BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 1 miesiąc temu #771958 przez DoMI*
Tak moniu 20 grudnia
Jeśli cukry będą skakać to będą wywoływać szybciej. A jak cukry będą w normie to będzie w terminie.a cesarza hm... tu w szpitalu nie podałam z nimi ale mój gin powiedzial że jak syn będZie duży to cesare zrobią popytam się co i jak jutro po usg.
Mirka wiem wiem że warto i będę wytrwala.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #771959 przez gaguka
Joanna daj znać co Ci powiedzą w szpitalu i nie stresuj się! Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :)

Iciulinka witamy :D Moja Zuza w 25w5d wg OM ważyła 1080 i lekarz też mówił że całkiem sporo, a równy tydzień później 1250 i powiedział, że jak na tydzień to dobrze przybrała na wadze więc się nie przejmuję :) Zobaczymy jutro na wizycie ile waży ;)

Domi super, że klucze do domku już macie i oczywiście że w końcu Ci się termin wyklarował :) Mi stes też podnosi cukry strasznie :/ a dojakich poziomów Ci dochodzi? I powiedz mi jeszcze czy godzinę po posiłku ma Ci nie przekraczać 120 czy 140?

Monia ja mam tetrowych kupionych 10 szt, takich małych flanelek 50x50 4 szt i 2 większe flanelki wielkości małego kocyka. Myślę, że wystarczy :)

Ja coraz częściej mam sny erotyczne :blush: Podobnie jak Domi prawie całą ciążę poszczę więc to chyba dlatego :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #771962 przez anitkade
Linka, ja czekam na te fotki kochana!!
Ja robię tak ok. 65cm x 65 cm (może krótszy, jak nici braknie). Włóczka jest dość gruba jak na bawełnę, nałożyłam 132 oczka i to jest te ok. 65cm (tak swobodnie jak leży). A kupiłam jej ok. 350g chyba, musiałabym w domu sprawdzić, ile gram ma motek. Ale w sumie rzeczywiście na inne ciuszki wyjdzie tanioszka, bo to przecież maleństwa. Ja chcę zrobić dwa pajace i czapeczki do nich i chyba rękawiczki. Sądzicie, że do wózeczka dziecko potrzebuje takich watowanych rękawiczek jak śpiwór, czy takie robione na drutach wystarczą? Bo nie wiem, jakie robić.
Domi, super, że zaraz będzie już w docelowym mieszkaniu. Na pewno będzie Wam tam bardzo fajnie. Co do zakupów - ja też naprawdę niewiele mam, mąż mnie stopuje ciągle, wydaje mu się, że jest masa czasu, a ja nie mam siły się wykłócać. Więc na razie odpuszczam. Ale ukochany dobrze mówi, żeby na miejscu już kupić, bo zawsze to trochę mniej betów przy przeprowadzce. A to tylko tydzień został.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #771974 przez Linka2
No to wrzucam obiecane zdjęcie pierwszego sweterka ;) kolor oliwkowy, rozmiar ok 62.. nie ma jeszcze nic do zapinania.. planuję guziki na pętelki ;)
mam nadzieję, że zdjęcie się załączy...
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #771979 przez gaguka
Linka super sweterek! Zazdroszczę zdolności :D

11 lata 1 miesiąc temu #771984 przez anitkade
Linka, śliczny!!! Ale równiutko dziergasz, nie wierzę. Gratulacje i czekam na następne rzeczy :)

11 lata 1 miesiąc temu #771988 przez Linka2
:)) dzięki.. ale to naprawdę nic trudnego, tylko trochę samozaparcia i cierpliwości trzeba przy liczeniu oczek ;)
A sweterek jest robiony najprostszym możliwym ściegiem.. naprawdę nic trudnego! :D

czapeczki na razie nie wrzucam, uznałam że muszę ją poprawić bo mi kształt nie wyszedł taki jak chciałam ;) ciężko tak jest robic na oko jak się jeszcze nie ma żywego modela na którym można coś przymierzyć :)
Anitkade, a te 65 cm to nie za mało będzie? mi się wydawało, że minimum takie do wózka to 75...;/

11 lata 1 miesiąc temu #771990 przez Linka2
Anitkade, równiutko?? :) to mnie zaskoczyłaś bo zawsze miałam z tym problem :D ale tutaj włóczka była dość cienka, druty 3, i robiłam dosyć ściśle więc wtedy chyba łatwiej zachować tą równość... przy luźniejszym byłoby gorzej.. i tak najgorzej wyglądają plecki (których na zdjęciu nie widać :)) bo im szersza robótka tym to gorzej wychodzi ;)
tak czy inaczej bardzo dziękuję za wszystkie pochwały :) podbudowałyście mnie i zaraz idę dziergać dalej tą czapeczkę.. potem jeszcze jeden sweterek (niebieski) i dwa szaliczki :D a jak włóczki starczy to i kocyki zrobię :)

11 lata 1 miesiąc temu #771995 przez DoMI*
Gaguka ją mierze 1 godz po posiłku i nie ma przekraczać 120
Naj wiecej wyszło mi 150... ale to był stres a nie tylko jedzenie..

Linia uliczny sweterek.
Anitka mi też m mowi że jeszcze czas....

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 1 miesiąc temu #772014 przez MoNiaaa
Linka piekny ten sweterek :) a nie myslalas ze tradycyjne guziczki beda latwiejsze w zapinaniu albo takie klipsy? bo te na petelke ciezk sie zapina ale to taka moja uwaga :blush:

Domi to to1,5 mc zostalo wow kiedy to zlecialo??jak sie przeprowadzicie to na spokojnie wszystko sobie pokupujesz a rzeczywiscie kupic i zaraz pakowac do przeprowadzki top szkoda sil na noszenie tych pudel:) jak juz zaczniesz szal zakupowy to pochwal sie :)

a ja mam takiego lenia nic mi sie nie chce robic w domu. naprawde im wiecej sie siedzi tym mniej sie chce :huh: musze pranie chociaz wywiesic bo sie w koncu zakisnie :side:
a jutro M zaczyna malowac to dopiero bedzie balagan :ohmy:
i im blizej tego remontu to bardziej mam watpliwosci do tych kolorow :huh: :S

http

]

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #772020 przez Linka2
Moniaa.. masz mnie! :) ja też wolałabym normalne guziki.. ale przerosła mnie sprawa zrobienia pętelek ;) bo to nie taka prosta sprawa jak się okazało zrobić dziurkę w dzianinie ;) i żeby jeszcze ładna była bo krzywe to umiem :D także po prostu się poddałam :( przy drugim sweterku spróbuję z tymi dziurkami jeszcze raz :)
Hmm.. a może rzeczywiście jakieś zatrzaski.. muszę się przejść do pasmanterii i zobaczyć co tam oferują :D dzięki za podpowiedź! :)

11 lata 1 miesiąc temu #772030 przez MoNiaaa
ups to nie bylo celowe ja nie mam pojecia o takich robutkach :blink: ale szacun dla ciebie i anitki za takie wyzwanie :)

http

]

11 lata 1 miesiąc temu #772031 przez Pipinka
Hej Dziewuszki !! :D

Moja Bianka teraz taka aktywna i już rzadko ma drzemki w ciągu dnia że nie mam czasu na nic!! yhhh ostatnio była tak absorbująca że po 4 dniach dopiero wczoraj umyłam włosy bo wieczorami przy kąpieli już nie miałam siły myć a później suszyć :p Masakra!!

Ja w sobotę byłam na tym darmowym usg w Auchanie i powiem wam że troszkę się czuje że zmarnowałam te pare godzin czekając bo w sumie ja i tak nic nie widziałam ale przynajmniej M popatrzył, mała już ma 1200 gram i lekarz powiedział że idealne proporcje co do tygodnia i się zgadza że termin na 12 stycznia! M jak zobaczył polika małej to mówi ...jeeej takie same jak Twoje też będzie chomiczek :laugh: heheh Mam zdjęcie ale nie robili tego na czym najbardziej mi zależało czyli echo serca..

Domi zazdroszczę że na świeta będziesz juz miała synka :woohoo:

Monia ja też chwalę sobie tą gąbke do kąpieli!! Jak dla mnie super póki dzidzuś jest taki malutki i się nie wierci w kąpieli to jest bardzo wygodne :)

Linka jaki piękny sweterek!!!! :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #772032 przez pysiaczek19918
Linka jejku ale śliczny na prawdę ty to masz zdolności:)
A ja dzisiaj byłam na badaniu krwi bo w pon do endokrynologa. Zaszłam po badaniu do ciucha jeny to tyle ludzi się rzuciło jak małpy normalnie ze dwa tyg nie kramione. Jeszcze jakas stara mnie w brzuch uderzyła nawet niezdążyłam jej nic powiedzieć bo uciekła szybko ale przestraszyłam się i odrazu do domu pojechałam. Pochwale się wam jaki kombinezonik kupiłam za 24 zł nowy no ale z ciucha a cieplutki strasznie. Teraz to już 3 mam jeden od Mirki kupiłam drugi biały miś taki dostałam no i 3 ten dzisiejszy ale za dowolona z niego jestem bo nie dość ż cieplutki to i śliczny na zdjęciu jakoś tak za specjalnie może nie wygląda ale na żywo na prawde jest o wiele ładniejszy.

11 lata 1 miesiąc temu #772038 przez Linka2
Moniaa.. spokojnie ;) nic się nie stało.. właśnie fajnie, że zwróciłaś na to uwagę bo podsunęłaś mi jeszcze pomysł na jakiś inny rodzaj zapięcia ;) muszę się zorientować co tam proponują w lubelskich pasmanteriach.. tylko ja już się coraz rzadziej z domu ruszam bo ciężko :( a kupować parę zatrzasków czy guzików przez internet pewnie się nie opłaci ;)
Pysiaczek! Gdzie Ty tego ciucha z kombinezonami znalazłaś?? ja nadal szukam i nic nie mogę znaleźć :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka