- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
U nas dobry dzien.miky i spokojny
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Remis - drzwi sliczne. u nas to zupelnie inaczej bedzie wygladac bo naswietle gorne bedzie. popatrze czy drzwi delta da sie znalezc na necie. ale jestem prawie zdecydowana na dierre. ja akurat woke zwykla klamke i kompletnie plaskie gladkie drzwi bo mamy drewno na elewacji i zeby nie naptrokacic. a brame mamy u znajomego zamawiana ale swojw kosztuje. ale ma niemieckie napedy wiec spoko. powinna posluzyc. kupilismy dzis plytki do naszej lazienki i kotlowni a zamowilismy do klopa gosciowego i wiatrolapu. tylko dzieciowa do rozkminienia i reszta podlog jest. no idziemy to prawda. jakby nie poslizg to bylaby koncowka juz a tak 7 tygodni w plecy.. no nic pimeczymy sie w krakowie jeszcze.
Bella nawet Ci nie pisalam ze jade bo biedaki chorujecie. ale czesto bywamy a z oswiecimia do trzebini nie tak daleko :*:* zdrowka kochana kuruj sie czym mozesz. ja bym miod i cytryne zaryzykowala a nawet syrop z cebuli. ale to sama rozwaz.
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Bella no miod i cytryne to ja juz chyba od 3 mcy pije.
A u nas znowu pobudka na dobre o 5.00 usnal dopiero 6.30 na pol godzinki a wczoraj w dzien spal 1.05 wiec nie dlugo.ach taki juz ten Leos ranny ptaszek.i od kilkunastu dni mamy lek separacyjny, ktory przejawia sie placzem jak znikam z pola widzenia.meczace to bo zawsze musi byc gdzie ja ale pocieszam sie ze minie.
Remik do przedszkola nawet z checia poszedl,nie marudzil dzis bylo dobrze.wczoraj posegregowalismy zabawki i male przemeblowanie w jego pokoju zrobilismy.lozko w inne miejsce,nie przy scianie a na srodku a na sciane warsztat samochodowy i worek do boksowania i tablice.spodobalo mu sie bo jakas zmiana.a i stolik pod okno,bo wiecej swiatla.latem byl w innym miejscu ale teraz szybciej bedzie sie sciemniac.Leos pozegnal mate i prawie wszystkie grzechotki.zostawilam ze 2 i gryzaki a tak to zabawki interaktywne,pilki,ksiazeczki ,kolejke i samochodziki i klocki pluszowe.no i drewniane.jezu ile oni tego maja! Jakos tak sie narobilo.dzis zamierzam pomyc samochodybi zabawki z deoru te wieksze bo juz bi ma co ich tam trzymac i do domu wezme te nkezniszczone.bo przybjednym Remik uczyl sie chodzic to moze i Leosiowi si przyda.taki do pchania i jezdzenia na nim.
No i okna mni wkrotce czekaa ale to jak deszcze mina.
A wczoraj mecz swietny! Ogladalyscie? Kurcze tonpowinien byc nasz sport narodowy a nie noga.tu sie ludzi jednocza nie ma takich kiboli i atmosfera jet swietna.Remik byl 2 razy z tata i tez mu sie podobalo.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

z tymi zabawkami to szok jest!!! nie wiem skad się tyle tego zbiera??my praktycznie zabawek nie kupujemy Julka zawsze cos od kogos przytarga już jej mowilam ze nie może to nie raz jak jej kuzynki cos po sobie daja to najpierw bierze a później placze ze jednak nie bo mama nie pozwolila ale ciocia i tak jej wciśnie...;/ ja wyrzucam a za chwile mam nowe pierdoly i to taka drobnica która się mało bawi i nie ma gdzie tego trzymać ;/
a czym wasze male dzieci najbardziej lubia się bawic???
u nas deszcz okropny dziś musiałam isc z Zuzia i Julka do przedszkola w najwieksza ulewe MASAKRA po prostu Zuzia pod ta folia nie chce jechać plakala cala dorge ja cala przemoklam bo wiadomo ze parasola nie mam jak wziąć ;/
nocki tez od nowa kiepskie

- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ach dzis mam ochote na spaghetti i juz w sumie przygotowalam i chyba Leos sprobuje.mam jak cos na obiad dla niego mieso parowane z kurczaa i marchewke z groszkim ale zobaczymy.
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
U nas tragicznych nocy ciąg dalszy. Wszystko wskazuje na to, że to skok rozwojowy ale ile to może trwać. U nas jak nic już z 3 tygodnie takie okropne

Kupiliśmy w sobotę fotelik samochodowy, bo ten 0-13 już nie bardzo się nadaje. Niby głowa małej nie wystaje ale jakaś taka ściśnięta w nim a jak dojdzie teraz kurtka to już całkiem niewygodnie by miała.
W przeciągu dwóch ostatnich tygodni Wikunia zrobiła ogromny postęp - raczkuje, wstaje wspina się na meble, chodzi podtrzymywana za rączki. Nawet po schodach weszła w ten sposób. Z zabawek to najbardziej lubi lalkę, która śpiewa i mówi i aktywną kostkę smiki. Garnuszek na klocuszek też w sumie, chociaż jeszcze sama nie umie wkładać klocków tylko ja jej dopasowuję o ona popycha paluszkiem do środka no i nos lubi przyciskać.
Remiśleoś domek macie przepiękny zarówno w środku jak i na zewnątrz. Remik odmieniony w nowej fryzurce ale z dłuższymi chyba bardziej mi się podobał. Jak piszesz o tym gotowaniu w pół godziny to normalnie w szoku jestem że ja taka niezorganizowana i mi to o wiele dłużej zajmuje

Pysiaczek miałam nadzieję że alergolog trochę więcej wam powie. A tak w sumie dostaliście tylko leki a przyczyny trzeba szukać na własną rękę. Też słyszałam że te testy z krwi nic nie dają u takich maluchów i to tylko kasa wywalona w błoto. Ja bym się bała przez 7 dni stosować steryd u takiego malucha, bo tak jak pisze Remiś mogą zostać odbarwienia na skórze. Ja sama mam AZS i kiedyś nawet dostałam posterydowego zapalenia skóry więc ostrożnie z takimi lekami.
Monia pytałaś się o numer bucików jakie kupiłam w H&M. Wzieliśmy 18/19 - mają 12 cm wkładkę. Ale ja je brałam bardziej z myślą o jesieni, bo zimą już pewnie przymałe będą.
Bella, niteczka fajnie że dzieciaczki zdrowieją. Czytałam na fb że u Igorka Kasi też już lepiej

Hanusia gwiazdeczka łapie ostatnie promienie słońca

- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Monia u mnie Zuzia najbardziej chyba lubi klocki z wiadereczkiem i kregle ma takie z misiami to uwielbia je rozrzucac.
U nas tez dzisiaj padalo do poludnia. Zuzia spala cala noc, wstala 8.30 i przed 10 poszla spac znowu i wstala dopiero 12.30 a ja oczywiscie razem z nia. A co. Pozniej kolo 15 znowu zasnela na 1,5 h to obiad w tym czasie robilam. Coz sie dziwic taka pogoda ja jakbym mogla to caly dzien lezala bym w lozku.
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A w ogole wczoraj w dzien pospal 2,5 godz i w nocy nie spal od 2 do 3.i pobudka standardowo o 5.teraz jest 8.10 marudzi troche.pewnie mi usnie w aucie jak do szpitala na badani sluchu bedziemy jechac.choc mam blisko bo z 5 minut drogi.
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
oj szczerze to zazdroszczę im takiego maluszka w domu i mimo ze pamiętam ze z Zuzia ciężkie były początki i te straszne noce to wrocilabym się znowu

pysiaczek zazdroszczę tych zabaw w lozku u nas nei ma mowy może max z 15 min się pobawi i marudzi wiec chcąc nie chcąc musze wstać ;/
tez zawsze rano mowie sobie ze jak pojdzie spac to ja tez ale później wezme się za robote (i forum) i już po spaniu

dziś masakra była bo Julka się obudzila przed 5 na siku i chciała pic ale stwierdzila ze ma mało i zaczela glosno plakac ze chce więcej no i obudzila mi Zuzie i później ani ja ani ona nie moglysmy zasnąć usnale z trudem o 6 jak M szedł do pracy wiec ja już nie bardzo usnelam wrrr;/
u nas osttanio gumowa kaczuszka jest fajna do zabawy no i wszystko co się tlucze

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dagnes dzieki za komplementy.
remis super ze pokoj remika odswiezony i ze mu sie podoba.
hania lubi rozne zabawki teraz najbardziej ze sznurkami wiec ma klebek wloczki.i swoje za male czapki. lubi tez sie wspinac juz. aha i lubi kubeczki co sie wklada jeden w drugi albo wieze robi. ja jej ukladam a ona po jednym sciaga. cudna jest. wszystkie nasze dzieci cudne. aha!! slupek surowej marchewki jest teraz hitem.
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Byla chwilowa poprawa i od nowa to samo. Julek dzisiaj mial 39,4C. Noz kiedy przejdzie mu ta temperatura. Masakra jakas. W nocy sie obudzil i nie spalam od 1 w nocy a na 6 szlam do pracy i myslalam ze wykorkuje dzisiaj w robocie. Oczy same mi sie zamykaly.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Pysiaczek - a to nieźle Ci się dzień ułożył, fajnie. Pogoda kichowata, ja w tym deszczu jechałam autostradą i słabo było widać, źle mi się jechało. Potem chwilami w Krakowie wychodziło słońce, ale ogólnie bardzo zmienna jest ta pogoda i mnie to denerwuje. W Tychach też szłam pozałatwiać parę rzeczy to świeciło słońće, potem jak wracała to nas zlało nieźle, a jak wróciłyśmy znów słońce. Oszaleć można. No ale cóż, jesień

Remiś Ty też jesteś turbomama, ja tam cenię odpoczynek, uważam, że to ważne dla zdrowia fizycznego i psychicznego. Robię tyle, na ile mi starcza energii, niestety zwykle to za mało jest, ale trudno. Dzisiaj miałam dzień leniuszka, ale obiad sobie zrobiłam i rosół nawet taki lichy, żeby tylko wywar mieć, bo jutro robię żeberka cielęce, takie ładne w sklepie były. A Hania pierwszy raz jutro dostanie szpinak! U nas co trzy dni jakaś nowość

Kurcze, powiem Wam, że dziś było dużo osób na budowie, robią sufity i ogrzewanie podłogowe w łazienkach i wiatrołapie i kotłowni, mieli już okładać to styropianem, pewnie wylewki lada moment będą. Dziewczyny, ale to idzie, aż mi grzywkę rozwiało

- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Niteczka no nieciekawie nie powinna temp sie utrzymywac tak dlugo. Moze faktycznie pojedz z Julkiem na pogotowie bedziesz spokojniejsza. A wymiotuje?
Ja zauwazylam ze Zuzka ulewa po tym mleku a najbardziej to z rana. Kupilam jej ta kaszke z bobovity minima i wypila 180ml.ah te moje dziecko wszystko jej smakuje. A niewiecie czy dwa razy dziennie mozna dawac?Powiem Wam ze teraz niewiem co jej dawac jesc. Na obiad jakis indyczek, warzywka, dzisiaj np krupnik zajadala a tak jej smakowal ze zjadla pol miseczi takiej wiejszej. A myslicie ze dalej moge jajka jej dawc. Bo alergolog nic nie mowila. A Zuza tak lubi jajecznice