- /
- /
- /
- /
- Mamusia WRZESIEŃ2010
Mamusia WRZESIEŃ2010
- Mika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mój waży 8 kg więc chyba najmniej. Martwi mnie to trochę, chociaż lekarka mówi że skoro przybiera ( co prawda bardzo powoli) to jest ok.
Może nie powinnam się martwić...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
- Otrzymane podziękowania: 0
pisze mi kolezanka ze Ciapa(szwgier siostry a sasiad mojego D..) kosil dzis trawe u nas
- wiec ja jej odpisalam a 2 tyg temu kazali przywiesc prostownik do traktorka bo beda kosic a dopiero kosza, kosiarke kup, olej kup( bo tez nie dawno musialam kupic ja!!!) to pewnie jeszcze jak benzyna sie skonczy to do mnie napisza.
i w tym momencie przychodzi sms od tesciowej siostry( bo my tak po saisedzku:) )hej paula przywiez o soboty 10 litrow benzyny bo Ciapa dzis kupowal za swoje!!!
bo przeciez D... mama zalatwia teraz sprawy przez ta wlasnie sasiadke ...
wiec jej odpisalam ( co mi D... powiedzial ze tak mam zrobic) zze mi trawy nie kosil!!
i kazal nie zawozic ale ja to ujelam inaczej: ja do pani nic nie mam bo to nie pani wina ale zalatwianie spraw przez pania to juz naprawde a mi trawy nie kosil a ja jak nie mam na paliwo ta autem nie jezdze i naprawde niec do pani ani do ciapy nie mam bo to Was sie nie tyczy!!!
heh a juz mialam napisac jak jej na paliwo do kosiarki nie stac to niech kosa zapier....
niezly ubaw macie ja to sie z poczatku wku.... ale juz mi z tego smiac sie chce:)
milej nocki!!!
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Martuska
- Wylogowany
- rozmowna
P.S Krzysiek ma chyba jakieś gody bo się zrobił taki dziki i pożądliwy że szok haha , normalnie nie można się od niego opędzić
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rodzinka w komplecie :P
A komary tak mi d**e zrąbały
Mika twój Jasiu to też szczypiorek nasz to 260 to pije na 3 razy bo więcej nie chce tak więc nie masz się czym martwić a teraz jest ciepło na dworze i dzieci mniej jedzą a więcej piją
Batmaniku to nieźle masz z teściówką
/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]
s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas noc była straszna mieliśmy już JASIA na pogotowie wieźć bo miał 39,9 gorączki i jak mu zbiliśmy parę kresek to znowu była powyżej 39 alw o 3 rano udało sie zejść na 37 ,5 . aja padam oczy mi się zamykają bo JASIA MUSIA ŁAM NA RĘKACH NOSIĆ CAŁĄŁ NOC I JAK NA RĘKACH GO TRZYMAŁAM TO SPAŁ A JAK TYLKO CHCIAŁAM GO POŁOZYĆ TO ZACZYNAŁ PŁAKAĆ BIDULEK . ALE TERAZ JUEST JUŻ LEPIEJ LEKI przyjął ładnie nie protestował to może juz będzie lepiej
- Martuska
- Wylogowany
- rozmowna
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mika
- Wylogowany
- pierwsze słowa
raczek, biedny Jasio ucałuj go od nas, pewnie wymęczony po takiej nocce jest strasznie.
Martuska, mój Jasio urodził się w 36 lub 37 tygodniu ciąży bo miałam 2 razy obliczany termin porodu. Według mnie w 36 ale stwierdzono ciążę donoszoną. Mimo wszystko był bardzo malutki i pierwszą noc spędził w inkubatorze. Może faktycznie ma to wpływ na jego rozwój. Musimy po prostu poczekać. Wszystko w swoim czasie.
A siada już sam Twój Mikołaj?
Mój jeszcze nie. Ale najgorsze jest to że ja mam koleżankę, która urodziła ponad 2 miesiące po mnie, mała ma teraz 6 miesięcy i już sama siada i raczkuje. Ja wiem że każde dziecko rozwija się inaczej ale mam stresy jak się spotykamy.
Mój Jasio też jest strasznie ruchliwy. W miejscu nie usiedzi ani sekundy. Dziś na przewijaku trzymałam go za nóżki a on mi się odwrócił i dyndał głową w dół do łóżeczka. Ja cała byłam wystraszona a on się cieszył.
Z oka nie można go spuszczać.
- Martuska
- Wylogowany
- rozmowna
Mały się bawił z dala od deski do prasowania, nagle podbiegł i zaczął płakać ja podchodzę a tam żelazko spadło ale nie wiem czy na niego czy się tylko wystraszyL:(((( Boże martwię się że na niego spadło i coś mu będzie:( Cholera jasna
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
moj odpukac tez nie chorowal i tez czy snieg czy deszcz jestesmy na dworze mial tylko katarek czy goraczke ale bez zadnych objawow wiec nie chodzilam po lekarzach....
tak to jest zz tymi lekarzami oby Jasio szybko wyzdrowial trzymamy łapki za niego..
Mika no niektore dzieci sa silniejsze szybcie j sie rozwijaja moj tez nie raczkuje i sie nie martwie a najbardziej mnie wkurza bo rwie sie do chodzenia wyrywa sie z kolan ach lobuz i trzeba sie z nim naszarpac...
a dzis bylam w rosmanie i byla butelka i stwierdzilam ze bedzie mu sie lepiej ja trzymac i chcialam sprawdzic wiec mu dalam i niestety musialam ja kupic bo mi nie oddal nawet do kasowania pieronek maly!!!
Martuska moze sie tylko przestraszyl jak nie ma zadnego sladu???
spotkalam dzis dziewczyne co lezalam z nia w ciazy w szpitalu no i jak z igorkiem lezalam na oczko to ona lezala z dzieckiem na zapalenie oskrzeli chyba jak dobrze pamietam...i ona ur w maju tamtego roku wlasnie 2gie dziecko ( tez rok po roku bo rok wczesniej ur corcie) a teraz we wrzesniu znow bedzie rodzic 3cie- a on tylko pracuje w LG a tam 1000-1500zl chyba sie teraz zarabia- ja pracowalam tam ze 3 lata temu i mialam 900-1000zl - takze wiecie ciezko im pewnie bedzie:(
a co do pieluch to jestem skrupulatna i dzis przeliczylam ze te z biedronki wychodza 50 gr za sztuke a te sleep & play 57 gr - taka cena jest w leclerku bo za opakowanie 68szt dalam 38,99...
och u nas dzis cieplutko az padam...
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Batmanik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa