BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 6 miesiąc temu #882913 przez MoNiaaa
u nas dalej upal ponad 30 stopni!!!
zmienilam na spacerowke ale Zuzka za mala jeszcze i sie zsuwa i wrocilam do gondoli jutro jesczze sprobuje adapter i fotelik dac.

Julka miala dzis pasowanie i super spiewala imowila wierszyki niestety w polowie zaczelo soe jej nudzic i jak stwoerdzila chciala isc do domu i stanela jak wmurowana po czym zaczela plakac i przyszla do mnie juz nie chciala spiewac ani tanczyc :( ale i tak super jej poszlo tyle tekstow na pamiec znala a w domu nic z tego nei slyszalam dopiero jak wrocilismy to sobie w pokoju spiewala i wierszyki mowila:P
w czerwcu jeszcze dzien mamy bedzie ciekawe jak jej pojdzie:)

Zuzka tez wymeczona padla zaraz po kapieli :)
kupilam te pampersy 4 i 4 sloiczki z deserkami :)

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #882959 przez motylek19
Dziewczyny kupiłam w biedronce na promocji silnac za 18 zl. Moge to podawać małemu?
my dajemy codziennie obiadek tzn w tamtym tygodniu marchewka a w tym marchewka z ziemniaczkiem za tydzień zupka jarzynowa i tak powoli co tydzień więcej. Do tego od jutra wprowadzam popołudniu deserek, narazie jabluszko potem co tydzień stopniowo będę wprowadzać nowe owoce. I na wieczor kaszka. Już zjadł 2opakowania.kleiku ryzowego a teraz.kończy.kaszke mleczna manne i zastanawiam się nad tym silnacem.
Monia super ze jestes zadowolona z występu Julci :)

Ja dzisiaj jechalam sama z małym 150 km do rodziny mojej.bo mój pojechal w trasę i poradzilisny sobie świetnie:)

10 lata 6 miesiąc temu #882995 przez niteczka
ElaM- u mnie z macierzynskim jest tak, ze to zalezy od firmy w ktorej pracujesz. Ja pracuje u nich na kontrakcie juz 4 lata I to wygladalo w ten sposob, ze jak przepracowalam dla nich 2 lata to od firmy nalezalo mi sie 12 tygodni full pay, 6 tygodni half pay no I od panstwa 21 tygodni po £138 prawie. Bo macierzynskie jest liczone od poniedzialku do niedzieli, czyli pelny tydzien. A ja wracam 7 lipca w poniedzialek, czyli wlacznie z 6 lipca mam liczone macierzynskie to panstwowe, a od 7 lipca juz normalnie firma mi placi tyle ile zarabiam na godzine I wyplate mam 22 kazdego miesiaca. Czyli zaplaca mi tyle ile zarobie od 7 lipca do 22 lipca plus te pieniadze panstwowe od 22 czerwca do 7 lipca. Mam nadzieje, ze jakos sie w tym polapiesz.

10 lata 6 miesiąc temu #883003 przez niteczka
ElaM- aha zapomnialam powiedziec, ze jeszcze mam urlop liczony jak jestem na macierzynskim. I wczoraj jak mialam to spotkanie z szefem I babka z HR to mi powiedziala, ze okolo 15 dni urlopu mam do wykorzystania. Tylko ten urlop musze wykorzystac przed powrotem do pracy, Albo tez moga mi zaplacic za te 15 dni urlopu do lipcowej wyplaty. Wzielam pieniadze, bo I tak teraz jestem na macierzynskim to po co mi urlop. I zapomnialam jeszcze dodac, ze u mnie w firmie jest tak, ze jak wracam do pracy to po miesiacu od powrotu do pracy dostaje bonusa( polowe mojej miesiecznej wyplaty) a po 6 miesiacach dostaje druga polowe mojej miesiecznej wyplaty. Czyli w sumie dostaje extra miesieczna wyplate tylko rozlozona na dwie czesci.

10 lata 6 miesiąc temu #883049 przez pysiaczek19918
Hej dziewczyny. Ale mam zaleglosci. Sprobuje nadrobic.
Bylismy w Zakopanym Zuzia spisala sie na medal ani razu nie plakala podroz (6h) przebiegla rewelacyjnie nic tylko z nia jezdzic. W gory nawet z nia poszlismy maz ja wzial w nosidelko na brzuch i poszedl. Ludzie sie dziwili ze z takim maluszkiem w gory a Zuzia prawie ciagle spala. Pogoda tez dopisala tak wiec wyjazd udany. Jutro moze wam zdjecia wstawie.
A wyslecie mi dziewczyny link na fb?
U nas tez upaly straszne Zuzia w samych bodach. Ale ostatnio jakas strasznie marudna nie moge jej wcale samej zostawic w lozeczku nawet niema mowy a w hustawce mimo pasow leci do przodu. Przewraca sie z plecow na brzuch tylko jedna reka jej zostaje pod brzuszkiem i nie moze wyciagnac. Nogi narazie jej nie interesuja zabardzo. Ale palce u rak masakra nie moge jej odciagnac zeby niewsadzala do buzi. Tez sie przymierzalam dzisiaj do spacerowki ale jeszcze chyba to odloze. Narazie koncze jutro moze cos was wiecej podczytam to napisze. Kolorowych snow.

10 lata 6 miesiąc temu #883054 przez Dagnes
Dzięki Monia! My już od miesiąca w spacerówce jeździmy ale mam ją rozłożoną na płasko i przodem do mnie. Wczoraj jej na chwilę podniosłam oparcie ale też się zsuwa.
Domi synuś śliczny. Trzymam kciuki za wizytę kontrolną.
Dziś jakaś masakra u nas była - 7 kupek mała zrobiła :ohmy:

Wiktoria

10 lata 6 miesiąc temu #883106 przez MoNiaaa
pysiaczek 6 godzinna podrow powiemtylko WOW z Zuzka to niemozliwe!!!! zazdroszcze ze mozecie sobie tak jezdzic:) super ze wyjazd udany i pogoda super sie wam udala :)

mojej Zuzi znowu oczko ropieje :(

Dagnes Zuzka wlasnie na plasko nie chce juz jezdzic dlatego chcialm spacerowke dzis probuje fotelik zamontowac zobaczymy :)

motylek a co dokladnie jest ten slinac? ja nigdy tego nie stosowalam:P

http

]

10 lata 6 miesiąc temu #883116 przez Bella27
Hej dziewczyny!
U nas długie podróże nie wchodzą w grę póki Jasiek śpi jest ok ale jak się obudzi to krzyk w aucie! My jeszcze w gongoli chociaż już ma ciasno ale na spacerówkę jeszcze nie ma szans nawet na leżąco...bo spada.
Monia co do Sinlacu to to jest kaszka dla alergików, bez mleczna i bezglutenowa, ma takie same wartosci odżywcze jak mleko dlatego robi się ją na wodzie!
Mały zrobił mi pobudkę o 5...masakra ale zabieram go dziś do rodziców na kilka dni!

10 lata 6 miesiąc temu #883124 przez MoNiaaa
motylek w takim razie mozesz tego sprobowac a nie pisze od ktorego miesiaca??

u nas ze spaniem juz wrocilo do normy:)
kurka nie wiem jak Zuzke ubrac bo niby cieplo ale wiatr wieje?

http

]

10 lata 6 miesiąc temu #883128 przez Bella27
Nigdzie nie mogę znaleźć kleiku kukurydzianego, wszędzie tylko ryżowy , a mały kupy po nim nie może zrobić.
U nas wczoraj tak wiało to ubrałam małego w body na krótki rękaw i takie leciutkie spodnie i czapkę lekką bo wydaje mi się, że jak główki nie przewieje to nic się nie stanie, a jak wydawało mi się, że może być mu zimno to przykrywałam tetrą i starałam się nie kierować pod wiatr

10 lata 6 miesiąc temu #883146 przez motylek19
Monia można od 4 miesiąca. Kurde nie wiedziałam ze dla alergików myślałan :p Bella ja widziałam kaszke kukurydziana w super pharm.

Właśnie a propo ubrania to jakby Dawidek był dziewczynka to bym mu tylko na uszy jakas opaseczke założyla tylko.

Pysiaczek gratuluję udanego wyjazdu :*

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #883160 przez joannap1991
hej my w spacerowce jezdzimy od 3 dni Zuzi sie bardzo podoba i nawet chce lezec Widzi wszystko i przynajmniej nie placze na spacerkach Wyszlam z nia po 9na ogrod przed dom bo jest cien bo potem wychodzomy po 15 za goraco jest wczesniej. zuza ma ubrane body krotki rekawek i leginsy do kolan i skarpeteczki jak teraz spi to przykrylam flanelowa pieluszka bo wiaterek a na glowie ma opaske Jak sa takie upaly to zuza jesc nie chce. a dzis ja wazylam i wazy 7.600. potem wiecej napisze A tak sobie teraz spie
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #883166 przez Bella27
motylek, nic Dawidkowi po niej nie będzie bo nie jest tylko dla alergików tylko nie dawaj do mleka tylko do wody, mojemu spasowała w smaku i daje mu na wieczór.Jedyny minus,ze jest droga. A to kaszka była czy kleik? bo jak kaszka to w gre wchodzi tylko bez mleczna dlatego szukam kleiku.

10 lata 6 miesiąc temu #883168 przez Bella27
Nakarmiłam się wczoraj ciastkami i Jasiek zesypany, mama mnie opierniczy konkretnie. dałam małemu wczoraj chrupka kukurydzianego i aż mu się uszy trzęsły, jak powiedziałam mamie to kazanie mi strzeliła...standard :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #883204 przez pysiaczek19918
No i my wstalysmy Zuzia juz nie spi tak dlugo zawsze to wstawala kolo 12 a teraz 10.30 i nie ma mowy dluzej.
Ale i czesciej sie budzi na cyca bo zawsze miala jedna przerwe a dzisiaj np 3 niewiem czego tak. Moze zaczne jej dawac jakas kaszke. No zobacze. W czwartek szczepienie to sie dopytam co i jak.
Co do obiadow i deserkow staram sie dawac codziennie raz to raz to. Moja Zuzia wogole jakas jest inna bardziej marudna boje sie zeby chora nie byla. Bo na dworze 30° a w domu 20° duza roznica. Powiem wam ze mi to zimno w dresach po domu chodze. Zbieramy sie na dwor. Pozniej sie odezwe.

A tu moja biedroneczka w Zakopanym. A powiem waz ze wkurzyla mnie wlascicielka noclegow bo w pokoju bylo 14° pozniej troszke tylko podgrzala do 18° mimo ze maz chodzil i mowil ze zimno i sama widziala ze z malym dzieckiem przyjechalismy.
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka