- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny i male info: w rossmannie dzis kupilam pieluszki Pampers Premium Care (białe) 90szt rozm.2 za 54zł. Moze któras z was skorzysta z promocji
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
co do wózków... mój już dawno kupiony, stoi w kartonie w przedpokoju, więc mam z głowy
Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, wszzystko w porządku, trochę hemoglobina mi spadła, ale lekarz powiedziała, że jeszcze ok, to się nie martwie
Czy któraś z was dostała coś takiego jak kartę ruchów płodu (czy coś takiego)? Ja właśnie dostałam i od jutra mam liczyć pierwsze dziesięć ruchów w godzinach od 9 do 21, a moja mała jak na złość najbardziej rusza się o 6:30 i po 22, jeszcze wyjdzie, że według tej karty mam za mało ruchliwe dziecko
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
wozka tez czarnego bym nie kupila. a co do brudzenia to znowu sie tak wozki nie brudza ja mam szaro-zielony i w sumie go nie pralam jeszcze po julce.teraz przed porodem go wyczyszcze tylko zeby odswierzyc bo w piwnicy lezal.
anitulka nie spotkalam sie z taka karta nigdy.a jak te ruchy liczyc jak w ciagu 30 min ciagle sie rusza to kazdy pojedynczy ruch zapisujesz czy to jest liczone jako jedna seria??
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Joanna trzymaj sie
Anitulka ja tez nie slyszalam o takiej karcie ale ciekawa sprawa Pozniej porownasz sobie czy dzidzia w brzuchu a poza jest aktywna w tym samym czasie
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
Będę musiała teraz być czujna, bo juz się tak przyzwyczaiłam do tych wygibasków że czasem nie zwracam na nie uwagi...
A! No i po tych 10, mam już na cały dzień spokój, nawet jeśli nalicze te ruchy do 9:30... zaczynam od nowa na drugi dzień rano.
- Linka2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do wózków to ja doświadczenia nie mam, ale też nie bałabym się ciemnego - sama planuję coś grafitowego lub ciemnoszarego - tym bardziej, że u mnie jest dwóch chłopaków
A na razie jestem na etapie robienia im sweterków, czapeczek i szaliczków ale frajda!
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
Zazdroszczę Wam tych zdolności artystycznych, tak własnymi rękoma zrobić coś dla swoich maluszków, ja niestety takich zdolnościnie posiadam w ogóle
Mój wózek jest właśnie szary, bo taki mi się podobał, ale jak spodobał by mi się bężowy, to pewnie bym go wzięła i nie przejmowała się, że będzie się brudził, no chyba że mieszkałabym gdzieś gdzie miałabym na codzień styczność z błotem i tym podobnymi rzeczami ;)To tak samo jak niektórzy mi mówili żebym nie brała tej imitacji lnu bo ciężej będzie się czyścić niż taki "śliskawy", ale jakby człowiek tak na wszystko patrzał, to by z kartonu tego wózka nie wyjmował
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Linka, jak coś już zrobisz to wrzucaj fotki!!! Moje przedsięwzięcia są bardzo czasochłonne, a chodząc do pracy mam mało czasu, a w weekendy albo jeżdżę do mamy albo do siostry, tak mi jakoś czas ucieka. Ale dzisiaj uszyłam rękawki, muszę je przyszyć teraz do śpiworka i potem pozszywać podszewkę i będzie Szczerze mówiąc mam plan to dzisiaj zrobić, ale nie wiem, czy sił mi starczy. Trochę mnie to męczy, bo z tym ociepleniem i takie malutkie wszystko - bardzo ciężko się to szyje. No ale zaczęłam, to nie popuszczę. A dzierganie mnie tak wciąga, ze jak tylko skończę kocyk - kupuję włóczkę i dziergam dalej. Coś niesamowitego, aż sie sobie dziwię, że tak mi się to fajnie robi. No i można w pozycji półleżącej, czego nie da się powiedzieć o szyciu na maszynie
Joanna, niech o Ciebie dbają w szpitalu, przeleżysz, są też środki farmakologiczne na to. Trzymam kciuki, żeby się ta szyjka zamknęła jeszcze i żeby Cię puścili do domu.
Co do kolorów - każdy lubi inne. Mokka, bierz, jaki Ci podpasuje, byle byś z dumą go potem pchała po osiedlu Ja w sumie nie lubię szarego za bardzo, ale w tej imitacji lnu to jest coś pięknego, szary i różowy mi się podobają, ale różowego nie kupię, bo jakby był drugi chłopiec kiedyś, to jak go będę wozić w takim?
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przeczytałam na oliwce Ziaji, ze ma parafinę. Ech. I tak będę jej używać, a jak coś się ze skórą podzieje, to będę znać winnego i natychmiast kupię Hippa.
- Iciulinka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Termin porodu wynikający z OM to 25 stycznia. Czekamy na dziewczynkę, ale imienia jeszcze nie wybraliśmy. W piątek miałam ostatnią wizytę u lekarza i nasza mała córeczka ważyła wtedy 1040g i lekarz stwierdził, że całkiem sporo. Mieści się w granicach normy, ale bliżej górnej niż dolnej, był to dokładnie 26tc+1d. Myślicie, że to na prawdę dużo jak ten tydzień?
pozdrawiam serdecznie wszystkie Styczniówki!
- Linka2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzisiaj na szybciocha zrobiłam jeszcze czapeczkę i nie wiem czy nie będzie za mała, chociaż niby na ściągaczu.. no zobaczymy
Witamy nową mamusię Rozgość się Iciulinka, u nas jest fajnie Co do wagi dziecka to chyba rzeczywiście dosyć sporo, moje chłopaki w 24 tygodniu i 5 dniu ważyły odpowiednio 701 i 681 gram. Także Twoja dziewuszka wydaje się być dosyć spora a zaznaczę, ze moje chłopaki jak najbardziej mieszczą się w normach na ten tydzień, ten co miał 701 to nawet trochę wykraczał.. ale oczywiście nie martw się ani nie stresuj - dzieciaki już w brzuszkach bardzo różnie się rozwijają - może Twoja maleńka teraz szybciej urosła a potem się "zatrzyma" w tym rośnięciu
Anitulka, dzierganie na drutach to naprawdę łatwa sprawa.. wystarczy trochę poćwiczyć podstawowe oczka a potem już tylko dobrze mieć jakiś fajny wykrój i się samo robi.. gorzej jak go nie ma i trzeba kombinować.. generalnie robótki na drutach są świetne na długie zimowe wieczory...
- Iciulinka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Linka, nie mogę się tych zdjęć doczekać. Ja też nic poważnego nie robiłam, a jak robiłam, to mi zawsze za duże wychodziło. Zrobiłam sobie może ze 2 swetry, dwa jeszcze mam zaczęte od nie wiem jak dawna. I szaliki, czapkę też. Ale robiłam namiętnie ubranka dla Barbie na drutach i szydełku Będziemy kombinować, jakoś damy radę A co zadowolenie, to nie oczekuj od siebie, że wydziergasz tak, jak Chinka, która od 15 lat nic innego nie robi całymi dniami. Grunt, że dzidzia będzie miała coś zrobionego przez mamę. To jest naprawdę fajne
- Dominiczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Do lekarza się jutro dopiero wybieram. Zobaczymy co mi powie..
Nie mogę się już doczekać tego stycznia. Dzisiaj zaczęłam III trymestr jest już bliżej niż dalej
Miewacie sny z waszymi nienarodzonymi dziećmi? Mi się codziennie coś śni... Dlatego nie mogę się już coraz bardziej doczekać
- Iciulinka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zdaję sobie sprawę, że dzidziusia w brzuch trudno zważyć i te wszystkie wartości są szacunkowe, zobaczymy jak dalej będą się kształtowały te pomiary.
Zazdroszczę Wam tych zdolności manualnych. Też chciałabym coś wykonać własnoręcznie dla naszej córeczki, ale ja mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o szycie itp. Nie mogę już się doczekać zdjęć rzeczy, które same stworzyłyście!
Lekarz nic mi nie mówił o liczeniu ruchów dziecka, ale czytałam o tym.
Mi się zazwyczaj nic nie śni. Ale nie tylko w ciąży, zawsze tak miałam. Chyba w sierpniu śniło mi się, że byłam w szpitalu już po porodzie razem ze swoją maleńką córeczką. Pamiętam tylko, że była bardzo mała, jak laleczka.