bym poszła, bo tam jesteś od "przynieś, zanieś, pozamiataj" dostajesz robotę innych za marne grosze i masz tylko nadzieję na dalszą współpracę, a żadnej pewności.
Ale co by nie narzekać za wiele, to żadna praca nie hańbi, każda męczy :blink:
Wszystkim oząbkowanym dzieciaczkom gratuluję nabytków, my też dalej czekamy :S

13 lata 8 miesiąc temu #103505 przez raczek10
witam .
My też gratulujemy zębolków maluszkom :) a u nas marnie NOC znowu do d...a Jaś się męczy :dry: czy te ząbki muszą tak dlugo się przebijać :S

Martuska poradzisz sobie :)

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

13 lata 8 miesiąc temu #103564 przez Martuska
A na czym polega praca rachmistrza Marysiu bo jestem pępa i nie wiem;p? No śmiałam się do szwagierki bo ona jest krawcową z wykształcenia i szyje kołdry, poduszki,rożki dla małych dzieci że będziemy koleżankami po fachu ;) Spróbuję co mi tam ważne żeby jakaś praca była

13 lata 8 miesiąc temu #103639 przez Batmanik
Witam!!!
u nas nocka jak zwykle zarwana i to porzadnie ale jakos u rodzicow moge nie spac cala noc i z dzieckiem sama te siedze bo sa w pracy i sie czuje o wiele lepiej i wypoczeta i wszystko sobie porobie a tam nawet nie chce wspominac
Martuska- Marysia jest rachmistrzem i robi narodowy spis ludnosci umawia sie z ludzmi i wypytuje ich...a teraz zaczal sie i chyba trwa do konca kwietnia...
u nas pochmurno jutro szczepienie mamy i jeszcze tydz i tatus wroci:) wczoraj kapiel byla cudna Niuniek uchachany po uszy tylko wanienka tu jest mala a swojej juz nie targalam
milego dnia!!!

13 lata 8 miesiąc temu #103676 przez Marysia27
Tak jak napisała Batmanik- zbieram na palmtopa- tak to się pisze?- informacje na temat wielu aspektów życia Polaków na zlecenie Unii Europejskiej. Spis jest obowiązkowy, w przypadku uchylenia się od obowiązku udzielania rzetelnych informacji, nakładana jest grzywna w wysokości 5000 zł.

13 lata 8 miesiąc temu #104313 przez raczek10
hej dziewczyny a u nas co tak cicho jak przed jaka burzą :blink:
Ja trochę mało czasu mam ,bo mój Jasiek mnie wykańcza w dzień to śpi jak zając pod miedzą i to tylko 2 razy po pół godziny :angry:a nocki to tez nie wesołe :(
Marysiu to ja się tez spiszę :laugh: chyba można przez neta :unsure: u nas na jesień byl jakiś spis ale to trochę inny :blink:

Martuska daj znać ,która pracę wybrałaś :unsure:
Batmaniku spacerówki obie fajne :) no i kochana napisz nam jak się czujecie ,wiem ,że to banalne pytanie :blink: ale napisz czy u was wsio oki /

u nas zębolków nadal brak a czekamy jak na szpilkach ,że lada dzień coś się pokarze :blush:

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

13 lata 8 miesiąc temu #104356 przez Mika
Cześć,
u nas niefajnie, Jasio miał wczoraj w nocy 38 stopni gorączki. Byliśmy u lekarza i okazało się że ma czerwone gardło, co by się zgadzało bo nie chciał dzisiaj nic jeść, nawet cycusia nie chciał. Ciężka więc była wczorajsza noc, mam nadzieję że dziś już będzie dobrze.
No i nie byliśmy na basenie.
Co do spisu, to ja też zrobiłam w necie. Kilka pytań, szybko to poszło.
Faktycznie cisza dzisiaj.
Dobrej przespanej nocki :)

13 lata 8 miesiąc temu #104360 przez Martuska
Dziewczyny dzisiaj byłam w swoim Urzędzie Pracy i okazało się że mają świetny staż dla mnie, a mianowicie pomoc komornika sądowego no i jutro idę na rozmowę także trzymać kciuki oby się udało!!

13 lata 8 miesiąc temu #104365 przez Mika
No to powodzenia, ja będę trzymała, tylko daj znać jak poszło :)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka