- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
U nas też jest jakaś masakra... w dodatku Pola pierwszy raz w życiu mi sie odparzyła i zanim ja wysmaruje to już wszystko wtarte w łóżko, bo tak sie kręci, a z ubieraniem jest ogromny krzyk jak choćby przez pół sekundy ma zakrytą twarz. I wymusza krzykiem, dosłownie! Bo to nie płacz tylko piśnie głośno i patrzy na nas jak zareagujemy, a jak zrobie poważną minę i powiem Pola! Nunu...To krzyknie jeszcze głośniej i normalnie widać złość. Złośnik mi mały wyrasta... narazie się z tego śmiejemy, bo to nowość, ale już chyba musimy ją przykracać, bo nam na głowę wejdzie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
U nas noc kiepska ale wiedzialam ze taka bedzie bo Leos wczoraj jak wstal o 5.30 to lospal godzine w Ziemia n i usnal o 18.45 juz na noc.wiedzialam ze jak taki wymeczony to noc kiepska bedzie.budzil sie co pol godziny i wzielam go o 24 do nas do lozka.mialam wrazenie ze ciagle je cyca.i ch ba czas odstawiacnocne karmienie.musze sie za to zabrac.Remik juz nie jadl w jego wieku od miesiaca nocami.tez sie zawzielam i nie dalam przez 3 czy 4 noce i przestal do budzic.
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Monia ta temper to tak jak piszesz pewnie przez zeby.ale Zuzia wystrzelila z tymi zabkami.szalona.fajnie ze przyjecie sie udalo choc szkoda ze Ty nie pojadlas tych pysznosci.a u taty na rekach tez Zuzia nie chce byc? Ciezko Ci napewno ale minie jej to.
Anitulka no to zlosnice macie;) albo dame z charakterem jak kto woli.latwo mowic o temperowaniu dzicka a gorzej to zrobic nie?
A u nas noc dobra.jestem z siebie i Leosia dumna.otoz usnal o 20.00 i obudzol sie o 2.00 ale zawzielamsie i cyca nie dalam.nosilam inprzytulalam,ciumkal mnie wszedzie bo szukal piersi.szkoda mi soe go robilo ale co chwile przypominalam sobie slowa pediatry ze w tym wieku dzieckonpowinno juz spac cala noc.no i jak mantre sama do siebie to w myslach maglowalam.ze nie jest glodny , bo to przyzwyczajenie do budzenia a szuka bo tak usypial w nocy jak sie obudzil.oj powiem ze mialam chwile zwatpienia ale kolejny argument sobie znalazlam ze Remik tez juz bi jal i tez gonodzwyczailam i to mlodszego jak do pracy wracalam.no i toczylam ta walke sama z soba.trwalo to raptem 32 minuty bo usnal. I obudzil sie standardowo o 5.20 na cyca.tu mu dalam bo nocne odstawianie musi odbywac sie powoli.jak nam sie uda to wyeliminowac to po jakims tygodnju bede przesuwac to z 5.20 do 6 z minutami.tak robilam z Remikiem.Az doszlam do 6.30 i o tej sie zaczal budzic a nie po 5.teraz tez mysle ze Leos to budzisie po 5 bo mu tak cyca daje.no aledawaam tak bo zawsze mialam nadzieje ze jak sie nie rozbudzi porzadnie to usnie przy cycu i pospi.marzenia;) to nigdy nie wychodzilo ale ja matka zylam nadzieja;) no to sie rozpisalam o swoich rozmminkach.no ale po to jest forum jak to Anitka powtarza.
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do gorączek i brzydkich kup - współczuję. Hania jeszcze nigdy nie miała gorączki poważniejszej, więc nie wiem, co to jest. Życzę zdrówka i dużo siły.
Anitulka, Hania też czasami pokaże pazurki i się zastanawiam, czy ma charakter po tatusiu Ale raczej umiarkowanie to robi, więc nie podejmuję żadnych prób oduczania póki co.
A teraz z innej beczki - tynkarze robią nas trzeci tydzień w balona. Szlag jasny mnie trafi, naprawdę. Wszystko się przesuwa...
Aha - byłyśmy znów w muzeum wczoraj, tym razem na wystawie czeskich symbolistów, było nawet parę obrazów Muchy. Bardzo mi się podobała, a paniom pilnującym bardzo podobała się Hania A w niedzielę byliśmy z moim tatą w starym kamieniołomie, gdzie jest taka wystawa geologiczna, tzn tablice informacyjne, wyjaśnione, jak się warstwy gleby osadzały (wszystko widoczne, bo to kamieniołom), stare dno morskie jest odsłonięte na dole, a w ogóle to zrobione na park, gdzie jest stawik, rabatki z roślinami, plac zabaw i pełno ławek i stolików. Podobało nam się, chociaż nas deszcz wygonił. I to jest w Jaworznie, za darmo, jak ktoś ma blisko to warto jechać w ładny dzień
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anitka ja chyba będę z toba z tym nocnym wstawaniem ale u mnie Julka tez się w nocy budzi a ma 4 lata wiec ja już chyba wprawiona choć czasem wstaje bardziej zmeczona niż się kladlam..;/ dziś w nocy Zuzka znowu ok 3 dostala goraczki i nie chciała spac dlalam jej lek na goraczke przepila cycem i dopiero po malutku usnela za to do 8 spala
dziś mamy msze za tate mam nadzieje ze jaos wytrwa bo dopiero o 18
ja ostatnio coraz częściej mysle ze już niedługo trzeba się wziąć za szukanie pracy a nie wyobrażam sobie zostawić Zuzi masakra jakas będzie niby to drugie dziecko a czuje jakos bardziej się do niej przywiazana może tez dlatego ze wiem ze ona mnie tak potrzebuje? oj będzie ciężko...
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aha - cycki mi zmalały i są takie miękkie bardziej, flaczkowate. Trudno. Mężowi się podobają, to nie panikuję. I istnieją dobre biustonosze
- pysiaczek19918
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Monia ale meczy Zuzie ta goraczka. Bidulka to pewnie od zebow.
Anitulka u nas dzisiaj trzeci dzien wysypki ale juz takiej delikatnej. Tylko buzia jakas zssypana. Jak zwykle. Caly czas cos:(
Anitkade ja tez do tej pory niewiedzialam co to goraczka bo Zuzia pierwszy raz chorowala. Oby Hania jak najdluzej sie uchowala.
Co do odstawiania karmienia noca to ja chyba jeszcze to odwleke. Szczerze mowiac niechce mi sie mordowac z nia w nocy. A tak nakarmie ja i idzie spac. Ona zadowolona i ja tym bardziej. Jeszcze z miesiac sobie poleniuchuje:p
Zuzia drzemke sobie zrobila. Dzisiaj mam troche zalatwien. Do ksiedza musze isc zaplacic, krzyzmo i swiece kupic, i za lokal pojsc zaliczke zaplacic no i najgorsze tortu jeszcze niezamowilam. Jakos nie moge sie zdecydowac. Chcialabym sie zmiescix w 200zl ale niewydaje mi sie zebym dala rade bo to dla25 os. A wy dziewczyny ile placilyscie za tort?
Monia dla Zuzi mialas ladny widzialam w katalogu u mnie w miescie prawie taki sam tylko bez tych perelek. I myslalam ze moze bym po Tobie pomalpowala:). Bo jak narazie nic interesujacego niewidzialam. A ty w jakiej cukierni zamawialas i ile placilas?
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Anitka oj jak mi szkoda tego Waszego usypiania.ale nie bierz moze tego tak do siebie.nie zalamuj sie.masz zdrowa ladnie rozwijajaca sie coreczke i jeszcze zatesknisz za tymi dniami bo one tak szybko uciekaja.u nas tez sa gorsze dni i ja tez wcale lekko nie moalam z usypianiem w dzien bo jak sie pozniej zorientowalam Leos do spiochow nie nalezy.mial taki okres jak Hania ze spal po 30 minut 3 razy Ziemia nnie.teraz jedt to tak ze spi raz godzine i raz 20-30 min.ale on wstaje o 5.30 a spac idzie o 20.00 najczesciej.czasem ciut wczesniej.a Hania ile spi? Moze nie potrzebuje tyle spania a smeci z nudow?no chcialabhm jakls pomoc a nie mam pomyslu.
Co do karmien nocnych to zgadzam sie z Wami ze kazdy powinien zrobic wg wlasnych przekonan a zdanie lekarzy tylko rozwazac.Leos ewidentnie budzi si z przyzwyczajenia, bo czy zje ogromna kolacje z 160 ml wody kasze gesta lyzeczka o 19.40 czy mleko o 19.20 to i tak miedzy 2a 3 budzil sie .possal chwilke i spal.tak wiec zawzielam sie;)teraz sie przemecze ale marze o calych nocach.tej nocy jak go utulilam to sie wiecej noe budzil co mnie umocnilo w przekonaniu ze glodny nie jest;)brzuszek odpocznie nkca bo trawienie non stop tez nie najzdrowsze.jesli jednak dzieci potrzebuja jesc to jasne ze glodzic ich nie bedziecie.Leos jest tez duzo starszy od Waszych,a mialbyc jednym z mlodszych(termin na 29 mialam).
Co do pracy to Monia masz ciezki temat przed soba ale pewna jestem ze sobie poradzicie.a prace znajdziesz.pamietaj ze jak karmisz to godzinke mniej pracujesz.ja po powrocie zmniejszam sobie na pol roku etat tak o 1/8 czyli bede 2 godziny dziennie mniej pracowac.a u mnie praca zaczyna sie od kiedy wsiade do auta.takze jesli wyjade po 7 to po 13 bede z powrotem.przy Remiku tez tak zrobilam;) polecam.
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anitulka - charakterek niezły, miny są zabójcze. Ale faktycznie ciężki orzeszek do zgryzienia Wam wyrasta. Na pewno dacie radę. Tort przepiękny, nawet taki różowy.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mi robila kuzynka wiec za darmo miałam w sumie ona tak od 2 lat zaczela się bawic w takie torty na początku średnio jej to wychodzilo ale teraz naprawdę super jej wychodzą i smaczne
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
sory ze tylko o sobie ale musiałam się wygadac