BezpiecznaCiaza112023

Mamusia WRZESIEŃ2010

13 lata 8 miesiąc temu #102335 przez Martuska
A co należało do twoich obowiązków?? Też praca na kasie??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #102449 przez Batmanik
jako doradce handlowy pracowalam i do moich glownych obowiazkow nalezalo obsluga klienta wykladanie towaru i jeszcze inne zmiana cenowek na polkach itp porzadek na dziale no i ze wzgledu na to ze startowalam na koordynatora dzialu robilam zamowienia dzwonilam do dostawcow po towar rabaty itp ale zszalm w ciaze i poszlam na l4 i nie poszlam na szkolenia na koordynatora

13 lata 8 miesiąc temu #102474 przez Martuska
Szkoda awans przeszedł koło nosa... Ale za to jakie masz szczęście zamiast tego ;) My się przespaliśmy trochę, było ciężko bo mały mi pokichuje i pokaszluje ale jakoś daliśmy radę :laugh: Mały jeszcze dosypia i tak się bawi uszkiem bardzo to słodkie.. Tak się zastanawiam czy robiąc maturę zasłużyłam na pracę na pół etatu przy kasie za 705 zł BRUTTO? Czy wogóle są jakieś szanse awansu tego nie wie nikt :( Smutno mi trochę bo niektórzy też mają średnie z moich znajomych i są doradcami ds. nieruchomości, pracują w optyku renomowanym itd..

13 lata 8 miesiąc temu #102582 przez Batmanik
Martuska odczegos trzeba zaczac...
ja po szkole poszlam na staz za 470 zl na reke pozniej poszlam do pracy na brodukcje do tych LG pod wrockiem i wychodzilam o 5 rano i wracalam o 17 a nie raz i o 19tej i to za 900zl pozniej przyjelam sie do LM i tak narazie zostalo i jest oki mam prace stala i nie szukalam niczego innego takze mozez sie tu przyjac a szukac czegos innego ja tak wlasnie robilam a daleko od siebie nie mieszkamy i wcale nie ma u mnie innej sytuacji na rynku pracy...
a nie wiem jak to bedzie boo mysle ze po nastepnym macierzynskim pojde na wychowawcze dopoki dzieci nie pojda do przedszkola i moze bede szukac innej pracy od pn do piatku od 8-16 zebym mogla odbierac dzieci i byc z nimi bo obecna praca jest 7 dni w tyg no i jest na dwie zmiany ze po popoludniowce jestem w domu ok 22 bo mam 25km do domciu niestety ale jak bylam sama nic mi nie przeszkadzalao bylam na tel ktos zawalil to dzwonili po mmie i zbieralam sie zaraz do pracy ale lubilam prace i taki tryb zycia mi pasowal teraz wiadomo bardziej wolalabym zostac dluzej i byc szybciej w domku przy dzieciach ale jak teraz nie pracuje to nie usiedze dlugo w domu i zaawsze mnie gdzies ciagnie bo w domu swira dostaje:)

13 lata 8 miesiąc temu #102624 przez Martuska
O jaki ten świat mały;) Krzysiek też pracował w LG jak byłam w okresie 2-3 miesięcy od porodu. Ale nie przedłużyli mu umowy przez to że sobie wziął urlop okolicznościowy na urodzenie dziecka;/ W tym kraju jest tragedia nawet nie można spędzić czasu z rodziną po tak ważnej chwili... Już wypełniłam wszystkie papierki do pracy i muszę zrobić teraz badania. Mam nadzieję, że dobrze mi będzie szło na tej kasie i tak sobie myślę czy nie iść na studia dzienne na kosmetologię bo mam 1/2 etatu tj. 4 godziny także spokojnie dałabym radę. Ale tak zrobię jak nie znajdę nic innego

13 lata 8 miesiąc temu #102708 przez Batmanik
daj spokoj z tymi LG tam nie obowiazuje polskie prawo pracy...tylko szybko szybko mozna uslyszec za psie pieniadze za te warunki w jakich sie pracuje...
probowalam dzis malego wykapac w wanience bo myslalam ze wanny sie boi a tu d...plakal znow;(
tak samo jak Mama umie powiedziec i zadziwia mnie bardzo bo wola ze mna mama a dzis uczylam go mowic tata to zaczol rozgladac sie po pokoju i skonczylo sie placzem...
ale jeszcze troche i tatus wrooci szkoda ze na pare dni ale zawsze to juz coc...

13 lata 8 miesiąc temu #102719 przez Martuska
No tęsknota zrzera strasznie:( Ja za K tęsknię jak idzie do pracy na 8 godzin a co dopiero jak miałoby go nie być... walcz o bycie z nim razem nawet za granicą!

13 lata 8 miesiąc temu #102756 przez raczek10
DOBRY WIECZÓR :laugh:

Dziś szybko mi dzień zleciał ale za to mam okna pomyte ,choć na święta trzeba będzie poprawić ,bo deszcz pada u nas :angry: A mnie się wydaje ,że jak od siebie trochę się odpocznie to lepiej dla związku :woohoo:

miłego wieczoru i dobrej nocki :) dla siebie też tego życzę :silly:

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

13 lata 8 miesiąc temu #102859 przez Batmanik
Witam!!!
nie wiem czy odpoczywanie od siebie jest dobre uwazam ze rodzina powinna byc razem szczegolnie gdy sa dzieci...
odkad jestesmy w uni i mnostwo osob wyjezdza i np 1 rodzic w innym kraju przewaznie sie rostaja a dzieci sa eurosierotami...
wiadomo ze tez nie mozna byc ze soba non stop i pracowac w 1 miejscu razem ale zeby zyc na dwa domy to nie jest rozwiazanie bo to nie jest delegacjia gdzies w Polsc ze na week zjedzie do domu tylko jak pojedzi po swietach to moze zobaczymy sie dopiero w czerwcu a moze i nawet pozniej

13 lata 8 miesiąc temu #102867 przez Martuska
I właśnie nie wiem czy dobrze robię, otóż Krzysiek pracuje w ochrnie Auchan i tym sposobem pracowalibyśmy razem;/ Cały czas się biję z myślami i nie wiem co zrobić ale przecież nie mogę tak siedzieć bezczynnie jak nie ma kasy...Małemu przebił się dziś pierwszy ząbek, wkłada moją rękę a tu coś mnie ukuło patrzę a tu taki biały punkcik huuuuuuura

13 lata 8 miesiąc temu #102882 przez Batmanik
wiesz ale te firmy ochroniarskie sa wynajete a i tak zadko bedziecie sie widziec chyba ze uda wam sie razem wyjsc na przerwe no i przede wszystkim praca jest na zmiane??czy sie myle?

13 lata 8 miesiąc temu #102885 przez Batmanik
MIKOLAJEK GRATULUJEMY ZABKA!!!!!!

13 lata 8 miesiąc temu #102901 przez Martuska
Krzysiek jest ochroniarzem zatrudnionym bezpośrednio przez Auchan, fakt ma różne zmiany rano, popołudniu, nocki ale jak nam przyjdzie razem pracowac to będziemy się cały czas widzieć... A nie zniosę jak będzie z jakąś laska gadał i się uśmiechał do niej;/ Ja jestem bardzo zazdrosna. Albo taki przykład rano się pokłócimy a on będzie mi w pracy na złość robił do dupci:( Ale to jest najlepsza praca, którą można pogodzić ze studiami dziennymi. Tak się napaliłam na tą technikę dentystyczną że chyba nie popuszczę!

13 lata 8 miesiąc temu #102926 przez Mika
Witam,
my już mamy czwarty ząbek i mam nadzieję, że będzie już spokój na jakiś czas. Chociaż ten 4 wyszedł bez problemów, już się chyba Mały przyzwyczaił :)
Ja pracuję z mężem razem. Już prawie 4 lata. Tutaj się poznaliśmy i szczerze mówiąc bardzo mi to odpowiada. W dzisiejszych czasach w pracy spędzamy najwięcej czasu i dzięki temu dłużej się widzimy w ciągu dnia i często sobie w pracy pomagamy. Chociaż nie ukrywam, że czasem problemy z pracy przynosimy do domu i nie jest to przyjemne.
Dodam jeszcze że pracujemy w firmie, gdzie jest około 12 osób więc kontakt mamy bardzo częsty.
Na złość raczej sobie nie robimy, szkoda na to energii a jak mamy czasem "ciche" poranki to w pracy często już nam mija bo jakoś musimy razem pracować.
Ja polecam pracę razem, jest naprawdę fajnie. Przynajmniej u nas:)

13 lata 8 miesiąc temu #102950 przez Batmanik
Jasiu Tobie tez gratulujemy kolejnego zabka!!!!
my nadal nie mamy;(
znalazlam wkoncu spacerowke ktora najbardziej mi si epodoba i jest dostepny moj kolor:) ale cena ladna www.adamex.pl/sklep/prod.php?idg=1&id=175
za to jak na moje oko ta jest chyba nawet taka sama ale moze kolor zrobia mi na zamowienie no i kola pompowane ( w oby dwu) swiatmalucha.com/wozki-spacerowe-quatro-...p,122864#description

no i trzeci na zasadzie no ujdzie od biedy
www.sklepdziecka.com/index.php?products=product&prod_id=337
jeszcze chce to skonsultowac z moim facetem
co do pracy w jednym miejscu z facetem to w sumie nie mam zdania ani doswiadczenia w tym ale osobiscie nie wiem czy chcialabym nawet ze wzgledu ,,przynoszenia,, pracy do domu

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka